【优化指导】高中英语总复习 课时作业2 (BookⅠ Units 3~4) 人教版.doc_第1页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业2 (BookⅠ Units 3~4) 人教版.doc_第2页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业2 (BookⅠ Units 3~4) 人教版.doc_第3页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业2 (BookⅠ Units 3~4) 人教版.doc_第4页
【优化指导】高中英语总复习 课时作业2 (BookⅠ Units 3~4) 人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时作业(二)(book units 34).单项填空1you cant the fact that you are out of work.arun out ofbget along withckeep up withdget away from解析:run out of表示“用完(用尽);从跑出”;get along with表示“与相处”;keep up with表示“跟上(某人/某物)”;这里只有get away from才表示“逃离;逃避”。答案:d2i cant spare any time; ,i havent enough money,so i cant help you.ahoweverbthereforecthat is to saydon the other hand解析:however表示转折关系,指“然而”;therefore表示顺承关系,指“因此”;that is to say表示“换句话说;也就是说”;on the other hand表示“另一方面”。根据句意,应该选d。答案:d3(2012茂名模拟)there is so much noise here day and night that i can hardly stand it any more.will you consider away?amovebmovedcto movedmoving解析:句意:这里日日夜夜都有这么大的噪音,以致我不能再忍受了。你考虑着搬家吗?consider doing表示考虑做某事。答案:d4she has got a very high fever.we must take measures to reduce the temperature to a (n) level.aordinarybcommoncnormaldlow5 well even on wet roads,this kind of car is of high quality and is very popular.aconsideringbgettingchandlingdstriking解析:考查动词辨析。语境表示这个类型的汽车即使在潮湿的路面上也好驾驶,用handle表示“操纵,处理(难题)”,这里用作不及物动词,用现在分词作状语。答案:c6seeing the flood,she was to take the boat.ascary;scaringbscared;scaredcscary;scareddscared;scaring解析:scaryscaring,意为“令人害怕的”,用于修饰事物;scared“(人)感到害怕的”。答案:c7(2012兰州模拟)suddenly,a man driving a motor car the girls bag and took it away, into the darkness.aseizing;disappearedbseized;disappearedcseizing;disappearingdseized;disappearing解析:seize在此处是谓语动词叙述过去的情况,故用一般过去时;man和disappear之间是主动关系,故用现在分词作伴随状语。答案:d8mary came to france in 1940,and it wasnt long she became a french citizen.awhilebbeforecsincedduring解析:it is/was (not) long before.为固定句式,意为“需要很久/不久就”。本句意为“不久她就成了法国公民”。答案:b9some measures must be taken to tibetan antelopes.they are .aprotect;dangerbrescue;in dangercsave;dangerdprevent;out of danger解析:rescue tibetan antelopes“拯救藏羚羊”;be in danger“某物处于危险中”,由句意可知选b。答案:b10why did he spend so much time searching shop after shop for a shirt?oh,he was very about his clothes.aparticularbspecialccuriousdunusual解析:考查形容词辨析。句意为:“他为什么为了一件衬衣而一家接一家地逛商店?”“噢,他对衣服很挑剔”。be particular about表示“对挑剔/讲究”。答案:a11(2012丽水模拟)when i saw the cars crash on the road,a frightened feeling across my mind.aflashedbstruckchitdoccurred解析:句意:当我看到汽车在路上相撞的时候,一种可怕的感觉在我脑海中一闪而过。flash闪现;strike打击,罢工,敲;hit打击,碰撞;occur发生。答案:a12his two sisters asked to join in the competition to help him,so he, his two sisters,was more confident.aas well;as well asbas good;along withcas well;anddas well as;as well解析:as well和as well as都表示“也;还;又”;但as well是副词短语,其后不可接名词或代词;而as well as后须接名词或代词。当as well as用于主语之后时,句子的谓语动词应该与前面的主语保持一致。答案:a13(2012浙江联考)no one can imagine the difficulty he had his son to get rid of the habit of playing computer games.apersuadedbto persuadecpersuadingdpersuade解析:句意:谁也想象不出,为了说服儿子戒除玩网络游戏的瘾,他费了多大的劲。这里用have difficulty(in)doing sth.表示“做某事有困难”,此外v.ing形式作宾语,介词被省略了。答案:c14(2012皖北模拟)the three backpackers finally reached the top of mount huangshan, they could enjoy the breathtaking sights to their hearts content.awhenbwherecwhydhow解析:考查定语从句。此处先行词为mount huangshan,选用where引导定语从句,where在从句中作地点状语。答案:b15(2012陕西模拟)some equipment as well as a number of maps and books to the area since the earthquake occurred.ahas been offeredbhave been offeredcis being offereddare offered解析:根据since从句可知主句时态用完成时态,排除c、d选项;又因as well as着重点在前,谓语动词用单数。答案:a.完形填空(2012赣州模拟)“i found this upstairs.” my 16yearold daughter enters the kitchen and hands me the 40yearold 1 .it is a picture of my 2 and me standing on the front lawn at our house in nj. he was a big man,and with his smile wide,he looks 3 and confident.i look pretty happy snuggled (依偎) against him.then,without warning still 4 the old photograph i burst into 5 .my daughter backs away for a moment,probably 6 .i dont think she has seen me cry before.i never saw my father 7 either.i look at the 40yearold photograph and see him so 8 ,but of course he would 9 have a chance to grow old.the last time i talked to him was 10 my father was in florida on business,and felt chest pains,he just told me not to 11 ,he was fine.so what 12 did i learn when he died of a heart attack at 59?life goes by fast,dont waste a moment,tell the ones you love 13 you feel,and show affection every chance you get.i am still gripping (紧握) the photograph and 14 .my daughter,not sure what to do,puts her arms around my shoulders and tries to 15 me.“i know you 16 him,”she says to me.and i do.still.every day.its okay to feel this 17 .you cant have an up without a down,a back without a frontor a happy without a sad.this is the 18 you pay for having a great father.you get the 19 ,the tender momentsand you get the tears at the end,too.my father,is worth the tears.and if your father is worth them,let him 20 .as the old proverb says,“when a father gives to his son,they both laugh.when a son gives to his father,they both cry.”文章大意本篇主要讲述了作者对父亲的怀念。1a.letterbstorycphotographdbook解析:根据下文开头its a picture of my 2 and me.及第四段首句中的the 40yearold photograph可知,女儿递给作者的是一张四十年前的老照片,故选c项。答案:c2a.motherbfathercsisterdbrother解析:根据第三段末句可知,这张照片是作者与父亲的合影,故选b项。答案:b3a.excitedbsuccessfulcactivedstrong解析:根据he was a big man可知父亲很强壮,故选d项。答案:d4a.holdingbsavingcleavingdtaking答案:a5a.laughterbsongctearsdanger6a.boredbcuriouscnervousdscared解析:根据下一句可知,在作者看来,女儿从没见自己哭过,所以很可能是害怕了(scared)。答案:d7a.shoutbcryccalldburst解析:从句末either 一词可知选cry。答案:b8a.youngbhealthychappydbrave解析:从下面的but of course he would 9 have a chance to grow old可知young符合语境。答案:a9a.alwaysbyetcseldomdnever解析:作者看着这张旧照片,照片中的父亲是如此年轻(young),但是,当然,他不会(never)再有机会老去了。答案:d10a.whenbbeforecafterduntil解析:作者想起了最后一次与父亲通话是父亲在佛罗里达州出差时,故选a项。答案:a11a.mentionbhurrycworrydsay解析:本句表示:当父亲胸口疼痛时,为了不让作者担心,父亲告诉作者自己很好,不用担心(worry)。答案:c12a.experiencesbknowledgecadvicedlessons解析:从下文作者的感悟可知,此处是指当父亲死于心脏病发作时,作者从中得到的教训(lessons)。答案:d13a.wherebhowcwhatdwhy解析:此处作者在抒发自己的人生感悟:生命稍纵即逝,切莫浪费时光,一有机会就要告诉你所爱的人你的感受如何,并且将你对他们的爱表达出来。答案:b14a.sobbingbthinkingcstandingdexplaining答案:a15a.remindbencouragecpersuadedcalm解析:“我”从回忆中回到现实,仍然手握照片哭泣着(sobbing),面对此情此景,女儿无所适从,试图安慰“我”,使“我”平静(calm)下来。答案:d16a.likebmisscunderstanddrecall解析:女儿安慰作者“我知道你想念(miss)他”。答案:b17a.impressionbtroublecpaindmemory答案:c18a.debtbpricecmoneydloss解析:根据下文,作者发出感叹:生命中永远存在着依存、对立,无落哪有起,无后亦无前,无悲则无喜。而自己拥有如此伟大的父亲,所以自己丧父之痛才如此深刻,这种痛苦是拥有好父亲的代价(price),想到这一切作者才感到释然(its okay to feel this pain)。答案:b19a.joybluckcchancedproblem解析:此处作者表示“你得到过幸福与温存,那么最后你也会得到眼泪与痛苦”,这与上文作者的感慨形成很好的照应。答案:a20a.gobknowcrememberdforget解析:作者推己及人,告诫读者“我的父亲值得我为之抛洒眼泪,如果你的父亲也值得你这样,那么请你在他还在世时让他知道(know)”。答案:b.阅读理解(2012青岛模拟)chinese netizens who like to create and use cyber words such as “gelivable” might find a new regulation very“ungelivable”the new regulation by the general administration of press and publication last week banned the use of chinglish words created by netizens for publishing the chinese language.“gelivable”,combining the pinyin geili (giving strength) with the english suffix (后缀) for adjectives,literally means“giving power”or“cool”different suffixes and prefixes were then added to the word.“hengelivable”means“very cool”,and“ungelivable”means“dull,not cool at all”cyber language is popular among chinese netizens,who create chinglish words to reflect phenomenon in society.one example is“antizen”,which refers to college graduates who earn a meager salary and live in small rented apartments,like tiny and laborious ants.david tool,a professor with the beijing international studies university,said its very interesting to combine chinese with english to create new words.“english is no longer mysterious to the chinese people.they can use the language in a flexible way according to their own experiences,”tool said.at the announcement of the regulation by the general administration of press and publication,netizens expressed their concern.“the administration is totally ungelivable,”said a netizen named laoda1713.“i know other netizens will shed tears with me.it is a good chance to enrich our language”“language is always developing,”said a columnist,wang pei.“it needs to be updated to absorb foreign culture and folk wisdom.”but an unnamed official with the administration said that,in fact,many senior staff from news media who supported the regulation were worried that years later,the younger generation would forget how to use formal chinese expressions.the official also pointed out that the regulation was only for formal publications in chinese language,and it only banned chinglish words in the publication.1the new regulation by the general administration of press and publication may be aimed at .asimplifying the chinese languageblimiting the development of languagecbanning the use of chinglishdmaking the netizens more serious解析:细节理解题。从第一段的最后一句可知。答案:c2the underlined word“meager”in the third paragraph probably means .apoorbflexiblechighdplentiful解析:词义猜测题。从语境live in small rented apartments可知这部分人工资很低。故答案为a项。答案:a3from this passage we can infer that .athe chinese people like their own language onlybthe english words are considered informal in chinacnobody in china will support the new regulationd“gelivable”will be popular among chinese netizens解析:综合第5、6段可知答案。答案:d4which may be the title of this passage?acyber words face an ungelivable regulationbcyber words make language livelycdifferent views about cyber languagednew phenomenon in china答案:a.短文改错i was lucky enough to get a job this term to act for the studentsin the law school to prepare for

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论