贵州省凤冈县高考英语一轮复习 阅读理解自选训练(二).doc_第1页
贵州省凤冈县高考英语一轮复习 阅读理解自选训练(二).doc_第2页
贵州省凤冈县高考英语一轮复习 阅读理解自选训练(二).doc_第3页
贵州省凤冈县高考英语一轮复习 阅读理解自选训练(二).doc_第4页
贵州省凤冈县高考英语一轮复习 阅读理解自选训练(二).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

贵州凤冈县2017高考英语阅读理解一轮自选训练(二)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。your glasses may someday replace your smartphone, and some new yorkers are ready for the switch. some in the city cant wait to try them on and use the maps and gps that the futuristic eyewear is likely to include.“id use it if i were hanging out with friends at 3 a. m. and going to the bar and wanted to see what was open,” said walter choo, 40, of fort greene.the smartphone-like glasses will likely come out this year and cost between $250 and $600, the times said, possibly including a variation of augmented(增强的) reality, a technology already available on smartphones and tablets (平板电脑) that overlays information onto the screen about ones surroundings. so, for example, if you were walking down a street, indicators would pop up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the sidewalk in front of you.“as far as a mainstream consumer product, this just isnt something anybody needs,” said sam biddle, who writes for g. “were accustomed to having one thing in our pocket to do all these things,” he added, “and the average consumer isnt gonna be able to afford another device (装置) thats hundreds and hundreds of dollars.”google publisher seth weintraub, who has been reporting on the smartphone-like glasses since late last year, said he is confident that this type of wearable device will eventually be as common as smartphones.“its just like smartphones 10 years ago,” weintraub said. “a few people started getting emails on their phones, and people thought that was crazy. same kind of thing. we see people bending their heads to look at their smartphones, and its unnatural,” he said. “theres gonna be improvements to that, and this is a step there. 1one of the possible functions of the smartphone-like glasses is to _.a. program the opening hours of a barb. supply you with a picture of the futurec. provide information about your surroundingsd. update the maps and gps in your smartphones2the underlined phrase pop up in the third paragraph probably means _.a. develop rapidly b. get round quicklyc. appear immediately d. go over automatically3according to sam biddle, the smartphone-like glasses are _.a. necessary for teenagers b. attractive to new yorkersc. available to people worldwided. expensive for average consumers4we can learn from the last two paragraphs that the smartphone-like glasses _.a. may have a potential market b. are as common as smartphonesc. are popular among young adults d. will be improved by a new technology试题分析:本文主要介绍了一种使用智能技术的新型眼镜,这种眼镜可以向用户提供周围环境的具体信息。1c 细节题。根据文章第三段2,3行including a variation of augmented(增强的) reality, a technology already available on smartphones and tablets (平板电脑) that overlays information onto the screen about ones surroundings.可知google眼镜这一技术可以给你提供周围环境的信息。故c正确。2c 猜测词义题。根据本句indicators would pop up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the sidewalk in front of you.以及上一句中的that overlays information onto the screen about ones surroundings.可知只有这一技术可以迅速得知你周围事物的信息,故该词表示c项含义。3d 细节题。根据文章第四段最后一句the average consumer isnt gonna be able to afford another device (装置) thats hundreds and hundreds of dollars. 可知目前这一产品的价格还不是普通人能够承受的。故d正确。4a 推理题。根据文章最后两段可知10年前人们认为智能手机是不可能的,但是10年以后这都是很常见的个人物品。作者以此来类推这一新技术,也就是说作者认为这一技术的潜在市场也是巨大的。故a正确。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 educators are seriously concerned about the high rate of dropouts among the doctor of philosophy candidates and the consequent loss of talent to a nation in need of ph. d. s. some have placed the dropouts loss as high as 50 percent. the extent of the loss was, however, largely a matter of expert guessing. last week a well-rounded study was published. it was published. it was based on 22,000 questionnaires sent to former graduate students who were enrolled in 24 universities and it seemed to show many past fears to be groundless. the dropouts rate was found to be 31 per cent, and in most cases the dropouts, while not completing the ph. d. requirement, went on to productive work. they are not only doing well financially, but, according to the report, are not far below the income levels of those who went on to complete their doctorates. discussing the study last week, dr. tucker said the project was initiated because of the concern frequently expressed by graduate faculties and administrators that some of the individuals who dropped out of ph. d. programs were capable of competing the requirement for the degree. attrition at the ph. d. level is also thought to be a waste of precious faculty time and a drain on university resources already being used to capacity. some people expressed the opinion that the shortage of highly trained specialists and college teachers could be reduced by persuading the dropouts to return to graduate schools to complete the ph. d. “the results of our research” dr. tucker concluded, “did not support these opinions.”lack of motivation was the principal reason for dropping out.most dropouts went as far in their doctoral program as was consistent with their levels of ability or their specialities.most dropouts are now engaged in work consistent with their education and motivation. nearly 75 per cent of the dropouts said there was no academic reason for their decision, but those who mentioned academic reason cited failure to pass the qualifying examination, uncompleted research and failure to pass language exams. among the single most important personal reasons identified by dropouts for non-completion of their ph. d. program, lack of finances was marked by 19 per cent. as an indication of how well the dropouts were doing, a chart showed 2% in humanities were receiving $ 20,000 and more annually while none of the ph. d. s with that background reached this figure. the ph. d. s shone in the $ 7,500 to $ 15,000 bracket with 78% at that level against 50% for the dropouts. this may also be an indication of the fact that top salaries in the academic fields, where ph. d. s tend to rise to the highest salaries, are still lagging behind other fields. as to the possibility of getting dropouts back on campus, the outlook was glum. the main condition which would have to prevail for at least 25 % of the dropouts who might consider returning to graduate school would be to guarantee that they would retain their present level of income and in some cases their present job.1.the author states that many educators feel thata steps should be taken to get the dropouts back to campus.the fropouts should return to a lower quality school to continue their study.c the ph. d. holder is generally a better adjusted person than the dropout.d the high dropouts rate is largely attributable to the lack of stimulation on the part of faculty members.2.research has shown thata dropouts are substantially below ph. d. s in financial attainment.the incentive factor is a minor one in regard to pursuing ph. d. studies.c the ph. d. candidate is likely to change his field of specialization if he drops out.d about one-third of those who start ph. d. work do not complete the work to earn the degree.3.meeting foreign language requirements for the ph. d.a is the most frequent reason for dropping out.is more difficult for the science candidate than for the humanities candidate.c is an essential part of many ph. d. programs.d does not vary in difficulty among universities.4.after reading the article, one would refrain from concluding thata optimism reigns in regard to getting ph. d. dropouts to return to their pursuit of the degree.a ph. d. dropout, by and large, does not have what it takes to learn the degree.c colleges and universities employ a substantial number of ph. d. dropouts.d ph. d. s are not earning what they deserve in nonacademic positions.5.it can be inferred that the high rate of dropouts lies ina salary for ph. d. too low.academic requirement too high.c salary for dropouts too high.d 1000 positions.vocabularydropout 辍学者,中途退学well-rounded 全面的attrition 缩/减员,磨损drain 枯竭bracket 一类人,(尤指按收入分类的)阶层lagging behind other fields 落后于其它领域glum 阴郁的难句译注educators are seriously concerned about the high rate of dropouts among the doctor of philosophy candidates and the consequent loss of talent to a nation in need of ph. d. s.【参考译文】教育工作者严重关注博士生辍学的高比率;这对迫切需要博士生的国家是一个人才方面的严重损失。it was base on 22,000questionnaires sent to former graduate students who were enrolled in 24 universities and it seemed to show many past fears to be groundless.【结构分析】sent过去分词,修饰questionnaires。who定语从句修饰students。【参考译文】这份全面调查报告是以22000份调查表分送给以前在24所大学就读的博士生为基础的。这份全面调查报告似乎说明过去许多担心害怕是没有根据的。attrition at the ph. d. lever is also thought to be a waste of precious faculty time and a drain on university resources already being used to capacity.【结构分析】被动句。to capacity满额,全力。【参考译文】博士水平的人员的缩减被认为是宝贵的教授时间的浪费和已经被使用到极限的大学资源的枯竭。this may also be an indication of the fact that top salaries in the academic fields, where ph. d. s tend to rise to the highest salaries, are still lagging behind other fields.【结构分析】the fact的同位语that从句中的where是定语从句,修饰academic fields。【参考译文】这也可能表明这样一个事实:在博士能挣到最高工资的学术领域中,高工资仍然落后于其它领域。写作方法与文章大意 这是一篇论及“博士生辍学”的文章。采用对比和因果手法。文章一开始就提出教育工作者严重关注博士生辍学达50的问题。而调查报告证明,只有31。辍学造成不良后果,有人建议中途退学者回炉再念博士学位学业。研究表明不行。列出理由并加以分析。答案详解1.a. 许多教育工作者感到应采取步骤让辍学者回校学习,特别是有些学科。这在第三段最后一句话:“有些人建议高级专家和大学教师短缺现象可以通过劝说辍学者返回校园完成博士学位来减少。”b. 辍学者应回到稍第几的学校去完成学业。 c. 有博士学位的人一般比辍学者具有较好的适应性。 d. 高辍学率主要原因在于教师方面缺乏刺激鼓励。这三项文内没有提。2.d.约三分之一开始就读博士学位的人没有完成学业取得学位。第二段第一句:“辍学率为31。大多数情况下,辍学人不能完成博士学位学业,就去从事生产性工作”。a. 辍学者的经济收入比博士生低许多。这是错的。见倒数第二段:“作为辍学者干得真不错的证明,统计图表说明2人文学科的辍学者年收入为20000多没劲,没有一个同样背景的博士生达到这个数字。7000至15000美元年收入水平为博士生的78,辍学者仅为50。” b. 在博士学习中刺激因素较小。 c. 博士预备生如果中途退学很可能改变其专业领域。 3.c. 博士生应达到外语要求的水平是许多博士生课程的一个基本组成部分。这在第四段有所表示:“约75的退学者说,他们决定退学并不是处于学术的原因,而处于学术原因的退学者提出:难以通过资格考试,难以完成研究,通不过外语考试”。这里看出外语是博士生课程的基本组成部分。a. 它是退学最频繁的原因。 b. 它对理科博士生比文科博士应考生更难。 d. 它在大学中的难度并没有不同。4.a. 读完这篇文章,人们不会有这种结论。这在第三段末和最后一段。第三段末:“我们研究的结果并不支持这些一件(包括返回校园之意见):缺乏动力是退学的主要原因。大多数退学者在博士课程上已经达到和他们的能力水平和专业水平相一致的水平。大多数退学者现在从事的工作和他们所受教育和动机相一致。”最后一段:“至于返回校园的可能性,前景不乐观。至少有25的退学生可能考虑返回研究生院就读,条件是保证他们保留现有的收入水平,有些还要保留他们目前的工作。”b. 博士生退学者,大体而论,并不具备得到学位所需要的一切。 c. 学院和大学雇佣了许多退学生。 d. 博士生在非学术岗位上没有挣到他们应得的钱。b.、c.两项文内没提。d.不对,参见难句译注4。5.a. 博士生的工资太低。见第四题a.的译注和难句译注4。b. 学术要求太高。这只是某些因学术原因辍学者之强调点。 c. 辍学者工资太高。不是太高而是有一部分高于博士生。见第二题d项注释。 d. 职位低。文内没有提。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2014高考英语福建省莆田市教学质量检查试卷】 drferguson energetically pushed the preparations for his departure,and in person directed the construction of his balloonfor a long time past he had been applying himself to the study of the arab language and the various mandingoe idioms,and,thanks to his talents in language,he had made rapid progressin the meanwhile,his friend,the sportsman,never let him out ofhis sight-afraid,no doubt,that the doctor might take his departure,without saying a word to anybodyon this subject,he tried to discourage him with the most persuasive arguments,which,however,did not persuade samuel ferguson,and wasted his breath,by which the latter seemed to be but slightly movedin fine,dick felt that the doctor was slipping through his fingers the poor scot was really to be pitiedhe could not look upon theblue sky without a wild terror: when asleep,he felt dizziness(眩晕)that made his head turn around;and every night he had visions of crashing down from immeasurable heightswe must add that,during these nightmares,he once or twice fell out of bed. his first care then was to show ferguson a severe bump(肿块)that he had received on the f

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论