全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语篇提能阅读理解aliverpool, my hometown, is a unique city. it is so unique that in 2004 it became a world heritage(遗产)site.i recently returned to my home city and my first stop was at a museum on the river mersey. blanketed in mist(薄雾), victorian architecture rose from the banks of the river, responded to the sounds of seabirds, and appeared unbelievably charming. when i headed toward the centre, i found myself surrounded by buildings that mirror the best palaces of europe. it is not hard to imagine why, on first seeing the city, most visitors would be overpowered by the beauty of the noble buildings, which are solid signs of liverpools history.as if to stress its cultural role, liverpool has more museums and galleries than most cities in britain. at walker art gallery, i was told that it has the best collections of victorian paintings in the world, and is the home of modern art in the north of england. however, culture is more than galleries. liverpool offers many music events. as britains no. 1 music city, it has the biggest city music festival in europe, and its musicians are famous all over the world. liverpool is also wellknown for its football and other sports events. every year, the mersey river festival attracts thousands of visitors, making the city a place of wonder.as you would expect from such a city, there are restaurants serving food from around the world. when my trip was about to complete, i chose to rest my legs in liverpools famous philharmonic pub(酒馆). it is a monument to perfection, and a heritage attraction itself.being a world heritage site, my home city is certainly a place of “outstanding universal value”. it is a treasure house with plenty of secrets for the world to explore.1visitors who see the city for the first time would be deeply impressed by_.aits charming banksbits famous museumscits wonderful palacesdits attractive buildings2the third paragraph is developed mainly by_.aproviding different examplesbfollowing the order of spacecmaking comparisonsdanalyzing causes3the author uses the philharmonic pub to prove that_.aliverpool is a wellknown city for its restaurantsbliverpool is an impressive place full of attractionca pub is a wonderful place for visitors to relax themselvesda pub is perfect choice for visitors to complete their journey4what is the passage mainly about?athe universal value of the world heritage in liverpool.bthe exciting experience of the author in liverpool.cthe special cultural atmosphere of liverpool.dthe beautiful historic sites of liverpool.答案与解析:1解析:细节判断题。根据第二段“it is not hard to imagine why . history.”可知给人留下第一深刻的印象的是它高贵又有吸引力的建筑物,故d项正确。答案:d2解析:推理判断题。第三段提到为了加强它的文化作用,利物浦有更多的博物馆、美术馆。举例提到了art gallery;为了证明文化不仅仅是美术馆的展览,又提到了欧洲最大的音乐节,此外还有一些足球及其他体育活动。由此可见,第三段主要是通过举不同的例子加以展开的,故a项正确。答案:a3解析:细节归纳题。作者从第一眼被利物浦的建筑吸引,又写到它的文化吸引人,在旅行即将结束的时候,在著名的酒馆休息,这个酒馆本身就是一个有吸引力的文化遗产,从而归纳得知这是一个魅力无穷、引人入胜的地方。故b项正确。答案:b4解析:主旨大意题。纵观全文,尤其是文章第一段及最后一段,概括总结出利物浦是世界上独一无二的文化遗产地,有着非凡的文化价值,并有许多奥秘等待着世人去揭开。故c项正确。答案:cbvenice, one of the cities in italy, was founded in ad 811 by the people of malamocco, fleeing from the franks. it was said that they were guided by pigeons carrying little crosses, and settled where now venice lies. venice is built on 117 islands. it has 150 canals and 400 bridges. the narrow streets, with their historic names, are covered with stones, but have no footpaths. they are dotted with flowershop signs and lanterns(灯笼). shops and palaces stand by side. the brick bridges are high enough to allow boats to pass freely under them.the centre of public life is st. marks square where tourists and citizens sit in the famous florian and quadri cafes to listen to music, enjoying themselves. the quadri is more popular but the florian, founded in 1720, is the bestknown cafe because it has received such great persons as byron ( an english poet) and goethe( a german poet)unfortunately the special position of venice is threatening(威胁)its own existence. the terrain(地势) on which it is built began to sink while the level of the surrounding waters is constantly rising. however, many measures have already been taken to prevent the city from sinking.5which of the following shows the right relationship?(italy; venice;#st. marks square)6why is the florian the bestknown cafe?abecause it appeared in byron and goethes poems.bbecause it is more close to st. marks square than the quadri.cbecause it was founded in 1720, much older than the quadri.dbecause byron and goethe were once its customers.7from the article we can see that _.amany people have fled because venices existence is being threatenedbthe level of the surrounding waters is constantly rising because the city of venice began to sinkcthe government has already taken many measures to save the city from going downdmany steps have already been taken to prevent the terrain from rising8the passage is mainly about _.avenice is beginning to sinkbvenice is built on 117 islandsca brief introduction to veniceda famous place of interest venice答案与解析:本文介绍了意大利的水上城市威尼斯。内容涉及其历史、地理状况、文化等。5解析:读图题。本题需要明确 italy, venice 与 st. marks square 之间的关系。venice 是意大利的一个城市,而 st. marks square 又是城市中的市中心(the centre of public life), 故a项正确。答案:a6解析:细节理解题。由第三段“but the florian .is the bestknown cafe because
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年合肥市蜀山区社区工作者招聘32人备考题库含答案详解(精练)
- 2025年甘肃省武威市凉州区柏树镇招聘专业化管理的大学生村文书备考题库完整参考答案详解
- 2025年温州龙湾区星海街道办事处招聘编外工作人员的备考题库含答案详解(能力提升)
- 2025河北保定市莲池区招聘社区工作者80人备考题库含答案详解(综合题)
- 2025马鞍山当涂县从社区专职网格员中择优招录社区工作者33人备考题库附答案详解(b卷)
- 2025年甘肃省武威市凉州区谢河镇招聘专业化管理大学生村文书备考题库及答案详解(各地真题)
- 2026恒丰银行西安分行招聘备考题库(3人)参考答案详解
- 2025年安阳文峰区(高新区)招聘社区工作者65人备考题库及答案详解参考
- 2025年新干县招聘城市社区专职网格员8人备考题库及完整答案详解
- 2025辽宁沈阳市铁西区面向社会招聘社区工作者73人备考题库附答案详解(培优b卷)
- 2025年郑州水务集团有限公司招聘80人笔试模拟试卷带答案解析
- 2025年上海公务员考试(城市建设管理)历年参考题库含答案详解(5套)
- 实验诊断学ppt课件 临床常用生物化学检测
- 劳动与社会保障法:原理及案例知到章节答案智慧树2023年湘潭大学
- GB/T 4798.1-1986电工电子产品应用环境条件贮存
- 银行结售汇统计案例分析
- 江苏亿洲再生资源科技有限公司资源综合利用技改提升项目 环评报告书
- 山地旅馆案例分析教学课件
- 新高考高中物理竞赛专题4光学50题竞赛真题强化训练原卷版
- T∕IAC 40-2021 保险公司客户服务中心基本要求
- 浙美版四年级美术上册复习资料
评论
0/150
提交评论