




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
吉林市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)训练题(1)及答案 amr. knight was the manager of a hotel. one weekend all of the hotels in the city were full because there was a large meeting. on friday, three men came into the hotel and asked for rooms. mr. knight said there were no rooms ready because of the meeting. the men were unhappy.mr. knight wanted to help them. he remembered that room 418, a small room, was empty. he asked them if they could share a room. the three men said they would. mr. knight said the room would be thirty dollars; ten dollars for each person. each man gave him the money and then went up to the room.mr. knight soon began to feel sorry. “thirty dollars is a lot to ask as a price for that small room.” he thought. he called his assistant over and said, “here is five dollars. take it to the men in room 418. i asked too much for their room.”the assistant took the money. while he was on the way there, he started to think, “how can three men divide five dollars? ill give them each only one dollar and keep the two dollars for myself. the men will be happy to get something back. and mr. knight will never know.” so the assistant returned one dollar to each man.each man had at first paid ten dollars. after the assistant returned them one dollar each, each had actually(in fact) paid nine. there were three men. $93=$27. the assistant kept$2. $27+$2=$29. where is the missing dollar?56.with the help of the manager, the three men_.a.went to another hotel b.each got a small room for the nightc.stayed together in a small room d.got a small room mr. knight kept for himself57.at first_.a.$27 was paid by the three men b.$30 was paid by each of the three menc.$25 was paid by the three men d.$10 was paid by each of the three men58.the assistant_.a.helped the men to divide the money b.kept two dollars for himselfc.kept three dollars for himself d.returned three dollars to the men and two to the manger59.where is the missing dollar?a.it was taken by the assistant, too. b.it was taken by mr. knight.c.it was taken by the three men. d.in fact, there wasnt any missing dollar.5659 cdbd *结束(济南市2011届高三教学质量调研) parents are often amazed at how fast their child grows and develops. new research has determined that the ability to quantify develop much sooner than most parents realize. kristy vanmarle, professor of the university of missouri, has determined that contrary to what previous studies have shown, infants(婴儿)are able to quantify substances(物质)like sand or wateras early as 10 months. as long as the difference between the two substances is large enough, infants will choose the larger amount,especially when it comes to food. with the assistance of her team researchers, vanmarle tested the quantifying skills of babies by presenting them with two cups:one containing a small amount of food, and one containing a larger amount. consistently, the babies chose the larger amount. several studies throughout the last 15 years have shown that infants are very good at telling how many objects they see;however, infants dont seem to count things like water or sand. vanmarle said. what were saying is that they can quantify substances;its just much harder. the infants can see how much food goes into each cup and compare that in their memories. they decide which amount is larger, and they almost always select the larger one. this information further refutes(驳斥)the long-held idea that babies know nothing of the world. vanmarle said. since psychologists have begun studying infants with sensitive measures. weve discovered a 1ot of early abilities. i think for parents, it should be exciting to know that theres somebody in there that has some fundamental and basic knowledge of the world,and that knowledge is guiding their development. vanmarle said. in the future. vanmarle says this kind of study could be linked to a childs progress in math-related skills, although programs marketed to increase those abilities. such as baby einstein,still have mixed reviews when it comes to academic study.(3)babies choose the larger amount of food_.a. by saying numbersb. with the help of parentsc. on personal preferenced. through their natural abilities(4)we can learn from the text that_.a. some parents dont care about their kidsb. people used to think the world is known to babiesc. little research has been done on infantsd. scholars have different opinions on baby- training programs(5)whats the best title of the text?a. breakthrough in baby studiesb. amazing baby-training ideasc. early human abilitiesd. unique quantifying methods【解析】新的研究发现婴儿具有很强的数量概念,他们几乎总是本能地选择数量较多的物体,尤其在食物方面,这种突破性科学发现有力地驳斥了长期以来认为婴儿对世界一无所知的观点。 (1)c推理判断题。由文章内容可知,婴儿几乎总是挑选数量多的物体,由此可推断这种能力指的是区分物体数量的能力。(2)b段落大意题。第四段介绍的是耗时15年的几个研究的科学发现,故选b项。(3)d推理判断题。文章倒数第二段提到婴儿具有认知世界的一些基本知识.由此可推断他们选择数量比较多的食物是本能的体现。(4)d细节理解题。根据最后一段后半部分中的内容可知学者们就婴儿培训计划存在分歧。(5)a 标题概括题。新的研究发现婴儿具有数量意识,从而驳斥了长期以来认为他们对世界一无所知的观点,显然是婴儿研究方面的突破。*结束1、(南京市2011届高三第一次模拟考试) nineteen-year-old christopher paolini has always loved adventure books. in fact, he plotted out his first book, eragon, when he was just fifteen! eragon is selling more copies than most of the harry potter books. a reporter from whos news talked to this young author about his books and how he ended up being one of the best-selling authors of all time! reporter:_ christopher paolini(cp): i love fantasy. i love the sense of awe and wonder that you always get at the end of a great book or movie. eragon was an attempt to express that. when i was about twelve, i read a book called jeremy thatcher, dragon hatcher. its about a young boy who went into a mysterious shop and bought a dragon egg that ended up hatching. it stuck in my head. eragon was an attempt to see what i could do with the idea myself. reporter: where else do you get your ideas? cp: im definitely influenced by authors who have a fairly inventive use of language, imaginative worlds and a sense of wonder-authors who write about things that other people dont. reporter: what was the hardest thing about writing eragon? cp: probably the editing because i wasnt used to it. it was a kind of shock doing it. but also i was having to learn a huge amount about grammar and commas and other things id never paid much attention to before. id say that editing and writing are pretty much equal in difficulty. my raw writing is a lot more professional now than it ever was before because of everything i learned through the editing process. reporter: how do you avoid becoming frustrated with the writing process? cp: write about what you enjoy the most or what touches you the most; otherwise youll never be able to survive a book-length project. reporter: anything else youd like to share with our readers? cp: before i wrote eragon, i spent an entire month plotting out the entire story so i wasnt writing blindly. that helps. i really poured my heart and soul into it. its not just an adventure story: it is about eragon trying to work out who we are, why we are here and how we can live honorably.(3)what does paolini find as difficult as writing?aplotting out the story.bgrammar and commas.cthe editing process.dthe creative use of language.(4)which of the following best indicates paolini devoted himself completely to writing eragon?awrite about what you enjoy the most or what touches you the most.beragon was an attempt to see what i could do with the idea myself.ci spent an entire month plotting out the entire story.di really poured my heart and soul into it.【解析】 19岁的 christopher paolini 一直喜欢历险故事,15岁时就构思了他的第一本书 eragon,该书出版后的销量超过了大部分 harry potter 系列图书,本文再现了一位记者对 christopher 的采访。 (1)b 本题考查推理判断。根据 christopher paolini 对记者第一个问题的回答可知采访人询问的问题是“什么激发他创作了 eragon 这部作品?”。故选b项。(2)b 本题考查代词指代。根据上下文内容可知 that 指代的是上句中提到的 the sense of awe and wonder。(3)c 本题考查细节理解。根据cp对记者第三个问题的回答 id say that editing and writing are pretty much equal in difficulty 可知本题的答案是c。(4)d 本题考查细节理解。选项a说明的是写作内容,b项说明的是创作作品的目的,c项说明的是写作之前的构思所花的时间,这三项都不能说明 paolini 创作时的全身心投入,d项很显然符合题意。*结束honesty comes in many forms. first theres self-honesty. is what people see the real article or doyou appear through smoke and mirrors? i find that if i try to be something im not. i feel unsure of myself and take out a part from my pba(personal bank account). i love how singer judy garland put it. “always be a first-class version(版本) of yourself, instead of a second-class version of somebody else. ” then theres honesty in our actions. are you honest at school, with your parents, and with your boss? if youve ever been dishonest, i think we all have, try being honest, and notice how whole it makes you feel. remember, you cant do wrong and feel right. this story by jeff is a good example of that in my second year of study, there were three kids in my math class who didnt do well. i was really good at it. i would charge them three dollars for each test that i helped them pass. id write on a little piece of paper all the right answers, and hand them off. at first i felt like i was making money, kind of a nice job. i wasnt thinking about how it could hurt all of us. after a while i realized i shouldnt do that any more, because i wasnt really helping them. they werent learning anything, and it would only get harder down the road. cheating certainly wasnt helping me.it takes courage to be honest when people all around you are getting away with cheating on tests, lying to their parents, and steal
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年机械工程师职业技术水准考核试卷及答案解析
- 2025年化妆品营销经理职业能力测评试题及答案解析
- 2025年政府会计准则实施能力模拟题农业农村含答案解析
- 哎呀呀拍桌子教学课件
- 2025年广告策划师创意能力考核试题及答案解析
- 2025年乡村旅游服务人员面试题库
- 2025年安全生产责任清单测试题库与解析
- 培训教学课程课件
- 教学课件公众号
- 2025年安全生产应急处理题集
- 未成年人违法犯罪警示教育
- 医疗废物与污水处理培训
- 4S店员工职业卫生培训
- 体检机构礼仪培训
- 《工业机器人技术与应用》高职人工智能技术应用专业全套教学课件
- 院前急救质控标准
- 【公开课】乙醇++说课课件+-2024-2025学年高一下学期化学人教版(2019)必修第二册
- 数字人文资源本体建模-洞察及研究
- 2025年新高考1卷(新课标Ⅰ卷)语文试卷(含答案)
- 捡土豆装车合同协议书
- 国际压力性损伤溃疡预防和治疗临床指南(2025年版)解读
评论
0/150
提交评论