山东省济南市英语高二年级上册2024年复习试题及解答参考_第1页
山东省济南市英语高二年级上册2024年复习试题及解答参考_第2页
山东省济南市英语高二年级上册2024年复习试题及解答参考_第3页
山东省济南市英语高二年级上册2024年复习试题及解答参考_第4页
山东省济南市英语高二年级上册2024年复习试题及解答参考_第5页
已阅读5页,还剩24页未读, 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2024年山东省济南市英语高二上学期复习试题及解答

参考

一、听力第一节(本大题有5小题,每小题L5分,共7.5分)

1、Whatarethespeakersmainlydiscussing?

A.Theimportanceofphysicalexercise.

B.Theimpactoftechnologyondailylife.

C.Thebenefitsofahealthydiet.

D.Thoeffectsofsleeponacademicperformance.

Answer:B

Explanation:Theconversationrevolvesaroundhowtechnology,particularly

smartphonesandcomputers,havechcingeddailyroutinesandthepotentialimpcict

onindividuals,lives,includingthespeakers.

2、Whydoesthemansuggesttcikingashortwalkduringthebretik?

A.Toimproveconcentration.

B.Todiscusstheprojectwiththewoman.

C.Togetsomerefreshments.

D.Toavoidthenoisefromthenearbyconstructionsite.

Answer:A

Explanation:Themanmentionsthattakingashortwalkcanhelpclearthemind

andimproveconcentration,whichiswhyhesuggestsitduringthebreak.

3、Question:Whatisthemaintopicoftheconversationbetweenthetwo

speakers?

A)Theimportanceofexercise.

B)Thebenefitsofahealthydiet.

C)Theeffectsofstressonhealth.

D)Thelatestfitnesstrends.

Answer:C)Theeffectsofstressonhealth.

Explanation:Intheconversation,thespeakersdiscusshowstresscanaffect

physicalhealthandmentalwel1-being,whichindicatesthatthemaintopicis

theeffectsofstressonhealth.

4、Question:Whydoesthemansuggestgoingtothelibraryinsteadofstaying

athome?

A)Hewantstostudyinaquietenvironment.

B)Hebelievesthelibraryhasbetterstudymaterials.

C)Heisboredathomeandwantstosocialize.

D)Hewantstoavoidthedistractionsathome.

Answer:A)Hewantstostudyinaquietenvironment.

Explanation:Themanmentionsthatheneedsaquietplacetoconcentrate,

vhichimplicsthathesuggestsgoingtothe1ibrarybecauseitisaquiet

environmentconducivetostudying.

5.Youwi11hearashortconversationbetweentwostudentsdiscussingtheir

schoolschedule.Listencarefullyandanswerthequestionbelow.

Question:Whattimedoesthestudenthavetheirphysicsclass?

A.8:30

B.9:30

C.10:30

D.11:30

Answer:B.9:30

Explanation:Intheconversation,thestudentmentions,“Ihavephysics

at9:30today."Therefore,thecorrectcinswerisoptionB.

二、听力第二节(本大题有15小题,每小题1.5分,共22.5分)

1、Question:llowdoesthemanfeelaboutthenewmathteacher?

A)Excited

B)Disappointed

C)Indifferent

D)Nervous

Answer:B)Disappointed

Explanation:Themanmentions,“Iwasreallylookingforwardtothenewmath

teacher,butheseemstobeverystrictandI'mnotdoingwellintheclass.”

Thisindicatesthatheisfeelingdisappointed.

2、Question:Whatdoesthewomansuggestdoingafterthemeeting?

A)Havingacoffeebreak

B)Goingforawalk

C)Stayinglatetodiscussmore

Question:Whatarethespeakersdiscussing?

A.Theupcominggraduationceremony.

B.Thetimetheyhaveleftinhighschool.

C.Thefirstdayofhighschool.

D.Thesecondsemesterofthesecondyear.

Answer:B

Explanation:Thespeakersmentionthatit'sthesecor.dsemesteroftheirsecond

yearinhighschoolandexpresshowquicklytimeispassing,indicatingthey

arediscussingthetimetheyhaveleftinhighschool.

5.Question:Whatisthemaintopicoftheconversation?

A.Theimportanceofexercise.

B.Thebenefitsofahealthydiet.

C.Theeffectsofstressonhealth.

D.Theroleofsleepindailylife.

Answer:A

Explanation:Theconversationismainlyabouttheimportanceofregular

exerciseandhowitcanimprovebothphysicalandmentalhealth.

6.Question:Howdoesthespeakersuggestmanagingstress?

A.Byavoidingallstressfulsituations.

B.Bypracticingrelaxationtechniques.

C.Byconsumingmorecaffeine.

D.Bystayingawakeal1night.

Answer:B

Explanation:Thespeakerrecommendspracticingrelaxationtechniquessuch

asdeepbreathingandmeditationtomanagestresseffectively.

7.Youaregoingtohearaconversationbetweentwostudents,SarahandTom,

discussingtheirfavoritesubject.Listenandchoosethebestanswertothe

question.

WhatisSarah?sfavoritesubject?

A)Mathematics

B)History

C)Science

D)Literature

Answer:B)History

Explanation:Intheconversation,Sarahmentionsthatshelovesstudyingthepastand

learningaboutdifferentcivilizations,whichindicatesthatherfavoritesubjectisHistory.

8.Tnthefollowingdialogue,ateacherisdiscussingaprojectwithtwo

students,EmilyandJohn.Listenandanswerthequestion.

WhatareEmilyandJohnplanningtoincludeintheirproject?

A)Apresentationonglobalwarming

B)Aresearchpaperonrenewableenergysources

C)Adocumentaryonfamousscientists

D)Aperformanceonenvironmentalconservation

Answer:B)Aresearchpaperonrenewableenergysources

Explanation:TheteachersuggeststhatEmilyandJohncouldwritearesearchpaperon

renewableenergysourcesaspartoftheirproject,whichismentionedinthedialogue.

9.Youhearaconversationbetweentwostudents,TomandLisa,discussing

theirweekendplans.Listentotheconversationandanswerthequestion.

Question:WhatdoesTomsuggesttheydoonSaturdayafternoon?

A.Gotoamovie.

B.Haveapicnicinthepark.

C.Visitamuseum.

D.Stayathomeandreadbooks.

Answer:B

Explanation:Intheconversation,Tomsays,"Ho#abouthavingapicnicin

theparkthisSaturdayafternoon?It'ssupposedtobeabeautifulday."This

indicatesthathesuggeststheyhaveapicnicinthepark.

10.Youheararadiointerviewwithalocalchef,ChefMaria,whoistalking

abouthernewcookingclass.Listentotheinterviewandanswerthequestion.

Question:WhatisthemaingoalofChefMaria*snewcookingclass?

A.ToteachstudentshowtocooktraditionalItaliandishes.

B.Tohelppeoplelearntocookhealthy,quickmeals.

C.Tointroducenewcookingtechniquestoprofessionalchefs.

D.Toteachthehistoryofdifferentcuisinesaroundtheworld.

Answer:B

Explanation:Intheinterview,ChefMariaexplains,'Tvestartedanew

cookingclasstohelppeoplelearntocookhealthy,quickmeals.Manypeople

arebusythesedaysandneedrecipesthatarebothnutritiousandeasytoprepare.

Thissuggeststhatthemaingoalofherclassistoteachpeoplehowtocook

healthyandquickmeals.

11>Question:Whatisthemanplanningtodonextweek?

A.Gotoaconcert.

B.Attendameeting.

C.Watchafootballmatch.

Answer:B

Explanation:Themanmentionsintherecordingthathehasameetingscheduled

fornextweek,sothecorrectanswerisB,“Attendameeting.M

12、Question:Wheredoestheconversationmostlikelytakeplace?

A.Inaclassroom.

B.Atalibrary.

C.Onabus.

Answer:A

Explanation:Thewomanrefersto°ournextclass"and"theteacher,“

suggestingtheyarediscussingaclassroomsetting.Therefore,themostlikely

locationfortheconversationisinaclassroom,makingAthecorrectanswer.

13^Whatisthemaintopicdiscussedinthepassage?

A)Thebenefitsofrenewableenergysources.

B)Thehistoryoffossilfuels.

C)Waystoreducepersonalcarbonfootprint.

D)Theimpactofclimatechangeonwildlife.

Answer:C

Explanation:ThepassagefocusesprimarilyonpracticalstepsindividuaIs

cantaketodecreasetheircontributiontoglobalwarming.Itmentionsvarious

methodssuchasusingpublictransportation,recycling,andconservingwater,

whichallcontributetoreducingone9scarbonfootprint.

14、Accordingtothepassage,whatissuggestedasanalternativetodriving

personalvehicles?

A)Walkingorcycling.

B)Usingelectriccars.

C)Takingpublictransportation.

D)Carpoolingwithfriends.

Answer:C

Explanation:Thepassagespecificallymentionsthattakingbuses,trains,

orsubwaysisamoreenvironmentallyfriendlyoptioncomparedtodrivingalone.

Thisimpliesthatpublictransportationisbeingrecommendedasasubstitute

forpersonalvehicleuse.

PassageTwo

(Therecordingwouldplayhere)

QuestionsforPassageTwowouldfollow,butsincewearefocusingon

questions13and14,theyarenotincludedinthissample.

15.Howmuchmoneydoesthemanplantospendonthenewcomputergame?

A.S35

B.$45

C.$55

D.$65

Answer:C.$55

Explanation:Themanmentionsthatthegameispricedat$50andheplans

toadd$5forthedeliveryfee.Therefore,thetotalcostis$55.

三、阅读第一节(第1题7.5分,其余每题10分,总37.5分)

FirstQuestion

Passage:

Title:ThePowerofReading

Intoday'sfast-pacecworld,wheretechnologydominateseveryaspectof

ourlives,theartofreadingoftentakesabackseat.However,theimportance

ofreadingcannotbeoverstated.Itisagatewaytoknowledge,imagination,and

personalgrowth.Thisessaydelvesintotheprofoundimpactthatreadinghas

onindividualsandsocietyasawhole.

Readingenrichesourmindswithavastarrayofinformationandperspectives.

Itexposesustoideasandconceptsthatwemightnotencounterinourdaily

lives.Books,articles,andotherwrittenworksserveaswindowstodifferent

cultures,eras,andwaysofthinking.Bydelvingintothesetexts,webroaden

ourhorizonsandgainadeeperunderstandingoftheworldaroundus.

Moreover,readingfosterscreativityandimagination.Itallowsustoescape

theconfinesofrealityandexplorefantasticalworldsfilledwithdragons,

wizards,anddistantgalaxies.Thisimtiginativeplayiscrucialforthe

developmentofourcognitiveabilitiesandcaninspireustothinkoutsidethe

box.Asweread,ourmindsareconstantlyworkingtovisualizescenes,characters,

andevents,therebyexercisingourimaginationandcreativity.

Readingalsoplaysasignificantroleinpersonalgrowth.Itcanhelpus

developempathy,asweconnectwiththeemotionsandexperiencesofthe

charactersinthestoriesweread.Thisemotionalengagementcanleadtoa

greaterunderstandingofhumannatureandadeeperappreciationforthe

diversityofhumanexperiences.Furthermore,readingcaninspireustosetgoals,

overcomechallenges,andstriveforexcellence.Thestoriesofsuccessful

individualsandtheirstrugglescanmotivateustopursueourowndreamsand

aspirations.

Lastly,readingisessentialforthedevelopmentofcriticalthinkingskills.

Asweread,weareconstantlyanalyzingandevaluatingtheinformationpresented

tous.Wequestionassumptions,challengeviewpoints,andformourownopinions.

Thisprocessofcriticalanalysisiscrucialfornavigatingthecomplexworld

weliveinandmakinginformeddecisions.

Inconclusion,thepowerofreadingisundeniable.Itenrichesourminds,

fosterscreativityandimagination,promotespersonalgrowth,anddevelops

criticalthinkingski1Is.Inaworldwhereinformationisreadilyavailableat

ourfingertips,itismoreimportantthanevertocultivatethehabitofreading

andappreciateitsmanybenefits.

Questions:

l.Whatisthemainideaofthepassage?

•Answer:Theimportanceandbenefitsofreading.

2.Howdoesreadingenrichourminds?

•Answer:Byexposingustoavastarrayofinformationandperspectives,including

differentcultures,eras,andwaysofthinking.

3.Whatroledoesreadingplayinpersonalgrowth?

•Answer:Ithelpsdevelopempathy,promotesunderstardingofhumannatureand

diversity,andinspiresustosetgoals,overcomechallenges,andstrivetorexcellence.

4.Whatskilldoesreadinghelpdevelop?

•Answer:Criticalthinkingskills,asweanalyzeandevaluateinformation,question

assumptions,challengeviewpoints,andformourownopinions.

SecondQuestion:ReadingSectionA

Readthefollowingpassagecarefullyandanswerthequestionsbelow.

TheBenefitsofLearningaSecondLanguage

Tntoday*sinterconnectedworld,learningasecondlanguagehasbecomemore

thcinjustapersonalinterest;itisavaluableskillthatopensupamultitude

ofopportunities.Formanypeople,acquiringanewlanguagecanseemlikea

dauntingtask,butthebenefitsfaroutweightheinitialeffortrequiredto

becomefluent.Notonlydoesknowinganotherlanguageenhanceyouremployability

andtravelexperiences,butitalsoenrichesyourcognitiveabilitiesand

culturalunderstanding.

Firstly,beingmulti1ingualincreasesjobprospectsinalmosteveryfield.

Companieswithinternationtiloperationsoftenseekemployeeswhoctin

communicateeffectivelywithpartnersandclientsfromdifferentcountries.Tn

addition,multilingualindividualshavetheadvantagewhenapplyingfor

positionsindiplomacy,translation,andeducation,amongothers.Secondly,

speakinganotherlanguageallowstravelerstoimmersethemselvesmoredeeply

intoforeigncultures,facilitatingricherandmoremeaningfulinteractions

withlocals.

Moreover,researchhasshownthatlearningasecondlanguagecanimprove

brainfunction.Itenhancesmemory,multitaskingskills,andeven

problem-solvingcapabilities.Childrenwhogrowupoilingualtendtoperform

betteronstandardizedtests,particularlyinmath,reading,andgeneral

intelligence.Furthermore,studiesindicatethatspeakingmorethanone

'anguagemaydelaytheonsetofdementiaandAlzheimer'sdiseasebyseveral

years.

Lastly,learningasecondlanguagepromotescross-culturalunderstanding

andtolerance.Itencouragesempathyaslearnersgaininsightsintootherways

ofthinkingandliving.Thisincreasedawarenesshelpsbridgegapsbetween

communitiesandfostersglobalcooperation.

1、Whatisoneofthemainadvantagesofbeingmultilingualaccordingto

thepassage?

•A)Itguaranteesemployment.

•B)Itimprovestravelexperiences.

•C)Iteliminatesculturalbcirrierscompletely.

•D)Itensureshighersalaries.

Answer:B)Itimprovestravelexperiences.

2、Howdoeslearningasecondlanguagebenefitcognitiveabilities?

•A)Ttdecreasesmemorycapacity.

•B)Itlimitsproblem-solvingskills.

•C)Ttenhancesmultitaskingskills.

•D)Itrestrictscreativity.

Answer:C)Itenhancesmultitaskingskills.

3、Accordingtothepassage,whatlong-termhealthbenefitmight

nultilingualismprovide?

•A)Immediatecureforcommonillnesses.

•B)DelayedonsetofdementiaandAlzheimer'sdisease.

•C)Instantrecoveryfromphysicalinjuries.

•D)Preventionofallage-relateddiseases.

Answer:B)DelayedonsetofdementiaandAlzheimer'sdisease.

4、WhichofthefollowingisNOTmentionedasabenefitoflearningasecond

language?

•A)Improvedemploymentopportunities.

•B)Enhancedacademicperformance.

•C)Increasedculturalunderstanding.

•D)Guaranteedadmissiontotopuniversities.

Answer:D)Guaranteedadmissiontotopuniversities.

第三题

Readthefollowingpassageandanswerthequestionsthatfollow.

InthesmalltownofGreenfield,therewasonceathrivinglocalmarketthat

wastheheartoftheconiniunity.Themarketwasbustlingwithactivityevery

Saturday,asvendorssetuptheirstallsandshopperscamefromal1aroundto

buyfreshproduce,homemadebakedgoods,andcrafts.Themarkethadbeena

traditionforoveracentury,anditwasasourceofprideforthetownspeople.

However,overtheyears,themtirketbegantodecline.Manyoftheolder

vendorsfounditdifficulttocompetewithlargersupermarketsthatoffered

1owerpricesandmoreconvenience.Theyoungergeneration,whoweremore

interestedintechnologyandmodernlife,werenotinterestedintakingover

thefamilybusinesses.Theonce-vibrantmarketwasslowlylosingitscharm.

Oneday,ayoungentrepreneurnamedEmilydecidedtotakeariskand

revitalizethemarket.Shehadavisionofcreatingauniqueandmodernmarket

thatwouldappealtoboththeyoungandtheold.Emilystartedbycleaningup

themarketareaandorganizingthestallsinamoreappealingway.Shealso

introducednewvendorswhoofferedorganicproducts,artisanalcrafts,and

educationalworkshops.

Hereffortspaidoff.Themarketbegantoattrac:anewwaveofcustomers,

includingyoungfamiliesardstudents.Theworkshopsbecamepopular,andpeople

ofallageslearnednewskills,fromcookingtogardening.Themarketbecame

aplacenotjustforshopping,butforcommunitybondingandpersonalgrowth.

1、WhatwastheorigintilpurposeofthemarketinGreenfield?

A.Toserveasahubfortechnologyinnovation.

B.Toprovideaplaceforcommunitybondingandpersonalgrowth.

C.Tobeasourceofprideforthetownspeople.

D.Tooffereducationalworkshops.

答案:C

2、WhydidthemarketinGreenfieldbegintodecline?

A.Theintroductionoforganicproductsandartisanalcrafts.

B.Thecompetitionfromlargersupermarkets.

C.Thelackofinterestfromtheyoungergeneration.

D.Theincreaseincommunitybondingandpersonalgrowth.

答案:B

3、WhatwasEmily'svisionforrevivingthemarket?

A.Totransformitintoahubfortechnologyinnovation.

B.Tocreateauniqueandmodernmarketappealingtoallages.

C.Tofocussolelyoneducationalworkshopsandorganicproducts.

D.Toexpandthemarketintoashoppingmall.

答案:B

4、WhatimpactdidEmily'seffortshaveonthemarket?

A.Itcontinuedtodeclineastheyoungergenerationlostinterest.

B.Themarketbecamemorevibrant,attractingadiversegroupofcustomers.

C.Themarketwasclosedpermanentlyduetofinancialdifficulties.

D.Themarketbecameapkiceonlyforeducationalworkshops.

答案:B

第四题

ReadingPassage

Onceuponatime,inasmallvillagenestledbetweenrollinghillsanda

serenelake,livedayounggirlnamedLily.Lilywasanavidreaderanddreamt

ofbecomingawriter.Everyafternoon,shewouldsitbythelake,herfeet

dtinglingovertheedge,andimmerseherselfinbooks.Thevillage,althoughsmall,

hadarichhistory,withtalesofbraveknightsandmysteriousenchantmentsthat

hadbeenpasseddownthroughgenerations.

Onesunnyafternoon,Lilystumbleduponanold,dustybookintheatticof

hergrandmother,shouse.Thebookwastitled“TheEnchantedLake“andwas

saidtoholdthesecretsofthelake,smagicalpowers.Intrigued,Lilybegan

toreadthebookandsoondiscoveredthatthelakewasindeedenchanted.Ithad

thepowertograntwishestothosewhoweretrulydeserving.

AsLilyreadfurther,shelearnedaboutamysteriousislandinthemiddle

ofthelakethatcouldonlybereachedbyahiddenpath.Theislandwassaid

tobethehomeoftheguardianofthelake,awiseoldwomannamedElara.Elara

hadthepowertocontrolthelake'smagicandcouldgrantwishestothosewho

provedthemselvesworthy.

Determinedtoproveherworth,Lilydecidedtofindthehiddenpathtothe

island.Shespentdaysandnightssearching,andwiththehclpofher1oyalfriend,

awiseoldowlnamedOliver,shefinallydiscoveredthepathhiddenbehinda

waterfall.Withaheartful1ofcourageandhope,Liysetofffortheisland.

Asshecrossedthepath,sheencounteredvariouschallenges,including

riddlesandpuzzlesthattestedherintelligenceandbravery.Witheach

challenge,Lilylearnedmoreaboutherselfandhercapabilities.Finally,she

reachedtheislandandwasgreetedbyElara,whowaswaitingforher.

ElaraexaminedLilywithaknowingsmileandasked,“Whydoyouseekthe

island?"

Lilyreplied,“IseektheislandbecauseIhaveawishtogrant,butI

believeImustprovemyworthfirst.w

Elaranodded,uVerywe11.Youmustanswerthisriddle:Whathaskeysbut

can'topenlocks?w

Lilythoughtforamomentandthenanswered,“Apiano.M

Elarasmiledandsaid,°Correct.Youhaveprovenyourworth.Now,tellme

yourwish.”

Lilytookadeepbreathandsaid,“Iwishforthevillagetothriveand

forallitsinhabitantstolivehappilyeverafter.n

Elaranoddedsolemnlyandsaid,“Yourwishisgranted.Maythemagicof

thelakebringprosperityandjoytoyourvillage.”

Fromthatdayon,thevillageflourished,andthemagicofthelakewasa

sourceofinspirationandwonderforallwholivedthere.

Questions:

1、WhydidLilydecidetofindthehiddenpathtotheisland?

A、Shewantedtoproveherworth.

B、Shewantedtobecometheguardianofthelake.

C、Shewantedtolearnmoreaboutthevillage,shistory.

D、ShewantedtocompetewithOliver.

2、WhatwasthefirstchallengeLilyencounteredonherwaytotheisland?

A、Ariddleaboutapiano.

B、Apuzzleaboutthelake'smagic.

C、Atestofherbravery.

D、Ariddleabouttheguardianofthelake.

3、Whatwasthenameofthewiseoldwomanwho1ivedontheisland?

A、Elara

B、Oliver

C、TheGuardian

D、TheEnchantedLady

4、WhatwasLily'swish,andhowwasitgranted?

A^Shewishedforthelaketobecomeenchanting,andherwishwasgranted.

B、Shewishedforthevillagetothrive,andherwishwasgranted.

C、Shewishedforherselftobecometheguardianofthelake,andherwish

wasgranted.

D^Shewishedfortheislandtobeaccessibletoeveryone,andherwishwas

granted.

Answers:

1、A

2、A

3、A

4、B

四、阅读第二节(12.5分)

EnglishReadingComprehensionforSeniorYear2,Term1

PartIV:Reading

SectionB

Directions:Readthefollowingpassage.Answerthequestionsaccordingto

thepassage.

Passage:TheImportanceofSleep

Intoday'sfast-pacecworld,manyofussacrificesleepinordertoget

noredone.However,scientificresearchhasshownthatgettingenoughsleepis

vitalforbothphysicalandmentalhealth.Sleepplaysacrucialroleinour

abilitytolearnandrememberinformation,aswe11asinmaintainingahealthy

immunesystem.Whenwedon'tgetenoughsleep,weincreasetheriskof

developingserioushealthissuessuchasheartdisease,diabetes,andobesity.

Moreover,insufficientsleepcanleadtopoorperformanceatschoolorworkdue

toreducedconcentrationandslowerreactiontimes.

Forteenagers,theimportanceofsleepcannotbeoverstated.During

adolescence,thebrtiincontinuestodevelop,andadequatesleepsupportsthis

process.Teenagerstypicallyneedabout8to10hoursofsleeppernight,but

studiesshowthatmanyarenotgettingenough.Thislackofsleepcanaffect

theirmood,makingthemmorepronetoanxietyanddepression.Italsoimpacts

theirabilitytothinkcreativelyandsolvecomplexproblems,whichare

essentialskillsforacademicsuccess.

Whileitmightseemlikecuttingbackonsleepgivesyoumoretimeinthe

day,therealityisthatsleepdeprivationcanactuallydecreaseyour

productivity.Toensureycu'regettingthemostoutofyourday,prioritize

goodsleephabitslikekeepingaconsistentbedtimeschedule,avoidingcaffeine

'ateintheday,andcreatingarestfulsleepingenvironment.

Nowanswerthefollowingquestionsbasedonthepassageabove:

l.Accordingtothepassage,whataretwopotentiallong-termhealtheffectsofnot

gettingenoughsleep?

2.Howmuchsleepdoteenagerstypicallyrequireeachnight,andwhatmight

happeniftheydon'tgetenough?

3.Whyissleepespeciallyimportantforteenagers?

4.TrueorFalse:Cuttingbackonsleepincreasesdailyproductivity.

5.Listthreetipsprovidedinthepassageforimprovingsleephabits.

Answers:

l.Twopotentiallong-termhealtheffectsofnotgettingenoughsleepincludean

increasedriskofheartdiseaseanddiabetes.

2.Teenagerstypicallyrequireabout8to10hoursofsleeppernight.If

theydon'tgetenough,itcanaffecttheirmood,leadingtoanxietyand

depression,andimpairtheircognitivefunctionsnecessaryforsolvingcomplex

problems.

3.Sleepisespeciallyimportantforteenagersbecausetheirbrainscontinue

todevelopduringadolescence,andadequatesleepsupportsthisprocess.

4.False:Whileitmightseemlikecuttingbackonsleepgivesmoretimein

theday,therealityisthatsleepdeprivationcanactuallydecrease

productivity.

5.Tipsforimprovingsleephabitsincludemaintainingaconsistentbedtime

schedule,avoidingcaffeinelateintheday,andcreatingarestfulsleeping

environment.

以上是•个阅读理解题目的示例。如果您需要更多类似的问题或是其他类型的练习,

请告诉我!

五、语言运用第一节_完形填空(15分)

Passage:

InthesmalltownofWillowCreek,everyonekneweveryone.Thetownwasa

close-knitcommunitywherepeoplelookedoutforeachother.Onesunnymorning,

thetownwasbuzzingwithexcitementastheannualWillowCreekFairwasabout

tobegin.Thefairfeaturedvariousactivities,includingabakesale,apetting

zoo,andafunfairwithridesforallages.

Thefairgroundwassetupnearthetownsquare,withcolorfultentsand

stalls.Thesmelloffreshlybakedgoodswaftedthroughtheair,andkiughter

couldbeheardfromal1cornersofthefair.Thehighlightofthefairwasalways

theg

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论