湖北省黄冈市2020高考英语二轮复习 阅读理解精练(6)_第1页
湖北省黄冈市2020高考英语二轮复习 阅读理解精练(6)_第2页
湖北省黄冈市2020高考英语二轮复习 阅读理解精练(6)_第3页
湖北省黄冈市2020高考英语二轮复习 阅读理解精练(6)_第4页
湖北省黄冈市2020高考英语二轮复习 阅读理解精练(6)_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北黄冈市2020高考英语阅读理解精练(6)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。An international business specialist group has announced that the move towards a green economy is becoming more urgent for emerging economies(新兴经济体),especially South Africa.On Monday,Innovation Group announced that green economic policies were becoming increasingly important on the global landscape and for emerging economies.According to Pule Mokoena,from Innovation Group,experts believe the adoption of these green policies will assist with“ailing(不景气的)economies”“The move to a green economy,such as the adoption of alternative energy solutions,should be adopted by economies and countries.”Mokoenas comments came as Greenpeace Africa called on the South African government to review its decision to include nuclear energy into the countrys energy plan.In order to avoid all energy crisis in the country,the_energy_mix_had_to_be_diversified,including broadening energy carriers to include gas,nuclear,biomass,renewable(wind,solar and hydro),as well as the efficient use of the existing resources,such as coal.For this reason,nuclear energy will account for 23 percent of South Africas energy needs,followed by coal at 15 percent,hydro at six percent,gas six percent,turbines six percent and renewable energy 42 percent.However,Pule said there are other options for South Africas energy needs.“Too many companies are focusing on the costs of green policies,rather than focusing on the longterm benefits,”explained Mokoena.Nobel economics winner Joseph Stiglitz and the former World Bank chief economist agree with Mokoena and believe that the need to switch to green technology should be seen as an opportunity and not as a burden.When in South Africa earlier this year,Stiglitz said a switch to green technology would stimulate demand for a range of goods and services,which would have a beneficial impact on the aftermath of the global recession. He urged policymakers not to be held back by shortterm perspectives.Innovation Group has already developed a reliable alternate energy solution,which the company believes will change the landscape of this emerging market and other companies will follow suite and offer renewable energy solutions for emerging economies.“We are quickly becoming an industry leader in this space thanks to our inhouse expert knowledge on the various SWH technologies available and the application of our Business Process Outsourcing Solutions,which allow for the mass rollout of these technologies on a national scale.We are proud to be an active part of the solution to the current energy crisis and plan to become a major force in the drive towards sustainability and good environmental practice,”Pule said.【语篇解读】 像南非这样的新兴经济体经历了经济的快速发展之后会面临能源危机,而走绿色发展道路是唯一的出路。1Which of the following is the best title for this text?AAdvantages of Green EnergyBGreen Policies Vital for Emerging EconomiesCPotential Energy Crisis for Emerging EconomiesDHow to Develop Green Energy解析主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲的是像南非这样的新兴经济体会在发展中遇到能源危机,因此走绿色发展道路显得很重要,政府应在这方面出台相应的政策。故B项作为本文的标题最合适。答案B2The underlined part “the energy mix had to be diversified”in Paragraph 5 implies _.Aenergy had to be classifiedBdifferent kinds of energy had to be mixedCa variety of energy had to be developed and usedDa mixture of various energy was essential解析句意理解题。根据下文的“including broadening energy carriers to include gas,nuclear,biomass,renewable energy(wind,solar and hydro),as well as the efficient use of the existing resources,such as coal”可判断,画线部分的含义为“要开发和利用不同种类的能源”。答案C3According to Pule Mokoena,_.Anuclear energy shouldnt be included into energy plansBfocusing too much on the costs of green policies is shortsightedCgreen policies alone can solve the economic problems faced by South AfricaDgreen polices have nothing to do with the use of the existing resources like coal解析推理判断题。根据第八段中的“Too many companies are focusing on the costs of green policies,rather than focusing on the longterm benefits”可推断选B项。答案B4According to the text,the main reason for the adoption of green policies is that _.Athe existing resources are not efficiently usedBgreen energy costs less to developCgreen policies can solve the current energy crisisDgreen technology will stimulate demand for a range of goods and services解析细节理解题。根据全文尤其是最后一段,为了解决目前的能源危机,为了保持可持续发展,政府必须采取这一政策。答案C。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。For those who are tired of doing the laundry, Samsung has found an answer: a washing machine that can tell you when your laundry is done via a smartphone app (application) .Strange though it may seem“my wife already does that”was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the Consumer Electronics Show (CES) this weekSamsung is just one of many appliance makers racing to install (安装) a large number of internet- connected features in machines in an effort to make them“smart. ”Last year, it was a refrigerator that tweeted. This year, its Wi- Fi- enabled laundry machines and fridges that can tell you when your groceries are going bad.The washers and dryers, available starting in the spring, connect to any smartphone through a downloadable application. The phone can then be used as a remote control, so the machines can be turned on and off while their owner is at work or on the bus.Samsung says its not just something newthe app connection actually has some practical uses.“If you started to dry clothes in the morning and forgot to take them out, you can go to your phone and restart your dryer for the time when you come home, so your clothes are refreshed and ready to go, ”said spokesperson Amy Schmidt.The company also says that with electricity rates (电价) varying depending on the time of day, more control over when the machines are used can help save money.Perhaps, but what they will probably really accomplish is what all good technologies doenable laziness. Rather than getting up to check on whether the laundry is done, users will instead monitor it on their phones while watching TV.1. What can be inferred from the common response of the attendees at the CES?A. The machine will be a big success.B. Their wives like doing the laundry.C. The machine is unrelated to their life.D. This kind of technology is familiar to them.2. What can we learn about the new laundry machines?A. They can tell you when your clothes need washing.B. They can be controlled with a smartphone.C. They are difficult to operate.D. They are sold at a low price.3. We can conclude from Samsungs statements that.A. the app connection makes life easier B. it is better to dry clothes in the morningC. smartphones can shorten the drying time D. we should refresh clothes back at home4. What is the main idea of the last paragraph?A. The laundry should be frequently checked.B. Lazy people like using such machines.C. Good technologies also cause problems.D. Television may help do the laundry.【参考答案】14、DBAC2020高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Recently a study, led by Pedro Hallal of the Federal University, suggests that nearly a third of adults, 31%, are not getting enough exercise. That rates of exercise have declined is hardly a new discovery. Since the beginning of the industrial revolution, technology and economic growth have helped to create a world in which taking exercise is more and more an option rather than a necessity. But only recently have enough good data been collected from enough places to carry out the sort of analysis Dr Hallal and his colleagues have engaged in.There are common themes in different places. Unsurprisingly, people in rich countries are less active than those in poor ones, and old people are less active than young ones. Less obviously, women tend to exercise less than men34% are inactive, compared with 28% of men. But there are exceptions. The women of Croatia, Finland, Iraq and Luxembourg, for example, move more than their male countrymen.Malta wins the race for most slothful country, with 72% of adults getting too little exercise, and Swaziland and Saudi Arabia are in close behind, with 69%. In Bangladesh, just 5% of adults fail to exercise enough. Surprisingly, six Americans in ten are active enough according to Dr Hallals study, compared with fewer than four in ten British.These high rates of inactivity are worrying. Human beings seem to have evolved(进化) to benefit from exercise while deliberately avoiding it whenever they can. In a state of nature it would be impossible to live a life that did not provide enough of it. But that is no longer the case. Actually lack of enough activity these days has nearly the same effect on life span(寿命) as smoking.1. We may learn from Paragraph 1 that_.A. the decline of exercise rates is newly discoveredB. the study suggests 31% of female adults get too little exerciseC. the good enough data has been collected from only one countryD. the industrial revolution has changed the way people live to some degree2. According to the study, women of Luxembourg_.A. have little time to exerciseB. hate to get regular exerciseC. take more exercise to lose weightD. exercise more than men in their country3. The underlined word “slothful” in Paragraph 3 most probably means_.A. powerfulB. richC. lazyD. unpopular4. What can be the best title for the text?A. Worldwide Lack of Enough ExerciseB. New Health DiscoveryC. Evolvement of Human Beings D. Benefits of Taking Exercise参考答案14、DDCA阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。More than half of rich Americans have not shown their full wealth to their children,a new survey showed last Tuesday.The survey,published by the Bank of America, studied the rich with $3 million or more in assets.It found that “surprisingly few of those surveyed have welldeveloped plans to preserve and pass on their assets to their children”The majority of the 457 people surveyed are selfmade,firstgeneration rich.Fiftytwo percent of parents have chosen not to tell their children just how wealthy they are,and 15 percent have given away nothing about the family wealth.One in three parents said they had never thought to do it.They are worried that their children would become lazy,spend money freely,make bad decisions and even become a target for gold diggers.Only 34 percent strongly agreed that their children would be able to handle any inheritance(遗产)they plan to leave them.“There is an expectation about the wealthy parents that they have a responsibility to pass down their fortune to the next generation,”said Sallie Krawcheck,president of the Global Wealth and Investment Management of the Bank of America.“Our research,however,uncovered changing views of what one generation owes the next.”The trend is led by the worlds richest man Bill Gates,who promised in 2020 that he would leave his $58 billion fortune to the charity started by him and his wife,the Bill and Melinda Gates Foundation(基金会),and not to his children.“We want to give it back to society in the way that it will have the most positive impact,”he said.Of his plans for his children,Gates said:“I will give the kids some money but not a meaningful percentage.they will need to work but they w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论