下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、- 1 - 2013 高考英语二轮阅读理解(三月)强化训练 06 及答案 (8) Experiments aboard the spaceship Columbia have disproved a theory on the humannervous system which won an Austrian professor a Nobel prize 79 years ago. West German astronaut Ulf Merbold disproved the theory during tests aboard the spaceship yesterday. His di
2、scovery is connected with the workings of the inner ear, the body s balance mechanism( 机制 ). In l914 Professor Robert Barany won the Nobel prize for Physiology( 生理学 ) and Medicine when he announced that temperature differences affected the inner ear and caused the eyes to blink( 眨眼 ). His theory was
3、 accepted by scientists. But Merbold carried out tests to find if the theory was correct and shocked himself and space officials when he proved it wrong. According to Barany s theor y the eyes would blink when cold air was blown into one ear and hot air blown into the other. But if this theory was c
4、orrect such a movement would be impossible in zero gravity. Both Merbold s eyes continually blinked when the test was carried out. 1. Tests were carried out in outer space in order to _ . A. find what causes the eyes to blink B. shock the world C. prove the theory D. disprove the theory 2. Barany s
5、theory declared to prove _ . A. how our hearing mechanism works B. why we constantly move our eyes C. that eye movement is affected by temperature D. how hearing reacts( 反应 ) 3. Barany s theory was proved incorrect in space by the effects of _ . A. having no weight B. having no air C. the pull of gr
6、avity D. hot and cold air streams - 2 - (13 CCA) 【答案与解析】本文报道西德的宇航员通过实验证明 79 年前 Nobel prize 得主 Barany 教授 的理论错误。 1. C 。细节题。根据第 4 段第 1 句 Merbold carried out tests to find if the theory was correct 可推知此题答案为 C。 2. C。纟田节题。根据第 4 段第 1 句 temperature differences affected the inner ear and caused the eyes to b
7、link( 眨眼 ) 可推知此题答案为 C。 3. A。细节题。根据一般常识,在太空中是没有地球引力以及文章倒数第 2 段中的 zero gravity 可推知此题答案为 A。 * 厶士 i=T (2) Japanese students work very bard but many are unhappy. They feel heavy pressures( 压 力 ) from their parents. Most students are always told by their parents to study harder and better so that they can
8、 have a wonderful life in the future. Though this may be a good idea for those very bright students, it can have terrible results for many students who are not gifted( 有天赋的 ) enough. Many of them have tried very hard at school but have failed in the exams and have their parents lose hope. Such stude
9、nts felt that they are hated by everyone else they meet and they don t want to go to school any longer. They become dropouts. It is surprising that though most Japanese parents are worried about their children, they do not help them in any way. Many parents feel that they are not able to help their
10、children and that it is the teachers work to help their children. To make matters worse, a lot of parents serif their children to those schools opening in the evenings and on weekends they only help the students to pass the exams and never teach them any real sense of the world. Many Japanese school
11、s usually have rules about everything from the students hair to their clothes and things in their school bags. Child psychologists( 心理学家 ) now think that such strict rules are harmful to the feelings of the students. Almost 40%(3) - 3 - of the students said that no one had taught them how to get on
12、with others, how to tell right from wrong and how to show love and care for others, even for their parents. 1. “Dropouts ” are those who _ . A. make troubles in and out of schools B. go about or stay home instead of being at school C. try hard but always fails in the exams D. lose hope and give up s
13、ome of their subjects 2. According to the passage, it s necessary to teach students _ A. how to study well B. how to get on with others C. to show love and care for others D. All above 3. Which of the following can be the best title of the passage? A. The Trouble in Japanese Schools B. The Problems
14、of Japanese Students C. Education in Japan D. The Pressures on the Students in Japan 【答案与解析】这是一篇关于日本学生所受到的沉重的压力的文章。家长的过高期望,日本 学校严格的制度都使得一些学生丧失了上学的兴趣,甚至不懂得如何和他人相处。 1. B 。词义锖测题。根据 Such students felt that they are hated by everyone else they meet and they don t want to go to school any longer( 这样的学生觉得他
15、们被所有认识 的人讨厌,他们不想再去学校 )可推知答案为 B。 2. D 。细节题。由第 2 段的最后一句我们知道: They only help the students to pass the exam,所以 teach students how to study well 是必要的,而第 3 段最后一句也说 no one taught them how to get on with others ,即 A、B、C 皆是正确的,故选 D。 3. D 。主旨题。这是文章主旨题。由全文看来,每一段都脱离不了“学生所受到的压力”这 个中心,所以“日本学生的压力”是最适合的标题。 * 厶士 i=T
16、 If you wish to become a better reader, here are four important things to remember about reading rate: - 4 - Knowing why you are reading or what you are reading to find out will often help you to know whether to read rapidly or slowly. Some things should be read slowly throughout. Examples are direc
17、tions f or making or doing something, arithmetic problems, science and history books, which are full of important information. You must read such things slowly to remember each important step and understand each important ideas. Somethings should be read rapidl y throughout. Examples are simple stor
18、ies meant for enjoyment, news letters from friends, pieces of news from local, or home-town, papers, telling what is happening to friends and neighbors. In some of your reading, you must change your speed from fast to slow and slow to fast, as you go along. You will need to read certain pages rapidl
19、y and then slow down and do more careful reading when you come to important ideas which must be remembered. 1. The underlined word rate in the first sentence means _ . A. fast B. slow C. speed D. skill 2. Which should be read slowly according to the passage? A. Stories for enjoyment B. Arithmetic pr
20、oblems C. Letters from friends D. News from hometown newspapers 3. How fast should we read? A. The faster, the better. B. The more slowly, the better. C. Neither too fast nor too slow. D. It depends on what we are reading. 4. According to the passage which of the following is NOT true? A. Read slowl
21、y when you are reading something important to you. B. Read fast when you are reading something unimportant to you. C. Read the materials that you are interested in slowly. D. Read the materials that you are interested in fast. 【答案与解析】本文说明读书时要注意效率,有的东西要仔细阅读,而有的只要快速浏览一 下。 1. Co推断题。文中各点讲的都是读书的速度问题, 所以
22、reading rate 意为读书的速度”, 即是 rate 是“速度”的意思,因此答案为 C。 - 5 - 2. B。纟田节题。根据 Examples are direct ions for maki ng or doing somethi ng, arithmetic problems 可知此题答案为 B。 3. D 。判断题。通过阅读全文可知:有的东西需要仔纟读,而有的快速浏览一下就行,是慢 读还是快读取决于所读的内容,所以此题答案为 D。 4. D。推断题。通过阅读全文和平时的常识可知对于你感兴趣的材料一定会读得仔细,所以 D 的说法是错误的,因此此题答案为 D。 * 厶士 i=T (
23、4) One hot night last August, I tried everything I could think of a warm bottle, songs etc. to make him fall into sleep, but he just couldn t do it. Since I believed that a long night was waiting for me ahead, I had no choice but to bring a TV into his room to kill off the hours until dawn. I was su
24、rprised that the moment I turned on the TV the baby became quiet right away and fixed his little eyes brightly on the screen. Not willing to waste an opportunity for sleep, I then tiptoed out of the room, leaving him to watch the boring TV programs. I heard no more of the baby s crying that night an
25、d the next morning when I went into his room, I found him still watching TV by himself. I found there was a metaphor( 暗 喻) in my babys behavior( 行为 ) for the new generation. WhenI gave my boy some books to go over, he only spit upon them; when I read to him, he did not feel comfortable. And so it is
26、 in the schools with my students. I find that our students don t rea d and they look down upon reading and make light of those of us who teach it. All they want to do is watch TV. After this experience with the baby, however, I have drawn a conclusion: “Let them watch it! ” If television is that much more attractive to children than books, why should we fight against it? Let them watch what they want ! 1. Why did the father bring a TV set into his son s room? A. To enjoy
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年四川水利职业技术学院高职单招职业适应性测试备考试题有答案解析
- 2026年上海建桥学院单招综合素质考试备考试题带答案解析
- 2026年重庆工商大学派斯学院单招综合素质笔试备考题库带答案解析
- 质量管理工具与方法应用指导(标准版)
- 绿化亮化工程施工方案
- 《2025年银行从业资格银行合规管理科目》真题试卷及答案
- 2026年宁夏职业技术学院高职单招职业适应性测试模拟试题有答案解析
- 2026年绿化工程施工方案
- 山西省忻州市静乐县第一中学2026届高二上数学期末检测模拟试题含解析
- 2026年上海杉达学院高职单招职业适应性测试参考题库有答案解析
- 2024爱德华EDWARDS消防报警系统产品技术手册
- 福建省南平市2022-2023学年初中毕业班教学质量第一次抽测英语试卷
- 心理治疗效果评估-洞察分析
- 危重患者的早期识别及处理原则
- 华师 八下 数学 第18章 平行四边形《平行四边形的判定(2)》课件
- 新教科版小学1-6年级科学需做实验目录
- GB/T 18457-2024制造医疗器械用不锈钢针管要求和试验方法
- 手机维修单完整版本
- 流感防治知识培训
- 呼吸内科进修汇报课件
- 康复治疗进修汇报
评论
0/150
提交评论