高考英语阅读理解强化训练DayEighteen_第1页
高考英语阅读理解强化训练DayEighteen_第2页
高考英语阅读理解强化训练DayEighteen_第3页
高考英语阅读理解强化训练DayEighteen_第4页
高考英语阅读理解强化训练DayEighteen_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、高考英语阅读理解强化训练 Day EighteenPassage 1Lawrence Public Schools High School Uniform StandardsShirts: All students will be required to wear a polo or oxford shirt. Each shirt must be in the color chosen by their school and have the appropriate school logo as noted below. Shirts are to be purchased from the

2、 stores as listed below. No other shirts will be allowed as part of the high school uniform. All shirts are to be put into trousers at all times and only one button below the collar may be open. Tight, baggy or oversized shirts are not permitted.Pants: All students will be required to wear brown bel

3、ted pants. All pants must be worn with a smooth, flat black or brown belt, which must be visible and fastened at the waist. The length of the pant leg must be long enough to cover socks. Pants may not be made of jean materials, or any other form-fitting material. Pants are to fit properly, so they a

4、re not extremely tight, baggy, or worn below the waist.Skirts: Girls may wear skirts over their uniform skirt. The length of the skirt may be not shorter than one inch above the middle of the kneecap. Jean skirts are not permitted. Girls are not allowed to wear dresses.Gym Clothes: The uniform for g

5、ym will consist of basketball style shorts or sweatpants and a plain gray T-shirt. Shorts and sweatpants should be navy blue.Footwear: All students will be required to wear solid black, low cut, dress shoes or sneakers. Dress shoes with laces and sneakers must be tied and socks must be worn. Platfor

6、ms, and boot-type or athletic footwear are not permitted. Black, brown boots are allowed during cold weather, as long as they are worn tied or zipped with pant legs over them during school time.1. In Lawrence Public High Schools, students are against the rules when.A. they wear an oxford shirt with

7、the school logoB. the polo shirts they wear are too looseC. the pant legs are long enough to cover socksD. the skirts of the girls cover the kneecap2. What will the students wear when they have PE lesson?A. A plain gray T-shirt and navy blue shorts or sweatpants.B. Gym uniforms of ball games style.C

8、. White polo T-shirt and brown pants with a black belt.D. Oversized shirt and pants of jean materials.3. What will follow this passage?A. School logo designers.B. School departments.C. Names of shirt shops.D. Names of school authorities.4. Where can we find this passage?A. The newspaper about the La

9、wrence Public SchoolsB. The textbook of the Lawrence Public SchoolsC. The guidance to the freshman of the Lawrence Public SchoolsD. An advertisement of the clothes store in the Lawrence Public SchoolPassage 2Hundreds of years ago, a Roman army came north from England to make war on Scotland. The Sco

10、ts, a brave people, loved their country very much. They fought hard to drive the enemy out of Scotland, but there were too many Romans. It looked as if the Romans would win.One night, the leader of Scots marched his soldiers to the top of a hill. "We will rest here tonight, my men, "he sai

11、d. "Tomorrow we will fight one more battle. We must win or we will die. "They were all very tired, so they ate their supper quickly and fell asleep. There were four guards on duty, but they, too, were very tired, and one by one, also fell asleep.The Romans were not asleep. Quickly they gat

12、hered at the foot of the hill. Slowly they climbed up the hillside, taking care not to make a sound. Closer and closer they came to the sleeping Scots. They were almost at the top. A few minutes more, the war would be over. Sudde nly, One Of them Put his foot On a thistl蓟().He Cried Out and his sudd

13、en cry woke the Scots. In a moment, they were on their feet and ready for battle. The fighting was hard but it did not last long. The Scots wiped out the Romans and saved their country.The thistle is not a beautiful plant. It has sharp needles all over it. Few people like it. But the people of Scotl

14、and liked it so much that they made it their national flower.1. Hundreds of years ago there was a war between.A. Roman army and North EnglandB. Roman army and the ScotsC. England and ScotsD. a brave people and the Scots2. "We must win or we will die. "What the leader of the Scots said mean

15、s.A. they were sure to winB. they couldn't escape from deathC. they would win and then they would dieD. they must try hard to win, otherwise they would be killed3. The Romans climbed up the hill quietly because.A. they didn't want to wake the ScotsB. they wanted to reach the topC. they wante

16、d to catch the four guards firstD. they were afraid of the sharp needles of the thistle4. What's the main idea of the passage?A. The thistle is a beautiful plantB. The people of Scotland like the thistleC. The Romans are a brave peopleD. The thistle helped the Scots win the battle.Passage 3Membe

17、rs of the working class have blue-collar jobs. They are construction workers, truck drivers, mechanics, steel workers, electricians, and the like. What makes this class differ from the lower class is, first, longer periods of employment and therefore, more fixed incomes and,second, employment in ski

18、lled or semiskilled (半熟练的) occupations, not unskilled ones. Although unemployment hits all levels of the American economy, including those of skilled and semiskilled workers, it is most common at the bottom of the class structure and increasingly less common at each level upward. They consider thems

19、elves to be respectable and hard working and they look down upon members of the “ lower ”class, whom they often consider to be lazy, dishonest, and too ready to exploit public assistance.Most people in the working class have at least high school education. Many have some experience of college(especi

20、ally community college), though few are college graduates. Unionization has helped the working class, but a rapidly changing economy and frequent periods of high unemployment make it difficult for most of its members to be able to increase their savings greatly. Purchasing a house for people in this

21、 class is extremely difficult, although a certain percentagemay receive houses from their parents. (Home-owning rises with social class.)A greater number of the members of the working class take relatively little satisfaction in their jobs, because much of their work is ordinary and boring. As a res

22、ult, many Seek their ma in SatiSfaCti On in recreati ona娱乐的) activities. Many members of this class would like to earn enough money to leave their jobs and start their own buSineSSeS, though few make it. Many place their expectationS on their children, hoping that they at leaSt will riSe in the ladd

23、er of SucceSS, American Style.1. Which of the following iS TRUE about the working claSS?A. They are often employed aS Skilled and SemiSkilled workerS.B. They are often offered jobS with high incomeS.C. They are often conSidered lazy and diShoneSt.D. They are often exploited by the public.2. The unde

24、rlined word(“Ph iat ra”graph 1 ) roughly meanS .A. Strike with a blow B. have bad effectS on C. break up D. beat3. Most people in the working class .A. have difficulty increasing their savings greatlyB. have at least some experience of collegeC. receive houses from their parentsD. buy houses by them

25、selves4. Many members from the working class are not satisfied with their jobs becauseA. they could not rise in the ladder of successB. they are not interested in their jobsC. they could not earn much moneyD. they are not their own bossesPassage 4Here are some great people and their achievements.Mar

26、y Anderson windscreen wiperBack on a freezing winter' s day in 1902, Mary Anderson was travelling by trainthrough New York City. Snow was falling, forcing the driver to stop repeatedly and get out to clear it. Each time the door opened, Mary suffered a gust of sub-zero air. She had an idea: why

27、not make some kind of a rubber blade that could be operated from inside the vehicle? And that' s exactly what she did.Josephine Cochrane dishwasherThe dishwasher dates back even earlier to the 19th century, and to the dinner parties thrown by a lady called Josephine Cochrane. As a frequent host,

28、 she wanted a machine that could wash dishes faster than people. Her response was to develop what was to become the first commercially successful dishwasher. Interestingly, innovation was in her blood: her grandfather had invented the steamboat.Stephanie Kwolek KevlarKevlar is the lightweight fibre

29、used in bulletproof vests. The material is used by millions every day and has saved countless lives. The super tough fabric is also used inObjeCtS ranging from gloves to airpla nes. In credibly, its Stre ngth-to-weight ratio(比强 度) is five times higher than steel. Again, it was invented by a woman, t

30、he American chemist Stephanie Kwolek, in 1964.GraCe HOPPer first COmPile编译程序)One of the most important inventions of the 20th century must surely be the ComPuter Programme. The world of Programming is unbalanCed in terms of gender. Men vastly outnumber women, and take home around 30% more Pay than t

31、heir female CounterParts on average. But baCk in the 1940s and 1950s, women were at the forefront of this new field. GraCe HoPPer is Credited with inventing the first ComPiler in 1952, WhiCh SerVeS as the bridge between code and the binary(二进制的)OneSand zeros understood by ComPuters.1. What do the in

32、ventions mentioned in the Passage have in Common?A. Their inventors are all females.B. They were all invented in the 19th Century.C. They were invented for the ConvenienCe of the inventors.D. They were the most imPortant inventions at their times.2. What do we know about JosePhine CoChrane?A. She in

33、vented the dishwasher as well as the steamboat.B. She was greatly insPired by her grandfather.C. It troubled her a lot to wash dishes after Parties.D. She invented the dishwasher at the request of her guests.3. What Can be inferred from the Passage?A. WindsCreen wiPers Came out earlier than dishwash

34、ers.B. Mary Anderson 's invention saved Countless drivers' lives.C. GraCe HoPPer is a Pioneer in ComPuter Programme.D. Kevlar is five times lighter than steel.Passage 5There are many Programs for high sChool students today that helP lonely teenagers deal with loneliness. However, loneliness

35、is not only an issue for teens but also an important and rarely acknowledged one in the elderly.In Britain, Tracey Crouch was appointed to be the first Minister of Loneliness in order to address the issues caused by loneliness. This is the first time such a position has been created.In Britain, ther

36、e are around 9 million people who say they are lonely frequently. In Germany, a study conducted by Ruhr University Bochum found that 20 percent of people over the age of 85 felt lonely, and 14 percent of those between age 45 and 65 felt socially lonely. In the United States, more than 25 percent of

37、the population lives alone, more than 50 percent are unmarried.Loneliness is generally associatedwith heart disease,overweight, and anxiety. Additionally, the stress from loneliness can cause your cells to change on a molecular(分子)level that reduces its abilities to defe nd your body aga inst diseas

38、es. In fact, doctors believe having feelings of loneliness is equivalent to smoking 15 cigarettes per day in regard to its effect on health!In Britain, the new Minister of Loneliness will help introduce government policies on the issue and fund a charityan organization for helping people in need, to

39、 devotetheir efforts towards aiding loneliness. There are charities that link lonely seniors to high school students in order to give them a line of communication whenever they feel lonely!The possibilities for the new Minister of Loneliness are endless. For example, she can provide education servic

40、es to household businesses so that they can identify lonely customers if they see one. Loneliness fits into the category of being a social issue that must be monitored by the entire community in order to help those in need. Therefore, government involvement in medical services and care for seniors a

41、nd others is vital for happy seniors.1. How does the author develop Paragraph 3?A. By listing some statistics.B. By giving examples of lonely people.C. By pointing out similarities and differences.D. By comparing different cultures in different countries.2. What does the underlined word“ equivalent

42、” in Paragraph 4 probably mean?A. Relevant.B. Similar.C. Opposite. D. Superior.3. What will the Minister of Loneliness do?A. Do housework for lonely people.B. Develop friendships with the elderly.C. Help fund charities to aid lonely people.D. Communicate with anxious school students.4. What is the m

43、ain idea of the text?A. UK becomes the capital of loneliness.B. Loneliness affects old people' s life worldwide.C. Many teenagers suffer from loneliness.D. UK' s Minister of Loneliness settles loneliness.11参考答案Passage 11. B 推理题。根据第一段最后一句 " Tight, baggy or oversized shirts are not permit

44、ted" 可知 , 不允许穿紧的、宽松的或特大号的衬衫 , 由此可知当 polo 衫太 松时是违反校规的。故选 B2. A 细节理解题。根据倒数第二段中的 "The uniform for gym will consist of basketball style ShOrtS or SWeatPants and a PIain gray T shirt. ShOrtS and SWeatPants should be navy blue" 可知在上体育课时 , 学生们要穿灰色 T 恤和海军蓝色短裤或 运动裤。故选 A3. C 推理题。通过整体内容可知 , 这里主要

45、介绍了劳伦斯公立学校高中校服 标准 , 因此接下来会介绍可以在哪些地方能买到这些服装。故选 C4. C 推理题。这篇文章主要讲了劳伦斯公立中学校服标准, 这是学校的一个规定 , 再根据第一、二段中的 "All students Will be required tO Wear a POlO Or OxfOrd shirt", 因此可以判断这篇文章可能是对新生的指导。故选 CPassage 21. B 细节理解题。根据文章第一段 "Hundreds Of years ago, a Roman army Came north from England to make

46、War on Scotland"数百年前,罗马军队从英国来到北部 对苏格兰发动战争;可知数百年前有一场罗马与苏格兰的战争。故选 B。2. D 猜词题之句子。根据文章第二段 "he said. "TomorroW We Will fight one more battle. We must Win or We Will die. " 他说, "明天还要进行一场战斗。我们必 须赢 , 否则我们会死的 , 可知他们必须努力争取 , 否则他们将被杀死。故选 D。3. A 细节推断题。根据题干关键词 The Romans climbed uP the h

47、ill 定位文章 第四段 "SloWly they climbed uP the hillside, taking care not to make a sound. Closer and closer they Came to the SIeePing Scots他们慢慢地爬上山坡,小心不要出声。 接近他们来到沉睡的苏格兰 , 可知罗马人悄悄爬上小山是因为不想吵醒苏格兰 人。故选 A 。4. D 主旨题。通读全文 , 文章讲述了几百年前 , 在苏格兰人民抵御罗马军队 的入侵的战斗中 , 一种叫蓟的植物在关键时刻帮助苏格兰人击败了罗马军队 , 拯 救了苏格兰。故选 D。Passage

48、 31. A 细节理解题。题目问的是关于工人阶级的叙述哪个是正确的。选项 A, 他们大都是熟练工和半熟练工,这是原文 employment in skilled or semiskilled OCCuPatiOns的同义改写;选项B,他们有高收入的工作,这是偷梁换柱,原文中 说的是fixed in come,没有高收入的意思;选项 C,他们被认为是懒散和不诚实 的,这是张冠李戴,因为文中说的是lower class,而不是working class;选项D, 他们经常被公众剥削,而文中说的是lower class太愿意接受公众援助了(剥削” 公众援助)。因此正确答案为 A。2. B词义猜测题。

49、题目问的是hit在文章中的意思是什么。选项 A ,重创; 选项B,对产生不良的影响;选项 C,分裂、衰落;选项D,打、击。该句 的意思是失业影响了美国经济中的各个阶层,选项 B 的解释较为贴切,因此正 确答案为 B。3. A细节理解题。选项A ,很难使他们的储蓄额大量增加;选项 B,大多数工人阶级都至少是受过大学教育的;选项C,大多数工人阶级得到父母留下来的房子;选项D ,大多数工人阶级能够自己买房子。根据文章第二段,工人阶级之 中只有少数人接受过大学教育, 而且他们收入较少, 无法自己购买房子, 有少数 人可以得到父母留下来的房子,故选项 B、 C、 D 表述不正确。因此正确答案为 A。4. B 细节理解题。题目问的是为什么很多工人都不满意他们的工作。 选项 A,他们很难成功;选项B,他们对自己的工作没有兴趣;选项 C,他们赚钱不多; 选项D ,他们自己不是老板。根据文章最后一段第一句话“.because much of theirwork is ordinary and boring. 因为他们的工作普通乏味。 ”可知,他们对工作没 有兴趣,因此正确答案为 B。Passage 41. A 细节理解题。根

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论