高中英语选择性必修一 Unit 5 Working the Land单元综合练(解析版)_第1页
高中英语选择性必修一 Unit 5 Working the Land单元综合练(解析版)_第2页
高中英语选择性必修一 Unit 5 Working the Land单元综合练(解析版)_第3页
高中英语选择性必修一 Unit 5 Working the Land单元综合练(解析版)_第4页
高中英语选择性必修一 Unit 5 Working the Land单元综合练(解析版)_第5页
已阅读5页,还剩14页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、选择性必修一Unit 5 Working the Land单元综合练总分:120分 时间:100 分钟单元拾零(每小题1分,共10分)1They envision (展望) an equal society, free of poverty and disease.2This commercial forest is very productive and can generate (产生) good economic returns. 3Theres no shortage (短缺) of ideas when it comes to improving the education of c

2、hildren. 4It wants the government to take action to boos t (使增长) the economy.5This years yield (产量) of wheat is higher than ever before. 6At least 5,000 people were killed, and thats a conservative estimate (估计) .7The first reason to tackle (处理) these problems is to save childrens lives.8Where there

3、 are conflicts and crises (危机), there is opportunity. 9These days we have more money and more leisure (空闲)to enjoy it.10The President is under intense (十分强烈的)pressure to resign.第二部分单元提升: 阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C、D中选出最佳选项。AAlex Palmer says hell never forget

4、his 13th birthday, not because of a gift or a party, but fire. “It made me realize how valuable life is,” said Alex, a seventh grader at Monroe Demonstration School in Tulsa, Oklahoma.On April 18, Alex and many other kids from his school were riding home on a school bus when they suddenly saw smoke

5、coming from the bus engine. “It was jaw-dropping,” he told reporters.By the time Alex and some other kids made it out the bus back door, the bus was already on fire. And some of their schoolmates were still inside. So he and some of the other older kids took action.“One little kid was slowing everyo

6、ne down with his big backpack, ” eighth grader Destiny Fain said, “so I got it off and threw it to the side and helped to make sure all the little kids werent fighting or pushing. ”As that was going on, sixth grader Marketez Doyle-Smith reportedly helped another classmate who had trouble in breathin

7、g because of the smoke. “We saw our friend lying on the ground,” he said, “so we took our shirts off and waved them to get him some air to breathe.”Marketez also reportedly stopped a younger kid trying to get back on the bus to search for something hed left behind. “Were all a family,” he told repor

8、ters. “So I went back to help the little kid.”Finally everyone made it off safely, thanks to Alex, Destiny, Marketez and several other kids. By later that day, they were already being called heroes. “I really dont see it as being a hero,” Alex said, according to The World. “I see it as the right thi

9、ng to dohelping others before you help yourself.”1. What happened on Alex s way home?A. The school bus was on fire suddenly.B. There was a party for Alexs birthday.C. He received a gift from his classmate.D. Some classmates quarreled with each other.2. By saying Were all a family.” Marketez probably

10、 meant A. Were brothers in the same family.B. Its our duty to help each other.C. Were classmates in the same class.D. The thing left on the bus is mine.3. According to the last paragraph, Alex thought that he A. was not a brave student.B. had the right to do anything.C. had just done what he should

11、do.D. hated to be called a hero by others.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Alex和他学校的许多其他孩子回家的路上,校车突然起火,很多孩子并没有慌张,而是全力施以援手,最终所有孩子安全下车。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“On April 18, Alex and many other kids from his school were riding home on a school bus when they suddenly saw smoke coming from the bus engine

12、.( 4月18日,Alex和他学校的许多其他孩子正坐着一辆校车回家,突然他们看到校车的发动机冒烟)”可知,Alex回家的路上,校车突然着火了。故选A。【2题详解】词句猜测题。根据第六段中“Marketez also reportedly stopped a younger kid trying to get back on the bus to search for something hed left behind.(据报道,Marketez还拦住了一个试图回到车上寻找他落下的东西的小男孩)”以及后文“So I went back to help the little kid.(所以我回去帮

13、助那个小孩)”可推知,Marketez 看到一个孩子要回到车里拿东西,他给予制止,自己去帮助取回来,所以Marketez说“我们都是一家人”的意思可能是互相帮助是我们的责任。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一段中“I really dont see it as being a hero,” Alex said, according to The World. “I see it as the right thing to dohelping others before you help yourself.”(据世界杂志报道,Alex说:“我真的不把它看作一种英雄行为。我把它视为一种该做

14、的正确的事情。我认为应该先帮助别人再帮助自己。”)”可推知,Alex认为他刚刚做了他应该做的事情。故选C。 BMost people know that Marie Curie was the first woman to win the Nobel Prize, and the first person to win it twice. However, few people know that she was also the mother of a Nobel Prize winner.Born in September, 1897, Irene Curie was the first

15、of the Curies two daughters. Along with nine other children whose parents were also famous scholars, Irene studied in their own school, and her mother was one of the teachers. She finished her high school education at the College of Svign in Paris.Irene entered the University of Paris in 1914 to pre

16、pare for a degree in mathematics and physics. When World War I began, Irene went to help her mother, who was using X-ray facilities (设备) to help save the lives of wounded soldiers. Irene continued the work by developing X-ray facilities in military hospitals in France and Belgium. Her services were

17、recognised in the form of a Military Medal by the French government.In 1918, Irene became her mothers assistant at the Curie Institute. In December 1924, Frederic Joliot joined the Institute, and Irene taught him the techniques required for his work. They soon fell in love and were married in 1926.

18、Their daughter Helene was born in 1927 and their son Pierre five years later.Like her mother, Irene combined family and career. Like her mother, Irene was awarded a Nobel Prize, along with her husband, in 1935. Unfortunately, also like her mother, she developed leukemia because of her work with radi

19、oactivity (辐射能). Irene Joliot-Curie died from leukemia on March 17, 1956.4. Why was Irene Curie awarded a Military Medal?A. Because she received a degree in mathematics.B. Because she contributed to saving the wounded.C. Because she won the Nobel Prize with Frederic.D. Because she worked as a helper

20、 to her mother.5. Where did Irene Curie meet her husband Frederic Joliot?A. At the Curie Institute.B. At the University of Paris.C. At a military hospital.D. At the College of Svign.6. When was the second child of Irene Curie and Frederic Joliot born?A. In 1932.B. In 1927.C. In 1897.D. In 1926.7. In

21、 which of the following aspects was Irene Curie different from her mother?A. Irene worked with radioactivity.B. Irene combined family and career.C. Irene won the Nobel Prize once.D. Irene died from leukemia.【答案】4. B 5. A 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。里夫人是第一个获得诺贝尔奖的女子,也是第一个获得两次诺贝尔奖的人。然而,很少有人知道,她的女儿也获得过诺贝

22、尔奖。居里夫人的女儿Irene跟随母亲从事镭元素的研究,与丈夫一起获得了诺贝尔奖。遗憾的是,Irene跟母亲一样,也是因辐射患上了白血病。【4题详解】细节理解题。根据第三段“Irene continued the work by developing X-ray facilities in military hospitals in France and Belgium. Her services were recognized in the form of a Military Medal by the French government.”可知,Irene帮助她的妈妈研发治疗伤者的X射线设

23、备,为救治伤员作出了贡献,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段“In December 1924, Frederic Joliot joined the Institute, and Irene taught him the techniques required for his work. They soon fell in love.”可知,Irene在Curie Institute遇到了她的丈夫,故选A。【6题详解】细节理解题。根据第四段“Their daughter Helene was born in 1927 and their son Pierre five years l

24、ater.”可知,他们的第二个孩子是在1927年有了第一个孩子之后的第五年,即1932年出生的,故选A。【7题详解】细节理解题。根据最后一段“Like her mother, Irene combined family and career. Like her mother, Irene was awarded a Nobel Prize .also like her mother, she developed leukemia because of her work with radioactivity”可知,Irene和她妈妈一样,兼顾家庭和事业,被授予诺贝尔奖,由于从事的工作与辐射有关,

25、她和妈妈一样得了白血病,根据第一段“the first person to win it twice”可知,居里夫人两次获得诺贝尔奖。故选C。CAs France enters a strict four-week lockdown in order to prevent a dangerous second wave of coronavirus, its independent booksellers have requested the status of an essential serviceA statement announced by booksellers associati

26、on wants bookshops to be listed alongside supermarkets and drugstores as necessary to human well-beingBookstores might not be the first thing that comes to mind when we think about whats needed in a dangerous situation, but they offer mental comfort that few other businesses can matchBooks satisfy o

27、ur needs for understanding, reflection, sharing and communication, even in separation, says the statementThey appeal to the French government to leave our bookstores open, so that social separation is not also cultural isolationBookstores have already established rules of conduct that allow shopping

28、 to occur in a safe, gem-free mannerThey want curbside(路边)pickup to be allowed to continue, which means placing a customers order to his car trunk without the buyer leaving his vehicleThe staff should wear a mask and maintain at least six feet of distance while delivering goodsWe also reached out to

29、 the American Booksellers Association(ABA)to learn whether American booksellers also view themselves as a much-needed serviceCEO Allison Hill admits that booksellers in no way outweigh healthcare workers during the stay-at-home period, but the role of bookstores and books should not be underestimate

30、dBooks are important to many people this year for various reasons, including homeschooling, education, emotional support, connection, and humanityThat is why bookstores in the USare given essential status during shutdowns so that they can continue offering curbside service Despite this, independent

31、booksellers are struggling across the US, as they are in FranceHill said in a press release that one bookshop has closed per week since COVID-19 started and that 25% are in danger of closing by January8. Why did the association announce the statement?A. To keep bookstores runningB. To run bookshops

32、near marketsC To compete with US booksellersD. To stress the benefits of books9. According to Paragraph 3, how will bookstores operate safely?A. By providing home deliveryB. By giving away free masksC. By offering less contact pickupD. By forcing buyers to leave the cars10. What can we infer from Al

33、lison Hills words?A. American bookstores are considered necessaryB. The great importance of books is overlookedC. Booksellers are more important than doctorsD. A quarter of bookstores have closed by January11. Whats the main idea of the passage?A. Books offer mental support in tough timesB. Bookstor

34、es should be an essential serviceC. Bookstores are at the risk of closing downD. Booksellers contribute a lot during the pandemic【答案】8. A 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】本文是说明文,介绍了在隔离期间,书店应该是一项必不可少的服务。【8题详解】推理判断题。根据第二段的“A statement announced by booksellers association wants bookshops to be listed alongside

35、supermarkets and drugstores as necessary to human well-being.( 书商协会宣布的一份声明希望书店与超市和药店一起开市,作为人类福祉的必要条件)”以及下文“They appeal to the French government to leave our bookstores open, so that social separation is not also cultural isolation(他们呼吁法国政府“让我们的书店开放,这样社交隔离也不是文化隔离)”可推断,协会发表声明是为了让书店继续运营下去。故选A。【9题详解】细节理

36、解题。根据第三段的“They want curbside(路边)pickup to be allowed to continue, which means placing a customers order to his car trunk without the buyer leaving his vehicleThe staff should wear a mask and maintain at least six feet of distance while delivering goods(他他们希望路边皮卡可以继续使用,这意味着在买家不下车的情况下向他的汽车后备箱下订单。运送货物时

37、,工作人员应佩戴口罩,并保持至少六英尺的距离)”可知,书店通过提供较少接触性的皮卡送货安全运行。故选C。【10题详解】推理判断题。根据最后一段的“CEO Allison Hill admits that booksellers in no way outweigh healthcare workers during the stay-at-home period, but the role of bookstores and books should not be underestimated(首席执行官艾莉森希尔承认,书商“在隔离期间绝不会超过医疗保健人员”,但书店和书籍的作用不应被低估)”

38、可推断,从艾莉森希尔的话中,我们知道书店在疫情之下的美国被认为是必要的。故选A。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,第一段提出了文章的话题:在法国书商要求在隔离期间提供必要的服务,第二段讲了书商协会的一个声明,呼吁开放书店;第三段讲述美国书商协会也认为书店和书籍的作用不应该别低估,因此推断本文主要讲的是疫情期间,书店应该是一项必不可少的服务。故选B。DA wifes level of education positively influences both her own and her husbands chances of having a long life, according t

39、o a new Swedish study.In the study, researchers from the Swedish Institute for Social Research in Stockholm found that a womans level of education had a stronger connection to the likelihood of her husband dying over education. Whats more, they discovered that a husbands social class, based on his o

40、ccupation, had a greater influence on his wifes longevity(长寿) than her own class.“Women traditionally take more responsibility for the home than men do, and, as a result, womens levels of education might be more important for determining lifestylesfor example, in terms of food choicesthan those of m

41、en,” say Srs. Robert Erikson and Jenny Torssander of the Swedish Institute for Social Research in Stockholm.The results show that a husbands level of education does not influence his longevity, but that men with partners who had quit studying after school were 25 per cent more likely to die early th

42、an men living with women holding university degrees. In turn, those married to women with university degrees were 13 percent more likely to die early than those whose wives had post-graduate qualifications.According to the researchers, a woman with a good education may not marry a man who drinks and

43、 smokes too much or who drives carelessly, and men with such habits may not prefer highly educated woman. Drs. Erikson and Torssander also suggest that better-educated women may be more aware of what healthy eating and good health care consist of.The findings suggest that education has a huge impact

44、 on how long and how well people live. It also reflects social factors, since educated individuals usually have better jobs, which allow them to afford healthier diets and lifestyles, as well as better health care.12.In this passage the author intends to _.A. present the results of a studyB. encoura

45、ge women to get higher educationC. analyze the relationship between education and lifeD. discuss why women usually live longer than men13. A woman with higher education is likely to _.A. teach her children wellB. earn more money than her husbandC. marry a man without many bad habitsD. choose a husba

46、nd with a higher degree than hers14. A wifes education has more effect on a family than a husbands because _.A. women make more sacrifices to their families than men doB. most women have higher degrees than their husbandsC. most men marry women with higher degreesD. women have a leading role in the

47、home life of most families15. We learn from the passage that _.A. a man with a lot of education lives longer than one with littleB. educated wives tend to choose healthy lifestyles for their familiesC. highly-educated women dont marry uneducated menD. a mans longevity depends on not only his wifes l

48、evel of education but also his own【答案】12. A 13. C 14. D 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述一项最新研究表明,妻子的教育水平对她自己和丈夫的长寿都有积极影响。【12题详解】推理判断题。根据第一段内容“A wifes level of education positively influences both her own and her husbands chances of having a long life, according to a new Swedish study.”可知,根据瑞典一项最新研究,妻子的教育

49、水平对她自己和丈夫的长寿几率都有积极影响,下文具体介绍了这项研究。所以本文目的是告诉我们一项研究的结果。故选A项。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“According to the researchers, a woman with a good education may not marry a man who drinks and smokes too much or who drives carelessly, and men with such habits may not prefer highly educated woman.(研究人员称,受过良好教育的女性可能不会嫁给

50、酗酒、吸烟过多或粗心驾驶的男性,而有这些习惯的男性可能也不会喜欢受过高等教育的女性)”可知,接受良好教育的女人可能会选择与没有很多不良嗜好的男士结婚。故选C项。【14题详解】推理判断题。根据第三段中“Women traditionally take more responsibility for the home than men do, and, as a result, womens levels of education might be more important for determining lifestylesfor example, in terms of food choi

51、cesthan those of men(传统上,女人在家庭方面比男人承担更多的责任,因此,女人的教育水平在决定生活方式方面可能比男人更重要,例如,在食物的选择方面)”可知,女人的教育水平会更大地影响家庭生活,是因为女人在大部分家庭生活中承担着主要责任。故选D项。【15题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“Drs. Erikson and Torssander also suggest that better-educated women may be more aware of what healthy eating and good health care consist of.( Drs

52、. Erikson和Torssander还表示,受教育程度较高的女性可能更了解健康饮食和良好的医疗保健)”可知,接受良好教育的女人倾向于为家人选择健康的饮食与生活方式。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Jealousy (嫉妒) is a horrible feeling that weeds its way into your life and relationships before you know it. You might want something someone else ha

53、s, or feel like theyre happier than you. It might seem like an uncontrollable emotion. _1_Remember your big accomplishments.Your coworker gets the promotion you wanted. _2_ List out your accomplishments and think about how you got them and what youve done since then. Youll quickly find that youre ju

54、st as worthy as the person youre envying!_3_Think of where you are in your life and how you got there. Did you just buy your first car? Are you able to save one paycheck each month? Are you surrounded by loving family and amazing friends? You have a lot of good things coming your way. _4_ Then youll

55、 realize that you can better spend that energy on furthering your own success and happiness.Appreciate that others can do what you cant.How boring would life be if everyone was the same? What if the entire population of your city was applying for your job, and they all had the same qualifications? _

56、5_ Some people are better in powerful management positions, while maybe youre better working with people. A friend might be an excellent artista quality youre envious of, but dont forget that youre a great musician! Acknowledge that people need to be different, need to be better at various things.A.

57、 But its truly not!B. Appreciate your own good fortune.C. Remember that everyone is different.D. None of these can hold back envy.E. You should stop letting jealousy eat you alive.F. It certainly will not be accepted by everyone.G. It doesnt mean you havent done great work.【答案】1. A 2. G 3. B 4. E 5.

58、 C【解析】这是一篇说明文。嫉妒是一种可怕的感觉,它会在你意识到之前就侵入你的生活和人际关系。文章为如何规避和停止嫉妒心理提出了解决措施。【1题详解】根据下文“Remember your big accomplishments.”(记住你的重大成就。),“Appreciate that others can do what you cant.”(欣赏别人能做你不能做的事。)可知,此处是讲嫉妒心理完全是可以控制的,和前文“It might seem like an uncontrollable emotion.”(这看起来像是一种无法控制的情绪。)构成转折关系,对应选项A中的转折词but。所以选

59、项A(但事实并非如此!)是对前文的否定,也就是说嫉妒心理完全是可以控制的,所以选项A切合文意。故选A。【2题详解】根据前文“Your coworker gets the promotion you wanted.”(你的同事得到了你想要的晋升。)和后文“List out your accomplishments and think about how you got them and what youve done since then.”(列出你的成就,想一想你是如何获得这些成就的,以及从那以后你都做了些什么。)可知,选项G中的it是指你的同事得到了你想要的晋升,但你仍然有自己的成就。所以选

60、项G(这并不意味着你工作做得不好。)切合文意。故选G。【3题详解】根据后文“You have a lot of good things coming your way.”(你有很多好的事情陪伴着你)可知,此处是说要感恩你自己所拥有的。所以选项B(珍惜自己的好运气。)切合文意。故选B。【4题详解】根据后文“Then youll realize that you can better spend that energy on furthering your own success and happiness.”(然后你会意识到,你可以更好地把这些精力花在促进自己的成功和幸福上。)可知,此处是指停止

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论