付费下载
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、安徽省池州市张溪中学高二英语上学期期末试卷含解析一、 选择题1. In such dry weather, the flowers will have to be watered if they _.A. have survived B. are to survive C. would survive D. will survive 参考答案:B2. _ does he have to type the report on a computer,_ he has to get the computer to translate it into sounds.A.Not only,but als
2、oB.Either,orC.Both,andD.Not,but参考答案:A考查并列关联词的用法。根据前一句采用了倒装语序来判断,应该选A项,因为not only. but also连接两个句子时,not only放在句首则其引导的句子要采用倒装语序。3. Faced with a bill for10,000, _.A. John has taken an extra job B. the boss has given john an extra jobC. an extra job has been taken D. an extra job has been given to John 参
3、考答案:A4. With the story thoroughly in the front page, now almost everyone in the world has known that Chinas first Taikonauts to the moon are back on earth. A. covering B. to cover C. to be covered D. covered参考答案:D5. Word came _ the present would be shown around Zunyi. A. that B. what C. whether D.if
4、参考答案:A略6. As the old man _ dying in bed, he finally let out the secret about his daughter.A. lied B. lay C. laid D. lain参考答案:B7. Johnson suggested the problem _ at the meeting.A. be discussed B. been discussedC. being discussed D. should to be discussed参考答案:Asuggest“建议”,其后所跟宾语从句用虚拟语气,即“suggest that
5、sb./sth. (should) do sth.”。故只有A项符合题意。8. Although , the poachers had an advantage-there were more of them. A. being surprised B. surprised C. surprising D. being surprising参考答案:B略9. Two years later, her father disappeared, never _ again. A. to hear from B. to be heard from C. hearing from D. being he
6、ard from参考答案:B10. One can always manage to do more things, no matter_full ones schedule is in life.A. how B. whatC. when D. where参考答案:A选A,考查状语从句。句意:一个人总是可以设法做更多的事,不管他生活中的日程安排得多满。空格后的full决定用副词how。11. We should respect food and think about the people who dont have _ we have here and treat food nicely.
7、 A. that B. which C. what D. whether参考答案:C略12. I am lucky because my job has _ hours, and I can come and go pretty much I want.A. accessible B. enjoyable C. movable D. flexible 参考答案:D13. Having a trip abroad is certainly good for the old couple, but it remains _ whether they will enjoy it.A. to see
8、B. to be seen C. seeing D. seen参考答案:B略14. Small sailboats can easily turn over in the water _.A. if not managed carefully B. if are not managed carefullyC. unless not managed carefully D. unless are not managed carefully参考答案:A15. 单词拼写1Dont be _ (荒唐的)! You cant pay 50 for a Tshirt!2. Environmental da
9、mage threatens the whole _ (文明)3. It was _(典型的) of her to forget.4. Some fortunetellers say that they can _ (预测)future events.5. The greatest _ (学者) cant solve this difficult problem.6. His mind was _(具体的) and moved with difficulty in this field.7. His thin shoes werent _(适当的) for such muddy road.8.
10、 The cultural _(交流)between the two countries has a long history.9. They said that the decision was made more in _(悲伤)than in anger.10. I closed my eyes and felt the_ (温暖) of the sun on my face.参考答案:1.ridiculous 2.civilization 3.typical 4.predict 5.scholar6.concrete 7.appropriate 8.exchange 9.sorrow
11、10.warmth16. Most of us enjoy fishing, swimming and _ on the beach, and scientists and students have endless opportunities to study _ life in the habitat.A. have fun, a lot of B. having fun, a lot of C. having fun, a variety of D. have fun, a variety of参考答案:C17. The flowers _ sweet in the botanic ga
12、rden attract the visitors to the beauty of nature.A. to smell B. smelling C. smelt D. to be smelt参考答案:B18. Advertising can influence consumers moods, _, in turn, can influence consumers reactions to products. A. that B. which C. where D. when参考答案:B二、 短文改错19. 短文改错Last winter vacation, some of my clas
13、smates decide to travel with their friends, while I chose to take part-time job to gain experiences and earn some money. I learned from my teacher that a nearby company was looking after students with good handwriting to write address on envelope. The pay were 10 cent per envelope. I headed for the
14、company, feeling sure I would easy finish 300 envelops in five hours and to earn the money. Actually, I only finished 200. Now, I fully understand how hard is to earn money. Getting out of the classroom is indeed necessary for we all. 参考答案:Last winter vacation, some of my classmates decide to travel
15、 with their friends, while I decidedchose to take part-time job to gain experiences and earn some money. I learned from my a experienceteacher that a nearby company was looking after students with good handwriting to write foraddress on envelope. The pay were 10 cent per envelope. I headed for the c
16、ompany, feeling envelopes wassure I would easy finish 300 envelops in five hours and to earn the money. Actually, I onlyeasilyfinished 200. Now, I fully understand how hard is to earn money. Getting out of the itclassroom is indeed necessary for we all. us三、 阅读理解20. Last week, my wife and I took pos
17、session of this beauty,3-story country house in Pelham, New York. We havent moved yet: the place is badly in need of renovation(翻新),which will happen a lot more quickly if our stuff isnt in the way. We still own our NYC co-op,and it wont close until July or August. We intend to get every last day of
18、 city living that we can.But now seems as good a time as any to put the blog on holda step Ive been considering for a while. Ive posted 1,010 restaurant reviews in just over 11 years,which averages out to nearly two reviews per week,for roughly a decade. Thats an awfully long time. In recent months,
19、 it has felt more like a burden, and less of the joy it originally was.Of course, that burden came entirely from myself: this blog has never accepted advertising. No ones livelihoodand certainly not minedepended on its existence. Yet, having created this tiny space in my little corner of the Interne
20、t,with a very small but rather appreciative (and appreciated) amount of loyal readers,for a long time I fell I have to keep it going.But my free time over the next several months will be increasingly taken up with a complex renovation, moving house,getting to know a new neighborhood, and a quite dif
21、ferent lifestyle than Ive been accustomed to. Something needs to be edited out? to make room for all that,and the blog is it.If our move to the suburbs provides a convenient excuse, I might have reached the same decision earlier before that : the sense that my food blogging had fallen into stereotyp
22、es (陈词烂调)was in my mind even before we started house-hunting, although it certainly became more clear after that. I think Im going to enjoy dining out for its own sake,as it used to be: no more photos,no more “writing the review” in my head as I eat.One thing that hasnt changed is the pleasure of di
23、ning out which I love as much as ever. My wife and I intend to keep up our weekly Manhattan “date nights”. I still work in the city, and Pelham isnt all that far awayone of the reasons we chose it.Will the blog return after were settled in our new home? Surely not with the frequency it has been,and
24、perhaps not at all. As I write this, Im feeling like I wont miss it.4. Whats NOT the reason for the author to put his blog on hold?A. He is moving to the countryside and doesnt have enough time.B. It has brought him more burden than joy.C. This blog hasnt received any advertising profit, which made
25、him disappointed.D. Food blogging lacks creativity for him and he wants to enjoy the pure joy of dining out.5. Where did the authors burden of running the blog come from?A. He depended on the blog to make a living.B. He felt it his responsibility not to let his loyal readers down.C. His free time ha
26、s been increasingly occupied with other stuff.D. He found it hard to adapt to a different lifestyle.6. What can we infer from this passage?A. The author will soon continue his blog after he settles in his new home.B. The author will not continue his blog after he settles in his new home.C. The autho
27、r hasnt decided whether to continue his blog even after he settles in his new home.D. The author has decided to decrease the frequency of posting the blog after he settles in his new home.7. Where can you most probably find this passage?A. A personal blog.B. A fashion magazine.C. A scientific report
28、.D. A travel brochure.参考答案:4. C 5. B 6. C 7. A【分析】这是一篇应用文。这篇短文是一名餐馆评论博主因私决定暂停更新博客的告知书。【4题详解】细节理解题。由第三段“Of course, that burden came entirely from myself: this blog has never accepted advertising.”可知,当然,这个压力完全来自我自己:这个博客从来没有不接广告。所以C选项“这个博客没有得到任何广告利润,这使他失望”不是作者停止更新博客的原因而是成为作者感到压力的原因。故选C项。【5题详解】细节理解题。由第三段Yet, having created this tiny space in my little corner of the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 雨棚抹灰施工方案(3篇)
- 2025年中职生态环境保护与修复(生态工程施工)试题及答案
- 2025年中职营养学(营养评估)试题及答案
- 2025年中职会计法规(会计法规基础)试题及答案
- 2025年高职地图数据说明转换技术(说明转换实操)试题及答案
- 2025年高职(汽车检测与维修技术)汽车故障诊断仪使用试题及答案
- 2025年高职高分子材料与工程(塑料成型技术)试题及答案
- 2025年大学第一学年(预防医学)流行病学调查试题及答案
- 2026年文学(中国古代文学)考题及答案
- 2025年高职(空中乘务)民航应急处置试题及答案
- 《生态环境重大事故隐患判定标准》解析
- 军队功勋荣誉表彰登记(报告)表
- 森林防火工作先进个人事迹材料
- 户外探险俱乐部领队管理制度
- 移动通信基站天线基础知识专题培训课件
- 《军队政治工作手册》出版
- 电子商务专业教师教学创新团队建设方案
- 智慧校园网投资建设运营方案
- 2023年中国海洋大学环科院研究生培养方案
- GB/T 16927.1-2011高电压试验技术第1部分:一般定义及试验要求
- DB32∕T 4107-2021 民用建筑节能工程热工性能现场检测标准
评论
0/150
提交评论