山西省长治市韩洪乡中学高二英语测试题含解析_第1页
山西省长治市韩洪乡中学高二英语测试题含解析_第2页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、山西省长治市韩洪乡中学高二英语测试题含解析一、 选择题1. Youd better put the fish in the fridge, which has a(n)_ to go bad in hot summer days.A. evaluationB. tendency C. currencyD. contributions参考答案:B2. I dont think Jack is a man to be _ when we are in trouble and need his help. A. related to B. hoped for C. excepted from D.

2、relied on参考答案:d略3. I _the trouble if only I _my parents.A. would have avoided, listen to B. will have avoided, listened toC. would have avoided, had listened to C. shall have avoided, listen to参考答案:C4. Your ability has never been in doubtthe question is _ you are prepared to work hard.A. that B. whe

3、ther C. if D. how参考答案:B略35. Our car and we had to push it off the road. A. broke out B. broke up C. broke down D. broke away参考答案:C6. Its known _ us that a mouse has a good nose _cheese. A. for ; for B. to ; for C. by ; to D. by ; at参考答案:B7. 29Tom got addicted to chatting and playing e-games on the n

4、et, which made his father _. Which of the following is not suitable? A. hot under the collar B. on cloud nine C. feel blue D. down in the dumps参考答案:B略8. The fog has not gone, and _ they put off the sports meet.A. in fact B. at least C. as a result D. in addition 参考答案:C9. _ provides us with essential

5、 nutrients, while _ provides us with oxygen.A. To eat;breathing B. Eating;to breathe C. Eating;breathing D. Eaten;breathed参考答案:C10. David paused to consult his notes, and then _ with his speech.A. proceeded B. pursed C. pronounced D. proposed参考答案:A略11. At the beginning of the class,the teacher said

6、to us,”Open your books and _page 64,please.”A.turn down B.turn on C.turn to D.turn up参考答案:C句意:在开始上课的时候,老师对我们说“请打开书,翻到64页。这里需要动词短语,四个选项的含义分别是:A.turn down拒绝,声音调低,B.turn on打开,C.turn to求助于,转向,打开,D.turn up出现,露面,所以选C。【考点】动词短语【试题延伸】词组的考查没有捷径,只有加强平时的背诵,包括词组本身的含义,一词多义,以及词组和动词的搭配,做题时别忘了弄懂句意和上下文的逻辑关系,进行判断。学生平时

7、要特别注意这方面的积累。【举一反三】We were required not to _ any important details before it was made public.A. make out B. let out C. figure out D. take outB句意:我们被要求在这件事公布于众前不要泄漏细节。make out辨认出,理解,let out泄漏,释放,figure out 弄明白,take out拿出,所以选B。12. I dare not look at myself in the mirror, let alone _ my hand to shake ha

8、nds with others.A. hold upB. hold outC. hold onD. hold back参考答案:B13. Susan managed to climb out of the damaged car, _ - not seriously hurt. A. regularly B. apparently C. doubtfully D. frequently 参考答案:B14. The temple is still in excellent condition, that it was built 600 years ago.A.consideringB.conc

9、erningC.regardingD.supposing参考答案:A解析:根据句意,此处用considering表示“考虑到,鉴于”。B项“关于”;C项“关于”;D项“假设”。15. Lydia doesnt feel like _abroad. Her parents are old. A. study B. studying C. studied D. to study参考答案:B略16. Could you take my place and go to meet Professor Smith from Britain? _ He is a tall man wearing short

10、 hair. A. Why me this time? B. Are you familiar with him? C. How can I recognize him? D. What would you like to tell me? 参考答案:C二、 书面表达17. 假定你是李华, 你校将在寒假举办主题为“感受中国传统文化”的冬令营。请你根据以下提示,给你校的英国交换生Tom写一封电子邮件,邀请他参加冬令营。内容包括:活动时间和地点;活动内容:传统文化讲座;品尝中国传统美食;活动的意义。注意: 词数100左右;可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tom,_ _ Yours,Li H

11、ua参考答案:Dear Tom,Im writing to invite you to take part in a winter camp, which will be held for exchange students to experience the charm of traditional Chinese culture.The camp will begin in our school on January 16th 2018, lasting 5 days. A series of lectures on traditional Chinese culture will be

12、given by famous professors, which helps you to learn more about Chinese culture. Meanwhile, students of various cultures can communicate with each other. Besides, you will have the opportunity to taste a variety of delicious traditional Chinese dishes. Aimed at promoting the understanding of culture

13、, the winter camp serves as a good platform where you can broaden your horizons and make new friends. I sincerely hope you can come and enjoy it.三、 阅读理解18. Yellow Robot deliver snacks to your homeA robot makes its way back to a supermarket after making a delivery during a demonstration in Beijing.Al

14、ong a street on the outer edges of Beijing, a yellow and black cube about the size of a small washing machine moves leisurely to its destination. This “little yellow horse” is a delivery robot, transporting daily essentials like drinks, fruit and snacks from the local store to the residents. Equippe

15、d with GPS system, cameras and radar, the robot is seen by its creator as the future of logistics(物流) in China.“The weak point is that it cant deliver directly to the door like a human.” said one customer, who does not live on the ground floor. “But it is still quite practical. The robot delivers ly

16、 quickly.”The robot takes off for Chinese customers love of cashless payments and smartphone shopping. China is the worlds biggest online shopping market with more than half of its population making at least one smartphone purchase per month, according to professional services firm PricewaterhouseCo

17、opers. Whether buying electronics, toilet paper or clothes, Chinese customers are used to simply tapping a button on their smartphone and getting a home delivery.To get a delivery via the “little yellow horse”, customers select the desired products, tap in the address and pay via their phone. Then,

18、the supermarket staff place the items in the robot.Liu Zhiyong, founder and CEO of Zhen Robotics, which manufactures the robot, sees a bright future for his creation. “At the moment, there are 100 million packages delivered every day in China. It will be one billion in the future,” Liu said. “ There

19、 will not be enough humans to make the deliveries. We need more and more robots to fill this gap and reduce costs.” These costs are especially high in the last kilometer of a delivery.56What is the yellow robot equipped with? (no more than 8 words)57What is the weak point of the yellow robot? (no mo

20、re than 12 words)58Why is the robot popular with Chinese people? (no more than 12 words)59What does the underlined word “manufactures” mean in the passage? (no more than 1 words)60What do you think of the invention of the yellow robot? Why? (no more than 20words)参考答案:56 GPS system,cameras and radar.

21、 57 It cant deliver directly to the door like a human. 58 Because of Chinese customers love of cashless payments and smartphone shopping./Because Chinese customers love cashless payments and smartphone shopping. 59 Invents; Creates; Produces;(形式不对减一分) 60 答案不唯一参考答案:It is very helpful. Because the rob

22、ot can replace humans to make the delivers and the robot can reduce costs. 这是一篇说明文。文章主要介绍了黄色的快递机器人以及它的市场前景。56根据第二段Equipped with GPS system, cameras and radar, the robot is seen by its creator as the future of logistics(物流) in China.可知黄色的机器人装备有GPS系统,摄像头和雷达,所以填GPS system,cameras and radar.57根据第三段“The weak point is that it cant deliver directly to the door like a human.” sai

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论