




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
高考题型提能练十四 Unit 14 Careers.阅读理解AContrary to popular belief, looking at someones face alone is not enough to tell us whether they are roaring in celebration or screaming in frustration, researchers claimed.While people may believe they have the ability to read each others faces, body language is the real clue that shows whether strong emotions someone is feeling are positive or negative.In a study, groups of participants were shown a series of facial expressions such as tennis players photographed just after winning or losing a point.In some cases the volunteers were able to see the players full body, but in others they were only shown either their face or their body with the other removed.Participants could clearly tell whether the players were winning or losing when they were shown the full picture or just the body, but their guesses were no better than chance when based on the face alone.Those who were allowed to see the full image were convinced they had made their judgment based on the players facial expressions even though results from the two other groups suggested otherwise.The researchers carried out a second study where participants were shown a wider range of faces showing emotions including joy, pleasure, victory, pain and defeat.Using photoediting software, the researchers attached the faces to bodies expressing the opposite emotion, and asked participants to act out the emotions they saw in the photos.The resulting poses were like the body poses in the photographs but not the facial expressions, demonstrating that people base their interpretation of strong emotions not on the face but the body.Dr Aviezer, who led the study, said, “These results show that when emotions become extremely intense, the difference between positive and negative facial expressions becomes unclear.The results may help researchers understand how our body interacts during emotional situations.For example, individuals may fail to recognize facial expressions, but if they are trained to process important body language, their performance may significantly improve.”1.People tend to believe that _.A.someones body language has an effect on theirfeelingsB.reading someones face alone cannot tell their feelingsC.someones body language is the only clue to their feelingsD.someones feelings can be read by their facial expressions2.What do we know about the first study?A.The participants were divided into four groups.B.All participants were given the same pictures to see.C.It proved that emotions influence peoples body language.D.Participants could tell the players feelings when seeing the full picture.3.What did Dr Aviezer think of the results of the study?A.Ridiculous.B.Useless.C.Unrealistic. D.Helpful.4.Which of the following can summarize the main idea of the passage?A.Body rather than eyes is the window of the soul.B.Facial expressions can reflect the emotions clearly.C.Researchers link emotions to body language through software.D.Two studies focus on the link between body language and emotions.B(2020河南六市联考)At an outdoor restaurant, a cockroach (蟑螂) flew in and landed on a woman. She started screaming out of fear; with a panic stricken face and trembling voice, she started jumping, with both her hands desperately trying to get rid of the cockroach. Her reaction was spreading, as everyone in her group also got into a panic. The woman finally managed to flick the cockroach away but it landed on a man in the group who continued the drama. In the relay of throwing, the cockroach next fell upon a waitress who had rushed to their rescue.The waitress stood firm, calmed herself and observed the behavior of the cockroach on her blouse. When she was confident enough, she grabbed it and threw it out of the restaurant.Sipping my coffee and watching the amusement, I started wondering: Was the cockroach responsible for their funny behavior? If so, then why was the waitress not disturbed? She handled the situation to near perfection, without panic.It was not the cockroach, but the inability of the customers to handle the disturbance caused by the cockroach that disturbed them. I realized that its not the shouting of my children or my boss or my wife that disturbs me, but my inability to handle the disturbances caused by their shouting.Its not the traffic jams on the road that disturb me, but my inability to handle the disturbance caused by the traffic jams. More than the problem, its my reaction to the problem that creates chaos in my life.I understood. I should not react in life. I should always respond. The customers reacted, whereas the waitress responded. Reactions are always instinctive (本能的) while responses tend to be well thought out.5.What happened in the outdoor restaurant?A.A cockroach was found in a womans food and then a man found the same problem.B.A cockroach appearing in the restaurant caused a state of panic among the customers.C.A cockroach rushed the waitress into apologizing to the customers.D.A woman and a man were trying to rescue the waitress from the cockroach.6.Whats the meaning of the underlined word “chaos” in Paragraph 5?A.Confusion.B.Success.C.Poverty. D.Harmony.7.According to the passage, if you ran into a traffic jam, you might _ in your car.A.complain your delayB.feel upset and annoyedC.relax yourself by listening to musicD.expect someone to clear the road8.What does the passage tell us?A.Speak less, do more!B.Actions speak louder than words!C.Mind your manners while in a restaurant!D.Dont react just from your feelings; respond positively!.任务型阅读The attraction of television is undeniable when it comes to kids. 1._ Here are guidelines we created to help us decide whats appropriate for our family:Monitor television time. Choosing good shows isnt a big issue if youre not watching a lot of television, so really the best solution to finding appropriate television is saying, “Go play.” 2._Dont trust network ratings. A kidapproved stamp given by a television network is a general guide that doesnt take into account your parenting style and the things your family feels are important. 3._ There are plenty of adult cartoon shows on television now, many with highly inappropriate topics.4._ The bottom line is, I want to know what my kids are watching, and if the TV is on my time in our home, I want to first approve of the show ahead of time, and second to watch it with my kids so that Im aware of anything they might be seeing that needs intervention (干涉).Talk about the show with your kids. As kids get older, we realize that we cant shelter them from every single person/show/behavior that doesnt fit exactly with our values. Theyre going to hear a swear word from time to time and might walk into the room while the characters in the romantic comedy were watching are kissing. 5._A.If it doesnt feel good, turn it off.B.And be aware of cartoons!C.We can talk about what we see, though, using storylines to teach lessons when possible.D.The standard for what our kids can watch might be difficult to set.E.But how do you choose which shows are appropriate for the younger set?F.Watch TV with them.G.Still, a little bit of television doesnt hurt and can be fun.完形填空(2020乌鲁木齐诊断)A crowd gathered recently to hear a popular jazz band. The music was good, and the _1_ were very talented. But everyone had come to see one player _2_, the 9yearold boy, Jose Andre Montano.Why were so many musiclovers interested in _3_ this young man perform? It is because he is a jazz _4_, and he is blind.Joses life began in Totora, Bolivia, _5_ he was born blind. Yet _6_ his lack of sight, the boy began playing the drums at the age of four. He showed a(n) _7_ ability, and before long, he was playing the _8_, too. By the age of five he had formed his own jazz trio (三重奏). His parents, along with everyone else, are _9_ surprised by his wonderful talent. “I didnt know _10_ before; he got me into it,” said his father, Roberto. “I dont know how to explain how it _11_. Its like jazz was _12_ inside him.”Many professional musicians are equally _13_ and welcome the chance to _14_ with Jose. They have noticed his deep understanding of this unique form of music. Singer Vero Perez says the exceptional thing about Jose isnt his age or even his _15_. According to Perez, “He shows other musicians how jazz music really is to be played.”As Joses fame _16_, he has more chances to tour and perform. He has traveled throughout Bolivia and into Brazil and Peru.When Jose is at home with his family, he is a _17_ little boy. He goes to school and does his homework. _18_ when he begins playing the piano or drums, his musical genius becomes obvious. Jose has proved that nothing will keep him from doing what he loves best. His positive _19_ towards life encourages others to look past their own obstacles and _20_ their dreams.1.A.singers B.actorsC.musicians D.dancers2.A.in person B.in particularC.by mistake D.by chance3.A.celebrating B.encouragingC.noticing D.watching4.A.genius B.foolC.inventor D.conductor5.A.what B.whereC.when D.which6.A.through B.forC.although D.despite7.A.amusing B.frighteningC.amazing D.interesting8.A.drum B.computerC.song D.piano9.A.continuously B.normallyC.strangely D.suddenly10.A.rock B.folkC.jazz D.blues11.A.came about B.came backC.turned up D.turned off12.A.only B.alreadyC.never D.hardly13.A.depressed B.confusedC.impressed D.worried14.A.live B.chatC.fight D.perform15.A.carelessness B.blindnessC.deafness D.loneliness16.A.promises B.appearsC.lifts D.spreads17.A.lazy B.happyC.normal D.funny18.A.But B.SoC.Because D.Since19.A.success B.attitudeC.dream D.performance20.A.reach for B.call forC.ask for D.send for.短文改错(2020银川一中二模)On a snowy winter night, a bus with 45 passenger had an accident because the wet road. And all of them were trapping in the bus, and what is worse, the bus ran out of gas and it was very cold in it. They could do nothing but to wait for help. A man who lived nearby saw that had happened. He and some villagers succeeded in open the door and helped all of them out of the bus. He took them to his home but offered food and water and even some warm clothes to the children. They spent two days in their home and finally help came. All of them were thankfully for his help.高考题型提能练(十四). 1解析:选D推理判断题。从第一段的“Contrary to popular belief, looking at someones face alone is .researchers claimed.”可知,目前,人们普遍认为,看人们的面部表情就可以得知他们的心情。2解析:选D细节理解题。从第四段的“Participants could clearly tell whether the players were winning or losing when they were shown the full picture or just the body”可知D项正确。3解析:选D推理判断题。从最后一段的“The results may help researchers understand how our body interacts during emotional situations.”可知,Dr Aviezer认为这些结果在某个方面对其他研究有一定的帮助。4解析:选A主旨大意题。最新的研究表明:通过观察别人的眼睛,人们并不能完全读懂他们的心情,但如果通过肢体语言,人们却更加清晰地知道别人在想什么。故选A项。5解析:选B细节理解题。根据第一段中的“At an outdoor restaurant . as everyone in her group also got into a panic.”可知,出现在饭店里的蟑螂在一些顾客中引起了恐慌。故答案选B。6解析:选A词义猜测题。根据第五段第一句“Its not the traffic jams . by the traffic jams.”可推知,“chaos”与“disturbance”意思相近,意为“混乱”。故答案选A。7解析:选C推理判断题。根据最后一段最后一句“Reactions are always instinctive (本能的) while responses tend to be well thought out.”可知,反应总是出自本能而对策往往是经过深思熟虑的。因此遇到交通堵塞时,在车里听音乐是一种对策。故答案选C。8解析:选D主旨大意题。根据最后一段中的“I should not react in life. I should always respond.”可知,作者写这篇文章是想告诫人们遇到困难时要积极冷静应对,而不是只做些本能的反应。故答案选D。.15EGBFC. 1解析:选C根据文章第一句中“a popular jazz band(流行爵士乐队)”可知,此处指音乐很棒,这些乐队成员也都很有才能。故选C项,意为“音乐家”。2解析:选B根据句中“But”和“one player”可知,此处指尽管乐队成员都很优秀,但大家都尤其是来看Jose Andre Montano表演的。故选B项,意为“特别,尤其”。3解析:选D根据句中“perform”可知,人们是来观看Jose Andre Montano的演出的。故选D项,watch sb. do sth.意为“看某人做某事”。4解析:选A根据下一段第二句中“the boy began playing the drums at the age of four”,该段第四句“By the age of five he had formed his own jazz trio (三重奏)”和该段第五句中“surprised by his wonderful talent”可知,Jose Andre Montano是个爵士天才。故选A项,意为“天才”。5解析:选B分析句子结构可知,空格处所在句子是非限制性定语从句,先行词“Totora”在从句中作地点状语,意为“在这里”。故选B项。6解析:选D根据空格后的“his lack of sight”可知,空格处应用介词;分析本句句意可知,逗号前后之间是让步关系。D项是介词,意为“虽然,尽管”,符合语境。7解析:选C结合上文内容和常识可知,一个先天失明的孩子,四岁就开始击鼓。这是一种令人惊叹的才能。故选C项,意为“令人惊叹的”。8解析:选D根据上文可知,J
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电费知识业务培训通讯稿课件
- 北京将推广电子劳动合同
- 电视维修工知识培训内容课件
- 电视工艺基础知识培训班课件
- 电表箱产品知识培训内容课件
- 2025全球范围内的借款合同
- 绘本教学专题教育省公共课全国赛课教案(2025-2026学年)
- 市场营销策划服务合同(标准版)
- 餐馆转上合同(标准版)
- 3.1 多种多样的生态系统 说课稿-2024-2025学年苏科版生物七年级上册
- 2024年蚌埠五河县事业单位选调工作人员考试真题
- 2025年医院领导竞聘面试题与参考答案
- 黑龙江省高等教育教学成果奖申请书
- 2025中矿金石实业有限公司社会招聘备考考试题库附答案解析
- 2025年屠检考务试卷及答案
- 亨利八世课件
- (正式版)DB65∕T 4260-2019 《薰衣草优 质种苗组培快繁生产技术规程》
- 五金材料知识培训课件
- 新疆兵地联盟2024-2025学年高二上学期期中联考数学试卷(解析版)
- 冀北调度证考试题库及答案
- 23《富贵不能淫》(公开课一等奖创新教学设计)统编版语文八年级上册
评论
0/150
提交评论