山东省烟台市高三英语适应性测试(一)(含解析)(1).doc_第1页
山东省烟台市高三英语适应性测试(一)(含解析)(1).doc_第2页
山东省烟台市高三英语适应性测试(一)(含解析)(1).doc_第3页
山东省烟台市高三英语适应性测试(一)(含解析)(1).doc_第4页
山东省烟台市高三英语适应性测试(一)(含解析)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余16页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山东省烟台市2014届高三英语适应性测试(一)(含解析)第i卷(选择题)请点击修改第i卷的文字说明评卷人得分一、单项选择(题型注释)1im disappointed the experiment turned out to be complete failure againdont lose hearttry third timeathe;a ba;theca;a d不填;the【答案】c【解析】试题分析:考查冠词 句意:这个实验再次失败我很失望。不要失去信心,再试第三次。 第一个a failure一件失败的事,是可数名词;第二个表示a third time 再来一次,表示 又一,再一的意思,故选c项。考点 : 考查冠词2by 16:30, was almost closing time, all the paintings had been sold outawhich bwhencwhat dthat【答案】a【解析】试题分析:考查定语从句。句意:到16点三十分,这是关门的时间,所有的画都卖光了。 was almost closing time是16:30的定语从句,缺少主语,用which来引导,故选a项。考点 : 考查定语从句3knowledge from real life isnt easier to forget than achieved from textbooks.aone bitcthat dthose【答案】c【解析】试题分析: 考查代词。句意:实践中得来的知识要比书本上得来的短文更不容易忘记。that 代指 knowledge from real life,不可数名词,故选c项。考点 : 考查代词4as many as five courses are provided,and you are free to choose suits you bestawhatever bwhichevercwhenever dwherever【答案】b【解析】试题分析:考查名词性从句。句意:提供了多达五门课程,你可以自由选择最适合你的一门。在一定范围内选择某一个用whichever,whichever引导宾语从句,并在从句中作主语,故选b项。考点 : 考查名词性从句5the water supply has been cut off temporarily because the workers the main pipearepair brepairedchave repaired dare repairing【答案】d【解析】试题分析: 考查动词的时态。句意:因为工人正在修理主管道,所以水供应暂时被切断。根据语境表示,修理管道这件事正在进行,所以选d项。考点 : 考查动词的时态6 in the early 19th century,the school keeps on inspiring childrens love of artato found bfoundingcfounded dhaving founded【答案】c【解析】试题分析:考查非谓语动词。句意:建立于20世纪初期的学校,继续鼓励着学生对于艺术的热爱。the school与found之间构成被动关系,故应用过去分词表被动,故选c项。考点 : 考查非谓语动词7can i continue with the training,sir?sorry, you cant you havent recovered from the knee injuryauntil bbeforecbecause dunless【答案】c【解析】试题分析:考查连词。句意:我还能继续我的训练吗?对不起,因为你的膝盖没有恢复,所以不能。根据you havent recovered from the knee injury可知两个句子之间是因果关系,故选c项。考点 : 考查连词。8yesterday i received a text message my credit card account numberaasked for bask forcasking for dhaving asked for【答案】c【解析】试题分析:考查非谓语动词。句意:明天我收到一个短信,要我的信用卡账号。message 后面跟后置定语,再者之间是主谓关系,故选c项。考点 : 考查非谓语动词9the days are gone physical strength was all you needed to make a livingathat bwhencwhere dwhich【答案】b【解析】试题分析:考查定语从句。句意:身体就是你生存的本钱的日子已经过去了。physical strength was all you needed to make a living是the days 的定语从句,不缺少主干成分,故用when来引导。考点 : 考查定语从句10daniel was dismissed yesterday as faras i know,he is a lazy cat.ait serves him right bits no big dealchow come? dso what?【答案】a【解析】试题分析: 考查情景交际。ait serves him right活该;bits no big deal没有什么大不了;chow come?怎么了; dso what? 那又怎样句意:昨天丹尼尔被开除了。他活该,据我所知,他是个懒鬼。考点 : 考查情景交际评卷人得分二、完形填空(题型注释) at a local bakery i gave the cashier some money“please surprise someone by their meal with this today,”i saidher dropped open“why are you doing this?”she asked“to spread a little bit of ,”i said,“it feels like a good day to share love”“this is so nice!” she smiled,i smiled too and thinking about how she was going to the rest of the day looking for that “perfect” person.a little while later i stood,looking , on a subway platform in times squarea passer-by his earphones and gently asked,“where do you need to go?”then he gave me directionssoon afterwards i found myself struggling with a heavy through a downtown subway stationid already dragged it up and down a great many staircases. as i in front of a final flight of steps, a young man turned around the corner and without hesitation,said,carl i help you with the suitcase?”before id even managed a(n) he lifted my suitcase upit was a love-filled moment that me how much i love this city-with quiet kindness!11apaying for beating up ctaking away dclearing up12aeyes bmouth chands dface13ahumor bjoke ckindness dfun14aspend b1ive cwander dwork15asatisfied blost csad dtired16abrought up bgot back cgave away dpulled out17a1uggage bhandbag cumbrella dsuitcase18apaused bexercised cwatched dfailed19adecision baction creply dsupport20ataught breminded cwarned dpraised【答案】11a12b13c14a15b16d17d18a19c20b【解析】试题分析:本文讲述作者在车站受到陌生的人帮助,因此想把爱心传递下去。11a考查短语辨析。apaying for 支付;beating up吃光;ctaking away带走;dclearing up清理; 句意:用这个给他们付钱,给某人一个惊喜。根据上文提到at a local bakery i gave the cashier some money可知选a项。12b考查名词辨析aeyes 眼睛;bmouth嘴;chands手;dface 脸;句意:他的嘴张得很大,为什么你要这样做呢?根据上文提到给售货员钱让他给某人一个惊喜,这事让他很吃惊,故选b项。13c考查名词辨析ahumor幽默;bjoke玩笑;ckindness好心;dfun有趣;为了传播善良,这是很好的一天来分享爱。根据下方提到“it feels like a good day to share love故选c项;14a考查动词辨析aspend花费;b1ive 居住;cwander徘徊;dwork工作;句意:我微笑着,想他如何来寻找这一个样完美的人。spend time in doing sth 花费时间做某事,故选a项。15b考查动词辨析asatisfied满意;blost迷路;csad悲伤的;dtired累的;句意:后来我在那站着,看起来有点迷路,根据下方提到“where do you need to go?”then he gave me directions可知选b项。16d考查动词短语辨析abrought up 抚养;bgot back回来;cgave away赠送;dpulled out拔出;句意:一个路拿出他的耳机,温柔地问我,你需要去哪?根据语境,接下耳机与我说话,故选d项。17d考查名词辨析a1uggage行李;bhandbag手包;cumbrella雨伞;dsuitcase手提箱;句意:很快,我提着一个手提箱通过一个地铁站。根据下方提到id already dragged it up and down a great many staircases.可知选d项。18a考查动词辨析apaused暂停;bexercised练习;cwatched看;dfailed失败;句意:当我在最后一个航班那停留时,一个年轻人毫不犹豫地转过来,我来帮你提着箱子吧。根据上文提到id already dragged it up and down a great many staircases.可知箱子很重,故选a 项。19c考查名词辨析adecision决定;baction行动;creply回答;dsupport支持;句意:在我回答之前,他已经提起我的箱子。根据语境可知我还没有来得及回应,他就已经做了这件事,故选c项。20b考查动词辨析ataught教;breminded提醒;cwarned 警告;dpraised赞扬;句意:这个充满爱的时间使我想起这个城市多么的有爱。remind sb that 使某人想起。,故选b项。考点:人生百味类阅读。one spring during the 1960s, when i was 10,my father was laid offmoney was tight and my mother was so i decided to cheer her up by buying a special mothers day there was a boutique(精品店),the agins, nearby, which was known for its high-end fashionslots of actresses and women shopped at the storemy mother, who couldnt to shop there,occasionally mentioned the store in a voiceone day after i rode my bike to the aginsi told the shop i was looking for a mothers day gift and i had little moneyshe treated me like a customer and asked me what my mother would likei told her i wasnt sureshe walked around the store for a few minutes and returned with a she opened it and took out an italian purse made of soft “how much money do you ?” she asked“twelve dollars”i said“youre in luck”she told me“its only $11”she wrapped the purse and thanked me for my it wasnt many years later, when i learned that the purse was worth several hundred dollars,that i just how wonderful the shop owner had been to merecently,i met someone at a party who knew her ,robertai called roberta, who told me her mother 22 years agoi felt bad that i never had a chance to propdrly her mothershe comforted me, saying that her mother never wanted 38 for the things she did.my mother,who carried the leather purse for many years until it was repair, is now 90she can still recall(回忆)every about the purse and the amazement it brought to her21afrightened bafraid cupset dashamed22apurse bbook cflower dgift23awealthy battractive cproud dpolitical24aafford brefuse cbother dcontinue25acheering blonging ctrembling dworrying26awork bmarriagecschool dmeeting27aassistant bguide cguard downer28avalued b1ucky cpolite d strange29abox bwallet cwrapperdcontainer30asilk b1eather cmetal dplastic31apay bgive chave dwant32abusiness bkindness chelp doffer33abefore bwhile cuntil dafter34aremembered badmitted c predicted dappreciated35awaiter bhusband cdaughter dservant36aretired blost cchanged ddied37apay bmeet cthank drespect38acredit bmoney ccongratulation dexcuse39aover bbeyond cunder dabove40ause bshow cstory ddetail【答案】21c22d23a24a25b26c27d28a29a30b31c32a33c34d35c36d37c38a39b40d【解析】试题分析:本文讲述的是我用一美元买了一个钱包给妈,不曾想,这个钱包很值钱,很感谢那个精品店的店主,在我们家最穷困潦倒时让妈妈感到高兴,我妈妈也很珍惜这个钱包,直到不能用。21c考查形容词辨析afrightened害怕的;bafraid害怕的;cupset 不安的;dashamed羞愧的;句意:钱很紧张,我的妈妈很不安。根据上文提到my father was laid off可知母亲很心烦意乱,故选c项。22d考查名词辨析apurse钱包;bbook书;cflower花;dgift礼物;句意:因此我决定买个特殊的母亲节的礼物来让她高兴起来。根据上文提到money was tight and my mother was 故选d项。23a考查形容词辨析awealthy 富有的;battractive吸引人的;cproud骄傲的;dpolitical政治的;句意:很多的演员和有钱的女人都去这个店里购物。根据上文提到there was a boutique(精品店),the agins, nearby, which was known for its high-end fashions故选a项。24a考查动词辨析aafford支付;brefuse拒绝;cbother 打扰;dcontinue继续;句意:我的妈妈买不起这的东西,曾经用期待的声音提到过这个商店。couldnt afford to do 买不起。,故选a项。25b考查动词辨析acheering欢呼;blonging期望;ctrembling颤抖;dworrying着急;句意:我的妈妈买不起这的东西,曾经用期待的声音提到过这个商店。根据语境,对于这样的精品店,母亲很是期待,故选b项。26c考查名词辨析awork工作;bmarriage婚姻;cschool学校;dmeeting会议;句意:一天,放学后,经过那个地方。根据语境放学后,after school,故选c项。27d考查名词辨析aassistant助手;bguide 指导;cguard守卫;downer主人;句意:我告诉店主,我正在寻找母亲节的礼物但我没有钱。根据下方提到that i 34 just how wonderful the shop owner had been to me可知选d项。28a考查形容词辨析avalued 价值;b1ucky好运的;cpolite礼貌的;d strange奇怪的;句意:她把我当作一个有钱的顾客,问我妈妈喜欢什么。 treat sb like sth 把。当作,故选a项。29a考查名词辨析abox箱子;bwallet钱包;cwrapper包装纸;dcontainer容器;句意:她从店里转一圈,拿着一个箱子出来。根据语境选a项。30b考查名词辨析asilk 丝绸;b1eather皮;cmetal金属;dplastic塑料;句意:她打开这个箱子,拿出一个皮制的意大利钱包。根据最后一段提到my mother,who carried the leather purse for many years until it was repair,故选b项。31c考查动词辨析apay支付;bgive给;chave有;dwant想要;句意:她问,你有多少钱。根据下方提到“twelve dollars”i said可知问我有多少钱,故选c项。32a考查名词辨析abusiness 生意 ;bkindness好心;chelp帮助;doffer提供;句意:她包装这个钱包,谢谢我照顾她的生意。根据语境提到谢谢我买她的东西,故选a项。33c考查连词辨析abefore在。之前;bwhile虽然;cuntil直到;dafter在。之后;句意:直到许多年后,我知道这个钱包值几百美元时,我很感激这个店主对我来说是如何的好。not until 与强调句连用,故选c项。34d考查动词辨析aremembered记得;badmitted承认;c predicted预测;dappreciated感激;句意:直到许多年后,我知道这个钱包值几百美元时,我很感激这个店主对我来说是如何的好,根据语境选d 项。35c考查名词辨析awaiter侍者;bhusband丈夫;cdaughter女儿 ;dservant仆人;句意:最后,我在聚会上遇到一个认识她女儿的人。根据下方提到 i called roberta, who told me her mother 22 years ago可知选c项。36d考查动词辨析aretired退休;blost失去;cchanged改变;ddied死;句意:我给roberta打电话,她告诉我她妈妈已经死了很多年了。根据下方提到she comforted me, saying that her mother never wanted 38 for the things she did可知选d项。37c考查动词辨析apay付钱;bmeet 遇见;cthank 谢谢;drespect尊敬;句意:我感到很悲伤,我没有机会谢谢她的妈妈,根据语境,可知要谢谢她的妈妈,故选c项。38a考查名词辨析acredit信誉;bmoney钱;ccongratulation祝贺;dexcuse借口;句意:她安慰我,说,她的妈妈不想因为做的事得到奖赏,故选a项。39b考查介词辨析aover在。上;bbeyond超过;cunder在。之下 ;dabove在。之上;句意:我的妈妈一直用这个钱包,直到不能再用了。beyond repair 不能修复,故选b项。40d考查动词辨析ause 用;bshow展示;cstory故事; ddetail细节;句意:她仍能回忆这个钱包的每个细节,及这个钱包带给她的惊喜。根据语境妈妈一直用到不能用,可知很熟悉这个钱包的每个细节,故选d项。考点:故事类阅读。评卷人得分三、阅读理解(题型注释)since 2004,time magazine has six times made a survey to name the l00 most influential people in the worldonly one person has appeared on it for six times, oprah winfreyborn in l954 in mississippi,oprah winfrey spent her early years living in poverty with her grandmother and later her absent mother, followed by unfair treatment by her unfriendly relativesworse still,she was addicted to drugs and at the young age of l4,she gave birth to a baby, who died after a few monthsfinally she was sent to live with her strict father in tennessee. amazingly though,her fathers rules did make sure she received a good edueation and finally overcame her problemsoprahs media career began at age l7she became the co-author of local news in baltimore in her early 20sher first local talk show, people are talking,was first performed in l978,when she was 24in l986,oprah moved to chicago to lost a low-rated half-hour morning talk show, am chicagooprah talks like a family member in your apd my housewithin months she took over,the show became the highest rated talk show in chicagoit was renamed the oprah winfrey showonly two years after hosting the show, she was able to set up her own production company harpo, and buy the full rights to the oprah winfery showshe is also involved in magazine publishing,books,education and a lifestyle channel for women with the aim of improving peoples lives, inspiring and praising good honest values,making the world a better place for present and future generationsas her business grew, so did her wealth and power, and she became the first ever black billionaire in 2003 and the most powerful woman in media broadcastingthe amazing influence she has over a large part of the american public means that anything she promotes on her shows is guaranteed to succeed.41what do we know about oprahs childhood?ashe lived with her mother for 14 yearsbshe married young and brought up a babyche was lack of concern and caredshe couldnt stand her fathers rules42why was the oprah winfrey show so popular?aoprah was very famous in the world.boprah talked in a familly way in the showcoprah was the co-author of the showdoprah had the full rights to the show43according to the text, which field didnt oprah set foot in?amagazine publishing beducationca tv channel for females dfilming44which of the following is true according to the text?aoprah winfrey was the most influential woman in americaboprah winfrey hosted her first local talk show in her 20scam chicago became the highest rated immediately afte oprah hosted it.doprah winfrey was the first billionaire in media broadeasting45what does the last paragraph mainly tell us?aoprah was a quite successful womanb:oprah aimed to be wealthy and powerfulcwhat oprah promoted was sure to succeeddoprah became the most influential woman【答案】41c42b43d44b45a【解析】试题分析:文章介绍著名脱口秀节目主持人奥普拉温弗瑞的不幸的童年以及通过自己的努力成为当今世界上最具影响力的妇女之一。41c细节题:根据第二段的句子:oprah winfrey spent her early years living in poverty with her grandmother and later her absent mother, followed by unfair treatment by her unfriendly relatives 可知oprah winfrey 在童年的时候缺少关心和爱,所以选c。42b细节题:根据第四段的句子:oprah talks like a family member in your and my housewithin months she took over,the show became the highest-rated talk show in chicago 可知the oprah winfrey show 之所以受欢迎是因为她在节目中象家庭成员在说话,所以选b。43d 细节题。根据第五段提到she is also involved in magazine publishing,books,education and a lifestyle channel for women with the aim of improving peoples lives, inspiring and praising good honest values,making the world a better place for present and future generations可知没有d项。44b细节题:根据第三段的句子:her first local talk show, people are talking, was first performed in l978,when she was 24可知oprah winfrey 第一次主持节目是在20几岁的时候,所以选b。45a段落大意题:根据最后一段的句子:as her business grew, so did her wealth and power, and she became the first ever black billionaire in 2003 and the most powerful woman in media broadcasting可知这段主要介绍了oprah winfrey 是一个非常成功的女性,所以选a。考点:人物类阅读。the best family vacations are the ones where everyone is entertained and everyone gets along not sure how to do that,especially if traveling with kids is involved? a travel agent is your answera travel agent can recommend the best destinations,resorts and cruises for family-friendly vacationsfor vacations with kids,simply share the interests of your children as well as what the adults going on the vacation enjoy doing, and your travel egent can put together the ideal trip for your family,with activities and kids clubs for the children and entertainment for the adults. travel agents can even arrange trustworthy childeare,so you can have a kids-free evening on your vacationtravel agents can also help plan memorable pleasure trips during your vacationthey can advise on the best water parks and get you front-of-the line tickets, or they can give tips on what time to visit certain natural wonders for the best views and fewer crowds. they can also recommend which restaurants are the most family-friendly and take care of the reservations for you.vacations for kids can be stressful enough (packing,keeping everyone entertained on the plane ride,finding kidfriendly foods, etc)without having the added worry of “what if something goes wrong?a travel agent will take over if any accident occurs on your trip and will spend time calling companies and researching options until your problem is solved-whether that means you need to re-book a flight or find a trustworthy doctor for your child who has suddenly come down with an illnessfinally, a travel agent will make it easier to bond with your family by recommending the perfect vacation for your familys interests and needs. by taking the planning stress and trip organization off you and giving it to a travel agent, youll be able to simply enjoy spending time with your family46what might be the best title of the text?afamily vacations with travel agents helpbhow to make a family travel planctravel agents:your only choicedhow to arrange a memorable trip47what can we learn from the text?aits easy to meet everyones needs when travelingbkids dont like to travel with their parents.ctravel agents prefer to arrange a vacation with kids.dtraveling with kids is a little bit stressful for a family.48which of the follwing services might not be offered by the travel agent?achildcare at nightbhotel bookingcfinding trustworthy doctorsdtaking care of your house49what will the travel agent do when some accident occurs in a trip?aleave you alone and go on the trip with othersbcall your company to come and handle itctake over and help you outdre-book a flight and send you home50what is the text trying to persuade you to do?ato choose the travel destination from the travel agentbto leave your kids behind when travellingcto arrange your trip with the help of the travel agentdto stay home and spend more tim

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论