已阅读5页,还剩7页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2016年初中英语学业水平模拟测试(一)一、单项选择(共10小题,每题一分,满分10分)( )1.His uncle will give him _birthday present.Itll be wonderful. A.a B. an C. the D. /( )2.On snowy days,a driver must drive as _ as possible. A. fast B. careful C. wisely D. carefully( )3.- Whose iphone 6 Plus is it? -_. Im looking for it here and there. A. I B. Me C.Mine D. Myself( )4.-Which way do you perfect,reading online or reading on paper? -_,Sometimes I read online; sometimes I read on paper. A. Both B. None C. Either D.Neither( )5.Girl:Im _ the trip which we can go on whenever we want to go. Boys: Youll take me,and Ill take the money. A.taking part in B. taking care of C. looking back at D. Looking forward to( )6.-When is the World Book and Copyright Day(世界读书日)? -Its_23 April. A. in B. at C. on D. during( )7.We have done much to protect the environment. So the river is getting _ than before. A. dirtier B. dirty C. cleaner D. clean( )8.-Did you have a sports meeting yesterday? -No, we didnt. It was put off _ the heavy rain. A. instead of B. because of C. as for D. across from( )9.-_ is it from your new home to your school? -About twenty minutes ride. A. How far B. How long C. How much D. How soon( )10.My deskmate asked me _. A. when would I go to the zoo B. whom I would play tennis with C. how did I get home that evening D. whether I have been to Singapore.二、完形填空(共10小题;每小题一分,满分10分) A special present was given to me when I was 12 years old. It was 11 . That was the early autumn of my first year at a high school, and my old school was far away. As a result, no one knew who I was. I was very 12 , and afraid to make friends with anyone. Every time I heard the other students talking and 13 , I felt my heart break. I couldnt talk to anyone about my problem, and I didnt want my parents to worry about me. Then one morning, my classmates had fun talking with their friends, but I sat at my desk 14 as usual. At that moment, a boy entered the classroom. I didnt know who he was. He walked past me and then turned back. He looked at me and, 15 a word, smiled. Suddenly, I felt the touch of 16 and friendly. It made me feel happy, lively and warm. That smile 17 my life. I started to talk with the other students and made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile 18 my best friend now. One day, I asked him 19 he smiled and said nothing that morning, but he couldnt remember smiling at me! It doesnt matter 20 all the dark days have gone. Now I believe that the world is what you think it is. If you think you are lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.( )11. A. a smile B. a problem C. a book D. a card( )12. A. happy B. lonely C. clever D. friendly( )13. A. laugh B. laughing C. laughed D. to laugh( )14. A. happy B. happily C. unhappy D. unhappily( )15. A. in B. with C. without D. for( )16. A. anything bright B. something sad C. anything sad D. something bright( )17. A. changed B. broke C. won D. lost( )18. A. become B. has become C. have become D. will become( )19. A. why B. that C. who D. when( )20. A. but B. so C. because D. although 三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分) A( )21. If you want to book a ticket, you can NOT_. A. use the Internet B. go to the Box Office on Sundays C. ring and pay by credit card D. post the booking form to the Box Office( )22. If you make a group booking for 14 persons, how much should you pay? A. $ 120. B. $126. C. $ 140. D. $150.( )23. On average(平均), which kind of tickets is the cheapest? A. Saver. B. Supersaver. C. Group bookings. D. School.( )24. Which of the following is TRUE according to the passage? A. There are no spaces for wheelchairs. B. The audience(观众)can never exchange tickets. C. A group of 12 can get 10% discount. D. A school group of 15 should pay $ 90 for the tickets. ( )25. The passage is _. A. booking notes of Furious 7 B. a review of Furious 7 C. a survey of Furious 7 D. news about Furious 7 BGreen is an important color in nature. It is the color of grass and the leaves on trees. It is also the color of most growing plants.Sometimes, the word “green” means young, fresh and growing. For example, a greenhorn is someone who has no experience. In the 15 th century, a greenhorn was a young cow or an ox whose horns(角)had not yet developed. A century later, a greenhorn was a soldier who had no experience in war. By the 18 th century, a greenhorn had the meaning it has todaya person who is new in a job. Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指). The expression comes from the early 20 th century. A person with a green thumb can make plants grow quickly and well. The Green Revolution(绿色革命)is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains. It was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs.Green is also the color used to describe the powerful feeling. Jealousy(嫉妒). The greeneyed monster is not a dangerous animal from outer space. It is an expression used about 400 years ago by the British writer William Shakespeare in his play “Othello”. It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.In most places in the world, a green light is a signal(信号)to move ahead. In everyday speech, a green light means approval(赞成)to continue with a project. ( )26. A new solider was called a greenhorn in the _ century. A. 15 th B. 16 th C. 18 th D. 20 th( )27. A person with a green thumb_. A. is good at growing plants B. really has a green thumb C. has no experience in war D. is new in a job( )28. A man may meet the green eyed monster if _. A. he sees a dangerous animal B. he cant get something C. he reads a sad play D. his friend gets a prize that he wants( )29. This passage doesnt mention the history of the expression “_”. A. a green B. a greenhorn C. the green eyed monster D. a green light ( )30. Which would be the best title of the passage? A. Green, the color of grass and trees B. The stories about the color “green” C. Green, a sign of approval D. Different meanings of “green” C 阅读短文,根据短文内容,从短文后的5个选项中选储能填入空白处的最佳选项Chen Yujie, 15 studies at a boarding school in Ningbo, Zhejiang _31_.it was not a short ride home and the trips were tiring.Chen hoped her parents could put the money on a bank card , so she didnr have to travel so often._32_ “Its usually the most relaxing time for our family.” Said Chen.She chose the right time.After a few turns of lobbying(游说) ,her parents finally agreed with Chen ._33_So they have to choose a right time .US magazine Highnight recently surveyed 1,521 kids aged 6-12 in the country , asking questions like “_34_” Results show that American kids seem to know when their parents are most receptive(乐于接受的)。Meal time is discovered to be their most favorite time to talk to their parents.Bed time comes second.followed by time spent in the car.Chinese teenagers seem to have a similar tendency (倾向) over the problem.Qianjiang Daily ,a newspaper in Zhejiang, did a survey about it .The result showsmost teenagers in the city would choose mealtime to talk to their parents. So do you have anything to talk to your parents about? Choose a good time.根据短文内容, 从方框中选出四个句子填入文中空缺处, 使短文内容完整正确。A. When you want to talk to your parents about something important ,When is the best time to do it?B. She decided to discuss it with her parents during TV time to talk to their parents.C. They found that most American teenagers would choose bed time to talk to their parents.D. She used to go back to her home in Cixi every week to get money from her parents.E. For most teenagers like Chen talking to parents can be difficult or even worrying. 第II卷 非选择题四、阅读表达(共5小题,每小题2分,满分10分)阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题.We need to be responsible(有责任心的)for our environment. Being a frugal consumer(节俭的消费者)is one way to help. But, what exactly does that mean?Use it upYou can use things up instead of wasting them. Press that last bit of toothpaste(牙膏) out. Use the last little piece of soap. Dont throw away any bits of the biscuit at the bottom of the box. _You do not always need to have new things. Suppose there are holes in your socks. Mend them and wear them longer. You dont have to have the latest telephone until the old one doesnt work anymore. Then you get a new one. Think twice before replacing something that still works. _When something you want is not on hand, look for something else that you already have to take its place. Suppose you are preparing your lunch for tomorrow and want a butter sandwich. However, there is not any butter in your home. Have a cheese sandwich instead so that you can use all of the cheese. With a little thought, you can make something do, instead of buy something new.Do withoutThink about all those things that you would like to have. Do you really need them? How long will you really play with that new toy? Make a list of things that you want. Delete the things that you dont really need, so you can save a lot of resources(资源).1. When can you get a new telephone according to the passage?_2. Please translate the underlined sentence into Chinese._3. What should you do if you dont have butter for a sandwich at home?_4. 从下列ABC中选出能填入文中空白处的最佳段意。_A. Wear it out B. Stop pollution C. Make it do5. Give a title(题目)to the passage. _五、词汇运用(共12小题;每小题一分,满分12分)阅读下面的短文,用括号内所给词的适当形式填空,必要时可加助动词。请将答案填在相应的横线上 Few people today educate the children about the value of empathy(同情). Most people feel so hard 1_ (show) their love and care towards others and to actually understand what they are going through. When I was a child, I 2_ (teach) to go out of my way to make someone else happy. My mom would tell me to say at least one kind word to someone else every day. I admit that it wasnt very easy to do. But as soon as you see the look of thanks in that persons 3_ (eye), you just want to do as mmuch as you can.I had an experience with a young man whom people were always making fun of. Every time I saw that happening, I knew in my heart that it was wrong.I decided I would try to be his friend.I started 4_ (walk) with him and introducing him to people around 5_ (we). I was making him happy by just 6_ (do) that. And I loved the fact that I was really making a7_ (different) in his life.After a while, I realized that he 8 _ (not be) the kind of person everybody thought he was. We are still really good friends today. People have almost 9_ (complete)stopped making fun of him. But he is still what he was. What has changed is the attitudes of others towards him. From this experience I 10_ ( understand )that I should be more loving towards other people already. What I did for my friend was so easy, and at the same time I had a lot of fun, so I hope that everyone can say a kind word to someone else at least once a day. I can promise it will be the 11_ (good) feeling you can ever get. One kind word could make someones day 12_ (bright). Why not do it from now on?1._ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._7._8._9._10._ 11._12._六、翻译句子(共4小题;每小题2分,满分8分) 用括号内所给的词或短语,将下列句子译成英语。1.酒后驾车是非常危险的。(dangerous) _2.昨天我花了20元买了那个本子。(spend) _3.快点儿,否则我们上学将会迟到。(or) _4.学好英语的最好方法是尽可能地使用它。(as much as possible) _七、写作(满分15分) 近年来我国的发展世人睹目,中国传统文化正越来越受到各国朋友的关注。请根据提示,以“The Spring Festival”为题写一篇短文,向外国朋友介绍我国的春节。 要求:1.字迹工整、规范; 2.80词左右 3.根据所给内容要点及参考词汇,可适 春节是中国农历年(the lunar year)的第一天; 春节前:一个月前开始准备(prepare)食物,打扫卫生,装饰(decorate)房子; 除夕(on Chinese New Years Eve):家人团圆(get togather),吃年夜饭(big dinner),守夜(stay up till midnight),放烟花鞭炮(play fiveworks and crachers); 大年初一(他和first大意):穿新衣(put on new clothes),向父母和亲属拜年(greet parents and relatives),收压岁钱(get lucky money)。 The Spring Festival In China,the Spring Festival is_ 测试一答案一、单项选择1-5 ADCAD 6-10 CCBAB二、完形填空【主旨大意】本文是一篇记叙文,记叙了作者在中学时,因为一个微笑改变了自己的人生。11. A. 判断题。由文章的第三段可知答案为A。 12. B. 细节理解题。从后句“我害怕交朋友”可知答案为B。13. B. 推断题。and连接并列部分,由前面是talking,可知后面为选项B。14. D. 前面提到同学们都很开心地交谈着,后句由but可知我坐在那不开心,由于修饰动 词sat,故选D。15. C. 由后句smiled和第五段he smiled and said nothing可知没有和作者说话,因此,选C。16. D. 从本句看出是个肯定句,因此排除A、C,后句提到It made me feel happy,可知为D。 17. A. 考查动词辨析。从后句我开始和其他同学交流,交朋友了,可知选项为A。 18. B. 考查动词时态。有前面主语boy第三人称可知答案为B。 19. A. 考查宾语从句连接词。由句意:“我问他为什么那天早上他冲我微笑什么也没说。” 判断 20. C. 连词考查。 由句意: “一切都不在意了,因为黑暗已经过去了”。可知答案为C。 三、阅读理解 A: BBBCA B: BADDD C. 31-34 . DBAE21. B【解析】 细节理解题。题干意为:如果你想订票,你不能_。A.使用互联网;B.在星期天去Box Office;C.打电话用信用卡付款;D.把订单邮寄给Box office。由“Box Office opens from Monday to Saturday”可知,Box Office的开门时间是从星期一到星期六,说明在星期天不能买到票。故选B项。22. B【解析】数字计算题。题干意为:你为14个人订团体票,应该付多少钱?A. 120美元;B.126美元;C.140美元;D.150美元;由“Group bookings: 10% discount for groups of twelve or more”可知,12人或12人以上均可打折优惠10%,票价每人10元,14人共140元,打折10%,14014126。因此需付126美元。23 B【解析】综合理解题。题干意为:平均哪一种票是最便宜的?由“Saver: $2 off for children under 16 years old, over 60s and fulltime students”可知,最少需少付2美元,只付8美元即可;由“Supersaver: halfprice seats for disabled people, only eight wheelchair spaces available”可知,残疾人可付半价,即5美元。由“Group bookings: 10% discount for groups of twelve or more”可知,团体票每人合9美元;由“School: $6 tickets for school groups of ten or more, every tenth ticket free”可知,10人或10人以上的学校团体票每张6美元。因此综上所述,最便宜的为B项。24. C【解析】推理判断题。题干意为:根据短文内容,下列哪一项是正确的?A.对轮椅的人来说没有提供地方;B.观众不能换票;C.12人一组的可享受10%的折扣价; D. 15人的学生团体票应该付90美元。由“Group bookings: 10% discount for groups of twelve or more”可知,C项正确。25.A【解析】主旨大意题。题干意为:这篇短文_。A.速度与激情7的订票单;B.速度与激情的影评;C.速度与激情的调查;D.速度与激情的新闻。该文包括票价,优惠方案,售票时间等,很显然是一份订票单。故选A项。26. B【解析】细节推测题。题干意为:在 _世纪一位新的士兵被叫作greenhorn。根据第二段中In the 15 th century, a greenhorn was a young cow or an ox whose horns(角)had not yet developed. A century later, a greenhorn was a soldier who had no experience in war.可知,在16世纪,把没有经验的士兵叫作greenhorn。27. A【解析】细节理解题。题干意为:有一个绿色拇指的人_。A.擅长种植植物;B.真的有一个绿色的拇指;C.在战争中没有经验;D.在某职业中是新手。由第三段的首句Someone who is good at growing plants is said to have a green thumb(大拇指)和本段第三句A person with a green thumb can make plants grow quickly and well.可知,有绿色大拇指,是指擅长种植植物的人。故A项正确。28. D【解析】细节理解题。题干意为:如果_,一个人可能遇到绿眼怪兽。A.他看到一个奇怪的动物;B.他什么也不能得到;C.他读一个很悲伤的剧;D.他的朋友得到了想要的奖赏。由第四段中:The green eyed monster is not a dangerous animal from outer space.和It describes the unpleasant feeling when someone has something he wants.可知,D项正确。29. D【解析】细节理解题。题干意为:这篇短文没有提及_的历史。由最后一段,可知,提及的是a green light的表达意义,而没有提及它的历史。故选D项。30. D【解析】主旨大意题。题干意为:短文最好的标题是哪一个?A. 绿色,草和树的颜色; B. 关于绿色的故事;C. 绿,造成的标记;D.绿的不同意义。由全文可知,本文介绍的是不同意义的绿。四、阅读表达1. You dont have to have the latest telephone until the old one doesnt work anyone. You can have the latest telephone when the old one doesnt work(anymore) When the old telephone doesnt work(anymore).【解析】由文中“You dont have to have the latest telephone until the old one doesnt work anymore.”可知答案。2. 在替换仍然能用的东西之前,请三思/请好好考虑一下/请斟酌。【解析】本句是含有定语从句的复合句,that still works是定语从句,翻译时应先翻
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025至2030在线艺术教育平台运营模式分析及增长动力与战略投资研究报告
- 公务员阆中市委组织部关于阆中市2025年考调35人备考题库及答案详解1套
- 二十大安全生产论述课件
- 2025至2030中国征信智能预警系统建设与实施效果研究报告
- 2025至2030中国肉禽行业自媒体营销效果评估与流量变现策略研究报告
- 2026中国气动鼓泵行业未来趋势与投资前景预测报告
- 云南中烟工业有限责任公司2026年毕业生招聘启动备考题库有答案详解
- 2025至2030中国新能源汽车产业链全景解析及投资机会研究报告
- 2026年西安交通大学第一附属医院医学影像科招聘劳务派遣助理护士备考题库带答案详解
- 安徽东新产业服务有限公司2025年招聘备考题库及参考答案详解1套
- 散文系列《补鞋子的人》精-品解读
- 2025国开本科《公共部门人力资源管理》期末历年真题(含答案)
- 养老院对护工规范管理制度
- 农行内控制度汇编
- 2025年企业党支部书记年度述职报告
- 2026年孝昌县供水有限公司公开招聘正式员工备考题库及参考答案详解1套
- 绝经后宫颈上皮内病变处理要点2026
- 2025年校长个人述职报告:凝心聚力抓落实 立德树人开新局
- 沥青混凝土面板全库盆防渗施工质量通病防治手册
- 光伏电站故障处理培训大纲
- 设备维保三级管理制度
评论
0/150
提交评论