已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2020;2020届高考英语二轮专题复习阅读能力综合培养训练集(八十三)ATODAY, Friday, November 12JAZZ with the Mike Thomas Jazz Band at The Derby Arms. Upper Richmond Road West, Sheen.DISCO Satin Sounds Disco. Free at The Lord Napier, Mort lake High St., from 8a. m. to 8p. m. Tel: 6821158.SATURDAY, November 13JAZZ Lysis at The Bulls Head, Barnes. Admission 60p.MUSICAL HALL at The Star and Garter, Lower Richmond Road, Putney, provided by the Aba Daba Music Hall company. Good food and entertainment fair price. Tel: 7896749.FAMILY night out? Join the sing-along at The Black Horse. Sheen Road, Richmond.JAZZ The John Bennett Big Band at The Bulls Head, Barnes. Admission 80p.THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion(手风琴). Tel: 7894536SUNDAY, November 14DISCO Satin Sounds Disco, free at The Lord Napier, Mort Lake High Street, from 8 a. m. to 8 p. m.FOLK MUSIC at The Derby Arms. The Short Stuff and residents the Norman Chop Trio. Non-remembers 70p. Tel: 6884626.HEAVY MUSIC with Tony Simon at The Bull, Upper Richmond Road West, East Sheen.THE DERBY ARMS, Upper Richmond Road West, give you Joe on the electric accordion.21. Where and when can you hear the Norman Chop Trio?A. At the Bulls Head on Sunday.B. At the Derby Arms on Sunday.C. At the Bull on Saturday.D. At the Black Horse on Saturday.22. Where and when can you hear the Mike Thomas Jazz Band?A. At the Derby Arms on Friday.B. At the Black Horse on Friday.C. At the Star and Garter on Saturday.D. At the Derby Arms on Sunday.23. You want to enjoy the electric accordion on Saturday. Which telephone number do you have to ring to find out what time it starts?A. 7896749. B. 7894536. C. 6821158. D. 6884626.24. You want to spend the Saturday by joining the entertainment with your family. Where should you go?A. Disco at The Lord Napier.B. The sing-along at The Black Horse.C. The electric accordion at The Derby Arms.D. Jazz at The Bulls Head.25. You want to spend the same day at two different places and dont want to cross any street. Which of the following is your best choice?A. The sing-along at the Black Horse and Jazz at The Bulls Head.B. The sing-along at The Black Horse and Folk Music at The Derby Arms.C. Folk Music at The Derby Arms and Heavy Music with Tony Simon at The Bull.D. Musical Hal lat The Star Garter and Disco at The Lord Napier.BProlonging human life has increased the size of the human population. Many people alive today would have died of childhood diseases if they had been born 100 years ago. Because more people live longer, there are more people around at any given time. In fact, it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population explosion.Prolonging human life has also increased the dependency load. In all societies, people who are disabled or too young or too old to work are dependent on the rest of society to provide for them. In hunting and gathering cultures, old people who could not keep up might be left behind to die. In times of famine, infants might be allowed to die because they could not survive if their parents starved, where as if the parents survived they could have another child. In most contemporary(当代的) societies, people feel a moral obligation to keep people alive whether they can work or not. We have a great many people today who live past the age at which they want to work or are able to work; we also have rules which require people to retire at a certain age. Unless these people were able to save money for their retirement, somebody else must support them. In the United States many retired people live on social security checks which are so little that they must live in near poverty. Older people have more illnesses than young or middle-aged people; unless they have wealth or private or government insurance, they must often “go on welfare” if they have a serious illness.When older people become senile (衰老的) or too weak and ill to care for themselves, they create grave problems for their families. In the past and in some traditional cultures, they would be cared for at home until they died. Today, with most members of a household working or in school, there is often no one at home who can care for a sick or weak person. To meet this need, a great many nursing homes and convalescent (疗养的) hospitals have been built. These are often profit making organizations, although some are sponsored by religious and other nonprofit groups. While a few of these institutions are good, most of them are simply “dumping (倒垃圾的) grounds” for the dying in which “care” is given by poorly paid, overworked, and under skilled personnel.26. The author believes that the population explosion results from _.A. an increase in birthrates B. the industrial developmentC. a decrease in death ratesD. human beings cultural advances27. It can be inferred from the passage that in hunting and gathering cultures _.A. it was a moral responsibility for the families to keep alive the aged people who could not workB. the survival of infants was less important than that of their parents in times of starvationC. old people were given the task of imparting the cultural wisdom of the tribe to new generationsD. death was celebrated as a time of rejoicing for an individual freed of the hardships of life28. According to the passage, which of the following statements about the old people in the United States is true?A. Many of them live on social security money which is hardly enough.B. Minority of them remain in a state of near poverty after their retirement.C. When they reach a certain age, compulsory retirement is necessary and beneficial.D. With the growing inflation, they must suffer more from unbearable burdens than ever.29. The phrase “this need” in paragraph 3 refers to _.A. prolonging the dying old peoples livesB. reducing the problems caused by the retired peopleC. making profits through caring for the sick or weak peopleD. taking care of the sick or weak people30. Which of the following best describes the authors attitude toward most of the nursing homes and convalescent hospitals?A. Sympathetic. B. Approving. C. Optimistic. D. Critical.CMost Americans get what money they have from their work; that is, they earn an income from wages or salaries. The richest Americans, however, get most of their money from what they own their stocks, bonds, real estate, and other forms of property, or wealth. Although there are few accurate statistics to go by, wealth in American society appears to be concentrated in very few hands. More than 20 percent of everything that can be privately owned is held by less than one percent of the adult population and more than 75 percent of all wealth is owned by 20 percent of American adults. The plain fact is that most Americans have no wealth at all aside from their homes, automobiles, and a small amount of savings.Income in the United States is not as highly concentrated as wealth. In 1917 the richest 10 percent of American families received 26.1 percent of all income, while the poorest 10 percent received 17 percent, mainly from Social Security and other government payments. The most striking aspect of income distribution is that it has not changed significantly since the end of World War II. Although economic growth has roughly doubled real disposable (可自由使用的) family income (the money left after taxes and adjusted for inflation) over the last generation, the size of the shares given to the rich and the poor is about the same. By any measure economic inequality is great in the United States.The reality behind these statistics is that a large number of Americans are poor. In 1918, 14 percent of the population was living below the federal governments poverty line, which at that time was an annual income of $ 9 287 for a nonfarm family of two adults and two children. In other words, about one out of seven Americans over 31 million people was officially considered unable to buy the basic necessities of food, clothes, and shelter. The suggested poverty line in 1981 would have been an income of about $11 200 for a family of four. By this relative definition, about 20 percent of the population or more than 45 million Americans are poor.31. What does the majority of the Americans have in terms of wealth?A. Their income and savings.B. Everything they own in their homes.C. Actually, they have no wealth at all.D. Their house, cars and small amounts of savings.32. What is the percentage of wealth that is in the hands of most Americans?A. More than 25%.B. Less than 25%.C. More than 75%. D. Less than 20%.33. Why is economic inequality still great in the US in spite of the economic growth?A. Because the proportion of income received by the rich and the poor remains almost the same as in 1917.B. Because the economic growth has widened the gap of the family income between the rich and the poor.C. Because income in the US is still concentrated in the hands of the richest 10% of American families.D. Because some Americans made great fortunes during the Second World War.34. What can we learn from comparison of the two poverty lines in the last paragraph?A. The poverty line of 1918 is more favorable to the poor than that of 1981.B. The 1981 line didnt leave much to the poor.C. There were more Americans who were officially poor by the 1981 line.D. There were more Americans who were officially poor by the 1918 line.35. From the last two sentences we can see that 1981 governments poverty line _.A. was of no good for the poorB. was not put into operation thenC. was officially approved D. was not helpful to the poorDSelf-employed private physicians who charge a fee for each patient visit are the foundation of medical practice in the United States. Most physicians have a contract relationship with one or more hospitals in the community. They send their patients to this hospital, which usually charges patients according to the number of days they stay and the facilities(operating room, tests, medicines that they use). Some hospitals belong to a city, a state or, in the case of veterans hospitals, a federal government agency. Others are operated by religious orders(教会) or other non-profit groups.Some medical doctors are on salary. Salaried physicians may work as hospital staff members, or residents, who are often still in training. They may teach in medical schools, be hired by corporations to care for their workers or work for the federal governments Public Health Service.Physicians are among the best paid professionals in the United States. In the 1980s, it was not uncommon for medical doctors to earn incomes of more than $ 100 000 a year. Specialists, particularly surgeons, might earn several times that amount. Physicians list many reasons why they deserve to be so well rewarded for their work. One reason is the long and expensive preparation required to become a physician in the United States. Most would be physicians first attend college for four years, which can cost nearly $ 20 000 a year at one of the best private institutions. Prospective physicians then attend medical school for four years. Tuition alone can exceed $ 10 000 a year. By the time they have obtained their medical degrees, many young physicians are deeply in debt. They still face three to five years of residency(实习阶段) in a hospital, the first year as an apprentice physician. The hours are long and the pay is relatively low.Setting up a medical practice is expensive, too. Sometimes several physicians will decide to establish a group practice, so they can share the expense of maintaining an office and buying equipment. These physicians also take care of each others patients in emergencies.Physicians work long hours and must accept a great deal of responsibility. Many medical procedures, even quite routine ones, involve risk. It is understandable that physicians want to be well rewarded for making decisions which can mean the difference between life and death.36. According to the passage, it is very unlikely that an American hospital is owned by _.A. a churchB. a corporationC. a cityD. a state37. The expenses for becoming a doctor are spent on _.A. schooling and retrainingB. practice in a hospitalC. facilities he or she usesD. education he or she receives38. According to the passage, how long does it take for a would-be physician to become an independent physician in the USA?A. About seven years.B. Eight years.C. Ten years.D. About twelve years.39. Sometimes several physicians set up a group medical practice mainly because _.A. there are so many patients that it is difficult for one physician to take care all of themB. they can take turns to work long hoursC. facilities may be too much of a burden for one physician to shoulderD. no one wants to assume too much responsibility40. Which of the following statements could fully express the authors view towards physicians payment in the USA?A. For their expensive education and their responsibility, they deserve a handsome pay.B. It is reasonable for physicians to have a large income because their work is very dangerous.C. Physicians should be better paid because they work long hours under bad conditions.D. Physicians have great responsibility, so it is understandable that they should be well rewarded.A【答案与解析】 2125 BABBC本文是广告,告知人们星期五至星期日的娱乐活动安排。21. B。细节题。根据文章星期天的活动安排FOLK MUSIC at The Derby Arms. The Short Stuff and residents the Norman Chop Trio.可推知此题答案为B。22. A。细节题。根据文章星期五活动安排的第1句JAZZ with the Mike Thomas Jazz Band at The Derby Arms.可推知此题答案为A。23. B。细节题。根据星期六活动安排最后一句the electric accordion Tel: 7894536可推知此题答案为B。24. B。细节题。根据星期六活动安排第4行FAMILY night out? Join the sing-along at The Black Horse.可推知此题答案为B。25. C。细节题。根据星期天活动安排最后3段可知 FOLK MUSIC 在 The Derby Arms 演出,而 The Derby Arms 的地址是 Upper Richmond Road West. East Sheen,与 Heavy Music 在同一条街上。故选C。B【答案与解析】 2630 CBADD本文分析了人口增长的真正原因及美国的老年人问题。26. C。细节题。根据文章第 1 段最后一句 it is a decrease in death rates, not an increase in birthrates, that has led to the population
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年大健康产业整体解决方案项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年现代物流信息平台开发项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年新型智慧城市示范项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年家居智能安防系统开发项目可行性研究报告及总结分析
- 2025年企业数据加密服务合同
- 2025年企业减排目标达成协议
- 2025年跨境电商物流服务可行性研究报告及总结分析
- 2025年光伏发电系统布局与实施可行性研究报告及总结分析
- 2025年新能源汽车市场前景分析可行性研究报告及总结分析
- 园林景观工程设计合同书(3篇)
- 党的二十届四中全会精神丨线上知识有奖竞答题库
- QC/T 273-2025汽车用铝合金压铸件技术条件
- 大量出血患者的输血方案
- (正式版)HGT 22820-2024 化工安全仪表系统工程设计规范
- 歼-15仿真纸飞机制作课件
- 签订劳动合同
- 天翼云高级解决方案架构师认证考试复习题库(含答案)
- 15D501 建筑物防雷设施安装
- 第11课+宋元时期的经济、科技与文化+课件-2023-2024学年中职高一上学期高教版(2023)中国历史全一册
- 制糖工艺基础知识及煮糖技术(上课)
- CTO病变的介入治疗课件
评论
0/150
提交评论