版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年福建省莆田市高职单招英语题库试题附答案Part1:Vocabulary
1.Choosethecorrectwordtocompletethesentence.
a)Thestudentdidn'tunderstandtheteacher's__________becausehewaslookingoutthewindow.
A.instructionB.explanationC.directionD.demonstration
Answer:B
2.Whichwordhasasimilarmeaningto"diligent"?
A.lazyB.diligentC.carelessD.efficient
Answer:D
3.Choosethecorrectwordtofillintheblank.
The__________ofthenewpolicyhasbeendelayeduntilfurthernotice.
A.implementationB.announcementC.discussionD.cancellation
Answer:A
4.Whichwordisoppositeinmeaningto"expensive"?
A.costlyB.cheapC.reasonableD.valuable
Answer:B
5.Choosethecorrectwordtocompletethesentence.
The__________ofthecompanyhasincreasedsignificantlyovertheyears.
A.reputationB.revenueC.productivityD.population
Answer:B
Part2:Grammar
6.Choosethecorrectformoftheverbtocompletethesentence.
IfI__________(be)you,Iwouldtakethejobofferimmediately.
A.amB.wasC.wereD.is
Answer:C
7.Whichsentenceiscorrect?
A.Shedoesn'thaveanyfriends,butshedoesn'tmind.
B.Shedon'thaveanyfriends,butshedon'tmind.
C.Shehasn'tgotanyfriends,butshedoesn'tmind.
D.Shehaven'tgotanyfriends,butshedon'tmind.
Answer:A
8.Choosethecorrectquestiontagforthefollowingsentence.
You'vefinishedyourhomework,__________?
A.haven'tyouB.doesn'tyouC.didn'tyouD.isn'tyou
Answer:A
9.Whichsentenceiscorrect?
A.Theteacheraskedustoputourphonesoffduringtheclass.
B.Theteacheraskedustoturnourphonesoffduringtheclass.
C.Theteacheraskedustoswitchourphonesoffduringtheclass.
D.Theteacheraskedustoshutourphonesoffduringtheclass.
Answer:B
10.Choosethecorrectformofthewordtocompletethesentence.
The__________oftheprojectwascompletedontime.
A.finishB.finishingC.finishedD.finisher
Answer:A
Part3:ReadingComprehension
Passage:TheInternethasrevolutionizedthewaywecommunicate,accessinformation,anddobusiness.Ithasopenedupaworldofpossibilities,allowingpeopletoconnectwitheachotheracrosstheglobeinrealtime.However,italsobringschallenges,suchasprivacyconcernsandthespreadofmisinformation.
11.Whatisthemainideaofthepassage?
A.TheInternethasmadecommunicationeasier.
B.TheInternethasbothadvantagesanddisadvantages.
C.TheInternethasledtoprivacyconcerns.
D.TheInternethasrevolutionizedbusinesspractices.
Answer:B
12.Accordingtothepassage,whatisoneofthechallengesoftheInternet?
A.Ithaslimitedaccesstoinformation.
B.Ithasmadecommunicationdifficult.
C.Ithasraisedprivacyconcerns.
D.Ithasdecreasedbusinessopportunities.
Answer:C
13.Whichsentencefromthepassagesupportsthemainidea?
A."TheInternethasrevolutionizedthewaywecommunicate."
B."Ithasopenedupaworldofpossibilities."
C."Ithasalsobroughtchallenges,suchasprivacyconcerns."
D."Itallowspeopletoconnectwitheachotheracrosstheglobe."
Answer:C
Part4:Writing
14.Writeashortparagraph(about100120words)onthetopic:"TheImportanceofEnvironmentalProtection."
Answer:
Environmentalprotectioniscrucialforthesurvivalofourplanet.Withtheincreasingrateofpollutionanddeforestation,itisessentialtotakeimmediateactiontopreserveournaturalresources.Byadoptingsustainablepractices,wecanensureahealthierandcleanerenvironmentforfuturegenerations.Environmentalprotectionnotonlybenefitstheplane
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 潜水指导员安全宣传强化考核试卷含答案
- 薪税师岗位适应能力强化考核试卷含答案
- 蔬菜种苗工基础模拟强化考核试卷含答案
- 生物安全转基因生物安全合同
- 71 板块四 专题一 任务五 学案53 分析小说的主旨意蕴和意义价值
- 初三【数学(人教版)】24.2.1点和圆的位置关系(1) 教学设计
- 全孔机器人辅助胸腔镜肺切除术中国专家共识(2026 版)
- 八上4.1维护秩序靠规则课件(共20张)+内嵌视频
- 2026年产品设计造型设计资格考试试题及答案
- 2026年人工智能应用工程师试题及答案
- 学术不端防范进阶规范流程课件
- 2026秋新教材统编版九年级上册道德与法治期中素养测试卷(含答案)
- 2026年危重患者抢救制度培训课件(完整版)
- 五上5.1《中国人民站起来了-新中国的成立》教学课件
- 基础会计教材电子版
- 2026年高中语文文言文实词虚词高频用法手册
- 隆力奇集团在我国日化二、三级市场营销策略的深度剖析与展望
- 《重点区域生态保护和修复工程建设投资估算指南(试行)》
- 2026年入团考试150题题库及答案解析(完整版)
- 2026年4月自考04851产品设计程序与方法试题及答案含评分参考
- 2026年甘肃安泰集团有限责任公司招聘工作人员笔试备考题库及答案解析
评论
0/150
提交评论