




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
教学资料范本2020版高考英语总复习高考提能练二十七含解析外研版必修编 辑:_时 间:_高考提能练(二十七) Module 3Adventure in Literature and the Cinema.阅读理解A20xx济南高考模拟 At 1,345 meters above sea level, Ben Nevis is definitely not the worlds most difficult mountain to climb. But things get considerably tricky if instead of hiking shoes you put on a pair of 5inch high heels, especially if youre a guy. One English teenager recently proved that it was not impossible.Halfway up Ben Navis, one of his shoes broke, so he had to tape the shoes to his feet to make sure they stayed on. The weather didnt make it easy for him either, as he claimed that it rained pretty much the whole time, and he had to go against 40 to 50 miles an hour winds. Due to these difficult conditions, Ben and his friend had to turn back after reaching 900 meters up the mountain.Apart from providing a unique art school application project, the highheel climb also allowed the 19yearold to raise some money for worthy causes, like Sals Shoes, which provides footwear for barefoot children around the world.“Raising money for charity brings happiness to peoples lives and if I can do something ridiculous and bring someone happiness, then thats what its all about,” Ben said.体裁:记叙文题材:挑战自我主题:穿高跟鞋爬本尼维斯山【解题导语】本文主要介绍了19岁的英国学生Ben Conway穿5英寸(约13厘米)的高跟鞋爬海拔1 345米的本尼维斯山的故事。【难句分析】The weather didnt make it easy for him either,as he claimed that it rained pretty much the whole time,and he had to go against 40 to 50 miles an hour winds.分析:本句中The weather为主语;make it easy为“动词make宾语宾补”结构;as引导原因状语从句。译文:天气也并没有使他的爬山变得容易,因为他说天几乎一直在下雨,而且他不得不顶着每小时40到50英里的风前行。1What can replace the underlined word “tricky” in Paragraph 1?APleasant. BBoring. CTough. DSmooth. 答案与解析:C考查词义猜测。根据第一段中的“At 1,345 meters above sea level,Ben Nevis is definitely not the worlds most difficult mountain to climb”可知,海拔1 345米的本尼维斯山绝对不是世界上最难攀爬的山峰。根据画线词所在句中的“But”可知,前后句为转折关系,且根据前一句中的“difficult”及后一句中的“impossible”可知,画线词所在句表示,但是如果不是穿登山鞋而是穿一双5英寸的高跟鞋的话,特别是对一个男人来说,事情就相当难办了。因此画线词tricky的意思为“难办的,棘手的”,故选C项。干扰项分析:A项pleasant“令人愉快的,舒适的”;B项boring“枯燥的”;D项smooth“顺利的,光滑的”。2Why did Allen videotape the highheel climb for Ben? ATo prove nothing is impossible.BTo record a special experience.CTo promote their friendship.DTo assist in Bens application.答案与解析:D考查细节理解。根据第二段中的“He started. was joined by Callum MacKenzie Allen,a friend from his art foundation year,who videotaped the whole thing for a twominute video that served as his application project”可知,Allen录下Ben穿高跟鞋爬山的过程是为了协助Ben进行奖学金的申请,故选D项。3What does Paragraph 3 focus on?AThe difficulties in the climb.BThe climbing route.CThe terrible weather.DThe unexpected incident.答案与解析:A考查段落大意。根据第三段中的“Halfway up Ben Navis,one of his shoes broke. The weather didnt make it easy for him either,as he claimed that it rained pretty much the whole time,and he had to go against 40 to 50 miles an hour winds.Due to these difficult conditions”可知,Ben在穿高跟鞋爬山过程中高跟鞋坏了一只、天几乎一直在下雨、顶着每小时40至50英里的风,因此第三段主要写的是Ben在爬山过程中遇到的困难,故选A项。4What can best describe Bens story?APuzzling. BInspiring.CExciting. DFrightening.答案与解析:B考查推理判断。通读全文并根据第一段中的“One English teenager recently proved that it was not impossible”可知,Ben的故事向我们证明困难的事情是可以做到的,他的故事是鼓舞人心的,故选B项。B20xx成都第一次诊断Food blogs, celebrities, and nutritionists all advocate the benefits of eating organic (有机的) fruits and vegetables. But a new study published in Science Advancesdownsides.Organic fruits and vegetables typically cost more than conventional ones. To get a certificate as organic, farmers must meet specific criteria, including growing produce without the use of genetic engineering and chemical inputs. Without these methods, the growing process typically requires more labor, time, and money, a cost that is passed down to consumers.In addition, while organic produce is likely more nutritious than conventional fruits and vegetables, theres not a lot of evidence to support the claim that these often slight differences influence consumer health. The same is true for the pesticide remainder. In developed countries, where pesticide use is tightly regulated, theres no scientific consensus on how these often slight differences influence human health.Still, Seufert stresses that if you can afford to eat organic produce, you should do so. Organic farms provide safer work environments for workers, plus they support great biodiversity. The real takeaway from her study is not that organic produce is bad but that the practice needs more studies to increase the yield without lowering sustainability.But if you cant afford to buy organic produce, dont stress too much, particularly from a nutritional perspective.体裁:议论文题材:环保主题:有机农产品【语篇解读】本文主要介绍了有机农产品的一些情况,体现了学科核心素养中的“环保意识、健康饮食意识”的文化品格。【难句分析】In developed countries, where pesticide use is tightly regulated, theres no scientific consensus on how these often slight differences influence human health.分析:该句为主从复合句。句中where pesticide use is tightly regulated为where引导的非限制性定语从句,修饰先行词developed countries;句中how these often slight differences influence human health为how引导的宾语从句,作介词on的宾语。译文:在发达国家,杀虫剂的使用受到严格管制,在这些常常是细微的差异如何影响人类健康方面,没有科学的共识。5What does the underlined word “downsides” in Paragraph 1 most probably mean?ADangersBDrawbacks.CBenefits. DDifferences.答案与解析:B考查词义猜测和归纳与构建能力。根据第一段最后一句“While organic produce is likely slightly healthier to eat and, in some ways, more sustainable to grow, there are also downsides”可知,虽然有机农产品可能稍微健康些,但在某些方面,也有其缺点。再结合语境和下文陈述的有机农产品的缺点可以判断,画线词应指有机农产品不好的一面,B项意为“缺点”,故B项正确。AThe yield. B. The price.CThe water loss. DThe labor.答案与解析:7Which of the following will the author most probably agree with?AFarmers work environment should be improved.BOrganic produce should be made more efficiently.CIt isnt wise for consumers to buy organic products.DThe pesticide remainder do no harm to peoples health.答案与解析:B考查推理判断。根据第三段第四句可知,由于禁止使用基因工程技术和杀虫剂等,有机农场的产量估计会比传统农场的产量低19%至25%。据此可以判断,应当提高有机农业的生产效率,故B项正确。第五段的最后一句亦是提示。8In the authors opinion, why should we support organic produce?AIts environmentally friendly.BIts more nutritious.CIt helps keep the variety of plants.DIts safer for consumers.答案与解析:C考查推理判断。根据第五段第二句“Organic farms provide safer work environments for workers, plus they support great biodiversity”可知,有机农场为工人提供更安全的工作环境,而且有机农场有助于保持生物多样性。据此可以判断,我们应当提倡有机农产品的原因之一是能保持生物的多样性,故C项正确。.七选五20xx湖北省七市联考Do teenagers know how to sleep? If youre the parent of teens, you might be laughing to yourself. Thats all they know how to do. In truth, teens might not know enough about how to sleep, when to sleep and why. _1_.Just as we focus on our diets and exercise for health, we need to consider sleep necessary to our mental, physical and psychological health. “Good” sleep is sleep that is long enough to allow your brain to remove the side effects of daytime brain activity. Consistent bed times and wakeup times are the key to keeping our sleep cycles. _2_.Teens are social creatures, and the most attractive social “gathering” place these days is on their digital devices. _3_. Ideally, we should avoid blue light for at least half an hour before bed. But social media and homework that requires screen time mean too many kids are powering up their devices when their bodies should be powering down for the night._4_. Equally contributing to sleep issues are eating too late, taking naps, and failing to get enough exercise. In other words, these people never learned how to sleep.Over time, poor sleep leads to a decline in mood. _5_. Significantly, when I speak to my adult patients who are struggling with sleep issues, nearly all of them say their sleep problems started in high school.AWhen they are disturbed, our sleep is affectedBGoing to bed too late is only one part of sleep problemsCBeing exposed to blue light from our screens delays sleepDCurrent school schedules allow for about seven hours of sleep a nightEIt also contributes to a lot of medical issues, from being fat to heart diseaseFLater school start time really contributes to more sleep and improved healthGAs far as Im concerned, one important element is missing: sleep education 体裁:说明文题材:健康主题:睡眠教育【语篇解读】 本文主要介绍了要对青少年进行睡眠教育。1答案与解析:G本句位于段落末尾句,要么是段落主题句或是承上启下的过渡句。段落首句提出问题,第二句介绍父母的反应,第四句介绍孩子们的情况,故可推知,空处所在句是提出本段的观点也就是对首句问题的回答,所以选G项。2答案与解析:AA项中的代词they指代前句中的“Consistent bed times and wakeup times”,前后意思连贯,所以选A项。3答案与解析:CC项中的screens是空前“digital devices”的列举,同时句中的blue light在空处后句再次出现,这是同义复现。C项“接触来自我们屏幕的蓝光推迟了睡眠”与空后“理想情况下,我们应该在睡前至少半小时避免蓝光”构成了因果关系,所以选C项。4答案与解析:B空后列举了造成睡眠不好的几个方面,由此可见此段主要介绍导致睡眠不好的主要表现形式,所以B项中的“Going to bed too late(睡觉太晚)”也是之一,所以选B项。5答案与解析: EE项中的“contributes to”与前句中的“leads to”是相同的表达,同时also一词更好体现二者之间的连贯,所以选E项。.短文改错20xx陕西省部分学校第一学期摸底Most people expect their birthdays because of the presents they receive them. I have been getting my birthday presents but none of which have been remarkable so far. My parents always give me books which is fine but ordinary. Then, on my seventeen birthday, I got the best present ever. There was a white envelope. I opened it and find a key and a note. “Happy birthday, my dear nephew!” was written on hand. It was from his Aunt Jess. I looked at the key more closely but I realized it was a car key. This was best present. I became the owner of my own car thanks to my generously aunt.答案:Most people expect their birthdays because of the presents they receive . I have been getting my birthday presents but none of have been remarkable so far. My parents always give me
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 生活垃圾分类设备施工质量管理方案
- 给水处理工艺改进实施方案
- 市政管网施工环境保护方案
- 流域水利提升项目建设工程方案
- 生物胎盘知识培训内容总结
- 钬激光碎石术后护理诊断
- 生物滤池培训课件
- 偏瘫患者个案护理查房
- 2025年公共营养师考试四级公共营养师技能考核试题及答案
- 2025年人性本恶辩论赛辩论稿
- 术后患者管理制度、术后患者处理工作流程
- 高中体考笔试试题及答案
- 办公室管理-形考任务二(第一~第二章)-国开-参考资料
- 2025年无线电装接工(中级)职业技能考试题(附答案)
- 2024年秋季新北师大版七年级上册数学全册教案设计
- 2025年地磅租赁合同协议样本
- 2018天成消防B-TG-TC5000火灾报警控制器消防联动控制器安装使用说明书
- (高清版)DB32∕T 4443-2023 罐区内在役危险化学品(常低压)储罐管理规范
- 医院培训课件:《输液泵》
- 量子通信金融应用研究报告
- DBJ51-T 184-2021 四川省预成孔植桩技术标准
评论
0/150
提交评论