




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山西省山大附中2015届高三英语上学期第四次月考试题(含解析)新人教版 【题文】athe winners club is a bank account specially designed for teenagersit has been made to help you better manage your moneythe winners club is a transaction account (交易账户)where you receive a key-card so you can get to your money 24/7 thats 24 hours a day, 7 days a week!its a club with impressive features for teenagers:no account keeping fees!youre no millionaire so we dont expect you to pay large feesin fact, there are no accounts keeping or transaction fees!excellent interest rates!you want your money to growthe winners club has a good rate of interest which gets even better if you make at least two deposits (储蓄) without taking them out in a monthconvenientteenagers are busy we get thatyou may never need to come to a bank at allwith the winners club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the internetyou can have money directly deposited into your winners club accountthis could be your pocket money or your pay from your part-time job!mega magazine includedalong with your regular report, you will receive a free magazine full of good ideas to make even more of your moneythere are also fantastic offers and competitions only for winners club membersthe winners club is a great choice for teenagersand it is so easy to joinsimply fill in an application formyou will have to get permission from your parent or guardian (so we can organize that cool key-card) but it is easywe cant wait to hear from youits the best way to choose to be a winner!1which of the following is true about the winners club?aspecial gifts are ready for parentsbthe bank opens only on work dayscservices are convenient for its membersdfees are necessary for the account keeping 2the winners club provides magazines which _aencourage spending bare free to all teenagerscare full of adventure stories dhelp to make more of your money 3what is the purpose of this passage?ato set up a club bto provided part-time jobscto organize key-cards dto introduce a new banking service 【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】文章主要是介绍了一种银行卡服务winnersclub。 【答案解析】1.c细节题:从第四段with the winners club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone or the internet.you can have money directly deposited into your winners club account.可知这种服务非常方便,c是对的。2.d细节题:从最后一段的句子:along with your regular report, you will receive a free magazine full of good ideas to make even more of your money.可知the winners club 提供可以挣多钱的杂志。选d3.d写作意图题:纵观全文可知文章的目的是介绍一种新型的银行业务服务。选d 【题文】bthe associates i hired in my bicycle and lawn mower shop like myself were never perfect; however, they were excellent. working with them as they improved taught me new ways to show forgiveness, understanding, and patience.one day the placement officer asked me to interview a young man who was having trouble finding a job. he told me that david was a little shy, did not talk much and was afraid to go on with interviews. he requested that i give david an interview just for practice. he plainly told david that i had no positions open at the time and the interview was just for practice.when david came in for the interview, he hardly said a word. i told him what we did at the bicycle shop and showed him around. i told david to keep showing up because the number one thing an employer wanted in an associate was dependability.david was very quiet ( he was evaluated as a slow learner in school). every ten days or so, for weeks after the interview, david walked into the bicycle shop and stood by the front door. he never said a word, just stood by the door.one day, shortly before christmas, a large truck came to the shop, packed with 250 new bicycles. it had to be unloaded right away or the driver would leave.it was raining. some of my workers (without physical limitations) chose not to brave the weather to get into work, so i was short-handed. it seemed everything was going wrong and on top of it, david came in the front door and just stood there. i looked at him and shouted, “well, all right! fill out a time card and help me unload this truck!”david worked for my bicycle shop for eighteen years. he came to work every day thirty minutes early. he could talk; however, he rarely chose to. he drove my truck and made deliveries. the customers would praise david, saying, “he doesnt talk, but he really shows you how to operate a lawn mower!”the author gave david an interview to _a. find a person who is reliableb. find a part-time worker in needc. give him some practiced. show sympathy for himthe author finally hired david because_a. there were no other workers in the shop thenb. he needed someone who was willing to work thenc. david kept showing up d. he realized david was dependablewe can infer from the last paragraph that_a. some customers just play jokes on david b. david has had his character changed through workc. the author prefers david to be more outgoingd. the author feels lucky to hire davidthe authors tone in describing david is full of _a. pity b. wonder c. disappointment d. appreciation【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】作者出于无奈雇佣了沉默的大卫,便大卫在工作中表现出来的勤劳和可靠使作者意识到员工不一定要完美。 【答案解析】4. c细节理解题 根据第二段he plainly told david that i had no positions open at the time and the interview was just for practice.可知,作者给大卫面试的机会仅仅想让他得到一定的锻炼,故选c5. b细节理解题。根据第六段提到some of my workers (without physical limitations) chose not to brave the weather to get into work, so i was short-handed.可知一些工人不想冒雨干活,不得已雇佣大卫,故选b6. d推理判断题。根据最后一段提到david worked for my bicycle shop for eighteen years. he came to work every day thirty minutes early. he could talk; however, he rarely chose to.大卫工作认真负责,赢得顾客尊重,故选d7.d细节理解题。根据最后一段提到对于戴维的描述以及顾客对他的评价,可知选d项。【题文】cwhat happens inside the skull of a soccer player who repeatedly heads a soccer ball? that question motivated a challenging new study of the brains of experienced players that has caused discussion and debate among soccer players, and some anxiety among those of us with soccer-playing children. for the study, researchers at the albert einstein college of medicine in new york selected 34 adults, men and women. all of the volunteers had played soccer since childhood and now competed year-round in adult soccer leagues. each filled out a detailed questionnaire developed especially for this study to determine how many times they had headed a soccer ball in the previous year, as well as whether they had experienced any known concussions (脑震荡) in the past. then the players completed computerized tests of their memory and other learning skills and had their brains scanned, using a complicated new m.r.i. technique which can find structural changes in the brain that cant be seen during most scans. according to the data they presented at a radiological society of north america meeting last month, the researchers found that the players who had headed the ball more than about 1,100 times in the previous 12 months showed significant loss of white matter in parts of their brains involved with memory, attention and the processing of visual information, compared with players who had headed the ball fewer times. this pattern of white matter loss is “similar to those seen in traumatic (外伤的) brain injury”, like that after a serious concussion, the researchers reported, even though only one of these players was reported to have ever experienced a concussion. the players who had headed the ball about 1,100 times or more in the past year were also generally worse at recalling lists of words read to them, forgetting or fumbling the words far more often than players who had headed the ball less.8. the passage is most probably a_. a. news report b. research report c. story for soccer playersd. text for doctors9. in which way can we find the structural changes in the brain? a. computerized test. b. questionnaire. c. scanning. d. m.r.i. technique.10. from the passage we can conclude that frequent heading may have_.a. significant effect on brain b. little effect on ones brainc. nothing to do with the brain injury d. ones memory improved11. the underlined word fumbling is closest in meaning to_.a. remembering b. misunderstandingc. recalling d. missing【答案】【知识点】c8 科普知识类【文章综述】这篇文章主要讲了研究表明用头顶足球,可造成脑部白质的缺失,从而影响记忆、注意力以及视力 【答案解析】8.b细节题,由第二段的第一句话for the study, researchers at the albert einstein college of medicine in new york selected 34 adults可以知道是研究报告,所以选b9.d根据using a complicated new m.r.i. technique which can find structural changes in the brain that cant be seen during most scans,故选d。10.a细节题,由最后一段最后一句forgetting orfumblingthe words far more often than players who had headed theball less.可以知道重大影响人的大脑,所以选a11.d推理题,由前面的单词forgetting可以推出那个词是丢失的意思,所以选d【题文】dthe view over a valley of a tiny village with thatched (草盖的) roof cottages around a church; a drive through a narrow village street lined with thatched cottages painted pink or white; the sight over the rolling hills of a pretty collection of thatched farm buildingsthese are still common sights in parts of england. most people will agree that the thatched roof is an essential part of the attraction of the english countryside.thatching is in fact the oldest of all the building crafts practiced in the british isles(英伦诸岛). although thatch has always been used for cottage and farm buildings, it was once used for castles and churches too.thatching is a solitary (独立的) craft, which often runs in families. the craft of thatching as it is practiced today has changed very little since the middle ages. over 800 full-time thatchers are employed in england and wales today, maintaining and renewing the old roofs as well as thatching newer houses. many property owners choose thatch not only for its beauty but because they know it will keep them cool in summer and warm in winter.in fact, if we look at developing countries, over half the world lives under thatch, but they all do it in different ways. people in developing countries are often reluctant to go back to traditional materials and would prefer modern buildings. however, they may lack the money to allow them to import the necessary materials. their temporary mud huts with thatched roofs of wild grasses often only last six months. thatch which has been done the british way lasts from twenty to sixty years, and is an effective defiance against the heat.12. which of the following remains a unique feature against the heat_.a. narrow streets lined with pink or white houses. b. rolling hills with pretty farm buildings.c. cottages with thatched roofs. d. churches with cottages around them.13. what do we know about thatching as a craft?a. it is a collective activity. b. it is practised on farms all over england.c. it is quite different from what it used to be. d. it is in most cases handed down among family members.14. people in developing countries also live under thatch because .a. thatched cottages are a big tourist attractionb. thatched roof houses are the cheapestc. thatch is an effective defense against the heatd. they like thatched houses better than other buildings15. we can learn from the passage that .a. thatched cottages in england have been passed down from ancient times.b. thatching is a building craft first created by the english people. c. the english people have a special liking for thatched houses.d. most thatched cottage in england are located on hillsides.【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】本文介绍英国乡村的魅力中最重要的一部分茅草顶的房子,和它的制作是由单个的家庭来制作的,带茅草顶的房屋依然受到青睐的原因。 【答案解析】12.c事实题。本题询问下面的哪一项保留着英国乡村的独一无二的特征。由第1段最后一句“most people will agree that the thatched roof i an essential part of the attraction of the english countryside大多数人认为茅草顶是英国乡村的魅力中最重要的一部分”,我们可以得知,c为正确答案。13.d事实推理题。本题询问关于制作茅草顶这一门艺术,我们可以了解什么。由第3段第1句“thatching is a solitary craft,which often runs in families茅草顶制作是一门独自的艺术,通常由单个的家庭来制作。”可以推断出d为正确答案。14.b事实推理题。本题询问发展中国家的人民也住在茅草顶下是因为_。第4段第2和第3句提到,发展中国家的人民更喜欢现代的建筑物,但他们没有钱来进口必要的原料,因此我们可以推断b为正确答案。15.c 细节推断题。根据本文的主题可以推断出来茅草屋舒适而美观,深受英国人喜爱,故选c项。【题文】第二节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。it is a great truth because once we truly understand and accept it, then life is no longer difficult.most do not fully see this truth. 16 . it seems to them that their difficulties represent a special kind of suffering especially forced upon them or else upon their families, their class, or even their nation. 17 . problems, depending on their nature, cause us sadness or loneliness or regret or anger or fear. these are uncomfortable feelings, often as painful as any kind of physical pain. and since life causes an endless series of problems, life is always difficult and is full of pain as well as joy. 18 . 19 . when we desire to encourage the growth of the human spirit, we encourage the human ability to solve problems, just as in school we set problems for our children to solve. 20 .as benjamin franklin said, those things that hurt, instruct. it is for this reason that wise people learn not to fear but to welcome the pain of problems.a. problems are the serious test that tells success from failure.b. life is not a trap set for us by god so that he can condemn (责难) us for failing.c. it is through the pain of meeting and working out problems that we learn.d. yet, it is in this whole process of solving problems that life has its meaning.e. instead they complain about their problems and difficulties as if life should be easy.f.we can register to make money and participate in problem solving collaboration (合作、协作) groups.g. what makes life difficult is that the process of facing and solving problems is a painful one.【答案】【知识点】c7 社会生活类【文章综述】生活是很艰难的。一旦我们了解并接受了它,生活就变得不再那么难了,这是一个伟大的现实。就是在这个解决问题的过程中,生活变得有意义了。正是在这些面对并解决问题的痛苦中,我们学习。本杰明富兰克林说过:“那些事情痛苦,但是有教育意义。”就是基于此,聪明的人学着不再惧怕困难,而是去迎接解决问题的苦难。 【答案解析】16. e从后面的句子:it seems to them that their difficulties represent (stand for) a special kind of suffering especially forced upon them or else upon their families,可知他们抱怨问题和困难,好像生活应该是容易的。选e17 g从后面的句子:these are uncomfortable feelings, often as painful as any kind of physical pain.可知人生的困难是面对它们的时候很痛苦。选g18.d从前面的句子:and since life causes an endless series of problems, life is always difficult and is full of pain as well as joy.可知在解决这些问题的过程人生有了意义。选d19 a从后面的句子:when we desire(希望)to encourage the growth of the human spirit,可知解决问题是区分成功和失败的考验。选a20.c从后面的句子:as benjamin franklin said, those things that hurt, instruct (应该从痛苦艰辛中学习和获得指示。).可知我们是通过遇到困难,解决困难去学习的。选c第二部分 英语知识运用(共两节,满分40分)【题文】第一节 完形填空(共20小题, 每小题1.5分,共30分)阅读下面短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。 many students find the experience of attending university lectures to be a puzzling and disappointing experience. the lecturer speaks for one or two hours, perhaps _21_ the talk with slides, writing down important information on the black board, _22_ reading material and giving out _23_. the new student sees the other students continuously writing on notebooks and _24_ what to write. very often the student leaves the lecture _25_ notes which do not catch the main points and _26_ become hard even for the _27_ to understand. most institutions provide courses which _28_ new students to develop the skills they need to be _29_ listeners and note-takers. _30_ these are unavailable, there are many useful study-skills guides which _31_ learners to practice these skills _32_. in all cases it is important to _33_ the problem before actually starting your studies.it is important to _34_ that most students have _35_ in acquiring the language skills _36_ in college study. one way of _37_ these difficulties is to attend the language and study-skills classes which most institutions provide throughout the _38_ year. another basic _39_ is to find a study partner with whom it is possible to identify difficulties, _40_ ideas and provide support.21.a. extending b. explaining c. performingd. conducting22. a. disputing withb. contributing toc. handing outd. collecting together23.a. assignmentsb. dutyc. evaluationd. messages24.a. suspectsb. understandsc. wondersd. expects25.a. withoutb. withc. ond. by26.a. whatb. thosec. asd. which27.a. teachersb. classmatesc. partnersd. students28.a. preventb. requirec. assist d. forbid29.a. effectiveb. inspiredc. hardworkingd. fortunate30.a. asb. thoughc. unlessd. if31.a. enableb. encouragec. determined. detect32.a. independentlyb. separatelyc. lonelyd. confidently33.a. evaluateb. copec. tackled. describe34.a. predictb. admitc. declared. concern35.a. doubtb. difficultyc. advantaged. suspicion36.a. inquiredb. requiredc. acquiredd. considered37.a. preventingb. standingc. acceptingd. overcoming38.a. averageb. ordinaryc. normald. academic39.a. statementb. methodc. idead. suggestion40.a. createb. carryc. exchanged. replace【答案】【知识点】b4 说明文【文章综述】本文讲述如何进行大学课程的学习。 【答案解析】21.b将第1,2,3题通盘考虑。此处意为“老师会花一两个小时用幻灯来解释讲课的内容,写出一些重要的信息,散发一些阅读材料,布置作业”。illustrate用图解说明,举例说明22. c参考第1题答案。attribute把的原因归为;contribute有助于,贡献;distribute分发,散发,与下文的give out同义23.a assignments作业,任务,give out 布置任务。24.c新生发现别的学生一直在记笔记,他们不知道该记些什么,所以用wonders。而suspects(怀疑);understands (理解,明白);convinces(让人相信)与题意不符25.b with结构在此表示伴随的结果,说明学生听完讲座却记了一些抓不住重点的笔记26.d这里是一个并列句,并列的两个部分是which do not catch the main points and which become hard even for the students to understand27.d此句意为:学生记下的笔记连自己也无法明白28.c鉴于上述情况,许多学校开设课程以帮助新生 培养记笔记的能力,成为一名真正有效率的听众。assist帮助,援助29.a参考第8题答案。effective有效的;passive被动的;relative相对的;expressive表现的,富于表情的。30.d此处的意思是:如果这些课程不可行的话,还会有许多行之有效的学习技巧的指导,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 农发行重庆市奉节县2025秋招半结构化面试题库及参考答案
- 农发行柳州市鹿寨县2025秋招笔试综合模拟题库及答案
- 农发行亳州市利辛县2025秋招半结构化面试15问及话术
- 农发行巴彦淖尔市乌拉特中旗2025秋招半结构化面试题库及参考答案
- 农发行亳州市蒙城县2025秋招笔试性格测试题专练及答案
- 国家能源保定市易县2025秋招写作案例分析万能模板可套用
- 关爱老人活动总结(15篇)
- 农村承包土地合同集合15篇
- 初二周记锦集八篇
- 2025年南昌大学第一附属医院硕士招聘31人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025年矿业权评估师考试(矿业权评估地质与矿业工程专业能力)全真冲刺试题及答案
- 2025秋人教鄂教版(2024)科学一年级第一单元走近科学《1“钓鱼”游戏》 教学设计
- 2026届高考物理一轮复习策略讲座
- 食品腐烂变质安全培训课件
- 隧道施工车辆安全培训课件
- 福建省厦门市槟榔中学2024-2025学年九年级上学期阶段评估检测(10月)英语试卷(含答案无听力原文及音频)
- 汽车发动机课件
- 2025年法院书记员招聘考试笔试试题含答案
- 重阳节活动致辞
- 地下室结构施工课件
- 2025至2030中国氢燃料电池堆行业项目调研及市场前景预测评估报告
评论
0/150
提交评论