2021届高考英语一轮复习第一编必修4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版_第1页
2021届高考英语一轮复习第一编必修4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版_第2页
2021届高考英语一轮复习第一编必修4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版_第3页
2021届高考英语一轮复习第一编必修4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版_第4页
2021届高考英语一轮复习第一编必修4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版_第5页
已阅读5页,还剩9页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2021届高考英语一轮复习第一编必修4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版2021届高考英语一轮复习第一编必修4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版PAGE 2021届高考英语一轮复习第一编必修4Module1LifeintheFuture课时作业含解析外研版Module 1 Life in the Future课时作业。阅读A(2020陕西省部分学校第一学期摸底检测)Magical History TourJoin us for our fifth annual exploration of fascinating historic s

2、ites around Greater Portland that youve never seen or maybe didnt even know existed! The Magical History Tour is your key to unlocking fascinating historical places that are not usually open to the public. It is a selfguided adventure guaranteed to amaze and amuse both adults and children。 Equipped

3、with a map, and at your own pace, you will be greeted by guides at each location ready to share the history of the tour stop。In the 5th year of the Magical History Tour, we will be presenting an exciting mix of both new sites and favorites from the past four years.The Magical History Tour checkin be

4、gins at 9:45 am at Maine Historical Societys Brown Library. At this time, you will find out where the tour will take you to as you receive your map and ticket into each site.Follow us for updates, chances to win tickets and some other exciting opportunities; and feel free to share your tour experien

5、ces to our social media pages using MHStour!Time: 10:00 am4:00 pm, Saturday, May 11, 2019Location: 485 Congress StreetTickets: Get your tickets online, by calling us at 2077741822, or by visiting our Museum Store at 489 Congress Street.$25/Adult MHS Member; $35/Adult General Admission; 5/Juniorsunde

6、r age 18.Volunteering: We need volunteers for the Magical History Tour! Volunteers help for half the day of the tour and are given a free ticket to the tour to enjoy either before or after their volunteer shift!For more information, email us at events or call us at 2077741822.篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了神奇

7、的历史之旅,包括其时间、地点以及购票和志愿者招募等相关情况。1Whats the purpose of the Magical History Tour?ATo explore unfamiliar historic sites。BTo visit some worldfamous attractions.CTo provide children with history classes.DTo make some private places known to the public。答案:A细节理解题。根据第一段第一句中的“youve never seen or maybe didnt ev

8、en know existed”和第二句中的“historical places that are not usually open to the public”可知,神奇历史之旅的目的是探索(人们)不熟悉的历史遗址.2How much should a couple (one is the MHS Member) and a kid pay?A55。B$65.C$75.D105。答案:B细节理解题。根据Tickets部分的介绍“$25/Adult MHS Member; $35/Adult General Admission; 5/Juniorsunder age 18.”可知,神奇历史之旅

9、会员成人票价是25美元;普通成人票价是35美元;18岁以下的孩子票价是5美元,并结合题干可知,B项正确。3What can we learn from the text?AYou can buy a ticket by emailing.BTourists will only be guided by a map。COnly new sites are available for the tour.DVolunteers can take part in the tour for free。答案:D细节理解题。根据倒数第二段中的“Volunteers help for half the day

10、 of the tour and are given a free ticket to the tour to enjoy either before or after their volunteer shift!”可知,志愿者可以免费参加神奇之旅。【词汇积累】annual adj. 一年一次的;年度的exist v. 存在;实际上有guarantee v. 保证;担保equip v。 配备;装备【难句分析】原文:At this time, you will find out where the tour will take you to as you receive your map and

11、 ticket into each site.这次,当你收到地图和入场券时,你才会知道这次旅途你将去哪里。(第三段第二句)分析:本句为主从复合句。where引导宾语从句;as引导时间状语从句.B(2020贵州省安顺市高三联考)Harry is a vehicle called a podin other words, something like a car. But Harry has no steering wheel or brake pedal。 Harry does not even have a driver。 Yet Harry is carrying passengers ar

12、ound London for the next few weeks.Harry is part of an experiment called GATEway that is testing how people react to driverless vehicles。 The name GATEway is short for Greenwich Automated Transport Environment. The experiment aims to help cities prepare for the future of transportation。 The GATEway

13、experiment does not test new technology. Instead, it tests the way existing technology can work in society。The pod operates in an area of London called Greenwich, home of time and navigation museums。 Other places where pods will be tested are Coventry, Milton, Keynes and Bristol. The pods run using

14、sensors and a 3D map of the area. A safety operator rides along to take control in case of an emergency.GATEway is intended to see how pedestrians and cyclists may adapt to driverless vehicles。 Harry holds up to four people (three passengers and a safety operator) and can travel at speeds up to 16km

15、/h. It is being tested in Greenwich on pedestrian paths, but not on roads with other vehicles.If you are in Greenwich during the next few weeks you may see Harry, but you cannot ride in it during the trial。 Over 5,000 people applied to be a passenger in Harry but only about 100 were chosen.You can h

16、owever, ride in a similar pod at Heathrow Airport in London。 The Heathrow pods run on tracks so they are not being tested with pedestrians, cyclists or other drivers. If the trials are successful, the first pods could be operational on the roads of the UK in 2020。篇章导读:本文是一篇说明文。文章阐述了一辆无人驾驶车在伦敦投入实验,为将

17、来在城市里使用做准备。4Whats the purpose of the GATEway?ATo settle traffic problems in cities.BTo test a new transportation technology。CTo prepare cities for future transportation.DTo draw peoples interest in transportation.答案:C细节理解题.根据第二段第三句“The experiment aims to help cities prepare for the future of transpo

18、rtation。”可知,实验的目的是为将来使用这种无人驾驶交通工具做准备。5What will happen if Harry meets with dangerous situation?AThe passengers will help。BIt will deal with it by itself.CAn accident will take place。DA human driver will take it over.答案:D细节理解题。根据第三段最后一句“A safety operator rides along to take control in case of an emer

19、gency.可知,无人驾驶车辆一旦遇到紧急情况,会有安全操作员来接管它.6Why is Harry running on the sidewalk?ATo test the response of people walking or on a bike。BTo avoid disturbing other vehicles on the street.CTo prevent it from running at high speed。DTo watch pedestrians and cyclists go safely.答案:A推理判断题.根据第四段笫一句“GATEway is intend

20、ed to see how pedestrians and cyclists may adapt to driverless vehicles.”可知,这台无人驾驶车辆在人行道上行驶,是为了测试行人和骑车人的反应。7Whats peoples attitude towards Harry?AFearful.BPositive. CDoubtful。DGrateful.答案:B推理判断题。根据第五段最后一句“Over 5,000 people applied to be a passenger in Harry but only about 100 were chosen。可知,需要100人参加

21、实验,结果报名5,000人,说明人们对此项实验持积极的态度。【词汇积累】steer v。 掌控方向盘navigation n. 导航;领航intend v. 打算;计划operational adj。 可使用【难句分析】原文:Harry is part of an experiment called GATEway that is testing how people react to driverless vehicles。Harry是GATEway实验的一部分,该实验旨在测试人们对无人驾驶汽车的反应。(第二段第一句)分析:本句为主从复合句.that引导定语从句,修饰先行词GATEway,其

22、中how引导宾语从句。CFuturologists (未来学家) predict that life will probably be very different in 2050 in all the fields of activity, from entertainment to technology. First of all, it seems that TV channels will have disappeared by 2050. Instead, people will choose a programme from a “menu” and a computer will

23、 send the programme directly to the television。 Today, we can use the World Wide Web to read newspaper stories and see pictures on a computer thousands of kilometers away. By 2050, music, films, programmes, newspapers and books will come to us by computer。 We will also be able to see, smell and touc

24、h the things that we see on television.In transport, cars will run on new, clean “gas and they will go very fast。 Cars will have computers to control the speed of the car and there wont be any accidents. Today, many cars have computers that tell drivers exactly where they are. By 2050, the computer

25、will control the car and drive it to where you want to go. Space planes will fly all over the world and people will fly from Los Angels to Tokyo in just two hours。In technology, robots will have replaced people in factories. Many factories already use robots。 Big companies prefer robotsthey do not a

26、sk for pay rises or go on strike, and they work 24 hours a day. By 2050, we will see robots everywherein factories, schools, offices, hospitals, shops and homes。Last but not least, medicine technology will have conquered many diseases. By 2050, we will be able to help blind and deaf people see again

27、 and hear again. Scientists will be able to produce clones (克隆) of people and decide how they look, how they behave and how much intelligence they have.篇章导读:本文是一篇说明文,从娱乐、交通、机器人、医药学等角度对公元2050年时人类生活的变化做了展望.8What is NOT true about television by 2050 according to this passage?AOne will be able to smell

28、the food on television。BOne can have a try of the food you see on television。CThere will be no channels for us to choose programmes。DTelevisions will be completely controlled by computers.答案:B细节理解题。文章第一段最后一句提及未来人们可以看、闻、触摸电视上的东西,但没有提及可以品尝.故B项表述与文章不符.9What can be the development of transport that bene

29、fits people most by 2050?ACars will go at very high speed on their own。BSpace planes will fly all over the world in a short time。CThere will be less pollution and no car accidents.DComputers will tell people where they are going.答案:C细节理解题。文章第二段前两句提及“clean gas”与“there wont be any accidents”,因此C项正确。 1

30、0It can be implied in the passage that by 2050 _。Apeople will live more healthily and longerBcomputer will control the speed of carsCpeople can read newspapers through a computerDthere will be no people working in factories答案:A推理判断题。根据文章最后一段对2050年时世界医学技术发展情况(medicine technology will have conquered m

31、any diseases)的判断可知,未来人们会更健康、更长寿。11What is the authors attitude towards peoples life in future?ADoubtful。BSad.CHappy.DWorried。答案:C推理判断题。作者在叙述未来生活各个领域的变化时,给予了积极评价,如clean, in just two hours, prefer, conquer等词汇的应用,体现了作者积极乐观的态度。因此选C。【词汇积累】entertainment n。 娱乐menu n. 菜单conquer v。 占领【难句分析】原文:Scientists will

32、 be able to produce clones (克隆) of people and decide how they look, how they behave and how much intelligence they have。科学家将能够克隆人类,并决定他们的长相、行为和智力。(最后一段最后一句)分析:本句为主从复合句.how引导三个并列的宾语从句。.语法填空(2020陕西省百校联盟高三第一次高考模拟)Household garbage sorting and recycling have become a hot topic in Shanghai because of Chi

33、nas first compulsory garbage.separation law _1_ every household and institution shall classify waste into four _2_ (category). Those who fail to sort garbage may _3_ (fine) up to 200 yuan。Previously, everything went into one bin, so this change has made many people very _4_ (worry), who said they we

34、re struggling to master the details quickly。Now thanks to the efforts of _5_ number of young programmers, discovering the proper classification for each piece of household waste has become as simple as taking a photo _6_ calling someone using your smartphone.They have applied speech and image recognition technologies _7_ apps and other smartphone services to guide Shanghai residents through the garbageseparation rules.Most of the apps and services, which _8_ (begin

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论