




全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能阅读理解APicture our solar system. In the centre, theres our star, the sun. Orbiting the sun are eight planets, including Earth. But what about planets outside our solar system?About 15 years ago, scientists developed the tools to detect these “exoplanets”. Since then, theyve spotted about 450. Most of the findings include one, two or three enormous gasfilled planets orbiting a star.But on August 24, 2010, a group of European scientists announced an unusual discovery. They say theyve identified a solar system thats similar to ours. It consists of as many as seven planets orbiting a sunlike star. The star is over 100 lightyears away from us.The five planets that the scientists are most certain about are large up to 25 times the size of Earth. According to Christophe Lovis, one of the scientists behind the finding, these five planets are similar to Neptune (海王星). “Theyre made mainly of rocks and ice,” he said. “Theyre probably not suitable for people to live in.”There are also signs of two more planets. One is thought to be similar to Saturn (土星). The other may be the smallest exoplanet ever spotted. Its only slightly larger than Earth. Because its so close to its star, the small planet takes just over a day to orbit it.Spotting faraway planets is challenging. The blazing light given off by the star they orbit makes the planets hard to see. That is why we cannot yet be 100% sure about these seven planets. The scientists havent actually seen them. Instead, they used a powerful telescope to study the star for six years. The star gave the scientists clues about the planets that orbit it.According to Alan Boss, a scientist who wasnt involved with the study, this method is best for “finding the big guys”. But, he said, the discovery shows spotting smaller planets is also possible.“The really nice thing about finding systems like this is that it shows therere many more out there,” says Boss. “Mother Nature really had fun making planets.”语篇解读欧洲科学家利用望远镜进行探测,观察发现了一个与太阳系相似的星系。1It is known from the passage that exoplanets _.A. are planets orbiting stars other than the sunB. refer to all the planets orbiting the sunC. are all stars outside our solar systemD. include all the planets ever spotted in the universe答案与解析C细节理解题。根据第一段的“In the centre, theres our star, the sun. Orbiting the sun are eight planets, including Earth. But what about planets outside our solar system?”和第二段首句可推断, exoplanets是指太阳系以外的行星,故选C项。2In another solar system discovered by the European scientists, _.A. the star orbited by seven planets is over 100 lightyears from the sunB. all the seven planets are much larger than our earthC. none of the seven planets is suitable for people to live inD. five planets are made mainly of rocks and ice答案与解析D细节理解题。第四段介绍了科学家们比较确定的五颗行星的情况,根据该段的“Theyre made mainly of rocks and ice”可以判断选D项。3We can infer from the passage that Alan Boss _.A. has always been supporting the European scientistsB. believes using a telescope to study small stars is also possibleC. thinks the European scientists discovery is a little unbelievableD. believes there must be another planet with humans living in it答案与解析B推理判断题。根据倒数第二段Boss的话可知, Boss认为这种方法是最好的,同时他认为用望远镜观察小行星也是有可能的,故选B项。4The best title for the passage should be “_”A. Research on the Solar SystemB. Difficulty in Studying Mother NatureC. Scientists Contributions to the UniverseD. A Lot like Our Solar System答案与解析D主旨大意题。文章首先介绍欧洲科学家的发现一个与太阳系相似的星系,结尾借Alan Boss之口道出了“像这样的太阳系之外的类似星系还有很多”,由此判断选D项。BFrom the first use of the rocket to carry satellites into space to the setting up of space stations, human beings have been putting great efforts into space research. And so far, we have achieved many successes. But there are still numerous tasks in front of us and we should not stop trying to progress.The international space station is an important step we should take in space exploration. It is not only helpful but also essential. It provides a proper space environment for many experiments that we have wanted to do for a long time. It is also a base for the observations of the earth and the universe. It could also be an important base for later travel to the Moon and Mars. In a word, if we want to explore space more, the first thing we should do is to set up a space station.As the space station costs a lot of money, it is hard for one country alone to establish one. The USA seems to be the only country that has the ability to build a space station alone, and it has tried to do so, but not very successful. So it aggregated many other countries to work on it together. Though it is still extremely expensive, it is much cheaper than doing it alone. It is really a job that needs everyones effort and will benefit everyone.But even so, the funds needed are still a big problem. As for the USA, it seems that it has too many things to spend its money on. Although it is the richest country in the world, it has much debt every year. It has to make arrangements about its finance, and try to find a balance in all these issues.5What is the authors attitude towards building and developing the international space station?A. Supportive. B. Doubtful.C. Critical. D. Dissatisfied.答案与解析A作者态度题。根据第一段中的“we should not stop trying to progress”和文中作者介绍国际空间站的重要性可知,作者对建设国际空间站持支持态度。6From Paragraph 2 we learn that _.A. the necessity of building the international space station is not realized nowB. many experiments have been done in the international space stationC. the international space station is necessary for people to explore space moreD. people have travelled to Mars from the international space station答案与解析C细节理解题。根据第二段中的“In a word, if we want to explore space more, the first thing we should do is to set up a space station
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025云南牟定县国有资本投资运营集团有限公司公开招聘工作人员5人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025年医学影音学音学专业医学影像解剖识别模拟考核卷答案及解析
- 2025年医疗健康行业生物科技与数字化医疗研究报告
- 2025年建筑行业绿色建筑技术创新研究报告
- 2025年环保科技行业环境保护与清洁能源研究报告
- 2025年口腔科学基础知识考核模拟测试卷答案及解析
- 2025年通信行业通信技术与通信产业研究报告
- 2025年IT服务行业IT服务智能化发展研究报告
- 2025年人工智能行业发展趋势与前景展望研究报告
- 2025年金融行业智能化风险管理分析研究报告
- 2025年学校少先队知识应知应会题库(含答案)
- 核桃肽粉生产技术规程(征求意见稿)编制说明
- 《储能技术》课件-3.各种类型的蓄能技术
- (2025)企业首席质量官培训考核试题(附含答案)
- 工业厂区场地平整建设方案
- 2024年丽水市莲都区事业单位招聘真题
- 锂电池pack工厂安全培训课件
- DB31∕T 1545-2025 卫生健康数据分类分级要求
- 九宫格智力数独200题(题答案)版
- GB/T 5796.4-2022梯形螺纹第4部分:公差
- 智能电网-课件
评论
0/150
提交评论