2020高考英语一轮复习 Unit11 The sounds of the world限时提能精练 大纲人教版_第1页
2020高考英语一轮复习 Unit11 The sounds of the world限时提能精练 大纲人教版_第2页
2020高考英语一轮复习 Unit11 The sounds of the world限时提能精练 大纲人教版_第3页
2020高考英语一轮复习 Unit11 The sounds of the world限时提能精练 大纲人教版_第4页
2020高考英语一轮复习 Unit11 The sounds of the world限时提能精练 大纲人教版_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

限时提能精练十一Unit 11The sounds of the world(限时30分钟).词汇知识1Will you go fishing with Harry today?No. Ive got _ appointment this afternoon. Ive got to go to _ doctors.Aan; /Ban; theC/;the Dthe; a解析:an appointment泛指一次约会;the doctors这里指the doctors office, the用在某些职业名词所有格前表示处所,如:the butchers肉铺。答案:B2He has very little _ with his wife; for example, he likes to stay at home and she likes to go out and enjoy herself.Ain common Bin orderCin touch Din relation解析:根据he likes to stay at home and she likes to go out and enjoy herself可知,他和他妻子几乎没有相同之处。have little in common几乎没有相同之处。答案:A3Could you try to _ that in another way because I dont quite understand what you mean?Aexpress BspreadCobserve Dimpress解析:句意:我不能完全理解你的意思,你能用另一种方式表达(express)吗?答案:A4_ to pay and theyll cut off the electricity.ATo fail BFailingCFailed DFail解析:本题考查“祈使句and从句(用一般将来时态)”。祈使句相当于条件状语从句,本题还原后应为If you fail to pay, theyll cut off the electricity。答案:D5Doctors often recommend that sufferers avoid eating foods that _ a high level of fat and sugar.Acover BconsistCsupply Dcontain解析:句意:医生常建议患者不要吃脂肪和糖含量高的食物。contain包含。答案:D6Have you got a camera?No.You should buy _.Aone BitCsome Dany解析:本题考查代词。分析语境可知,空白处应表达“你应该买一个照相机”,故选one。注意one与it在表示替代时的区别:one是指前面的名词或名词短语所表示的同类事物中的一个,即不是指同一件事情或物;而it在指物时,是明确地指上文提到的那个事物。答案:A7What about going to the concert?_. I like music very much.AI dont think so BWell, it dependsCThats a good idea DIve no idea解析:根据I like music very much可知,答话人赞成对方的建议,故Thats a good idea符合题意。答案:C8The girl has a _ of hobbies. She is not only fond of writing and painting, but also weaving and cooking.Asort BdealCvariety Drange解析:考查名词辨析。a variety of各种各样,多样。句意:这个女孩有多种爱好,不仅喜欢写作和画画,也喜欢编织和烹饪。答案:C9_ the pop singer Li Yuchun appeared on the stage, her fans began to cheer.AFor the first time BThe timeCWhile DSince解析:考查状语从句的连接词。the time在句中相当于when,引导时间状语从句;for the first time一般不作连词;while引导时间状语从句时,从句中谓语动词常为延续性动词。答案:B10I dont think all the information on the Internet truthfully _ what is happening around the world.Aresponds BreflectsCsays Dexpresses解析:考查动词辨析。句意:我认为互联网上所有信息并未都真实反映了世界上正在发生的事。reflect反映,反思,反射,反光等。respond回答,回应,响应;express表达;say讲述。答案:B11I have been looking for a new job because I feel whatever I do cannot _ my present boss.Aserve BsatisfyCpromise Dsupport解析:考查动词辨析。satisfy sb.使某人满意。句意:我在找新工作,因为我觉得不管我做什么都不能使目前的老板满意。答案:B12How are you getting along with your study these days?Im glad to see it is_.Aturning up Bturning outCpicking up Dpicking out解析:考查动词短语辨析。turn up 调大,出现,使某物朝上;turn out 结果是,证明是;pick up 改善,好转,增强;pick out 挑选出。答案:C13Good news never goes beyond the gate,while bad news _far and wide.Ais spreaded BspreadedCspreads Dis spreading解析:考查spread 用法。句意:好事不出门,坏事传千里。spread 表示“(病,消息)”传播时,一般不用被动语态。spread的过去式、过去分词为spread。答案:C14We desire that immediate help _to the local villagers who have been trapped by the flood.Abe given Bwill be givenCshould give Dis given解析:desire 从句谓语用should do 形式。答案:A15The result of the football match was 2 to 2,_the satisfaction of both teams.Awith BforCat Dto解析:to the satisfaction of sb 令某人满意的是。答案:D.易错纠误(suggest)16His suggestion _ to see the art exhibition interested everyone of us.Athat we go Bwhich we should goCthat we would go Dwe should go解析:句意:他的建议是我们去看画展,我们大家都对此感兴趣。suggestion后面接同位语从句,表示建议的内容,所以从句的谓语要用虚拟语气。引导同位语从句的连词不可省略,故选A。答案:A17My uncle suggests I _ abroad.I would rather you _ at home.Ago; stay Bwent; stayedCgo; stayed Dwent; stay解析:suggest(建议)后面的宾语从句要用shoulddo; would rather sb.后面要用一般过去时表示现在或将来的愿望。答案:C18(2020;2020上海春招)The parents suggested _ in the hotel room but their kids were anxious to camp out during the trip.Asleep Bto sleepCsleeping Dhaving slept解析:suggest后接动词ing形式作宾语,意为“建议做”。答案:C19Janes pale face suggested she _ ill, and her parents suggested that she _ an examination.Abe; should have Bwas; haveCshould be; had Dwas; had解析:第一空前suggest作“暗示,表明”讲,其后的从句用真实语气;第二空前suggest作“建议”讲,其后的从句用虚拟语气。答案:B20_ be sent to work there?AWho do you suggestBWho do you suggest that shouldCDo you suggest who shouldDDo you suggest whom should解析:这是一个由who引导的特殊疑问句,who对suggest后宾语从句中的主语进行提问。suggest当“建议”讲时,宾语从句的谓语动词要用“should do, should be done”形式,should常省略。答案:A.阅读理解(2020;2020湖北八校联考)The first two and a half years of American control of the Panama Canal were devoted only to preparation for human living. Energies were committed to establish suitable houses, hotels, and kitchens. Food supplies were built up and the ability of the existing Panama Railway system was increased. In addition, a large Panama Canal labor force was enrolled (招收) and organized under a civil government. With all this activity, the need for improved sanitation soon became apparent. Improving the unclean conditions was one of the greatest difficulties in building the Panama Canal. Colonel William C. Gorgas stepped up and took charge of improving these sanitary and working conditions.With the leadership of Gorgas, many new departments of sanitation were founded. Separate departments each undertook different tasks. Some health departments were in charge of hospitals, others in the management of health matters, and still others took charge of sanitation inspections. Committees were also formed to look after the basic welfare of the laborers.The sanitation work included clearing land, establishing quarantine(检疫) facilities, and taking care of sick and injured laborers in hospitals. On top of this, an operation under Gorgas command aimed to destroy the yellow fever and mosquitoes carrying malaria.The big wetlands surrounding the canal in certain areas were a great breeding(繁殖) ground for mosquitoes. In an attempt to solve some of the mosquito problems, the surrounding wetlands were drained(排干水) and filled. Various methods were used. This task was so big that the first two years of building the canal were largely dedicated to getting rid of the mosquitoes. In the end, these efforts were a success. By 1906, yellow fever was virtually wiped out in canal areas and the number of deaths caused by the other top disease, malaria, was also reduced significantly.With all these new health measures, the canal area has become one of the healthiest regions in the world. With the leadership of Gorgas, the department of sanitation helped to make the canal construction possible.解题导语:在巴拿马运河的修建过程中,Gorgas 领导人们建立了很多公共卫生部门,有医院、保健、卫生检查等部门,这些措施的实施保障了运河的修建,从而使巴拿马运河地区成为世界上最健康的地区之一。21. This passage is mainly about_.Athe health measures during the construction of the Panama CanalBthe leadership of Gorgas in the construction of the Panama CanalCthe first two years of American control in the Panama CanalDthe process of the construction of the Panama Canal解析:考查主旨大意。全文主要介绍的是在巴拿马运河修建过程中,人们采取的各种卫生保障措施。文章提到医院、保健、卫生检查等部门的建立 ,消灭黄热病和携带疟疾病毒的蚊子等措施。答案:A22. Led by Gorgas, many departments were set up to do various tasks except_.A. inspecting sanitationB. watching over health mattersC. taking charge of hospitalsD. enrolling labour force解析:考查细节理解。从第二段可知在Gorgas的领导下,人们建立了很多公共卫生机构,包括医院、保健、卫生检查等部门,没有想到D“招收劳工”。从第一段可知,D项内容是在Gorgas 负责改善卫生条件之前就开展的。答案:D23. What Colonel William C. Gorgas thought most important was to_.A. remove the grass and bushesB. establish quarantine equipmentC. destroy mosquitoesD. attend to sick laborers in hospitals解析:考查推理判断。第三段提到卫生工作的工作内容,最后一句说,“在Gorgas 的指挥下,卫生工作的首要工作就是消灭黄热病和携带疟疾病毒的蚊子”,由此可知C项是他认为最重要的。答案:C24. The author tells the readers that_.Ayellow fever and malaria are caused by waters and wetlandsBthe wiping out of yellow fever reduced the number of malaria deathsCthe climate in the canal areas was suitable for mosquitoes to growDthe twoyear sanitation work stopped the outbreak of yellow fever解析:考查推理判断。第四段最后一句说,到1906年,运河地区的黄热病实际上已经灭绝了,因疟疾而死亡的人数也大幅度下降,由此判断选D。B项说“消灭了黄热病就减少了疟病的死亡人数”,这二者之间没有直接的因果关系;第四段说运河地区的大面积的湿地是蚊子的滋生地(A错),文章说运河地区的湿地适合蚊子的繁衍,因此C项“运河地区的气候适合蚊子的繁衍”也不准确。答案:D.阅读理解(2020;2020湖北八校联考)The first two and a half years of American control of the Panama Canal were devoted only to preparation for human living. Energies were committed to establish suitable houses, hotels, and kitchens. Food supplies were built up and the ability of the existing Panama Railway system was increased. In addition, a large Panama Canal labor force was enrolled (招收) and organized under a civil government. With all this activity, the need for improved sanitation soon became apparent. Improving the unclean conditions was one of the greatest difficulties in building the Panama Canal. Colonel William C. Gorgas stepped up and took charge of improving these sanitary and working conditions.With the leadership of Gorgas, many new departments of sanitation were founded. Separate departments each undertook different tasks. Some health departments were in charge of hospitals, others in the management of health matters, and still others took charge of sanitation inspections. Committees were also formed to look after the basic welfare of the laborers.The sanitation work included clearing land, establishing quarantine(检疫) facilities, and taking care of sick and injured laborers in hospitals. On top of this, an operation under Gorgas command aimed to destroy the yellow fever and mosquitoes carrying malaria.The big wetlands surrounding the canal in certain areas were a great breeding(繁殖) ground for mosquitoes. In an attempt to solve some of the mosquito problems, the surrounding wetlands were drained(排干水) and filled. Various methods were used. This task was so big that the first two years of building the canal were largely dedicated to getting rid of the mosquitoes. In the end, these efforts were a success. By 1906, yellow fever was virtually wiped out in canal areas and the number of deaths caused by the other top disease, malaria, was also reduced significantly.With all these new health measures, the canal area has become one of the healthiest regions in the world. With the leadership of Gorgas, the department of sanitation helped to make the canal construction possible.21. This passage is mainly about_.Athe health measures during the construction of the Panama CanalBthe leadership of Gorgas in the construction of the Panama CanalCthe first two years of American control in the Panama CanalDthe process of the construction of the Panama Canal22. Led by Gorgas, many departments were set up to do various tasks except_.A. inspecting sanitationB. watching over health mattersC. taking charge of hospitalsD. enrolling labour force23. What Colonel William C. Gorgas thought most important was to_.A. remove the grass and bushesB. establish quarantine equipmentC. destroy mosqui

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论