2022-2023学年安徽省宿州市范桥中学高一英语月考试题含解析_第1页
2022-2023学年安徽省宿州市范桥中学高一英语月考试题含解析_第2页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2022-2023学年安徽省宿州市范桥中学高一英语月考试题含解析一、 选择题1. It is reported that the United States uses _ energy as the whole of Europe.A as twice B twice much C twice much as D twice as much 参考答案:D略2. Ring me at six tomorrow morning, will you ?Why that early ? I _then.A. have slept B. have been sleeping C. will sleep

2、D. will be sleeping参考答案:D3. So many floods have cut down on the production of peanuts; _, the price has gone up a great deal.A. in other words B. after all C. even so D. as a result参考答案:D4. Do you mind if I open the window? _, but Ive caught a bad cold today. A. No, not at all B. Yes, of course not

3、C. Yes, please D. Im sorry参考答案:D5. When winter comes, it _ become very cold in Shenyang.A. is going to B. will C. has D. is about to参考答案:B6. Will you please spare me some ink? I have _ it. A. run down of B. run out of C. run out from D. run off参考答案:B7. The president hopes that the people will be bet

4、ter off when he quits than when he_.A. has startedB. startsC. startedD. will start参考答案:C8. Father, I get at least three hours of car racing practice almost every day.Oh great, Donald Campbell! _. I am convinced you will break my record some day.A. Good luckB. cheer upC. Its all rightD. Keep it up参考答

5、案:D9. Ill be away on a business trip. Would you mind looking after my cat? Not at all. _.A. Ive no time B. Id rather not C. Id like it D. Id be happy to 参考答案:D10. His movie won several awards at the film festival, _ was beyond his wildest dream. A. which B. that C. where D. it参考答案:A略11. Excuse me, h

6、ow is the new program going?Terrific! Everything is going smoothly _ we expected. A. where B. when C. as D. why参考答案:C12. The policy(政策) that the Chinese government stuck to _correct.A. prove B. proving C. being proved D. proved参考答案:D13. Oh, its you! I _ you. I have just had my hair cut, and I am wea

7、ring new glasses. A. didnt recognize B. dont recognizeC. havent recognized D. hadnt recognized参考答案:A略14. The meeting was concerned _the plan and everyone present was concerned _ their own interests. Awith; about Bwith; withCfor; aboutDabout; with参考答案:A略15. Do you know _ they got to know each other?

8、It was last year_ they both taught Chinese in Scotland.A.when was it that ;when B.when it was that; that C. when was it that; that D. when it was that; when参考答案:D27. Its a little bit cold today, but you have sweat all over. Yes, I _ around the city for almost three hours. A. have hiked B. was hiking

9、 C. am hiking D. have been hiking参考答案:D略二、 书面表达17. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I have been in the teaching profession for more than thirty years, and one of the best teachers I have ever known is Mr_Rowe. I was lucky enough to teach fourth grade together with him.Mr. Rowe had endless patience and

10、understanding and I learned so much from watching him. He could perform miracles, like the one he performed with Steven, one of the unhappiest kids I had ever seen. Steven couldnt stand school. He didnt like being picked last for kickball. He didnt like the kids who raised their hands and knew all t

11、he answers, and most importantly, he didnt like himself.The first day he walked into Mr. Rowes classroom, he ignored the other students, looking angry and annoyed, and slid into his chair, knocking a couple of textbooks onto the floor.Mr. Rowe walked over to him and touched Stevens shoulder, but Ste

12、ven pulled away. Nevertheless, Mr. Rowe welcomed him: Hi, Steven. Im happy you are in my class. We are gonna have a great year. Steven looked around the room as if Mr. Rowe must be mistaken. No teacher in his right mind would want Steven to be part of his classroom.So, while Mr. Rowe seemed cheerful

13、 and relaxed that day of school, it seemed like Steven was angry and confused.That day after classes, Mr. Rowe chose Steven to pitch(投球) the kickball at recess. Hey, Steven, Mr. Rowe commented, You are good at pitching. Let me show you my secret trick. Mr. Rowe taught Steven one of the tricks that n

14、ot a single kid could perform. Steven learned fast and did quite well! Everyone cheered for him!After the kickball, Steven sat as close to Mr. Rowe in classes as he could. When a question was asked, Steven lit up; when he knew the answer, he raised his hand; when he answered the question, his voice

15、shook. However, he got the answer right! He said, with Mr. Rowe, his days of the fourth grade promised wonderful.That is not to say that every day went smoothly, but it was obvious that Steven grew to love Mr. Rowe more and more with each passing day.注意:1.所续写短文的词数应为150左右;2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分

16、分为两段,每段的开头语已为你写好;4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Time passed quickly that year, and before we all knew it, it was the last day of school._Paragraph 2:Many years later, Mr. Rowe and I were surprised when a handsome young man walked into our classroom, dressed in the army uniform._参考答案:Paragraph

17、1: Time passed quickly that year, and before we all knew it, it was the last day of school. Our school had a very special tradition on the last day. All the teachers filled the sidewalk, waving goodbye to the kids as the bus pilled out with their horns honking. But on that particular day, Steven wal

18、ked slowly to the bus, his head down, tears in his eyes. He boarded the bus reluctantly, hesitated, and then ran back off the bus to hug Mr. Rowe. “I dont want to leave you.” He sobbed. With red-rimmed eyes, Mr. Rowe comforted him, “I will miss you, too.”Paragraph 2: Many years later, Mr. Rowe and I

19、 were surprised when a handsome young man walked into our classroom, dressed in the Marine Corps(海军) uniform. The young man stood tall and proud. It was Steven! Mr. Rowe and I couldnt believe our eyes. He saluted and hugged Mr. Rowe tightly! “I have come back to school today just to say thanks to yo

20、u!” It is my hope that every teacher is blessed with such a wonderful experience of a former student coming back to say, simply to say a very simple THANKS.【分析】这是一篇读后续写,要求考生根据已给材料续写,使之构成一个完整的故事。【详解】所给材料叙述了Mr. Rowe和他的学生Steven之间的故事。考生应该认真读所给材料,首先根据所给材料推断出合理的后续故事情节,然后列出故事梗概,最后对细节内容进行适当的调整。注意至少使用5个短文中标有

21、下划线的关键词语。要确保续写内容合乎情理。【点睛】所给范文自然地衔接了所给材料内容,情节合理完整,表达自然具体。适当运用了一些较好的句式和词汇,使文章增色不少:例如:非谓语动词(waving goodbye to the kids);独立主格(his head down, tears in his eyes);名词性从句(that every teacher is blessed with such a wonderful experience of a former student coming back to say, simply to say a very simple THANKS)

22、。三、 阅读理解18. An 80-year-old man was sitting on the sofa in his house along with his 45-year-old son. Suddenly a crow (乌鸦) landed on their window.The father asked his son, “What is that?”The son replied, “That is a crow.”After a few minutes, the father asked his son for the second time, “What is this?

23、”The son said, “Father, I told you just now. Its a crow.”After a little while, the father asked his son the same question for the third time, “What is this?”This time, the son said to his father in a low and cold tone, “Its a crow, a crow.”After a moment the father yet again asked his son for the fo

24、urth time, “What is this?”This time his son shouted at his father, “Why do you keep asking me the same question again and again? I have told you already, IT IS A CROW. Are you not able to understand this?”A minute later the father went to his room and came back with a diary, which he had kept since

25、his son was born. On opening a page, he asked his son to read that page.Today my little son aged three was sitting with me on the sofa when a crow suddenly landed on the window edge. My son asked me 23 times what it was, and I replied him 23 times that it was a crow. I hugged him lovingly each time

26、he asked me the same question. I didnt at all feel angry, but instead felt affection for my son.If your parents reach old age, do not look at them as a burden, but speak to them gently, and be kind to them. From today say this aloud, “I want to see my parents happy forever. They have cared for me ev

27、er since I was a little child. They have always showered me with love. I will take care of my old parents in the best way no matter how they behave.”1. How many times did the father asked the same question?A. Twice.B. Third times.C. Four times.D. Five times.2. How did the son probably feel when his

28、father asked him the same question repeatedly?A. Surprised.B. Concerned.C. Impatient.D. Happy.3. How old was the father when he wrote the diary?A. Thirty-eight.B. Twenty-threeC. Forty-five.D. Eighty.4. Why did the old man take out the diary he had kept?A. Because he forgot what had happened.B. Becau

29、se he would like his son to read it.C. Because it could remind himself of the past.D. Because he wanted to find what a crow was.5. What is the purpose of the text?A. To tell us a funny story.B. To teach us what a crow is.C. To call on us to love our parentsD. To encourage us to keep diaries.参考答案:1.

30、C 2. C 3. A 4. B 5. C本文是记叙文。文章通过一位父亲在38岁所写的日记来呼吁我们要善待自己的父母。小时候问父亲同一个问题几十遍父亲都不厌其烦的解答,而现在父亲问同一个问题几遍自己就不耐烦,父亲落寞的眼神和身影让作者意识到自己的不对,自己应该对年迈的父母更有耐心才对。【1题详解】细节理解题。根据文章中的After a moment, the father yet again asked his son for the fourth time, “What is this?”(过了一会儿,父亲又问儿子第四次:“这是什么?”)可知,父亲问了四次同样的问题。故选C。【2题详解】推理

31、判断题。根据文章中的This time his son shouted at his father, “Why do you keep asking me the same question again and again? I have told you already, IT IS A CROW. Are you not able to understand this?”(这次他的儿子对他的父亲吼道:“你为什么一遍又一遍地问我同一个问题?我已经告诉过你了,这是一只乌鸦。你还不明白吗?”)可推知,当父亲反复问儿子同样的问题时,儿子最终失去了耐心。故选C。【3题详解】数字计算题。根据文章中Today my little son aged three was sitting with me on the sofa when a crow suddenly landed on the window edge.(今天,我三

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论