2017届高三英语阅读理解复习检测2_第1页
2017届高三英语阅读理解复习检测2_第2页
2017届高三英语阅读理解复习检测2_第3页
2017届高三英语阅读理解复习检测2_第4页
2017届高三英语阅读理解复习检测2_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、【2016模拟题】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D )中,选出最佳选项The idea of inven ti ng an in ter nati on al la nguage is not a new one. Over the past 180 years, linguists 语言学家)have created over ten different Ian guages that are based on Germa n, Spani sh, and En glish. One of these was Basic En glish.By 1923 the Firs

2、t World War had bee n over for five years, but Europe was still recovering from its effects. Charles Kay Ogden, a linguist and writer, was running several bookshops in Cambridge. He published The Meaning of Meaning (1923), a book describ ing how we use Ian guage. The book received high praise, which

3、 drove Ogde n to desig n an intern ati onal Ianguage something that was much simpler than English. In 1930 Ogde n' s bocBasic En glish: A Gen eral In troductio n with Rules and Grammar was published.Perhaps it takes about seve n years for one to become a good En glish speaker. Ogde n believed th

4、at Basic En glish could be lear ned in seve n weeks. There were only 850 words and the grammar was very simple.The language attracted the attention of educators all over the world, but its development was stopped by the Second World War. After the war, both the British Prime Minister Winston Churchi

5、ll and the President of the United States Franklin D. Roosevelt looked for ideas that might bring world peace. They both gave speeches that encouraged the use of Ogden' s internationlanguage. In the past 60 years, the language has had some success. In some parts of East Asia, teachers are still

6、using Ogden's word lists.However, in the main, the language has disappeared. Because there are many more non-native than native speakers of English, recently some linguists have asked whether we should give careful consideration toOgde n' s ideas agai n. And the Wikipedia websitei (世纪教育网 wik

7、) has started a version 版( 本) written in Basic English for non-native learners of the language. Search for it on the Internet now!1. According to the text, Basic English .A. was very easy to learnB. has a history of i80 yearsC. is mainly based on three languages D. developed fast over the

8、last 60 years2. What was Churchill and Roosevelt ' s attitude towards Basic English?A. They were worried about it.B. They were uncertain of it.C. They supported it.D. They didn ' t care about it.3. The linguists mentioned in the last paragraph seem to .A. write in Basic English on WikipediaB

9、. encourage people to use Basic EnglishC. believe Basic English will disappear soonD. think there will be fewer speakers of English4. The main purpose of the text is to .A. advertise a website B. review two booksC. describe somelinguists ' works D. introduce an international language(语言学习 )本文是说明

10、文。本文介绍了由英国语言学家奥格登创造的简 单世界语 基本英语。1. A。推理判断题。根据第三段的 Ogden believed . in seven weeks. Therewere . very simple可知,奥格登认为用七周时间就能掌握基本英语。因为基本英语只有 850 个单词,语法又非常简单,所以很容易学。2. C。推理判断题。根据第四段的 They both gave speeches that encouraged the use of Ogden ' s international lar可知ge丘吉尔和罗斯福都发表过 演讲,鼓励人们使用基本英语。故他们对基本英语持支

11、持的态度。3. B。推理判断题。根据最后一段的 recently some linguists . Ogden' sideas again可知,这些语言学家提出是否应该重新认真考虑奥格登的理 念,因为他们倡导使用基本英语。4. D。写作目的题。本文主要介绍了一种重要的世界语一一基本英语, 简要描述了语言学家奥格登创造基本英语的过程以及它的发展情况阅读下列短文 , 从每题所给的四个选项 ABCD 中选出最佳选项。 【2014 高考训练】 AComputer programmer David Jones earns£ 35,000 a year desig ning new co

12、mputer games, yet he cannot find a bank ready to let him have a credit card(信用卡).In stead, he has bee n told to wait ano ther two years, until he is 18. The 16-year-old works for a small firm in Liverpool, where the problem of most young people of his age is finding a job. David' s firm releases

13、推出) two new games for the fast grow ing computer market each month.But David's biggest headache is what to do with his money. Even though he earns a lot, he cannot drive a car, take out a mortgage 押贷 款),or get credit cards. David got his job with the Liverpool- based company four months ago, a y

14、ear after leaving school with six O-levels and working for a time in a computer shop“. I got the job because the people who run the firm knew I had already written some programs”, he said. David spends some of his money on records and clothes, and gives his mother 50 pounds a week. But most of his s

15、pare time is spent working.“Unfortunately, computing was not part of our studies at schoo”l, he said.“But I had been studying it in books and magazines for four years in my spare time. I knew what I wanted to do and never considered staying on at school. Most people in this business are fairly young

16、, anywa”y. David added:“I would like to earn a million and I suppose early retireme nt(退休)is a possibility. You n ever know whe n the market might disappear”.56. In what way is David different from people of his age?A. He often goes out with friends. mother.B. He lives with hisC. He has a handsome i

17、ncome. six O-levels.D. He graduated with57. What is one of the problems that David is facing now?A. He is too young to get a credit card. learn driving.C. He has very little spare time. job.B. He has no time toD. He will soon lose his58. Why was David able to get the job in the company?A. He had don

18、e well in all his exams. computer programs.B. He had written someC. He was good at playing computer games. D. He had learnt to use computers at school.59. Why did David decide to leave school and start working?A. He received lots of job offers. his mother.B. He was eager to helpC. He lost interest i

19、n school studies. his own living.D. He wanted to earn参考答案】 5659、 CABC2014高考训练】China has recently been faced with serious issues of product safety.In Panama, it is said that medicine made with a poisonous chemical sickened some people. A Chinese company had identified it as diethylene glycol, a low -

20、cost substitute commonly used in automobile antifreeze.Some coun tries have banned Chin ese-made toothpaste containing diethylene glycol. China has now told companies to discontinue its use, eve n though it says the toothpaste is safe. Ano ther in dustrial chemical, melam ine, was found in wheat flo

21、ur used to make pet food in North America. Thousa nds of dogs and cats became sick.The Un ited States has restricted some imports of Chin ese seafoodbecause they contained banned substa nee. And questio ns have bee n raisedabout other products, including children' s toys covered with lead paint.

22、Chin ese officials promised to provide the Europea n Un io n, the biggest trad ing part ner, with detailed reports on en forceme nt efforts aga inst un safe goods.Megle na Kun eva, commissi oner 理事)for con sumer protecti on ofthe European Union said China should have kept its promise.China recently

23、closed three companies linked to the Panama and thepet food scare. Andt dismissed the former head of its food and drug adm ini strati on. He was found guilty of corrupti on (腐败)for appro ving un safe drugs. This week, a conference of the State Coun cil approved a proposed special measure on the supe

24、rvisi on of food safety. The Xin hua News Age ncy said it calls for stron ger con trols over producers, greater responsibilities for government and more serious punishment for illegal activities. But Chinese officials have accused some foreign media of overstating problemswith goods made in China. T

25、hey say food imports from the United States also fail inspection sometimes. Next Week, American and Chinese food safety officials are planning to hold 5 days of meetings in Beijing to discuss cooperation.51 How many cases with safety problems are mentioned in the passage?ASixBFiveC FourDThree52 How

26、was Panama case dealt with afterwards?A Three companies linked to it were closed down.BThe former head of food and drug administration was executed. CMore serious punishment was conducted for leaders linked to it. DBoth A and B.53It can be implied but not clearly stated that .A Chinese made toothpas

27、te is safeBthe safety of“ made in China ” is doubtedCthere are safety problems with one more Chinese products Dstronger control over Chinese products is in need 54The passage is mainly about .A China is facing product safety problemsBmore controls are taken of Chinese goodsCoverstated problems with

28、Chinese goodsDChina is losing its trade partners55What does“it refers to in the last but one paragraph”?AChinaB The European UnionD The ChineseCChinese officialscompany参考答案】 51 55 BDBAA阅读理解。阅读下列短文 , 从给的四个选项 (A 、 B、C 和 D) 中 , 选 出最佳选项。Since 1984 ,Philadelphia has been cleaning up its act. One by on,e

29、graffiti- covered walls are being changed into outdoor art. So fa,r more than 1,800 murals (壁画 ) have been painted. Philadelphia now has more murals than any other American city.The walls that were once ugly with graffiti (涂鸦 ) are now covered with beautiful pictures of historical heroes and modern

30、art, thanks to the Mural Arts Program (MAP). Its work makes schools and public places attractive, and its citizens very proud. The program began as part of Philadelphia's Anti-Graffiti Network. Jane Golden is the MAP's artistic director.“ When people ask me what our program is about, ,“ I ”s

31、he saysanswer them with one word: hope.” Each year, the MAP offers youth artprograms and workshops. Some oneti-me graffiti writers even help paint MAP murals.The MAP's work, says Golden, is all about developing a sense of community (社区 ). When a neighborhood requests a mura,l the MAP works with

32、the people there to develop a message. Some messages have been “ Safe Stre,et”s “ Love and Care, ” and “ Peace Walk. ” The MAP receives up to 50 requests for murals each week. Last ye,arthe workers painted 140 murals.“ The making of amural enters people's collective memory as an extraordinary,pl

33、easant moment in neighborhood history,” says Golde,n who began as a muralist in Los Angeles.本文论述了费城通过 MAP 这一项目逐步地将墙体上的涂鸦变成了一 种室外艺术形式 壁画,从而给人们带来了新的希望。1. What can be the best title for the text?A. Love, from Graffiti Writers to MuralistsB. MAP, a New Company in PhiladelphiaC. Jane, an Excellent Mural

34、ArtistD. Hope, One Wall at a Time答案:D。主旨大意题。本文主要介绍费城通过 MAP这一项目逐步 地将墙体上的涂鸦变成了一种室外艺术形式 壁画,从而给人们带 来了新的希望。2. What is the Mural Arts Program in Philadelphia aimed at?A. Helping the young find jobs.B. Protecting the neighborhood.C. Fighting against graffiti.D. Attracting more visitors.答案:C。细节理解题。由第二段的fhe

35、program began as part ofphiladelphia's Anti-Graffiti Network. 可知 C 项正确”。3. How does the MAP decide on the message for a mural?A. By having discussions with people in the community.B. By seeking advice from the city government.C. By learning from the young graffiti writers.D. By studying the history of the city.答案:A。细节理解题。由第三段第二句可知答案为A项。4Which of the following words best describes the work of the MAP?A. Difficult.B. Dangerous.C. Experimental. D. Successful.答案:D。推理判断题。由文章第四段可知the MAP每周会收到很多的邀请,每年会画很多的壁画,故可推出工作很成功,答案为 D 项阅读理解-B- (201

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论