下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2021-2022学年黑龙江省伊春市宜春寨下中学高二英语测试题含解析一、 选择题1. Gorge came into the interview room and sat down at the desk, _ to answer questions.A. preparing B. prepared C. prepare D. to prepare参考答案:B知识点:非谓语动词解析:选B,be prepared to do sth准备好做某事,题干的主语为Gorge,应是“准备好的”,故应选B。技巧点拨:牢记固定短语。2. Mr. Smith approved _ the company.A.
2、 me to leave B. for my leavingC. of me to attend D. of my leaving参考答案:D3. When I opened the door, I found my father sitting in his chair, completely_a magazine.Aabsorbing in Babsorbed in Cabsorbing to Dabsorbed to参考答案:B4. What do you think of your end-of-term examinations next week?I wish that I _ b
3、etter than the last school year.A. do B. had done C. could do D. would have been参考答案:C5. Living with a host family while studying abroad, in which there may be some other college students, _ you the chance to learn more about the new culture. A. giveB. gives C. givingD. to give参考答案:B6. The boy insis
4、ted that he_nothing wrong and that he_at once.A.had done; be set free B.should do; must set freeC.should do; should be set free D. had done; must be set free参考答案:A7. Order me a pot of tea; Im _ thirst. A. dying of B. dying out C. dying to D. dying down参考答案:A略8. The latest report has declared that th
5、e Chinese economy is _ steadily, supported by increasing consumption, stable export volumes, and the governments reform policies.A. holding up B. picking up C. turning up D. standing up参考答案:B【详解】考查动词短语辨析。A. holding up阻挡;B. picking up上升;C. turning up出现;D. standing up起立。句意:最新报告称,在消费增长、出口稳定和政府改革政策的支持下,
6、中国经济正在稳步回升。根据句意可知,此处表示“上升”,故B项正确。9. the sun for too much time will do great harm to your skin.A. Exposed toB. Being exposed toC. Exposing toD. To expose to参考答案:B10. You shouldnt be worried. You have done an excellent job and are _to be admitted to the company.A. willing B. bound C. lucky D. ready 参考
7、答案:B11. When you are home, give a call to let me know you _safely.A. are arriving B. have arrived C. had arrived D. will arrive 参考答案:B12. Today, well discuss a number of cases _parents have much difficulty in communicating with their children.A. which B. that C. where D. why参考答案:C略13. What about pay
8、ing a visit to the Natural Park this weekend?_.It would be a perfect place for us to study the wildlife protection.AIm afraid not BIm sorry I cant goCSounds great DNo question参考答案:C14. _ each other for years, they talked almost the whole night and had a wonderful time. A. Not having seen B. Having n
9、ot seen C. Not seen D. Not to see 参考答案:A15. For a moment nothing happened, then _ all shouting together. A. voices had comeB. did voices come C. came voicesD. voices would come参考答案:C26. I _use a clock to wake me up because at six oclock each morning the train comes by my house. A. couldnt B. mustnt
10、C. shouldnt D. neednt参考答案:D略17. Is this the reason _ at the meeting for his carelessness in his workA. he explained B. what he explained C. how he explained D. why he explained参考答案:A18. This computer doesnt work properly, because the operating system has .Abroken up Bbroken down Cbroken out Dbroken
11、away参考答案:B略二、 短文改错19. 英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下书信为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 1、每处错误及其修改均仅限一词;2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。During the Renaissance, painters tried to paint people and nature as they real w
12、ere. Rich people paid famous artists to paint pictures of them, their houses and possessions as well as their activities and achievements. One of the most important discovery during this period was how to draw things with perspective. This technique was first used by Masaccio in 1428. When people fi
13、rst saw his paintings, they convinced that they were looking through a hole in a wall at a real scene. If the rules of perspective have not been discovered, no one would have been able to paint such the realistic pictures. By coincidence, oil paints were also developed at this time, that made the co
14、lours used in paintings look rich and deeper. Without the new paints and the new technique, we will not be able to see the great masterpieces for which this period is famous.参考答案:【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了文艺复兴时期绘画艺术的发展以及这种发展对现在的影响。【详解】1.考查副词。句意:在文艺复兴时期,画家们试图把人和自然真实地描绘出来。分析句子,此处应将形容词real改为副词really以修饰动词paint。故
15、将real改为really。2.考查反身代词。句意:富人付钱给著名的艺术家,让他们为自己、他们的房子、财产以及他们的活动和成就画像。分析句意,此处应该表示,为他们自己画像。故应用反身代词。故将them改为themselves。3.考查名词的复数。句意:这一时期最重要的发现之一是如何用透视法绘画。One of译为:其中之一。和one of 连用的名词应该用复数。故将discovery 改为discoveries。4.考查固定短语。in perspective译为“用透视法”。故将with改为in。5. 考查固定短语。句意:当人们第一次看到他的画时,他们相信他们是透过墙上的一个洞在看一个真实的场景
16、。be convinced that相信,确信,信服。是固定表达。又因为文章整体时态是过去时。故在convinced 前加were。6.考查虚拟语气。句意:如果没有发现透视法,就没有人能画出如此逼真的画。这是一个非真实条件句。根据非真实条件句虚拟的要求:若表达和过去相反,主句应该用would / should / could / might +have done而从句应该用had done(过去完成时)表示。故将have改为had。7.考查冠词。realistic pictures中的pictures已经加了“s”了,且这边表示泛指。不需要在前加the。故将the去掉。8.考查非限制性定语从句
17、。句意:巧合的是,油彩也是在这个时候发展起来的,这使得绘画中使用的颜色看起来更加丰富和深沉。分析句子,逗号后面的从句为非限制性定语从句。而that不能引导非限制性定从。故将that改为which。9.考查形容词的比较级。分析句子,and deeper后面的deep用了形容词的比较级。根据and前后级别一致,故rich也应用比较级。故将rich改为richer。10.考查含蓄条件句的虚拟。句意:没有新的颜料和新的技术,我们就不能看到这一时期著名的杰作。分析句子,without译为“如果没有”后面的句子常用含蓄条件句的虚拟。根据句意,此处应表达和现在相反的虚拟,故应该用would / should
18、 / could / might +do 表示虚拟。故将will改为would。【点睛】关于含蓄条件句的虚拟,我们应该知道如下几个要点。1. 虚拟条件句或情况有时不是通过-if条件句表示出来,而是隐含在某些介词短语,连词或者上下文中。这样的假设条件句叫含蓄条件句。2. 常见的关键词:but for (要不是);otherwise(否则,要不然);without(如果没有)等。3. 含蓄条件句也可以表示和现在,过去,将来相反。4. 与现在或者将来相反,用would / should / could /might +do表示;若表示和过去相反,则用would / should / could/ m
19、ight + have done 表示。改错中的第10处,根据关键词without(如果没有),判定整个句子是含蓄条件句的虚拟语气。在根据句意,整个句子和现在相反,故应该用would / should/ could / might +do 表示虚拟。三、 阅读理解20. Karen Bystedt was born in Israel, but lived in London and California as a child. In 1982, as a photography (摄影) student at New York University, she was photographin
20、g male models for a book when she came across an ad featuring Andy Warhol, a very famous artist. She thought it would be really great to put him in her book.So she called Andy Warhol at his studio in Union Square and asked if she could photograph him.Two weeks later, Bystedt took a rented Hasselblad
21、 camera and lights to Warhols famed “Factory” on 14th street. She ended up taking 36 pictures, and published two in her book, Not Just Another Pretty Face, published in 1983. Warhol came to its launch (发行) party-and that was the last time she saw him.A few years later, she packed the portraits in a
22、box and moved to Los Angeles. But after shed gotten settled, she couldnt find them. She couldnt remember whether she had given the photos away or just left them in some forgotten storage unit. Either way, she thought they were lost forever.In 2011, Bystedt became determined to find the missing films
23、(底片). She spent two weeks going through two old garages, where she had put a bunch of belongings decades before. In a cardboard box, she found ten of the original films, covered in dust. She and a friend spent four months digitizing and cleaning the images up, pixel(像素) by pixel.Bystedt was not cont
24、ent to merely publish the unseen photos. She invited contemporary artists to paint over and around her Warhol pictures, breathing new life into her old work. So she began reaching out to artists, seeing if they would be interested in putting their own stamp on the pictures.The responses was overwhel
25、ming. Bystedts new exhibit, “The Lost Warhols,” opened on May 1, 2018 at 178 Sixth Avenue in Soho, New York, included 66 different interpretations of her portraits from 34 artists.8After photographing Andy Warhol, Bystedt _.A never met the artist againB published a book the following yearC published
26、 all of his pictures in her bookD decided to photograph some male models for a book9According to the passage, the photos of Andy Warhol _.A were found missing soon after they were takenB were taken when the artist was 19 years oldC were found missing after Bystedt moved to Los AngelesD were taken by
27、 Bystedt without the artists permission10What did Bystedt do after the missing films were found?A she published the unseen photos very quickly.B she held a party for some artists to view the photos.C she spent months repairing the films.D she displayed the pictures to make a profit.11What would be a
28、 suitable title for the passage?A Photos of Andy Warhol Lost ForeverB A special Exhibit of Andy Warhols WorksC Friendship Between an Artist and a PhotographerD Unseen Portraits of Andy Warhol Lost and Found参考答案:8 B 9 C 10 C 11 D 【分析】本文为记叙文。文章介绍了摄影师Karen Bystedt在1982年,拍摄了著名艺术家安迪沃霍尔的很多照片,而这些照片在失踪了很长一段
29、时间后,最终又被发现。Karen Bystedt邀请当代艺术家在沃霍尔的照片周围作画,为她的老作品注入新的生命,结果取得了巨大的成功。8细节理解题。根据第一段和第三段的内容可知,Karen Bystedt在1982年,拍摄了安迪沃霍尔的很多照片,她挑选了其中的两张发表在了1983年出版的书里。故B选项正确。9细节理解题。根据第四段中的“A few years later, she packed the portraits in a box and moved to Los Angeles. But after shed gotten settled, she couldnt find them
30、.”(几年后,她把肖像装进一个盒子里,搬到了洛杉矶。但她安顿下来后,就找不到他们了。)可知,安迪?沃霍尔的照片是在Karen Bystedt搬到洛杉矶后被发现找不到的。故C选项正确。10细节理解题。根据第五段中的“She and a friend spent four months digitizing and cleaning the images up, pixel(像素) by pixel. ”(她和一个朋友花了四个月的时间逐个像素地数字化和清理图像)可知,Karen Bystedt花了几个月的时间修理胶卷。故C选项正确。11标题判断题。通读全文可知,本文主要介绍了著名艺术家安迪?沃霍尔
31、没有被发布过的照片,失而复得的过程。D选项“安迪沃霍尔的未见肖像失而复得”可以做最佳标题。故D选项正确。21. Its 5:00 in the morning when the alarm(闹钟) rings in my ears. I roll out of bed and walk blindly through the dark into the bathroom. I turn on the light and put on my glasses. The house is still as I walk downstairs while my husband and three ki
32、ds sleep peacefully. Usually I go for a long run, but today I choose my favorite exercise DVD, insanity. Sweat pours down my face and into my eyes. My heart races as I force my body to finish each movement. As I near the end of the exercise, I feel extremely tired, but a smile is on my face. Its not
33、 a smile because the DVD is over, but a smile of success from pushing my body to its extreme limit.Some people enjoy shopping, smoking, food, work, or even chocolate. But I need exercise to get through each day. Some shake heads when they see me run through the town. Others get hurt when I refuse to
34、 try just one bite of their grandmothers chocolate cake. They raise their eyebrows, surprised by my “no thank you,” or by my choice to have a salad. Over the years, I have learned its okay to just say “no”. I shouldnt feel sorry for refusing food that I dont want to eat.So what drives me to roll out of bed at 5:00 a.m.? What gives me the reason to just say no to ice cream? Commitment. A commitment to change my life with a way that reduces daily anxiety, increases self-con
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 手机使用协议书
- 燃气灶保修协议书
- 苗场订合同范本
- 苗木起挖协议书
- 蔬果配送协议书
- 融资失败协议书
- 认主协议书模板
- 认购合法协议书
- 设备保管协议书
- 设备相关协议书
- 2025年榆林市住房公积金管理中心招聘(19人)备考笔试试题及答案解析
- 2025年金属非金属矿山(地下矿山)安全管理人员证考试题库含答案
- 2025秋苏教版(新教材)小学科学三年级上册知识点及期末测试卷及答案
- 2025年及未来5年中国非晶合金变压器市场深度分析及投资战略咨询报告
- 中文核心期刊论文模板(含基本格式和内容要求)
- 2024-2025学年云南省普通高中高二下学期期末学业水平合格性考试数学试卷
- GB/T 18213-2025低频电缆和电线无镀层和有镀层铜导体直流电阻计算导则
- 泰康人寿会计笔试题及答案
- 园林绿化养护项目投标书范本
- 烷基化装置操作工安全培训模拟考核试卷含答案
- 汽车租赁行业组织架构及岗位职责
评论
0/150
提交评论