




免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河北省石家庄市第二十八中2014-2015学年八年级英语下学期3月月考试题本试卷共120分,考试时间120分钟听力部分(第一节)i.听句子,选出句子中所包含的信息。(共5小题,每小题1分,计5分)1. a. cityb. cindyc. windy2. a. eightb. sevenc. six3. a. sickb. thinkc. seat4. a. give outb. get offc. go over5. a. we need a lot of water.b. we dont have any water.c. we find a lot of water.ii.听句子,选出该句的最佳答语。(共5小题,每小题1分,计5分)6. a. youre nice.b. thanks, im full.c. yes, id like to.7. a. shes brave.b. im sorry to hear that.c. it makes me angry.8. a. i fixed my computer.b. ill walk the dog.c. it makes me angry.9. a. they are fresh.b. they are 10 yuan.c. i was doing the homework.10. a. thats right.b. sounds great.c. i think so.iii.听对话和问题,选择正确选项。(共5小题,每小题1分,计5分)11. a b c12. a b c13. a. no smoking.b. no photos.c. no parking.14. a. they are going to see a doctor.b. they are going to clean up the park. c. they are going to visit the sick kids.15. a. at 7:45.b. at 8:15.c. at 8:45.iv.听对话、短文和问题,选择正确答案。(共5小题,每小题2分,计10分)16. when did the students start collecting empty bottles?a. in april.b. in october.c. in january.17. what will the students do after they sell the bottles?a. give away the money to their school.b. buy some books for their school.c. give away the money to poor kids.-18. where was kitty yesterday afternoon?a. in the park.b. at home.c. at school.19. who fell in the lake?a. a young man.b. an old lady.c. a little boy.20. where did kitty go after the accident?a. to the hospital.b. to the police office.c. to her home.v. 听短文填空。(5分)information sheet21. we need _ volunteers now.22. we need five students to _ the sick people.23. we need seven students to help clean the _.24. eight students will _ in the school garden.25. the volunteers will get free _.笔试部分vi.单项选择(共15小题,每小题1分,计15分)26. -whats the matter _ you? -im not feeling _.a. with, wellb. about, wellc. with, goodd. for, good答案:a解析:(1)习惯用语:“你怎么了?”whats the matter with you? (2)well形容身体好,good形容品质好。知识点:介词辨析,形容词辨析27. though he stays at home _, he doesnt feel _.a. alone, lonelyb. lonely, alonec. alone, aloned. lonely, lonely答案: a解析:alone意思是“独自,单独”;lonely意思是“孤独”。本题句意:虽然他独自呆在家,但是他不感觉孤独。知识点:方式副词,形容词辨析28. i _ all my money to buy a new bike just now.a. ran outb. got outc. ran out ofd. got out of答案:c解析:根据句意:我花光所有的钱买了一辆自行车。“花光,用完”是run out of。知识点:动词词组辨析29. -im tired. lets stop _ and have a rest. -ok.a. to workb. workingc. workd. works答案:b解析:停止正在做的事stop doing sth.;停止,去做另一件事stop to do sth.,本题知识点:动词不定式作宾语30. if you dont _, your dream can come true one day.a. give awayb. give upc. give outd. give off答案:b解析:根据句意可知,本题需要“放弃”,用give up。知识点:动词词组辨析31. i saw mr. white _ when i walked past his office.a. drawb. to drawc. drewd. drawing答案:d解析:本题句意:当我走过他的办公室的时候,看见怀特先生正在画画。看见某人做某事see sb. do sth.或see sb. doing sth.,所以用d。知识点:现在分词作宾语补足语32. mrs. zhang is _ friendly _ every student likes her.a. so, asb. too, toc. so, thatd. such, that答案:c解析:根据句意:mrs. zhang是如此友好以致于每个学生喜欢她。“如此以致于”用sothat和suchthat。sothat之间用形副词,suchthat之间用名词,friendly是形容词,所以用sothat。知识点:引导状语从句的从属连词33. mrs. smith used to _ in the countryside, but she is used to _ in the city now.a. live, liveb. living, livec. live, livingd. living, living答案:c解析:“过去经常做某事”用used to do sth.;“习惯于做某事”用be used to doing sth.,根据本题句意选c。知识点:一般过去时,动名词作宾语34. liu ying was very sad. lets sing songs to _.a. cheer up herb. cheer her upc. give up herd. give her up答案:b解析:cheer up意思是“使振奋”,give up意思是“放弃”,两个短语是动词+副词结构,代词宾格必须放中间。本题需要用“使振奋”,选cheer her up。知识点:动词词组辨析35. our teacher often tells us _ in the river. its dangerous.a. dont swimb. to swimc. not to swimd. not swimming答案:c解析:“告诉某人做某事”tell sb. to do sth.“告诉某人不做某事”tell sb. not to do sth.,本题句意:我们的老师经常告诉我们不要在河里游泳。它是危险的。所以选c。知识点:动词不定式作宾语补足语36. _ the passengers, the doctor saved the mans life in time.a. thanks tob. thank toc. thank ford. thanks for答案:a解析:根据题意:多亏了这些乘客,医生及时拯救了那个男人的生命。“多亏”用thanks to。thanks for意思是“因而感谢!”知识点:动词词组辨析37. they put off _ the basketball game because of the heavy rain.a. haveb. havingc. to haved. had答案:b解析:“推迟做某事”用put off doing sth.,所以填b。知识点:动名词作宾语38. -could you please clean the living room? -_. im doing my homework.a. okb. sorry, i cantc. no problemd. good idea答案:b解析:对于别人的请求,自己因事拒绝时要道歉,并陈述理由。知识点:能够和不能够39. -my mother broke her leg yesterday. -_.a. im sorry to hear that.b. shes feeling better.c. how is she?d. where is she now?答案:a解析:表示“同情”时常用语:im sorry to hear that.意思是“听到那件事我很伤心!”知识点:遗憾40. you helped to make _ possible for me to get the job.a. thatb. thisc. itd. /答案:c解析:make it possible for sb. to do sth.意思是“使做某事对于某人来说成为了可能。”知识点:it的用法vii.完形填空(共10小题,每小题1分,计10分)阅读下面短文,掌握其大意。然后从所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。after finishing medical school in 2004, then 21-year-old yuan dong came to work at luohe welfare house(福利院), henan province. he started his work if _41_ the sick children.as the only child of his _42_, yuan grew up not as a little emperor(皇帝) like many mother children born after the 1980s.“my parents were _43_ with me. i did not get whatever i wanted i was a kid. thanks to that, i didnt need to see a _44_ since my parents didnt allow me to eat many candies,” yuan recalls.his work in the welfare house has made him grow. “my work has turned me to a _45_ person. what i have learned here taught me to be more different from others, which changed _46_ a lot.”“_47_ here all have congenital(先天性的) diseases, and our welfare house takes the job of raising them and giving them medical _48_. their ages are from 1 to 19 years old.”in a word where people often set _49_ goals for different time in life, yuan has kept doing the same thing for nine years, never thinking of _50_. he says there is still a lot for him to learn from his job, and there is a lot for him to do for the poor children.41. a. taking care ofb. teachingc. looking ford. examining答案:a解析:句意:他开始了他照顾生病孩子的工作。“照顾”是take care of。知识点:人物传记类,动词词组辨析42. a. homeb. housec. familyd. room答案:c解析:句意:作为家里的独生子。“独生子”是家庭成员,所以本句中的“家”指“家庭”,用family。知识点:名词辨析43. a. happyb. strictc. carefuld. angry答案:b解析:句意:我的父母对我很严格。根据前句:他并没有像其它的80后像个小皇帝一样成长。以及后句:当我是个孩子的时候,我没有得到我所想要的。得出结论:我父母对我严格,所以选strict。知识点:形容词辨析44. a. teacherb. driverc. dentistd. policeman答案:c解析:句意:我不需要去看牙医,因为我父母不允许我吃很多糖。从后句中的“糖”得知“不需要看牙医”。知识点:名词辨析45. a. betterb. worsec. richerd. poorer答案:a解析:从前句:他在福利院的工作使他成长。得知本句“我的工作使我变成一个更棒的人!”,故选a。知识点:形容词辨析46. a. usb. themc. himd. me答案:d解析:根据句意:我在这里所学到的,改变了我许多。故选d。知识点:代词辨析47. a. boysb. girlsc. childrend. adults答案:c解析:根据句意:在福利院里的都是有先天性疾病的孩子们。故选c。知识点:名词辨析48. a. roomb. carec. moneyd. work答案: b解析:根据句意可知,福利院给孩子们医疗照顾,故选b。知识点:名词辨析49. a. difficultb. easyc. the samed. different答案:d解析:根据上下文,本句意是:在人们不同生命时段经常设置不同的目标的世界里,yuan一直坚持做同一件事长达九年,从来没想着放弃。故选d。知识点:形容词辨析50. a. giving upb. giving offc. giving awayd. giving out答案: a解析:根据上下文,本句意是:在人们不同生命时段经常设置不同的目标的世界里,yuan一直坚持做同一件事长达九年,从来没想着放弃。故选a。知识点:动词词组辨析viii.阅读理解(共10小题,每小题2分,计20分)a阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。you-yes, you!-can help keep people from getting sick this flu season. how? its not too hard. just take these steps:wash your hands often, especially before eating and after coughing or blowing your nose.keep your coughs to yourself(use a tissue instead of your hand).keep your hands out of your eyes, mouth, and nose.you may have heard all this before, but flu season is a great time to really start doing them. by following these pieces of advice, you might be able to keep yourself from getting sick and stop germs(细菌) from spreading around and making other people sick.so your hands are very important. a lot of germs get in our bodies from there. germs get on our hands and we put our hands in our eyes, noses, and, especially, our mouths.how to stop germs? yeah, hand washing. you might pick up germs here and there. so when you wash your hands, you wash away germs.but how to wash your hands? thats easy: wash your hands with soap and warm water(not cold or hot). dont forget to wash around your fingernails(指甲). this is one place germs like to be. wash for about 15 to 20 seconds-about how long it takes to sing “happy birthday” twice.51. maybe you neednt wash your hands _.a. before eatingb. after coughingc. after eatingd. blowing your nose答案:c解析:由wash your hands often, especially before eating and after coughing or blowing your nose.可知。本题易错点是误认“ neednt”为“need”。知识点:健康保健类阅读,作出判断和推理52. the underlined word “tissue” means _ in chinese.a. 皮套b. 布条c. 薄纱d. 纸巾答案:d解析:根据文章意思,本句意思是:用纸巾代替你的手。所以选d。知识点:根据上下文推断生词的词义53. lots of germs get in our bodies from _.a. our eyesb. our handsc. our mouthsd. our noses答案:b解析:根据原文so your hands are very important. a lot of germs get in our bodies from there.可知there指“手”。知识点:理解文中具体信息54. how many pieces of advice does the writer give us about washing hands?a. one.b. two.c. three.d. four.答案:d解析:文章最后一段中:(1)用香皂和温水。(2)别忘了洗指甲。(3)洗15-20秒。再加上wash your hands often, especially before eating and after coughing or blowing your nose.共四条关于洗手的建议。知识点:作出判断和推理55. the passage mainly tells us _.a. how to stop the flu spreadingb. how to wash our handsc. how germs get into our bodiesd. how we keep ourselves from getting sick答案:d解析:由文章首句you-yes, you!-can help keep people from getting sick this flu season.可知本文主要讲如何使自己避免得病。知识点:理解主旨和要义b阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。china footballshanghai shenhua vs beijing siandaitime: june 4, 3:00 p.m.place: shengyang stadiumticket price: ¥30 for adults(成年人) ¥15 for childrennice price recordshurry! special offer! until the end of july. if you buy two cds, well give you one cd for free.city garden hoteltourists in hong kong please come to our clean and tidy hotel!date prices(each room a night)jan. 1-mar. 31 ¥268apr. 1-apr. 30 (closed)may 1-may 31 ¥298june 1-sep. 30 ¥338oct. 1-dec. 31 ¥228just clothes space for youif you are looking for design clothes at low prices, come to space 42 regent rddate: may 1-june 3056. if two children and three adults want to watch the football match, they need to pay _ yuan.a. 125b. 120c. 150d. 90答案:b解析:由原文ticket price: ¥30 for adults(成年人) ¥15 for children可知2个孩子,3个成年人共需要120元。知识点:广告应用类阅读,作出判断和推理57. the clothes in space are not very _.a. niceb. expensivec. cheapd. popular答案:b解析:由if you are looking for design clothes at low prices, come to space 42 regent rd可知该地方的衣服便宜,即“不贵”,故选b。知识点:作出判断和推理58. you can get _ cds for the price of four at nice price.a. threeb. fourc. fived. six答案:d解析:由if you buy two cds, well give you one cd for free.可知买两张送一张,所以买四张送两张,共得到六张。知识点:作出判断和推理59. the city garden hotel is open for _ months in a year.a. 11b. 12c. 10d. 9答案:a解析:从文中公布的营业时间看出只有四月关闭,其余月份正常营业。故选a。知识点:作出判断和推理60. jims father stayed in city garden hotel for five days in july, he paid _ for the room.a. ¥1690b. ¥1340c. ¥1440d. ¥1490答案:a解析:从原文中看出七月份每个房间每晚价格是¥338,五晚上是¥1690。知识点:作出判断和推理ix.任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分)任务型阅读阅读短文,并按要求回答 1-5 题。have you ever heard of a famous charity called operation smile? we hope we can help you understand how we are trying to help children all over the world.operation smile was started by a doctor and his wife. in 1982, together with some volunteers, they went to philippines to help children who had holes in their lips or inside their mouths. its hard for them to eat or drink. these volunteers worked very hard. but they worried that they could not carry on with the work because they were lack(缺乏) of money. then they decided to start a charity so that they could help these needy children. they called it operation smile.operation smile works in more than twenty developing countries(发展中国家) and has cured(治愈) over 10,000 children who have problems with their mouths. operation smile has won many prizes for its work and in 1999 they even started a special event called “the world journey of hope”. 5,000 children in 18 countries are cured during the event.on the other hand, operation smile trains health care professionals(专家) in developing countries so that they can keep on helping children when operation smile has left. as to the children with much more serious problems, they will send them to america for further treatment.so show your kindness to the needy children now. you can send your money to operation smile at local band. many thanks from the children who can smile now will come to you.1题判断正误(“t”表示正确,“f”表示错误);2题完成句子;3题在第二段中找出并写下下列句子的同义句;4题简略回答问题;5题将文中画线句子译成汉语。61. operation smile was set up in 1982. 【 】答案:t解析:由operation smile was started by a doctor and his wife.可知。知识点:作出判断和推理62. then they decided to start a charity _ _ these needy children.答案:to help解析:由then they decided to start a charity so that they could help these needy children.转为简单句即可。so that意思是“为了”,转成用to do不定式来表示目的。知识点:阅读补全信息63. they worried that they could not continue to work because they have no money.本句在文中的同义句是哪句? _答案:they worried that they could not carry on with the work because they were lack(缺乏) of money.解析:原文中carry on with 意思是“继续”,相当于continue to do;原文中were lack of意思是“缺乏”,相当于have no。知识点:阅读回答问题64. why does operation smile train health care professionals in developing countries? _答案:operation smile trains health care professionals(专家) in developing countries so that they can keep on helping children when operation smile has left.解析:由原文on the other hand, operation smile trains health care professionals(专家) in developing countries so that they can keep on helping children when operation smile has left.可知。知识点:阅读回答问题65. 文中划线句子译为:_答案:吃或喝对他们来说是困难的。解析:句型it is + adj. + for sb. to do sth.意思是“做某事对某人来说是的。”知识点:句子翻译x.词语运用(共5小题,每小题1分,计5分)根据所给首字母及英、汉语提示,写出单词或短语的正确形式。66. you cant i how much i love the dog.答案:imagine解析:首字母题主要靠句意体会,本句意是“你难以想象我有多么爱这条狗!”,所以填“想象”imagine。知识点:根据首字母提示完成句子,动词辨析67. they made a _ (decide) to climb the mountains.答案:decision解析:“做出决定”用短语make a decision,所以把动词decide变成名词decision;a后用单数形式。知识点:根据英语提示完成句子,可数名词及其单复数68. im sorry to hear that the old mans _ (死).答案:death解析:根据句意“听到那个老人的死,我很伤心。”体会,本句需要用名词“死”,所以填death。知识点:根据汉语提示完成句子,不可数名词69. he _ (fall) down last month and hurt his leg.答案:fell解析:由last month得知本句用一般过去时,fall的过去式是fell。知识点:根据英语提示完成句子,一般过去时70. _(令她惊讶的是), no one would like to say hello to her.答案:to her surprise解析:令某人惊讶的是:to ones surprise,本题中应该用“她的”her,注意句首大写。知识点:根据汉语提示完成句子,常用介词短语xi.基础写作。(15分)a)连词成句(共5小题,每小题1分,计5分) 将所给单词连成完整、正确的句子。(注意75小题动词
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025北京首都医科大学附属北京中医医院招聘22人(第二批)模拟试卷及答案详解(夺冠)
- 2025年上高县财政局公开选调事业编人员模拟试卷及答案详解(各地真题)
- 2025广东深圳大学文化产业研究院张振鹏教授博士后招聘1人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025年中国化学气相沉积涂层碳行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025内蒙古呼和浩特市金信金融纠纷调解中心招聘5人考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025河南豫矿资源开发集团公司招聘12人模拟试卷及答案详解(各地真题)
- 2025合同违约导致的损失赔偿标准
- 2025新进员工合同协议书下载
- 2025贵州岑巩县医共体总医院招聘乡村医生模拟试卷完整参考答案详解
- 2025江苏无锡市锡山区卫生健康系统招聘事业编制卫生人才88人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解一套
- 大宗物资贸易企业业务培训
- 机械原理典型例题(第二章机构分析)10-13
- 鼓膜置管术后护理讲课件
- picc专科管理制度
- 英语二必考500词
- 多模式镇痛课件
- DLT5210.1-2021电力建设施工质量验收规程第1部分-土建工程
- T/CSWSL 021-2020饲料原料大豆酶解蛋白
- 沪教版牛津小学英语五年级上册大单元作业设计
- 高效节能灯具采购及售后服务保障协议
- 新医科背景下的临床医学检验发展
评论
0/150
提交评论