2020学年新教材高一英语 寒假作业 Unit 5 Music Reading for Writing 新人教版必修2_第1页
2020学年新教材高一英语 寒假作业 Unit 5 Music Reading for Writing 新人教版必修2_第2页
2020学年新教材高一英语 寒假作业 Unit 5 Music Reading for Writing 新人教版必修2_第3页
2020学年新教材高一英语 寒假作业 Unit 5 Music Reading for Writing 新人教版必修2_第4页
2020学年新教材高一英语 寒假作业 Unit 5 Music Reading for Writing 新人教版必修2_第5页
已阅读5页,还剩7页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 5 Music Reading for Writing1、_ (see) from the moon, our earth with water_ (cover) seventy percent of its surface ,appears a blue ball.2、Some people against tollbooths(收费亭)argue that roads, once _( build),should be free.3、He _(reaction) angrily to the suggestion that he had lied.4、There is a wide _( various) of patterns to choose from.5、If youre not completely _ (satisfaction),you can get your money back.6、We must stop him from seeing her _(以某种方式).7、Her style is rich in _(明喻).8、Her eyes _(疼痛) from lack of sleep.9、_(依靠) back and enjoy the ride.10、What was Jeffs _(反应) when you told him about the job?11、 Listening to music is considered a good thing for adults. Indeed it is. Scientific studies have proved it. Music has so many good effects on our body, mind and mood that this world will certainly not be a good place without music. Then, is music good for children? Some parents think so and let their children learn or listen to music. But some parents dont know the importance of music to children. Here are some reasons why music is important to children.First, music is good for childrens intelligence. Studies have proved that children who learn music are likely to have higher intelligence than those who have no interest in or dislike music. This is because the brain gets stimulated(刺激) by the rhythm and tone of music.Music also has soothing(抚慰的) effect on children and helps remove their stress. Todays children are under a lot of stress from school work. Being under too much stress impairs childrens health. Luckily, listening to music can help them feel better.Music can improve childrens moods. Some children are sad by nature. They seem to be lost in their own thoughts and dont take an interest in their surroundings. In such cases, a method known as music therapy comes to their rescue. It changes their moods and places a new kind of spirit in them.Music is also a universal language that children ought to learn. Our world has become a global village. People are getting more and more interested in other cultures and countries. Music can help them in understanding foreign cultures.Now we can say that music is very important not only to adults but also to children. So children should be encouraged to learn music or listen to music.1.By mentioning scientific studies in Paragraph 1, the author wants to show _.A.why adults should listen to musicB.children should listen to musicC.listening to music is only good for adultsD.why scientists are interested in music2.What does the underlined word impairs in Paragraph 3 mean?A. Harms.B. Changes.C. Improves.D. Shows.3.The last but second paragraph shows that listening to music means _.A.learning languages betterB.understanding foreign cultures betterC.accepting the fast developing world easilyD.showing greater interest in other cultures4.What would be the best title for the passage?A.Why do Children Love Music?B.How to Choose Music for ChildrenC.How to Teach Children Music EasilyD.Why is Music Important to Children?12、 Last night my husband and I were taking a post-dinner walk in a nearby parking lot, when we saw a man bent over on the ground, crushing(压碎) something with a rock. He was completely focused on his task and didnt look up at anyone passing by. We kept noticing him as we walked around the parking lot and talked between ourselves about what he might be doing. I thought he was breaking stones to make sand, but why would he do that?Finally we decided to go up and speak to him. He was crushing pieces of leftover bread that he had collected from all his housemates to make food for the birds that came there every morning. The large pieces of bread would be difficult for the birds to eat so he crushed them into a fine powder.Hes been doing this every night, by himself, for the last 34 years. What moved us more was that he was surprised we were even taking an interest in this, since for him it wasnt a big deal. Every night, after reaching his single room from his job as a tailor, he goes around the villa(别墅) collecting leftover bread from all his housemates. He then eats a quick meal and comes here, and spends the next 12 hours, carefully crushing each piece and makes a pile for the birds, which he says will be gone by next evening. He also leaves fresh water and adds rice on top of the pile, which he buys every month from his wages.When we asked him why he did this small and simple act of service, he shrugged his shoulders and said, Its just something small I do; so that the leftover bread doesnt go into the trash and the birds get food.We shared his story with the hope that it might remind us to be as mindful of leftovers too and perhaps it might inspire someone to start something similar in their own area.1.The man didnt notice the author and her husband because _.A.he didnt want to get to know themB.he didnt like greeting the strangersC.he fixed his energy on what he was doingD.he liked seeing the people in the parking lot2.Why did the man make the bread into pieces?A.Because he wanted to attract others.B.Because he liked making such bread.C.Because the bread is too bad to eat.D.Because the bread is too large for the birds to eat.3.What does Paragraph 3 mainly talk about?A.An unusual experience of a tailor.B.A surprising event and an imaginary person.C.How the man found the birds coming here.D.How the man collected and made food for the birds.4.What can we learn from the mans story?A.The man is an honest person.B.The man is a kind and loving person.C.The man is an interesting person.D.The man is a special and determined person.13、 假设你是星光中学的李华,将参加主题为Lets Ride Bicycles的英语演讲比赛。请撰写一份演讲稿,主要内容包括:1.目前汽车带来的空气污染和交通堵塞等问题;2.骑自行车的益处,如节能环保、有利健康等。参考词汇:低碳生活low-carbon life;节能的energy-saving注意:1.词数:100词左右;2.演讲稿开头和结尾已给出,不计入总词数。Good morning, everyone._Thank you!答案以及解析1答案及解析:答案:1.客观填空 Seen2.客观填空 covering解析:考查非谓语动词。因为see和句子主语our earth 之间为被动关系,所以第一空用Seen;因为water和cover之间为主动关系,所以第二空用covering作宾语补足语。2答案及解析:答案:1.客观填空 built解析:考查状语从句的省略。once built 相当于“once the roads are built”,此处省去了主语和be动词。3答案及解析:答案:1.客观填空 reacted解析:考查动词。分析句子可知此处填谓语动词,再根据had lied可知,此处应用一般过去时,故填 reacted。4答案及解析:答案:1.客观填空 variety解析:考查名词。句意:有种类繁多的图案可供选择。根据a wide可知,此处应填名词单数,即variety。5答案及解析:答案:1.客观填空 satisfied解析:考查形容词。句意:如果你不是完全满意,你可以退款。completely为副词,修饰形容词,故填satisfied。6答案及解析:答案:somehow解析:7答案及解析:答案:simile解析:8答案及解析:答案:ached解析:9答案及解析:答案:Lean解析:10答案及解析:答案:reaction解析:11答案及解析:答案:1-4 AABD解析:1.推理判断题。根据第一段的Listening to music is considered a good thing for adults. Indeed it is. Scientific studies have proved it.可知,作者是为了表明听音乐对成人有益,也就是为什么成人应该听音乐。2.词义猜测题。根据第三段最后一句Luckily, listening to music can help them feel better.可知.画线词所在的句子是指太多压力会损害孩子的健康。3.细节理解题。根据倒数第二段的Music can help them in understanding foreign cultures.可知,听音乐可以帮助他们更好地理解外国的文化。4.主旨大意题。根据文章内容可知,本文主要是讲为什么音乐对孩子们很重要。12答案及解析:答案:1-4 CDDB解析:1.细节理解题。根据第一段第二句He was completely focused on his task and didnt look up at anyone passing by.可知,由于那个人太集中精力做事,所以没有注意到作者和她的丈夫。故选C项。2.细节理解题。根据第二段最后一句The large pieces of bread would be difficult for the birds to eat so he crushed them into a fine powder.可知,那个人把面包弄碎, 是因为面包太大,小鸟吃它有一定的困难。故选D项。3.主旨大意题。本段主要讲述那位男士是怎样给小鸟收集面包,然后弄碎,并放上新鲜的米和水的。故选D项。4.推理判断题。根据文章中那位男士给小鸟弄食物,并坚持三四年可推知,他是一位有爱心的、善良的人。故选B项。13答案及解析:答案: Good morning, everyone.Im Li Hua from Xingguang Middle School. Its a great honor to b

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论