版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、试卷第 =page 22 22页,共 =sectionpages 22 22页试卷第 =page 1 1页,共 =sectionpages 3 3页2023届河南省洛阳市强基联盟新高三摸底大联考英语试题学校:_姓名:_班级:_考号:_一、阅读理解Amazing West Coast Beach Houses RentRockaway Beach HouseRockaway Beach, OregonThis comfortably furnished two-bedroom, two-bath house is both kid-and dog-friendly with a path lea
2、ding right down to Nedonna Beach. Its conveniently located near Manhattan Beach State Park as well as towns such as Manzanita, Wheeler, and Nehalem that offer cafes and tourist shops. Amenities (便利设施) include a washer and dryer, ping-pong table, home office, wood-burning fireplace and smart TV.Ocean
3、front TownhomeMonterey, CaliforniaThis rental claims to be one of the closest homes to the water in all of Monterey. Its limited on space the owner notes it can accommodate up to three adults or two adults and two small children the location is only five minutes from downtown Monterey and Fishermans
4、 Wharf, 10 minutes from the Monterey Bay Aquarium and Pacific Grove, and 15 minutes from Carmel-by-the-Sea.Westport Ocean OasisWestport, WashingtonWashington state might not be the first place people think of when considering a West Coast beach trip, but vacation rentals like this one might make the
5、m think twice. A one-bedroom, one-bath, dog-friendly apartment, it offers sweeping views of the shores from its huge windows, as well as amenities like a balcony, basketball court and putting green, and TV.Studio Beach HouseRancho Palos Verdes, CaliforniaLocated just west of Long Beach, this beach r
6、ental offers amazing views and easy beach access as well as amenities like tennis and basketball courts, a playground and an outdoor bar with 50-inch TV, surround sound, a mini-fridge and hot tub. Its also close to many destinations like golf courses, parks, and the Portuguese Bend Reserve, a nature
7、 area with hiking trails that overlook the ocean.1. Which beach house will you choose if you are going to live in Oregon?A. Rockaway Beach House.B. Oceanfront Townhome.C. Westport Ocean Oasis.D. Studio Beach House.2. Which is the closest place to Oceanfront Townhome?A. Pacific Grove.B. Carmel-by-the
8、-Sea.C. Fishermans Wharf.D. The Monterey Bay Aquarium.3. What do the last two rentals have in common?A. They are dog-friendly.B. They have huge windows.C. They are close to hiking trails.D. They both offer a basketball court.【答案】1A2C3D【解析】【导语】这是一篇应用文。文章介绍了几家要出租的西海岸海滩房屋的相关信息。1. 细节理解题。由Rockaway Beach
9、House中的“Rockaway Beach, Oregon (俄勒冈州Rockaway海滩)”可知,如果你要住在俄勒冈州(Oregon),你可以选择Rockaway Beach House。故选A项。2. 细节理解题。由Oceanfront Townhome中的“Its limited on space the owner notes it can accommodate up to three adults or two adults and two small children the location is only five minutes from downtown Montere
10、y and Fishermans Wharf, 10 minutes from the Monterey Bay Aquarium and Pacific Grove, and 15 minutes from Carmel-by-the-Sea. (它的空间有限,业主指出,它最多可以容纳三个成年人或两个成年人和两个小孩,该位置距离蒙特利市中心和Fishermans Wharf只有5分钟的路程,距离蒙特利湾水族馆和Pacific Grove只有10分钟的路程,距离海边的卡梅尔只有15分钟的路程)”可知,Fishermans Wharf离Oceanfront Townhome最近。故选C项。3.
11、细节理解题。由Westport Ocean Oasis中的“A one-bedroom, one-bath, dog-friendly apartment, it offers sweeping views of the shores from its huge windows, as well as amenities like a balcony, basketball court and putting green, and TV. (一个卧室、一个浴室、爱狗的公寓,从它巨大的窗户可以俯瞰海岸,还有阳台、篮球场、小型高尔夫球场和电视等设施)”和Studio Beach House中的“L
12、ocated just west of Long Beach, this beach rental offers amazing views and easy beach access as well as amenities like tennis and basketball courts, a playground and an outdoor bar with 50-inch TV, surround sound, a mini-fridge and hot tub. (这所海滩出租房屋位于长滩以西,视野开阔,海滩交通便利,设施齐全,如网球场和篮球场、操场和户外酒吧,配有50英寸电视、
13、环绕音响、迷你冰箱和热水浴缸)”可知,最后两家出租的房屋的共同点:它们都提供一个篮球场。故选D项。A blind Chinese climber reached the summit (顶点) of Qomolangma, known in the West as Mount Everest, on Monday morning, becoming the first blind person from Asia ever to conquer the worlds highest summit.Zhang Hong, 46, reached the top from the Nepali s
14、ide, along with three high-altitude guides.Zhang, who was born in Chongqing, lost his sight at the age of 21. He now works at Fukang Hospital Affiliated with Tibet University in Lhasa. As Zhang began his climb of Qomolangma, which is 8,848. 86 meters above sea level, his colleagues in Lhasa were exc
15、ited to hear the news of his success.“Many people may have doubted his attempt of climbing at first, but I was confident in him from the beginning,” said Kyila, the secretary of the Fukang Angel Foundation, who also is a blind person. “I knew before that he could make it, and he did make it. I am re
16、ally happy for him. He is a model for blind people to encourage them to chase their dreams.”Zhangs passion for climbing was inspired by Lotse, a famous Tibetan climber who conquered all the worlds 14 summits above the altitude of 8,000 meters. Lotse had shared the story of the blind US mountaineer E
17、rik Weihenmayer, who climbed Qomolangma in May 2001. Zhang was touched by the story, which ignited his dream of climbing.As an amateur climber for years, Zhang had conquered three mountains above the altitude of 6,000 meters before climbing the worlds highest summit. He had begun preparing for the Q
18、omolangma climb in 2019. However, due to the COVID-19 pandemic (流行病), all mountaineering teams on Qomolangma were canceled in Nepal and China last year, and he had to wait until recently to finally make the attempt.4. What can we infer from what Kyila said?A. He had been inspired by Lotse.B. He had
19、much belief in Zhangs success.C. Zhangs colleagues doubted his motivation.D. Zhang centered on climbing in his spare time.5. What does the underlined word “ignited” in paragraph 5 mean?A. Lighted.B. Accomplished.C. Followed.D. Recalled.6. Why did Zhang Hong fail to climb Qomolangma in 2020?A. He was
20、 too weak.B. He wasnt well prepared.C. A pandemic broke out.D. Extreme weather occurred.7. Whats the best title for the text?A. Zhang Hong Sets an Example to OthersB. A Blind Climber Reaches Qomolangma SummitC. Qomolangma Attracts More Chinese to ClimbD. A Chinese Climber Got Through the Pandemic【答案
21、】4B5A6C7B【解析】【导语】本文是一篇新闻报道。文章报道了中国盲人张洪登上珠穆朗玛峰的故事。4. 推理判断题。根据第四段Kyila的话“I knew before that he could make it, and he did make it. I am really happy for him. (我之前就知道他能做到,他确实做到了。我真的为他感到高兴)”可推知,他对张的成功充满信心。故选B项。5. 词句猜测题。根据第五段“Lotse had shared the story of the blind US mountaineer Erik Weihenmayer, who cli
22、mbed Qomolangma in May 2001. Zhang was touched by the story, which ignited his dream of climbing.(洛茨曾分享过美国盲人登山者埃里克维亨迈尔在2001年5月攀登珠穆朗玛峰的故事。这个故事感动了他,ignited了他的登山梦想)”中划线词后“his dream of climbing”和可推知,埃里克维亨迈尔的故事点燃了张的登山梦想,结合选项,动词ignite与light同义,意为“点燃,激起”。故选A项。6. 细节理解题。根据最后一段“He had begun preparing for the Q
23、omolangma climb in 2019. However, due to the COVID-19 pandemic (流行病), all mountaineering teams on Qomolangma were canceled in Nepal and China last year, and he had to wait until recently to finally make the attempt.(他已经在2019年开始为攀登珠穆朗玛峰做准备。然而,由于新冠肺炎疫情,去年在尼泊尔和中国的珠峰登山队都被取消了,他直到最近才终于尝试)”可知,一场流行病爆发导致2020
24、年张宏没能登上珠峰。故选C项。7. 主旨大意题。通读全文,并结合第一段“A blind Chinese climber reached the summit (顶点) of Qomolangma, known in the West as Mount Everest, on Monday morning, becoming the first blind person from Asia ever to conquer the worlds highest summit. (21日上午,一名中国盲人登上了被西方称为“Mount Everest”的珠穆朗玛峰。这是亚洲盲人登上珠峰的第一个人)”可
25、知,本文主要讲述了一名盲人攀登者登上了珠穆朗玛峰峰顶的壮举,故“A Blind Climber Reaches Qomolangma Summit(一名盲人攀登者登上了珠穆朗玛峰峰顶)”是文章最佳标题。故选B项。In the digital age, we rely on technology such as social media in trying to build interesting and varied lives. Social networking sites like Facebook are designed and promoted to make us believe
26、 enthusiastically that they are able to open up new experiences for us. There are constant notifications (通知) and updates, urging us to check-in to find out what is new.But if we do not use the technology wisely, we can end up becoming overly attached and trapped in a cycle of social media FOMO, a s
27、ign of deeper unhappiness. FOMO, or fear of missing out, is a fear that exciting or interesting events are happening somewhere else and that we are not able to join.People who experience high levels of FOMO have been found to be more likely to give in to urges to write and check text messages while
28、driving, as well as to use Facebook more often directly after waking, while going to sleep and during meals.When it comes to lasting happiness, it is best not to give in to FOMO, but rather to deal with the cycle of desires that fuel it. Hard as it is, we are better off working toward facing the fea
29、rful reality that we cannot experience everything we might like than to get caught in a cycle of checking behaviors that only cause anxiety.If we have become used to using social media as part of our attempts at living interesting lives, we must admit that it is not easy to change our approach. But
30、change is almost always worthwhile in the long run.The fact that FOMO is so common in our digital age is a sign that there is something wrong with the way we are pursuing happiness and that we are not as happy as we might think we are. It should warn us that, in our eagerness to use digital technolo
31、gy to try to make ourselves happier, we may unintentionally (无意之中) be bringing on exactly the opposite result.8. What is the first paragraph mainly about?A. The digital age has arrived.B. Sites give netizens useful experiences.C. People have fallen into modern technology.D. Social media are designed
32、 to attract public attention.9. Which of the following could be regarded as social media FOMO?A. Failing to use Facebook.B. Answering a call during shopping.C. Reading text messages on reaching offices.D. Checking Facebook while driving.10. Why does the author suggest avoiding FOMO?A. To gain long-t
33、ime happiness.B. To speed the cycle of desires.C. To work much better.D. To reduce fearful reality.11. What can be learned from the last paragraph?A. Everybody has experienced FOMO.B. Digital technology may make us unhappier.C. Pursuing happiness is a sign of the digital age.D. People may unintentio
34、nally get lost in technology.【答案】8D9D10A11B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了在数字时代,我们依靠社交媒体等技术来构建有趣多样的生活,这一现象被称为“FOMO”,但事实可能正相反,在我们迫切地使用数字技术试图让自己更快乐的过程中,我们可能无意中带来了恰恰相反的结果,从而让我们不快乐。8. 主旨大意题。根据第一段“Social networking sites like Facebook are designed and promoted to make us believe enthusiastically that they are abl
35、e to open up new experiences for us. There are constant notifications (通知) and updates, urging us to check-in to find out what is new.(像Facebook这样的社交网站的设计和推广是为了让我们狂热地相信它们能够为我们打开新的体验。这些社交网站上有不断的通知和更新,催促我们打卡,以发现新鲜的事物)”可推知,第一段主要讲,像Facebook这样的社交媒体旨在让我们相信它们能够为我们打开新的体验,从而吸引公众注意。故选D项。9. 细节理解题。根据第三段“People
36、who experience high levels of FOMO have been found to be more likely to give in to urges to write and check text messages while driving, as well as to use Facebook more often directly after waking, while going to sleep and during meals.(研究发现,经历高强度FOMO的人更容易屈服于在开车时收发短信的冲动,也更容易在醒来、睡觉和吃饭时直接使用Facebook)”可
37、知,开车时刷脸书可以视为社交媒体FOMO。故选D项。10. 推理判断题。根据第四段“When it comes to lasting happiness, it is best not to give in to FOMO, but rather to deal with the cycle of desires that fuel it.(说到长久的快乐,最好不要向FOMO屈服,而要处理助长它的欲望循环)”和第六段“The fact that FOMO is so common in our digital age is a sign that there is something wron
38、g with the way we are pursuing happiness and that we are not as happy as we might think we are. (事实上,FOMO在我们的数字时代如此普遍,这表明我们追求幸福的方式出了问题,我们并不像我们想象的那样幸福)”可推知,作者建议避免FOMO是因为避免FOMO才能获得长久的快乐。故选A项。11. 推理判断题。根据最后一段“The fact that FOMO is so common in our digital age is a sign that there is something wrong wit
39、h the way we are pursuing happiness and that we are not as happy as we might think we are. It should warn us that, in our eagerness to use digital technology to try to make ourselves happier, we may unintentionally (无意之中) be bringing on exactly the opposite result.(事实上,FOMO在我们的数字时代如此普遍,这表明我们追求幸福的方式出
40、了问题,我们并不像我们想象的那样幸福。它应该提醒我们,在我们急切地使用数字技术试图让自己更快乐的过程中,我们可能无意中带来了恰恰相反的结果)”可推知,与我们认为的相反,数字技术可能会让我们不快乐。故选B项。In WALL-E, a science fiction movie, a little robot is responsible for cleaning a world covered in garbage; a world where there is no longer room for anything else, not even humans! The film encoura
41、ges common people, worldwide leaders and businessmen to ask the obvious question: What can be done to prevent something like this happening? For some, microfactories could become the most promising answer.Veena Sahajwalla, a materials scientist and engineer in Sydney, Australia, has discovered a sol
42、ution to the challenging waste problem. Her one-stop approach could go beyond the existing recycling processes. Her waste microfactories mainly target electronic waste and plastic, and are essentially little trash processors. These can transform waste into new materials with the help of thermal(热的)
43、technology.“Using our green manufacturing technologies, these microfactories can transform waste, enabling local businesses and communities to not only solve local waste problems, but to develop a commercial opportunity from the valuable materials that are created,” she explains.Humans generate 2.01
44、 billion tons of solid waste annually. And as the fastest growing waste stream, approximately 53.6 million tons of e-waste were generated globally by 2019. Despite current efforts, only 17.4 percent of this is known to have been collected and properly recycled. Meanwhile, worldwide e-waste generatio
45、n is expected to continue to grow, reaching almost 80 million tons by 2030.Although the most effective solution to the waste challenges would not generate as much trash, Sahajwalla microfactories provide hope for all the waste that already exists. Her solution not only decreases the amount of waste,
46、 but it also improves its management and enables new manufacturing opportunities around the new materials created.WALL-E shows us the best and the worst of what human beings have to offer. It shows where the world is headed unless the human species slows down and stops developing at the current pace
47、. But it also provides hope, showing that we also have a great power to change and improve.12. Whats the aim to write the first paragraph?A. To tell us what WALL-E is about.B. To show the wide future of robots.C. To introduce the use of microfactories.D. To praise Veena Sahajwallas contribution.13.
48、What do we know about Veena Sahajwalla?A. She is a top scientist in Australia.B. She has been devoted to garbage factories.C. Her waste microfactories are practical.D. Her trash processors are being widely promoted.14. How does the fourth paragraph develop?A. By making contrasts.B. By listing releva
49、nt figures.C. By summarizing the above.D. By analyzing cause and effect.15. Whats the authors attitude towards microfactories?A. Positive.B. Negative.C. Unclear.D. Indifferent.【答案】12C13C14B15A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种垃圾微型工厂,可以解决大量垃圾问题,介绍了这一机器的优点和其开发者Veena Sahajwalla对其的看法。12. 推理判断题。根据第一段三、四句话“The fil
50、m encourages common people, worldwide leaders and businessmen to ask the obvious question: What can be done to prevent something like this happening? For some, microfactories could become the most promising answer.(这部电影鼓励普通人、世界各国领导人和商人提出一个显而易见的问题:如何才能防止类似的事情发生?对一些人来说,微型工厂可能成为最有希望的答案)”结合下文对微型工厂的介绍推知,
51、写第一段的目的是为了介绍微型工厂的使用。故选C。13. 细节理解题。根据第二段最后两句话“Her waste microfactories mainly target electronic waste and plastic, and are essentially little trash processors. These can transform waste into new materials with the help of thermal(热的) technology.(她的废物微型工厂主要针对电子废物和塑料,基本上是小型垃圾处理厂。这些可以在热技术的帮助下将废物转化为新材料)”
52、以及第三段“Using our green manufacturing technologies, these microfactories can transform waste, enabling local businesses and communities to not only solve local waste problems, but to develop a commercial opportunity from the valuable materials that are created,” she explains.(她解释说:“利用我们的绿色制造技术,这些微型工厂可
53、以转化废物,使当地企业和社区不仅能够解决当地的废物问题,而且能够利用所创造的宝贵材料创造商业机会。”)”可知,Veena Sahajwalla所开发的处理垃圾的微型工厂是非常实用的。故选C。14. 推理判断题。根据第四段“Humans generate 2.01 billion tons of solid waste annually. And as the fastest growing waste stream, approximately 53.6 million tons of e-waste were generated globally by 2019. Despite curre
54、nt efforts, only 17.4 percent of this is known to have been collected and properly recycled. Meanwhile, worldwide e-waste generation is expected to continue to grow, reaching almost 80 million tons by 2030.(人类每年产生20.1亿吨固体废物。作为增长最快的废物流,到2019年,全球产生约5360万吨电子垃圾。尽管目前做出了努力,但已知只有17.4%的垃圾被收集并妥善回收。与此同时,全球电子垃
55、圾产生量预计将继续增长,到2030年将达到近8000万吨)”推知,本段用列举相关数据的方式展开陈述。故选B。15. 推理判断题。根据最后一段最后一句话“But it also provides hope, showing that we also have a great power to change and improve.(但它也带来了希望,表明我们也有巨大的力量来改变和改进)”可知,作者对于微型工厂持积极的态度。故选A。二、七选五More and more people are turning to a plant-based lifestyle. _16_. It has been
56、shown to help improve overall health, prevent diseases, and increase well-being and happiness. Here are two tips on how to gradually move into plant-based living.Ease Yourself Into It_17_. This isnt necessary and its too hard its because theyre not giving their body time to ease into it.If youve bee
57、n eating meat daily (or almost daily) for most of your life, then your bodys going to be a bit confused when its suddenly not getting its regular fix of meat. The best way is to gradually reduce meat from your diet. If you eat meat 3 meals a day, drop it down to 2 meals for a couple of weeks. _18_.
58、After that, you can alternate (交替) between “meat days” and “non-meat days”, until youre comfortable going long stretches without eating meat.Make Sure Youre Getting Your Nutrients (营养)If youre going to be plant-based, you have to do much work. That means figuring out how to develop meal plans that a
59、llow you to get your daily doses of proteins, fats, vitamins and minerals. You cant just switch to eating green salads for 3 meals a day and expect to feel good, because you wont. Youll need to start eating a varied diet. Whole grains, like beans and legumes, as well as soy foods, can help you get y
60、our daily requirements for protein. _19_.Thats really all you need to know: make sure that youre taking it easy and giving your body time to adapt, and make sure that youre getting necessary nutrients. _20_, youll be able to enjoy plant-based living in no time.A. Once you have a clear ideaB. As long
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年浙江同济科技职业学院单招职业适应性考试题库新版
- 2026年湖北交通职业技术学院单招职业倾向性测试必刷测试卷及答案1套
- 2026年温州理工学院单招综合素质考试题库必考题
- 2026年满洲里俄语职业学院单招职业适应性测试必刷测试卷必考题
- 2026年河南职业技术学院单招职业适应性测试必刷测试卷新版
- 2026年青海省海南藏族自治州单招职业适应性考试必刷测试卷及答案1套
- 2026年广东碧桂园职业学院单招职业倾向性考试题库必考题
- 2026年贵州工贸职业学院单招综合素质考试题库附答案
- 2026年浙江省绍兴市单招职业倾向性考试题库及答案1套
- 2026年安徽财贸职业学院单招职业技能测试题库必考题
- 成品化粪池施工方案
- 山西省三晋联盟山西名校2024-2025学年高二上学期11月期中联合考试 化学试题
- 藏毛窦的治疗及护理
- 农村集体经济组织内部控制制度
- 药品经营质量管理规范
- 通信工程勘察设计管理办法
- 婴幼儿发展引导员(育婴员)职业技能竞赛理论考试题库(含答案)
- 公安涉警舆情课件
- 品三国论领导艺术智慧树知到期末考试答案2024年
- 2024年安徽省电力行业无人机巡检技能竞赛考试参考题库(含答案)
- 渭南好运旺塑业有限公司农用灌溉设施生产项目环境影响报告
评论
0/150
提交评论