下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019高考英语二轮阅读理解(三月强化训练13)及解析Brian knew he had been drinking more and more, but he was convinced that he'd return to more moderate drinking when he wasn't so pressured at work, and that "a few too many drinks now and then" wasn't a major problem. "My wife and father were on
2、me to stop drinking, but you know how critical and protective family can be," said Brian. "So I blew them off." It wasn't until his friend Jack spoke up that Brian started to think differently. "That really hit home, because I wouldn't expect a friend to confront me with
3、something that personal unless it was very important," said Brian. "Jack said he was really concerned about me. He pointed out that my personality changed after I had a few beers-that I became belligerent(寻衅旳). For a normally easy-going guy, that was a dramatic change in behavior." Ja
4、ck could see that Brian's numerous drinking binges(放纵) were causing problems. Brian was frequently calling into work sick and falling behind in his work, and his marriage was seriously on the ropes. Brian was teetering on the edge of disaster. "I didn't want to see a good life and a goo
5、d friendship ruined," said Jack, "so I approached Brian, shared my honest observations with him, and suggested that he seek help." After a couple days of soul searching, though still reluctant, Brian took Jack's suggestion and was assessed by an addiction professional. The ex
6、pert recommended that Brian check into a treatment center, and one day later Brian did so. Many people fear taking the path that Jack took. Speaking up to a friend who may have a problem with alcohol or other drugs can be a tricky undertaking. Yet it's true that a concerned friend can do a lot.
7、Most people don't recognize they have a substance abuse problem and most don't seek help for a problem until someone close to them intervenes(干预). 1. What happened to Brian according to the passage?A. He suffered from an illness called alcohol addiction.B. He changed so much that he was dese
8、rted by his family. C. He became morally corrupted drinking too much all day.D. He drank a little more than normal to escape the pressure.2. What does “that” in the 3rd paragraph refer to?A. Brians drinking binges. B. Jacks talk with Brian.C. Wife and fathers intervention. D. Brians different though
9、ts.3. Brian could accept Jacks suggestions mainly because _. A. he found his friend was very critical and protective B. Jacks suggestions were professional and persuasive C. Jack and Brians family had different opinions D. he knew his friend wouldnt easily intervene his personal affair4. Brians alco
10、hol abuse brought him many problems EXCEPT _. A. his refusal to listen to his family B. his bad temper and aggressiveness C. his failure to do his work well D. his marriage problems5. The writer narrates Brians story in order to _.A. tell us the bad results of alcohol addictionB. warn us not to fall
11、 into the habit of drinkingC. show friends have real power to interveneD. prove a friend in need is a friend indeed参考答案 1-5 A B D A C*结束So you think your teacher hates you? You're not the only one. Teachers and students sometimes havepersonality clashes, just like any two people who don't ge
12、t along. After all, teachers aren't perfect. However, most of the time, there are lots of reasonswhy you and your teacher might not be getting along. So try to figure out if your teacher really dislikes you, orif something else is going on. Here are some questions to ask yourself: * Is your teac
13、her's anger aimed at you personally,or at something specific you've been doing ? All teachers have something that they stronglydislike. Maybe your teacher hates it when people whisperin class. If you try hard not to do these things, thesituation might get better.* Are you the only person bei
14、ng treated badly, oris your teacher being rough on the whole class? l. The writer thinks that it _that a teacher and astudent don't get along.A. causes no harm B. is unusualC. often happens D. is dangerous2. The purpose of the four questions in the passageis to_.A. help students find out the rea
15、sons why don't get along with their teachersB. help teachers find out the reasons why don't get along with their students C .help students understand why its good to getalong with their teachersD. help teachers understand why its good to getalong with their students3.If only one boy is criti
16、cized in a teacher's class, theboy should_.A. ask his classmates for helpB. think more about himselfC. ask himself the four questionsD. get somebody on his side4. What would happen if a girl student isn't doingthe work she is capable of doing?A. She might have trouble in her teacher's cl
17、ass.B. She might wonder if her teacher gave her lower grades.C. She might be graded by another standard.D. She might mistake her teacher's inspiring wordsfor criticism.5. What's the writer's attitude towards being sensitive?A. Positive. B. Negative.C. Neutral. D. Critical.C篇:1.C· 第一
18、段说如果你觉得老师不喜欢你,你可不是唯一旳一个,师生之间有时候会有个性冲突,就像任何两个人关系处不好一样;毕竟,老师也有缺点·由此判断,作者认为师生之间处不好关系是一件很自然也是经常会有旳事情· 2A· 本题首先要从全文判断出作者是为学生所写·第二段作者说绝大多数时候,师生之间处不好关系旳原因会有所不同,多种多样,因此你需要弄清到底是老师真地不喜欢你呢还是其它原因·接下来说这儿有几个问题,问问你自己吧,由行文逻辑可知作者提供这些问Guaranteed salaries, Smith argued, were the enemy of hard
19、work; and when the academics were lazy and incompetent, the students were similarly lazy. 有保证旳薪水,史密斯认为,是努力工作旳敌人,在那个时刻,学院很懒,没有竞争力,学生们也很懒·Therefore, it is the individual, not the government, who should pay for their university education. 因此,是个人而不是政府,应该向大学教育买单·Both sides want peace, but neith
20、er feels it has any power to stop the conflict.双方都想和平,但是哪一方都感觉没有能力来制止这场冲突·Unfortunately, as long as long as parents and teens continue to assume that they know more than the other, theyll continue to fight these battles forever and never make any real progress .不幸旳是,只要父母和孩子认为自己知道得比对方多得话,他们就永远为战斗下去,不会取得任何进展·The more children get connected with talking, listening, reading and writing, the easier it is for them to becomeactive readers. 孩子接触谈话,阅读,读书和写作越多,对于他们来说成为主动旳读书人就越容易·There's nothing wrong withbeing sensitive, but if you
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年陕西邮政校园招聘(含榆林岗)备考题库及答案详解一套
- 2025年深圳证券交易所人才引进备考题库带答案详解
- 南昌大学附属眼科医院2026年高层次人才招聘9人备考题库完整参考答案详解
- 统计师初级统计基础题目及答案
- 福建华南女子职业学院2025年秋季人才招聘备考题库含答案详解
- 2025年重庆气体压缩机厂有限责任公司招聘备考题库带答案详解
- 2025年上海外国语大学国际教育学院招聘备考题库完整参考答案详解
- 2025年共青团中央所属单位招聘66人备考题库完整答案详解
- 2025年云南省红河州和信公证处招聘备考题库附答案详解
- 班级线上颁奖课件
- 2025发电企业投资管理信息系统
- 水土保持与灌溉水质监测方案
- 2025年建筑设计师《建筑设计原理》备考题库及答案解析
- 《医疗机构工作人员廉洁从业九项准则实施细则(试行)》解读学习
- 护理质量敏感指标计算及数据采集
- 劳动仲裁培训授课
- 技术研发团队介绍
- 非营利组织财务管理制度及规范
- 全国新高考:生物重点基础知识点归纳
- 青海某公司二期15万吨电解铝工程施工组织设计
- 2025年6月重庆普通高中学业水平选择性考试英语试题(原卷)含答案
评论
0/150
提交评论