版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、一、英语阅读理解训练( 阅读理解阅读短文,判断对错One day Mr Li and Mr Wang went to London to see a friend. They didn't know much English and they knew little about London. They didn't find their friend's home. They walked in the street for a long time. Then they saw a man near a shop. They went up to him and as
2、ked the way. The man smiled but said nothing( 什么都没说 ) . Then he put his hand into his pocket and took out a book and read, "I'm sorry, I can't speak English." At last they found their friend's home with the help of a policeman.( 1 ) Mr. Li and Mr. Wang knew much about London.(
3、2 ) They spoke English very well.( 3 ) The man near the shop helped them find their friend's home.( 4 ) They didn't see any policeman in London.( 5) The man near the shod couldn't speak English.【答案】 ( 1 ) 0(2) 0(3) 0(4) 0(5) 1【考点】阅读理解【解析】 【分析】大意:短文讲述了李先生和王先生去伦敦看朋友,他们不太懂英语,对伦敦也不太了解,最后,他们在
4、警察的帮助下找到了朋友的家。( 1)句意:李先生和王先生对伦敦了解很多。根据One day Mr Li and Mr Wang went toLondon to see a friend. They didn't know much English and they knew little about London. 可知 李先生和王先生对伦敦也不太了解,故答案为错误。( 2)句意:他们英语说得很好。根据They didn't know much English and they knew littleabout London. 可知他们不太懂英语,故答案为错误。( 3)句意:
5、商店附近的人帮他们找到了朋友的家。根据At last they found their friend'shome with the help of a policeman. 可知他们在警察的帮助下找到了朋友的家,故答案为错 误。( 4)句意:他们在伦敦没有看到任何警察。根据At last they found their friend's home withthe help of a policeman. 可知他们能够在伦敦看到警察,故答案为错误。( 5)句意:学校附近的人不会说英语。根据Then he put his hand into his pocket and took
6、out a book and read, "I'm sorry, I can't speak English." 可知学校附近的人不会说英语,故答案 为正确。【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。2 .阅读理解阅读理解One day, a monkey was looking for food. He came to a fence. There were a lot of big peaches inside the fence. He tried to get inside. But he failed. At l
7、ast, he found a hole in the fence. But the hole was too small for him to go through."What should I do?" the monkey thought. He wandered around the fence.Day after day, the monkey became thinner and thinner. At last, he could get through the fence.He ate a lot of peaches. He became fatter a
8、nd fatter.He wanted to go outside, but the hole was too small for him. He couldn't eat anymore! He waited and waited. Eventually, he became thin enough to go out.(1) The monkey wanted to find someA. drinkB. footC. food(2) There were a lot of inside the fence.A. applesB. peachesC. oranges(3) The
9、monkey went through the fence from.A. small holeB. a road(4) Did the monkey eat the peaches?A. Yes, he did.B. No, he didn't. How did he go out the fence?A. He jumped out.B. By bike.【答案】(1) CB(3) A(4) AC【考点】阅读理解【解析】【分析】这是一篇猴子偷桃的寓言故事。C. a riverii C. We don't know.C. He became thin enough.天,一只猴
10、子正在寻找(1) 根据短文叙述 One day, a monkey was looking for food.食物。”可知想要找的食物。C选项正确。故答案为:Co(2)根据短文叙述 There were a lot of big peaches inside the fence. (在围栏内有许多大桃子。)可知是桃子。B选项正确。故答案为:Bo(3)根据短文叙述 At last, he found a hole in the fence.(最后,他发现了围栏上有个洞。)可知从洞里进入的。A选项正确。故答案为:Ao(4)根据短文叙述 He ate a lot of peaches.(他吃了很多桃
11、子。)可知用肯定回答。A选项正确。故答案为:Ao(5)根据短文叙述 Eventually, he became thin enough to go out.(最终,他变得足够瘦能够出来。)可知是变瘦。C选项正确。故答案为:Co【点评】这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文的相关叙述,来选择正确的答案。3 .阅读理解根据短文选择正确的答案Last night, Tom got on a bus. He was lucky to have a seat near the window. He opened his newspaper and began to read.After
12、passing a few bus stops, a woman got on the bus with a big basket. There were no empty seats. She came and stood right beside Tom.At that moment, Tom was reading his newspaper and didn't see her. A few minutes later he looked up and put his newspaper in his pocket ( 口袋).He tried to get out of hi
13、s seat, but the woman pushed (推)him back into his seat quickly.He tried to stand up again, but again the woman pushed him back into his seat. Then she said, "please don't stand up. I don't want men to give their seat on buses. men and women are equal (平等的)now." But Tom looked at he
14、r angrily and said ," This time I am really going to stand up, madam. You've made me miss two bus stops and I'm too tired to miss the next one, too,"After hearing this, the woman was very embarrassed ( 尴尬)and let him go.(1) Tom got on a bus last night. He sat.A. near the doorB. nea
15、r the windowC. near the bus stop(2) The woman didn't want Tom to give her the seat because A. she is younger than TomB. Tom is a little boyC. she didn't like to get a seat from a man(3) The underlined word in Chinese.A.错过B.怀念hC.遗忘(4) According to the passage, which order (顺序)is right?a. Tom
16、got on the bus.c. The woman let Tom go.b. The woman stood next to Tom.d. The woman pushed Tom back into his seat.A. d b a cB. a b d cC. a b c d According to the passage, how did Tom go home at last?A. By bus.B. By subway.C. We don't know.【答案】(1) B(2) C(3) A(4) BC【考点】阅读理解【解析】【分析】这是一个发生在公交车上让座误会的故
17、事。(1) 根据短文叙述 Last night, Tom got on a bus. He was lucky to have a seat near thewindow.(昨天晚上,汤姆上了公交车。他很幸运的得到了一个靠窗户的座位。)可知B选项正确。故答案为: Bo(2) 根据短文叙述please don't stand up. I don't want men to give their seat on buses.men and women are equal now.(请不要站起来。我不想要男人在公交车上让座。现在男女平等。)可知 C选项正确。故答案为:Co(3) 根据
18、短文叙述 You've made me miss two bus stops and I'm too tired to miss the nextone, too.(你已经让我错过了两站并且我太累了不想错过下一站。)可知 A选项正确。故 答案为:A。(4)根据短文叙述顺序是:汤姆上车;然后上来一位妇女站在汤姆旁边;汤姆想站起来,但是被妇女推到座位上;最后这位妇女才让汤姆下车。B选项正确。故答案为:B。(5)根据短文叙述最后短文没有讲汤姆如何回家。C选项正确。故答案为: Co【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文的细节叙述来选择合适 的答案。4 .阅读理解 R
19、ead. choose and answer读短文,完成下列各题。Lucy and Lily are twins. They look the same. But they don't like the same things. Lucy likes drawing cartoons, but Lily likes reading books. Yesterday Lily went to the bookstore, and Lucy went to the supermarket. Their parents took a trip last month. They bought
20、some gifts for their daughters(女 JL). They are going to Beijing next holiday. They are very excited.11) Lily went to yesterday.A. the bookstoreB. the supermarketC. the library(2) Their parents last month.A. took picturesB. took a tripC. went to Beijing(3) What are Lucy's hobbies?(4) Where are th
21、ey going next holiday? How do they feel?【答案】(1) AB(3) Lucy(She) likes drawing cartoons.(4) They are going to Beijing next holiday.(5) They are very excited.【考点】阅读理解【解析】【分析】文章大意:介绍露西和莉莉双胞胎的事情。(1)根据 Yesterday Lily went to the bookstore.可知昨天莉莉去书店了。故选 A。(2)根据Their parents took a trip last month.可知上个月他们的
22、父母去旅行了。故选B。(3)根据 Lucy likes drawing cartoons可知露西的爱好是画卡通。故答案为 Lucy likes drawing cartoons。(4)根据They are going to Beijing next holiday.可知下个月她们要去北京,故答案为Theyare going to Beijing next holiday.(5)根据They are very excited.可知她们感觉很兴奋,故答案为They are very excited。【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确答案。5 阅读理解阅读
23、短文,根据短文内容填空。There are many beautiful parks in Beijing. Beihai Park is one of them. It is a beautiful place.There is a lake in it. The boats on the lake are small. There are many old trees around the park.They are green. There are colourful flowers in it. There are red flowers, yellow flowers, white
24、flowers and pink flowers. They are beautiful. Every day lots of people come to the park. They come from different countries. People have a good time in it. They like the famous park.( 1 ) Beihai Park is a park.(2) There are many around the park.( 3 ) The flowers in Beihai park are .(4) People from c
25、ountries come to visit it.(5) People themselves in the park.【答案】 ( 1 ) beautiful/famous( 2) old ; trees( 3 ) colourful( 4 ) different( 5) enjoy【解析】 【分析】大意:短文讲述了北京的北海公园的样子。(1)句意:北海公园是一个公园。根据 It is a beautiful place. They like the famous park.可知北海公园是一个美丽的有名的公园。 beautiful 美丽的 /famous 有名的。故答案为 beautiful
26、/famous.(2)句意:公园周围有许多 o根据 There are many old trees around the park.可知公园周围有许多古树。 old trees 古树。故答案为 old trees.(3)句意:北海公园里的花 。根据There are colourful flowers in it.可知北海公园里的花五颜六色。 colourful 五颜六色。故答案为 colourful.(4) 句意: 国人民前来参观。根据 Every day lots of people come to the park. They comefrom different countries.
27、 可知各国人民前来参观。 different 不同的。故答案为 different.( 5 )句意:人们在公园里玩得很开心。根据People have a good time in it. 可知人们在公园里玩得很开心。 have a good time= enjoy oneself 玩得很开心。故答案为 enjoy.【点评】本题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息找出相关句进行选择。6 阅读理解 阅读理解Georgeis a little monkey. He lives in a forest( 森林 ). Helikes jumping and climbin
28、g trees. He is happy every day. But he has a shortcoming.He is too curious. One day an old man goes by the forest. He carries a lot of strawhats( 草帽 ). George sees the man, and the man sees George,too.The man says to himself,“ What a lovely monkey! I will catch him. I will takehim home. The mansits
29、down and thinks over( 考虑 ). Georgesees and also sits down. The man has an idea. He puts a hat on his head, and putsother hats on the ground. Then he pretends ( 假装 )to sleep.George isGeorge thinks. Thcurious and looks at the hats."I will be nice if I put a hat on my head,climbs down from the tre
30、e, picks up a hat and puts it on.The hat is too big, and covers George's eyes.Georgecan't see. And the man gets up at once, runs out and catches him quickly. Poor George!11) George is a happy monkey in a forest.(2) An old man goes by the forest with many strawberries.(3) The old man likes Ge
31、orge, so he wants to catchhim.(4) Poor George is caught because he is too old. The word ashortcoming " means点.【答案】(1)10(3) 1(4) 01【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述了一只猴子和一个老人之间的故事。(1)根据He is happy every day.知乔治每天都很开心,故答案正确。(2) 根据 One day an old man goes by the forest. He carries a lot of straw hats( 草帽).知个老 人
32、带着许多草帽,故答案为错误。(3)根据I will catch him. I will take him home.知,老人想要把乔治带回家,故答案为正 确。(4)根据 George can't see. And the man gets up at once, runs out and catches him quickly. 知,乔治看不见了,老人迅速起来抓住了乔治,故答案为错误。(5) shortcoming意思是缺点,故答案为正确。【点评】考查阅读理解,首先浏览题目,掌握句意,其次根据问题在文中寻找相关信息, 确定是否相符。7 .阅读理解阅读理解Oneday, my cousi
33、ns and I are in the park. The park is very beautiful. There aremany flowers and trees in it. And there is a lake, too. My cousins are playinggames by the lake. And I am sitting under a tree. I look at the blue sky. Thewhite clouds are like white sheep( 名帛羊).Oh, twobirds are flying. One is yellow, th
34、e other is green. They look so beautiful andfree.Ihave a dream now. I want to be a bird and I want to fly in the sky with myfriends.(1) Where is the writer (作者)one day? He is.A. in the dreamB. in the parkC. in the lake(2) Who is together with the writer?.A. His brotherB. His classmatesC. His cousins
35、(3) What are the cousins doing? They.A. are sittingB. playing gamesC. flying a kite(4) What does the writer want to be in his dream? He wants to be.A. a sheepB. a birdC. a cloud What does the writer see in the sky? He sees.A. sheepB. birdsC. a lake【答案】(1) B(5) C(6) B(7) BB【解析】【分析】这篇短文叙述了作者和表妹在公园里看到的
36、景象和感想。(1)根据短文句子 One day, my cousins and I are in the park.(有一天,我和我的表妹在公园。)可知是在公园。A选项是 在梦里”;B选项是 在公园”;C选项是 在湖里故答案为:Bo(2)根据短文句子 One day, my cousins and I are in the park.(有一天,我和我的表妹在公园。)可知是他的表妹。A选项是他的弟弟";B选项是他的同班同学”;C选项是他的表妹”。故答案为:Co(3)根据短文叙述 My cousins are playing games by the lake.(我的表妹在湖边玩游戏。)
37、可知是玩游戏。A选项是 坐着”;B选项是 玩游戏”;C选项是 放风筝”。故答案为:Bo(4)根据短文叙述I want to be a bird(我想要成为一只鸟。)可知是鸟。A选项是 只羊”;B选项是 -只鸟”;C选项是 一片云”。故答案为:Bo(5)根据短文叙述I look at the blue sky. The white clouds are like white sheep( 绵羊).Oh,two birds are flying.(我望着蓝色的天空。白云像白色的绵羊。哦,两只鸟儿正在飞翔。)可知看到云和鸟儿。A选项是绵羊”;B选项是鸟”;C选项是'个湖”。故答案为:Bo【点
38、评】这是考查阅读理解的题目。要仔细阅读短文,注意细节叙述,然后根据短文来完 成各题目。8 .阅读理解阅读理解BKate is an English girl. She lives in a tall building in the city of London. There are sixteen floors in the building, and she lives on the tenth floor. She uses a lift( 电梯)to go up and down.Kate studies in a middle school near her house and she
39、 works hard. She goes to school early. Every day she leaves her home at half past six. She walks to the lift, and it takes her down to the first floor.There is a bus stop near the building. Usually she takes the No. 7 bus to her school. Classes begin at eight. She goes to play games at three forty.
40、She gets home at a quarter past five. She begins to do her homework at eight and finishes it at half past nine.(1) Kate lives in a tall building London.A. nearB. inC. far from(2) She goes up and down the building.A. on footB. by liftC. by bus(3) She leaves at six thirty.A. her homeB. the buildingC.
41、the lift(4) She goes to schoolA. by bus(5) It takes herB. by biketo do her homework.C. on footB. about one hour and a quarterC. one hour and a halfA. about an hour【答案】(1) B(2)(3)(4)(5)【解析】【分析】该短文主要介绍 Kate居住、学习及生活的一些事情。(1)细节阅读,根据She lives in a tall building in the city of London.得知她住在伦敦,故选Bo(2)细节阅读,根
42、据She uses a lift(电梯)to go up and down.得知她坐电梯上下楼。故选Bo(3)选Ao细节阅读,根据Every day she leaves her home at half past six.彳导知她六点半离开家,故(4)细节阅读, 故选Ao根据Usually she takes the No. 7 bus to her school.得知她坐公交车去上学,(5)细节阅读, 得知她做作业需根据She begins to do her homework at eight and finishes it at half past nine.要一个半小时的时间,故选C
43、o【点评】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。选择。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确9 .阅读理解阅读理解Hello, everyone! I'm Jim. This is a pictureof my family. They are my father, my mother, mysister and I. My father is 38 years old. His birthday is on May 15. It's in spring. My mother is 36 years old. Her birthday is October the second. M
44、y sister is 10 years old. She was born in winter. Her birthday is January 12. When is my birthday? Guess! It's in summer, but it's not in July or June.(1) How old is Jim's father ?A. 38 years old.B. 36 years old.C. 10 years old.(2) When is Jim's mother's birthday ?A. On May 15.B.
45、 On October the second.C. On January 12.(3) Whose birthday is in January?A. Jim's father .B. Jim's mother .C. Jim's sister.(4) Which season is Jim's birthday in?A. In spring.【答案】(1) AB. In summer.C. In winter.(3) C(4) B【解析】【分析】短文介绍了吉姆一家人和他们的生日。(1)根据所给的短文,My father is 38 years old.我父亲
46、38岁。可知吉姆的父亲 38岁了,故答案为A.(2)根据所给的短文,Her birthday is October the second. 她的生日是十月二日。可知吉姆的生日是十月二日,故答案为B.(3)根据所给的短文,My sister is 10 years old. She was born in winter. Her birthday isJanuary 12.我妹妹10岁。她出生在冬天。她的生日是1月12日。可知吉姆的妹妹生日在1月,故答案为C.(4)根据所给的短文,When is my birthday? Guess! It's in summer, but it'
47、;s not in July or June.我的生日是什么时候?猜猜看!现在是夏天,但不是在七月或六月。可知吉姆的生日在夏 天,故答案为B.【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据内容,选择适当的句子填空。10 .阅读理解阅读对话,选择正确的答案Jim: Hi, Sue! Where are we going?Sue: We're going to the park.Sue: What do you want to do?Jim: I want to fly kites.Jim: How can we get to the park?Sue: On foot.Jim: How
48、 long can we get?Sue: Only a few minutes.Jim: OK! Let's go!(1) Where are they going?A. The West Lake.B. The library.C. The park.(2) How can they get to the park?A. By bus.B. By car.C. On foot.(3) What does Jim want to do?A. He wants to sing.B. He wants to fly kites.C. He wants to dance.【答案】(1) C
49、(2) C(3) B【解析】【分析】对话吉姆和苏怎样去公园,去做什么,呆多长时间。(1)根据所给的对话,Sue: We're going to the park.苏:我们要去公园。可知他们要去公 园,故答案为C.(2)根据所给的对话,Jim: How can we get to the park?Sue: On foot.吉姆:我们怎么去公园?苏:步行。可知他们步行去,故答案为C.(3)根据所给的对话,Jim: I want to fly kites.吉姆:我想放风筝。可知他们想放风筝,故答 案为B.【点评】本题考查了阅读理解,先翻译对话,然后根据内容,选择适当的句子回答问题。11 阅
50、读理解 阅读理解,判断正误。Changchun was very poor 100 years ago. Now it is a beautiful city. There are a lot of people.There are many workers, businessmen, doctors, teachers and students.Jingyue park is in the east of Changchun. It's the biggest park in Changchun.There are different trees there. There is a
51、lake in the park. It's Jingyue pool.Nanhu park is in the south of Changchun. It is the most beautiful-park. A lot of people go there to have a picnic at the weekend.Changchun park is in the west of Changchun. It is famous for tulips. There are many tulips of different colours in it. They are in
52、bloom in summer.North Lake park is in the north of Changchun. It is a new park. It's big, too.Changchun is very great. It's a park city.( 1 ) Changchun was not poor many years ago.( 2 ) Changchun is a beautiful city now.( 3 ) People do many different jobs.( 4 ) North Lake park is the biggest
53、 park in Changchun.( 5) A lot of people go on a picnic in Jingyue park.【答案】 ( 1 ) 0(2) 1(3) 1(4) 0(5) 0【解析】 【分析】大意:介绍长春的现状以及其其中几大公园。( 1 )根据 Changchun was very poor 100 years ago. Now it is a beautiful city. 可知长春在100年以前是穷困的。与题干信息 not poor 不符。故选错误。( 2 )根据Changchun was very poor 100 years ago. Now it i
54、s a beautiful city. 可知长春现在是美丽的城市。与题干信息符合。故选正确。( 3 )根据There are a lot of people. There are many workers, businessmen, doctors, teachersand students. 可知身在长春的人们做许多不同的工作。与题干信息 different jobs 不同的工作 符合。故选正确。( 4)根据 Jingyue park is in the east of Changchun. It's the biggest park in Changchun.可知Jingyue公园
55、是长春最大的公园。与题干信息North park不符合。故选错误。( 5)根据Nanhu park is in the south of Changchun. It is the most beautiful-park. A lot of peoplego there to have a picnic at the weekend. 可知许多的人周末去南湖公园野餐。与题干信息Jingyue park 不符。故选错误。【点评】考查阅读理解。首先通读全文,理解大意。其次阅读问题,根据题干信息找出相关句进行判断。12 阅读理解 阅读理解Dear Mrs Broom,Our weekend at yo
56、ur hotel was bad. Our room was big but everything was very old. Our friend Robin cleaned our room and fixed a broken chair.My mother wanted to read a book but the lamp was too small. My dad got some hamburgers from the hotel kitchen, but they were cold and tasted bad.I wanted to watch TV but the TV
57、didn't work. The people in Room 301 listened to loud music. I didn't sleep all night.I'm sorry, but we didn't enjoy our stay very much.Wu Yifan and family( 1 ) Their room was big but everything was very old.( 2 ) Their friend Robin cleaned their room but he didn't fix a broken ch
58、air.( 3 ) The lamp was too small.( 4 ) The hamburgers were hot.( 5 ) Wu Yifan watched TV in the room.【答案】 ( 1 ) 1(2) 0(3) 1(4) 0(5) 0【解析】 【分析】这是一封反映住宿情况和问题的信。( 1)句意:他们的房间大但是每件东西都很旧。根据短文叙述Our room was big buteverything was very old. (我们房间很大但是每件东西都很旧。)可知题目叙述正确。故答 案为:正确。( 2)句意:他们的朋友打扫了房间但是没有修理坏椅子。根据短文叙述Our f
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 信息技术(信创版)(微课版)课件全套 徐丽 项目1-6 计算机基础 - 其他常用软件的应用-1
- 十八项医疗核心制度解读
- 2026年剧本杀运营公司员工晋升与调岗管理制度
- 2026年及未来5年中国金融软件行业市场竞争格局及投资前景展望报告
- 2025年社区智慧健康管理服务平台技术创新与市场前景研究报告
- 产科护理与跨学科合作
- 机动车检测站培训内容课件
- 中国科学院空间应用工程与技术中心2025年校园招聘备考题库及1套完整答案详解
- 2026年温州市特种设备检测科学研究院招聘备考题库及一套答案详解
- 厦门银行三明分行2026年社会招聘备考题库带答案详解
- 江苏省淮安市2024-2025学年七年级下学期期末历史试题(含答案)
- 医疗器械胰岛素泵市场可行性分析报告
- 地铁施工现场防台风措施
- 种植业合作社账务处理
- 【丽江玉龙旅游薪酬制度的创新研究6100字】
- 公司两权分离管理制度
- 车辆叉车日常检查记录表
- 广东高校毕业生“三支一扶”计划招募考试真题2024
- 胶带机硫化工艺.课件
- 种鸡免疫工作总结
- 河南省商丘市柘城县2024-2025学年八年级上学期期末数学试题(含答案)
评论
0/150
提交评论