新高考高三英语时文阅读精选(含答案解析)_第1页
新高考高三英语时文阅读精选(含答案解析)_第2页
新高考高三英语时文阅读精选(含答案解析)_第3页
新高考高三英语时文阅读精选(含答案解析)_第4页
新高考高三英语时文阅读精选(含答案解析)_第5页
已阅读5页,还剩10页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、新高考高三英语时文阅读精选(含答案解析)AClimate protection and public health have striking similarities. The benefits of both can be enjoyed by everyone, even by individuals who do not contribute to the collective efforts to address these problems. If climate change slows down, both drivers of gas -guzzlers and electr

2、ic cars will benefit although the former did not help in climate efforts. Similarly, if the spread of Coronavirus is halted, individuals who refused to wash their hands, as well as the ones who washed them assiduously, will enjoy the restored normal life.Most countries have gotten their acts togethe

3、r, although behind time, on Coronavirus. Citizens also seem to be following the advice of public health officials. Could then theCoronavirus policy model be applied to climate change? We urge caution because these crises are different, which means that policies that worked well for Coronavirus might

4、 not be effective for climate change.Climate change is the defining crisis of our times. Floods, hurricanes, forest fires, and extreme weather events have become more frequent and severe over the years. Although climate change generates passionate discussions in big cities and university campuses, t

5、here is inadequate public call for immediate action. Some types of decarbonization policies are certainly in place. However, carbon-intensive lifestyles continue. This policy lethargy (无精打采 ) and behavioral inertia (惰性) are due to many reasons, including concerted opposition by the fossil fuel indus

6、try to deep decarbonization. But there are other reasons as well. Climate change is cumulative and does not have a quick onset. Its effects are not always immediate and visible. Many individuals probably do not see a clear link between their actions and the eventual outcome. This reduces the willing

7、ness to alter lifestyles and tolerate personal sacrifices for the collective good.In contrast, Coronavirus is forcing an immediate policy response and behavioral changes. Its causality is clear and its onset quick. Lives are at stake, especially in western countries. The stock markets are tanking, a

8、nd the economy is heading towards a recession. Politicians recognize that waffling can lead to massive consequences, even in the short -term. Corona-skeptic President Trump has reversed course and declared a national emergency.What does the writer think climate protection and public health have in c

9、ommon?They can t be influenced by what people do.They only benefit those who contribute to them.They usually punish those who do harm to them.They offer benefits to everyone whatever people do.Which word can take the place of the underlined word“ assiduously ”?Attentively. B. Absolutely. C. Abundant

10、ly.D. Alternatively.Why are people unwilling to change their carbon -intensive lifestyles?Because they think the climate is none of their business.Because they think what they do has no effect on the climate.Because they can t see the quick result from what they do to the climate.Because they don t

11、clearly know how their lifestyles influence the climate.Which of the following does the author disagree with?President Trump had a skeptic attitude to coronavirus at first.Compared with climate change, coronavirus has a quick result.People are willing to change their lifestyles because of coronaviru

12、s.Many countries have responded to coronavirus quickly and effectively. BRobots, Not Humans, Are the New Space ExplorersatSince the days of Apollo, the greatest adventures in space have been these robots that have gone all over the solar system, ” says Emily Lakdawalla, a self-described planetary ev

13、angelist the Planetary Society.By “these robots,” Lakdawalla means the various robotic probes that have flown past planets, moons and asteroids orbiting some, landing on others. Millions of people around the world have watched with delight as the six-wheeled rovershave trundled across the Martian su

14、rface, snapping pictures and taking selfies.At Smithsonian s National Air and Space Museum in Washington, D.C., Matthew Shindell says visitors make a point of coming to the planetary exhibit in a gallery tucked into the west end of the museum.Shindell is the museum s planetary science curator . A pr

15、ominent feature of the gallery is alarge glass case containing versions of all the rovers that NASA has sent to Mars, from the tinySojourner rover that landed in 1997 to the 2,000-pound Curiosity rover that arrived in 2012.People love to come and see the rovers and really get a sense of what they lo

16、ok like up close and their actual scale,” Shindell says.Mars has a mystique all its own, so perhaps it s not surprising that people find exploring the red planet enticing. But the New Horizons fly-by of Pluto, the Messengerclose encounter with Mercury, and Juno s buzzing over Jupiters poles all have

17、 generated great public interest.Elkins-Tanton says she and her team are inviting the public to explore Psyche with them.“Were going to be sending the images that we get out onto the Internet for everyone in the world to see within a half-hour of our receiving them,”she says. “So everyone in the wor

18、ld is going to see this crazy world at the same time and we can all scratch our heads together. ”This idea of sharing the experience of space missions is something NASA has embraced. Lakdawalla says the public has been able to see the passion and commitment of the scientists who work on these roboti

19、c explorers.“Now you recognize that robotic exploration is human exploration, ” she says. “Its just that the humans are back on Earth and the robots are going where humans cant currently go. ”CIn reaction to the coronavirus pandemic, some schools and education institutions are rushingto move their c

20、lasses and programs online. Its not going to go well. Its already not goingBut in the end, in a year or two maybe, the online education adventure were watching may beworth the pain, but not in the way you may imagine.We probably should not look sideways at schools that are trying to keep their progr

21、ams running by turning to online options. It can easily seem like the best of the bad options. But it started badly. As college Presidents, Boards, Superintendents and others were wrestling with these awful choices, they were flooded with solicitations from profit -seeking companies offering to move

22、 them online. It was unseemly like the fire department calling you in the middle of a house fire to offer assistance, for a reasonable fee.That nso t to say all the companies that sell online education platforms and services are behaving that way. But we can say that many of them viewed this crisis

23、as an outstanding business opportunity. So, just in case any education leaders didn knt ow how these companies behaved, more do now. Thats good. It s a taste that will likely linger. The other thing thats that, for the schools that are attempting to migrate online, they are learning what that means.

24、 TheirJust 10 minutes can have a significant impact,said Patricia Pendry, an associate professorteachers and students are too.Conversations are already dripping with regret and shocked awareness of how poor the quality of online education is, how implausible it is to actually make work. On social me

25、dia, teachers have been surprised by the lack of control, lack of engagement, lack of accountability in virtual classrooms.“Zoom University ” has been trending on Twitter. It even has a logo, which isnot a compliment.What is the real intention for companies to offer online service?To make money in t

26、he coronavirus pandemic.To prepare for the online learning in the future.To help students with study in the coronavirus pandemic.To help schools move class online in the coronavirus pandemic.Which of the following can replace the underlined word“ implausible ”?Irresistible.B. Impossible.C. Irregular

27、.D. Immoral.What s the attitude of the author towards“Zoom University ”?Optimistic.B. Critical. C. Neutral. D. Indifferent.The purpose of this passage is to show that.A. the coronavirus influences education very seriouslyschools have to offer online education because of the coronavirusonline educati

28、on should be cancelled because of its poor qualityonline education is poor since companies just want to make moneyDWith Cats or Dogs Can Significantly Reduce StressCollege is stressful. Students have classes, papers, and exams. But they also often have work, bills to pay, and so many other pressures

29、 common in modern life.Many universities have instituted “PetY our Stress Away” programs, where students can come in and interact with cats and/or dogs to help alleviate some of the strain.Scientists at Washington State University have recently demonstrated that, in addition to improving students mo

30、 ods, these programs can actually get “ under the skin ”a nd have stress-relieving physiological benefits.in WSUs Departmento f Human Development. “ Studentsin our study that interacted with cats and dogs had a significant reduction in cortisol , a major stress hormone.”Pendry published these findin

31、gs with WSU graduate student Jaymie Vandagriff last month in AERA Open, an open access journal published by the American Educational Research Association.cortisol levels duringThis is the first study that has demonstrated reductions in studentsreal?life intervention rather than in a laboratory setti

32、ng.The study involved 249 college students randomly divided into four groups. The first group received hands on interaction in small groups with cats and dogs for 10 minutes. They could pet, play with, and generally hang out with the animals as they wanted.To compare effects of different exposures t

33、o animals, the second group observed other people petting animals while they waited in line for their turn. The third group watched a slide-show ofthe same animals available during the intervention , while the fourth group was “ waitlisted Those students waited for their turn quietly for 10 minutes

34、without their phones, reading materials, or other stimuli, but were told they would experience animal interaction soon.Several salivary cortisol samples were collected from each participant, starting in themorning when they woke up. Once all the data was crunched from the various samples, the studen

35、ts who interacted directly with the pets showed significantly less cortisol in their saliva after the interaction. These results were found even while considering that some students may have had very high or low levels to begin with.“Wea lready knew that students enjoy interacting with animals, and

36、that it helps them experience more positive emotions, P”e ndry said. “ Whatw e wanted to learn was whether this exposure would help students reduce their stress in a less subjective way. And it did, which is exciting because the reduction of stress hormones may, over time, have significant benefits

37、for physical and mental health.”Now Pendry and her team are continuing this work by examining the impact of a four - week-long animal -assisted stress prevention program. Preliminary results are very positive, with a followup study showing that the findings of the recently published work hold up. Th

38、ey hope to publish the final results of that work in the near future.These days many workers feel pushed, filed, indexed and numbered. When they apply for a job, they may be assessed by artificial intelligence, which parses resumes for key words without which an applicant oddss of an interview lengt

39、hen. Based on works like “ Evidenc-eBased Recruiting ” by Atta Tarki, who claims that scores in gener-aml ental-ability tests have a strong 65% correlation with job performance, firms may ask candidates to take an intelligence test.When they get a job, employees find the indexing and numbering conti

40、nues. Workers at warehouses have to pick a certain number of items per hour; those at call -centers are assessed by software that monitors their hourly number of calls, and the amount of time spent on each one. Fall behind the target and you may feel unable to take a break. When their task is comple

41、ted, employees are often rated again, this time by the customers.Manufacturing workers have long faced these kind of numerical targets, as well as the need to clock in and out of work. The big change is that similar metrics and rating systems are spreading to more and more parts of the economy. Acad

42、emics get rated by students; nurses may be judged on a“ behaviorally anchored rating scale” which assesses how much empathy they showedto patients.Ratings are at the heart of the gig economy, where workers are connected with employers and customers via the internet. Just as TripAdvisor ratings allow

43、 holidaymakers to assess hotels, Uber drivers get a score out of five.Such systems are understandable in parts of the economy where output is difficult to measure precisely. But they can be arbitrary. People might give an Uber driver a poor rating because they are in a bad mood or because they encou

44、ntered unexpected traffic disruption.Gianpiero Petriglieri of the INSEAD business school says that, since firms no longer offer jobs for life, everyone is an independent worker whether they like it or not. The key passage in your CV may not be the universities you attended, but your rating in catego

45、ries like teamwork, innovation and adaptability.Why are employees asked to have a test?A. Its result has relation with their working performance.Boss wants to get an understanding of their personality further.Its result shows if they can bear the pressure of assessment.It is a part of recruiting pro

46、cess.Which industry uses the numerical rating system earlier than other industries?A. Service industry.B. Education industry.C. Manufacture industry. D. Agriculture industry.What does Gianpiero Petriglieri mean in the last paragraph?A. Employees are interrelated since they work in the same company.P

47、eople should focus on their education background in the resumes.Rating system might be misused in some occasions.Your performance in rating system should be highlighted.Where is this article mostly likely from?A. A newspaper.B. A novel.C. A science fiction.D. A research paper.A【答案】 1-4 DACD【解析】 本文是说

48、明文。 文章将人们对气候变化和公共卫生新冠肺炎的反应做了对 比,认为有很多相似点, 但新冠肺炎对人们生活的影响更快, 所以人们更愿意改变自己的生 活方式。细节理解题。 根据第一段, 尤其第一、 二句“ Climate protection and public health have striking similarities. The benefits of both can be enjoyed by everyone, even by individuals who do not contribute to the collective efforts to address these

49、problems. ”可知,所有人都可以享受到这两 方面的好处,即使是对解决这些问题的集体努力没有贡献的个人。故选D 。词义猜测题。根据第一段最后一句“ individuals who refused to wash their hands, as well as the ones who washed them assiduously”可知两类人是对比,一类是拒绝洗手的,那么另一类 就应该是经常认真洗手的。 attentively “专心地,周到地” ; absolutely“绝对地”; abundantly “丰富地,大量地” ; alternatively “要不然,或者” ;所以该词汇

50、意思应该最接近A 项,故选 A 。 assiduously 本意为“用功地,勤勉地” 。细节理解题。根据第三段倒数几句“ Climate change is cumulative and does not have a quick onset. Its effects are not always immediate and visible. Many individuals probably do not see a clear link between their actions and the eventual outcome. ”可知,人们不愿意改变自己的生活 方式, 是因为气候变化是

51、累积性的, 不会很快发生。它的影响并不总是立竿见影的。许多人 可能看不到他们的行为与最终结果之间的明确联系。故选C。细节理解题。根据第二段第一句“ Most countries have gotten their acts together, although behind time ”(虽然大多数国家在冠状病毒方面的行动是齐心协力的,但却滞后了。 )可知, D 选项中的“ responded to coronavirus quickly ”是不合作者意思的。故选 D 。【词汇积累】concerted k ?ns?:t ?d adj. 同心协力的;共同筹划决定的;努力的 cumulative

52、kju?mj?l?t?v adj. 累积的;渐增的; (红利、利息等)累计的 onset ?nset n. 开端,发生,肇始 ( 尤指不快的事件 ) causality k?z?l?t? n. 因果关系waffling ?w?fl? n. 胡扯;啰嗦;犹豫不决;含糊其词【句法剖析】The benefits of both can be enjoyed by everyone, even by individuals who do not contribute to the collective efforts to address these problems.句意: 所有人都可以享受到(气候

53、保护与公共卫生)这两方面的好处, 即使在解决这些问题 的集体努力上没有做贡献的个人。句子分析: 此句主句在前半句, 后半句 even by individuals. 整个做方式状语且该状语成分中 含有一个 who 引导的定语从句,修饰先行词 individuals , who 在定语从句中做主语。Although climate change generates passionate discussions in big cities and university campuses, there is inadequate public call for immediate action. 句

54、意:尽管气候变化在大城市和大学校园引起了热烈的讨论, 但公众对立即采取行动的呼声 却不足。句子分析: 此句的主句在后半句,使用了 there be 句型,当中 for immediate action 为介词短 语做后置定语,修饰 call ;前半句则为 Although 引导的让步状语从句。B【新词积累】evangelist ?v?nd?l?st n. 福音传道者;圣经新约福音书的作者 asteroid ?st?r?d n. 天 小行星orbit ?b?t n. 轨道;眼眶 vt. 绕轨道而行rover ?r?v?(r) n. 漫游者;流浪者;漂泊者 curator kj?re?t?(r)

55、n. 馆长;监护人;管理者 prominent ?pr?m?n?nt adj. 突出的,显著的;杰出的version ?v?n n. 版本;译文;倒转术 buzzing b?z? n. 嗡嗡声;嘈杂声 【金句赏析】By “ these robots,” Lakdawalla means the various robotic probes that have flown past planets,moons and asteroids orbiting some, landing on others.Lakdawalla 说的“这些机器人”是指各种各样的机器人探测器,它们飞过行星、卫星和小行

56、星,有的绕着轨道飞行,有的降落在其他星球上。“ People love to come and see the rovers and really get a sense of what they look like up close and their actual scale,” Shindell says.Shindell 说: “人们喜欢来参观火星车,近距离观察它们的样子和实际规模。”Mars has a mystique all its own, so perhaps its not surprising that people find exploring the red plan

57、et enticing.火星本身就有一种神秘感,所以人们发现探索这颗红色星球很吸引人也就不足为奇了。 【全文翻译】新的太空探索者是机器人,而不是人类 自诩为行星协会行星传道士的艾米丽 ?拉卡达瓦拉表示 :“自阿波罗计划以来, 太空中最 伟大的冒险就是这些机器人遍布整个太阳系。 ”Lakdawalla 说的“这些机器人”是指各种各样的机器人探测器,它们飞过行星、卫星和 小行星,有的绕着轨道飞行,有的降落在其他星球上。当六轮火星漫游车在火星表面行驶、拍照和自拍时,全世界数百万人都欢欣鼓舞。 位于华盛顿特区的史密森国家航空航天博物馆马修 辛德尔说, 参观者一定要来位于博 物馆西端的一个画廊里的行星展

58、。辛德尔是博物馆的行星科学馆长。 这个展厅的一大特色是一个大玻璃柜, 里面装着美国 国家航空航天局送往火星的所有火星车的版本,从 1997 年登陆火星的小旅居者号火星车, 到 2012 年抵达火星的 2000 磅重的好奇号火星车。Shindell 说: “人们喜欢来参观火星车,近距离观察它们的样子和实际规模。”火星本身就有一种神秘感,所以人们发现探索这颗红色星球很吸引人也就不足为奇了。但是,新视野号飞越冥王星, 与水星的近距离接触, 以及“朱诺” 号飞越木星两极的嗡嗡声, 都引起了公众极大的兴趣。Elkins-Tanton 说她和她的团队邀请公众和他们一起探索。她说 : “我们将把收到的照片发

59、到网上,让全世界的人在半小时内看到。所以世界上的 每个人都将在同一时间看到这个疯狂的世界,我们可以一起挠头。 ” 这种分享太空任务经验的想法是 NASA 所接受的。 Lakdawalla 说,公众已经能够看到 从事这些机器人探索的科学家的热情和承诺。“现在你认识到机器人探索就是人类探索, ”她说。“只是人类又回到了地球, 机器人要 去人类目前无法去的地方。 ”C【答案】 1-4 ABBD【解析】 本文是说明文。 是一篇针对新冠肺炎期间学生网上上课的新闻报道, 当中表明了目 前网络课程的许多缺陷。细节理解题。根据第三段,尤其第一、二句话“That s not to say all the com

60、panies that sellonline education platforms and services are behaving that way. But we can say that many of them viewed this crisis as an outstanding business opportunity. ”可知, 大多数提供网络服务的公司都 想利用这次商机赚钱。故选 A 。词义猜测题。 根据第四段第一句 “ Conversations are already dripping with regret and shocked awareness of how

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论