2022-2023学年湖南省娄底市青实乡青实中学高三英语月考试卷含解析_第1页
2022-2023学年湖南省娄底市青实乡青实中学高三英语月考试卷含解析_第2页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2022-2023学年湖南省娄底市青实乡青实中学高三英语月考试卷含解析一、 选择题1. After the death of her mother, the girl was sold to a rich man just in the neighboring area, from _ house she tried to escape twice.A. whom B. his C. whose D. which参考答案:C考察关系代词和人称代词。A.先行词指人,在定语从句中充当宾语;B.人称代词,他的;C. 先行词指人或物,在定语从句中充当定语;D.先行词指物,在定语从句中充当主语、宾语;句

2、意:在她母亲死后,这个女孩被卖到了附近地区的一个富有的男人家中。在他的家中,女孩两次尝试逃跑。故选C。2. If you dont pay you gas bill soon you may be _.A. cut down B. cut off C. cut up D. cut in 参考答案:B3. The conference was _ fixed for the 10th, August, but later the unexpected landslide(泥石流) in Zhouqu in Gansu province, made us put it off.A. normall

3、y B. obviously C. originally D. presently参考答案:A略4. So sudden _that the residents had no time to escape.A. was the earthquake B. did the earthquakeC. the earthquake did D. the earthquake was参考答案:A略5. - I do feel sorry for him that he lost his job, then his fiance(未婚妻) left him. - As the saying goes,

4、_. A. a fall into a pit, a gain in your wit B. it never rains but poursC. a bad thing never dies D. all things are difficult before they are easy参考答案:B略6. President Xi addressed on 50 years ChinaFrance ties to celebrate the 50th anniversary of the _ of diplomatic relations between China and France.A

5、. assignmentB. distributionC. establishmentD. acquaintance参考答案:C7. Now that weve discussed our problem, are people happy with the decisions _? A taking B take C taken D to take 参考答案:30 C考查非谓语动词。这里的decisions是take的宾语,具有动宾关系,因此用过去分词,作后置定语。句意是“既然我们已经讨论了我们的问题,人们对做出的决定满意吗”。【解析】略8. The book tells stories o

6、f the earthquake through the eyes of those _ lives were affected. A. whose B. that C. who D. which参考答案:A9. One of our rules ia that every student _ wear school uniform while at school. A.shall B. could C. might D. will参考答案:A10. Had they known what was coming next, they _ second thoughts. A, may have

7、 B, could have C, must have had D, might have had参考答案:D略11. Were having a meeting in half an hour.The decision_at the meeting will inf the future of our company.A.to be made B.being madeC.made D.having been made参考答案:A略12. Due to the _ of this medical technology, some diseases can be treated at an ea

8、rly stage.A. appreciation B. application C. appointment D. approach参考答案:B考查名词词义及句意理解。名词appreciation感激,欣赏;application应用;appointment约会;approach方式,方法;句意:由于这种医疗技术的应用,一些疾病能够在早期阶段得到治疗。根据句意可知B正确。13. After the accident, we are _concerned with the safety of school buses than we used to be.A. little B. less C

9、. much D. more参考答案:D略14. To his surprise, his new film well _ by the public in China, met a cold welcome abroad.A. accepted B. was accepted C. to accept D. accepting参考答案:A15. It was not until midnight _ they reached the camp site. A. that B. when C. while D. as参考答案:A略二、 填空16. Happiness Is an Attitud

10、eThe 92-year-old confident and proud lady, who is fully dressed each morning by eight oclock, with her hair fashionably combed and makeup perfectly applied, (25)_ _ shes legally blind, moved to a nursing home today.Her husband of 70 years recently passed away, (26)_ (make) the move necessary.After m

11、any hours of waiting patiently in the hall of the nursing home, she (27)_ (smile) sweetly when told her room was ready. As she got into the elevator (28)_ her wheelchair, I provided a description of her tiny room.“I love it,” she started with the enthusiasm of (29)_ eight-year-old child having just

12、been presented with a new dog.“Mrs. Jones, you havent seen the roomjust wait.”“That has (30)_ to do with it,” she replied. “Happiness is something you decide on ahead of time. (31)_ I like my room or not doesnt depend on how the furniture is arrangedits how I arrange my mind. I already decided to lo

13、ve it. Its a decision I make every morning when I wake up. I have a choice; I can spend the day in bed recounting the difficulty I have with the parts of my body (32)_ no longer work or get out of bed and be thankful for the ones working. Each day is a gift, and (33)_ _ _ my eyes open, Ill focus on

14、the new day and all the happy memories Ive stored awayjust for this time in my life.”参考答案:25even though/even if 26Making 27Smiled 28In 29An 30Nothing 31Whether 32that/which 33as/so long as25梳着时尚的发型,施着完美的装束,即使她已经几乎看不见了。故填even though/even if。26她70岁的丈夫近来刚去世,使这成为可能。making作结果状语。故填making。27本文主要是使用了一般过去时。故

15、填smiled。28当他坐着轮椅走进电梯的时候。 故填in。29一个八岁的孩子。故填an。30和这没关系。nave nothing to do with与无关。故填nothing。31我是否喜欢我的房间与里面的家具无关。故填Whether。32此处考查定语从句,修饰先行词parts of my body。故填that/which。33只要我活着,每天都是一个礼物。故填as/so long as。三、 阅读理解17. Royal Dutch Shell is launching a $ 300 million and forestry program, at a time when an inc

16、reasing number of oil companies are putting money in carbon offset (碳补偿)plans to meet climate goals. The company will spend the money over the next three years on projects to store carbon, including large forests in the Netherlands and Spain, and will start offering motorists the option of purchasin

17、g carbon offsets when they buy petrol at the pump.The executives of the company explained that these carbon offset projects were a new business opportunity for Shell, as well as a way to meet its climate targets. “We believe that over time we will be building a business, because these carbon credits

18、 will become more valuable as carbon becomes more limited, they said. Shell recently decided to cut its net carbon footprint (碳排放)by 2-3 percent in five years, which includes emissions (排放)from the products it sells. The company plans to produce carbon credits from the forestry projects, then sell t

19、hese credits on to customers buying its oil and gas products, or apply the credits to its own operations to lower its carbon footprint.Plants absorb carbon dioxide as they grow and restoring forests and other natural areas is considered one of the simplest ways to store carbon. However, the voluntar

20、y market for carbon credits based on forestry projects has its critics, as projects in developing countries can be hard to monitor. Shells move has also been criticized by some environmentalists. They worried that there was a risk of greenwash when companies invested in forestry projects. There is a

21、n entire debate about whether forestry projects truly reduce emissions or not, they said, pointing out that planting in one area could cause deforestation (滥伐森林)to another.Shell said it would rely on the third party to ensure its forest program to meet the Voluntary Carbon Standard and strict biodiv

22、ersity requirements. Mark Lewis, head of climate change investment research at BNP Paribas, said, Planting trees to offset emissions, as far as it goes, is a step in the right direction.12. What is popular among oil companies these days?A. Studying climate changes.B. Launching forestry programs.C. W

23、orking out carbon offset plans.D. Attracting motorists to buy their petrol.13. How will Shell Company make profits from its carbon offset projects?A. By quitting the emissions of its products.B. By reducing its carbon footprint by a quarter.C. By limiting the oil used by its own operations.D. By put

24、ting carbon credits it produces on the market.14. What concerns some environmentalists about forestry project?A. The projects cant really stop carbon emissions.B. The projects are hard to monitor in poor countries.C. The projects may lead to deforestation in other forests.D. The projects havent met

25、strict biodiversity requirements.15. What does the underlined word greenwash in paragraph 3 mean?A. Discount.B. Cheat.C. Decline.D. Change.参考答案:12. C 13. D 14. C 15. B这是一篇说明文。文章讲述了如今越来越多的石油公司正将资金投入碳补偿项目,以实现气候目标,其中包括荷兰皇家壳牌公司通过将其生产的碳信用额投放市场,从碳补偿项目中获利。但同时也受到一些环保人士的批评。【12题详解】细节理解题。根据第一段的Royal Dutch Shel

26、l is launching a $ 300 million and forestry program, at a time when an increasing number of oil companies are putting money in carbon offset plans to meet climate goals.( Royal Dutch Shell目前正在发起一个价值30亿美元的森林项目,这段时间越来越多石油公司把钱投入到碳补偿计划中来实现气候目标)可知,目前很多石油公司都在制定碳补偿计划。C. Working out carbon offset plans.(制定碳补偿计划)符合以上说法,故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第二段的The company plans to produce carbon credits from the forestry projects, then sell these credits on to customers buying its oil and gas products, or apply the credits to its own operations to lower its

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论