已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
课时跟踪练(一) Warm-up & Lesson 1 Pre-reading.阅读理解AZipped (用拉链拉上或扣上) into a bag, it looks like a large umbrella.Unfolded, it goes along the street like any other bicycle.Its the “Abike”, the brainchild (脑力劳动的产物) of British inventor Sir Clive Sinclair, who made history in the 1970s by developing the worlds first pocket calculator.He described his new invention as “the worlds smallest, lightest foldable bicycle” “My original thought was that if you could have a bicycle that was dramatically lighter and more firm than the ones that exist today, it would change the way in which bicycles are used,” said Sinclair.The minibike, showed in Singapore last week and set to go on sale worldwide at a price of nearly $300, is built for riders as heavy as 112 kilograms and is heightadjustable (可调整高度的). It takes about 20 seconds to fold or unfold. Its wheels are a quarter the size of those on a regular bicycle, but Sinclair promises a smooth ride for most cyclists.“You require no extra energy to ride the Abike and it can go up to 15 miles per hour (24 kilometres per hour),” he said. Constructed mainly of plastic, the 5.5kilogram bicycle folds into a package of less than 0.03 cubic metres. Sinclair also invented the first pocket TV in 1984 and the futuristic C5 electric tricycle in 1985. He said he hoped the bicycle would attract common citizens, officials, campers or anyone needing transport for a short trip and he said the next step for the “Abike” was to add an electric motor in a few years.语篇解读:普通的自行车人人都见过,可是你见过折叠以后像伞一样的自行车吗?现在有人发明了这种自行车。1The most important character of this kind of bicycle is its_. Abig size Blight weight Cbeautiful appearance Dfoldable structure解析:选D细节理解题。由文章第二段中“He described his new invention as the worlds smallest, lightest foldable bicycle”可知答案。2The wheels of a regular bicycle are _ the size of this kind of bicycle. Afour times Bthree times Conefourth Donethird解析:选A细节理解题。由第五段开头可知,传统自行车车轮大小是这种新型自行车车轮的四倍。3Which would be the best title of the passage?AWorlds Smallest Foldable Bicycle ArrivingBA New Bicycle, a Large UmbrellaCA Foldable Bicycle, a Large BagDA Great Inventor of a New Bicycle解析:选A标题归纳题。本文自始至终都在介绍一种即将上市的新型折叠式自行车的与众不同之处。因此以A项为题目既高度概括又醒目。4Whats the meaning of the underlined word in Paragraph 5? AAttracted. BContained. CInvented. DMade.解析:选D词义猜测题。根据本句中的mainly of plastic可知,此处是对自行车的制造材料进行介绍。attract“吸引”;contain“包含”;invent“发明”;make“制造”。BDriving a car is not just handling controls and judging speed and distance.It requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected.When alcohol is consumed, it enters your bloodstream and acts as a depressant (抑制药), damaging eyesight, judgement and coordination (协调), slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents. Even below the drink driving limit, driving will be affected.Alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain.Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice.To get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.The present Road Traffic Ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is: 50 milligrams of alcohol per 100ml of blood; or22 micrograms of alcohol per 100ml of breath; or67 milligrams of alcohol per 100ml of urine (尿液)Drivers who cause traffic accidents, or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.Any driver found drinking beyond the limit will be charged.The driver declared guilty may be fined a maximum of HK $25, 000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 drivingoffence points; or temporarily banned from driving.The same punishment applies to failing to provide specimens (样本) for breath, blood or urine tests without good excuse.Drink driving is a criminal offence.Be a responsible driver, think before you drink.For the safety of yourself and other road users, never drive after consuming alcohol.语篇解读:酒后驾车是一种危险的行为,会对他人、对自己造成巨大的威胁,所以酒后驾车会受到处罚。因此司机应该对自己、对他人负责,切勿酒后驾车。5The first paragraph is mainly about_.Athe introduction of driving skillsBthe damage of drinking to your bodyCthe effect of drinking on drivingDthe process of alcohol being absorbed解析:选C段落大意题。本文第一段主要介绍的是饮酒后,酒精会进入我们的血液,影响我们的视力、判断力和协调能力,减缓我们的反应速度,增加我们出事故的风险,所以选C“饮酒对驾车的影响”。6The underlined word “it” in the second paragraph refers to “_”Aalcohol BabsorptionCblood Dprocess解析:选D代词指代题。画线词所在句表示将酒精从血液中清除是一个缓慢的过程,接着说的是采取如洗澡、喝茶或者咖啡的途径来加速这一过程是不可能的,所以“it”在这里指代的是将酒精排出体外的“过程”,故选D。7Which of the following is TRUE according to the passage? ADrinking below the drink driving limit has no effect on driving.BAlcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.CHaving a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.D50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink driving limit.解析:选B细节理解题。依据文章第二段第二句话可知,空腹喝酒及掺着果汁喝酒会提高吸收率,所以B项正确。8A driver suspected (怀疑) of drink driving _.Ashould provide specimens for testingBwill be forbidden to drive for 3 yearsCwill be punished for 10 drivingoffence pointsDshould pay a maximum fine of HK $25,000解析:选A细节理解题。依据文章第四段和第六段可知,被怀疑酒驾的司机需要接受检测,提供被检测的样本,所以选A。C Like most big projects, learning to manage your mother well is what you should do. Here are what I believe the best steps towards a better relationship with her. They are not necessarily surprising or revolutionary, but they have worked for many people. Try them. Remember your mothers age. As children, we often do not think that our mother has an age. Even when we become conscious of her being an individual, age does not change our view; she is still our mother. Knowing our mothers age, not just in numbers of years but in terms of her psychological and physical state, often helps us to understand her better. Listen to your mother. I have found that sometimes the things my mother told me long ago are remarkably useful. If your mother knows that you respect her point of view, even if you do not share it, it will help her feel close to you. Remember that your mother has a past. A key step in managing our relationship with our mother is to find out about her early life. Nicoles mother suffered much during the Second World War. “My parents are both JewishTurkish. They met in France and married young for love. They were in their twenties when the war broke out and because they were Jews, they had to go into hiding. She did speak to me about the war, and I think it is important to know what she went through. It is a part of her life that must have affected her deeply.” Sometimes, in learning about our mothers past, we know that it can encourage us to think about her whole life. Ask your mother about your childhood history. My grandparents died when I was young. If you are fortunate enough to have living family, think of your life as a_jigsaw_puzzle and ask as many questions as you can to put the picture together. Understanding your roots and your childhood can help you know more clearly who you are, as part of a family which you share with your mother. Keep a sense of humor about your mother. When we hear about someone elses misfortunes with their mothers and are amused by them, our laughter is a recognition. I have often listened to stories of difficult mothers and I have also listened to the following piece of advice they have found most helpful: “Have a sense of humor about your mother.” Remember that managing your mother is really about managing yourself. Taking any measure to manage our mother is the issue of how we manage ourselves. No matter how difficult we find her, it is important to remember that it is not her behavior itself that is causing us discomfort, but the way we feel about her behavior. We should follow the way of her life. At the heart of managing your mother is being able to accept your flawed (有缺点的 )self. Only then are you able to accept your mother with all her failings.9The followings are the steps you can take to get on with your mother EXCEPT that _.Aremember your mothers age and pastBshare your roots and your childhood with your motherCdont have a sense of humor about your motherDmanage your shortcomings while managing your mother解析:选C细节理解题。由第六段中的“Keep a sense of humor about your mother.”可知选C。10What does the underlined phrase “a jigsaw puzzle” mean? A拼图玩具 B浏览迷宫 C填充字谜 D游戏人生解析:选A词义猜测题。根据“put the picture together”可知选A。11Which of the following is implied but not stated in the passage? AIt will help you have a better relationship with your mother if you respect her opinion.BYou should follow a very useful piece of advice a sense of humor.CThe key measure of managing our mother is how we manage ourselves.DIt is unreasonable to expect our mother to change totally from the way she was brought up.解析:选D推理判断题。D项文中并未陈述,但可根据最后一段中的“We should follow the way of her life.”推知。12The main purpose of writing the text is _.Ato give information about how you think of your motherBto improve the relationship with your motherCto keep a sense of humor about your mother all day longDto accept your mother with all her failings解析:选B写作意图题。本文主要就如何改善自己与母亲的关系提出了一些建议,故选B。.阅读七选五As you grow rapidly through your teenage years, you will experience a lot of changes. The changes may seem difficult. _1_ Dont panic! You will deal successfully with them! You are a young adult now! With more responsibility, you will find more freedom to make your own choices. In this way you can make wise decisions. _2_ You may already know your career path or you may have no idea at all what you want to do. Both situations are fine! Work hard and right opportunities will present themselves to you. Young adulthood means greater free
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 西宁市第四中学2026届高一上物理期末综合测试模拟试题含解析
- 山东省菏泽2026届高一化学第一学期期中学业水平测试试题含解析
- 移动游戏行业的市场环境与预测
- 防水涂料吸水率试验记录
- 2025年泰山版(新教材)小学信息科技五年级第一学期期末质量检测卷附答案(三套)
- 第一章 预备知识(高效培优单元测试-强化卷)数学北师大版2019必修第一册(解析版)
- 核心考点01 诗歌整体感知及选择题-2026年高考《语文》一轮复习高效培优系列讲义
- 秋季道德与法治五年级上册《协商决定班级事务》教学简案
- 汉语言文学-《李娃传》中李娃形象浅析
- 初中生学习心得体会15
- 箱式变电站技术规范书
- YDT 5206-2023宽带光纤接入工程技术规范
- 2024年河南省许昌市中考英语一模试卷
- 警察心理健康知识讲座
- DB-T29-279-2020天津市城市轨道交通结构安全保护技术规程
- 内燃机车柴油机 课件 项目2 内燃机车柴油机结构认知1
- 《炼丹术中的化学》课件
- 专题10 圆锥曲线综合大题 (解析版)
- 后工序考试试题(4组)
- 显示屏改造方案
- 《烹饪美学》课件-项目五-饮食器具造型艺术
评论
0/150
提交评论