广东省汕头市两镇中学高一英语模拟试题含解析_第1页
广东省汕头市两镇中学高一英语模拟试题含解析_第2页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、广东省汕头市两镇中学高一英语模拟试题含解析一、 选择题1. Li Ming is a student who is easy _ though he has some trouble _ his lessons.A. to be got along with; in B. to get along with; withC. to get along; in D. getting along with; with参考答案:B2. How much does that ?Aadd Badd up Cadd to Dadd up to参考答案:D3. I often have conversatio

2、ns with John over _ phone, but keep in touch with Tom by writing _ lettersA; the B; a Cthe; Dthe; a参考答案:C4. Mary was very disappointed to see the washing machine she had had _ went wrong again. A. it B. it repaired C. repaired D. to be repaired参考答案:C5. Each girl present at the party was wearing a fl

3、ower in the hair, which _ their beauty. A. added B. added up C. added to D. added up to参考答案:C6. He asked _ for the violin.A. did I pay how much B. I paid how much C. how much did I pay D. how much I paid参考答案:D略7. _ Peter, Gary _ football, so he is _ to watch the football match tomorrow. A. Unlike; d

4、islikes; unlikely B. Dislike; dislikes; unlikely C. Unlike; unlikes; likely D. Dislike; unlikes; likely参考答案:A8. Michael is one of the top students in our class._,he cheated in the last exam.AOn the other hand BGenerally speakingCTo be honest DAbove all参考答案:C略9. _ is when countries help each other an

5、d build a good friendship. A. That is even better B. It is even better C. What is even better D. Whether is even better参考答案:C10. Steel, brick and cement are all necessary building materials _ . A. with which to build a dam B. which to build a dam with C. building a dam with D. to build a dam 参考答案:A1

6、1. He has given me so much help that I really want to do something for him _. A. in turn B. by turns C. in return D. in answer.参考答案:C12. Many people think that it is_ to _ some time surfing the Internet, but we shouldnt be too dependent on it.A. worthwhile ; spend B. worth; devote C. worthy; devote

7、D. worthy of; spend参考答案:A13. The money collected should be made good use _ the people in Taiwan who suffered a lot in the earthquake. A. of helping B. to help C. to helping D. of to help参考答案:D略14. We are at a stage _ its still too early to say whether the newly-elected president will bring hope to t

8、he US.A. that B. where C. which D. 不填参考答案:B试题分析:句意:我们还处于这样一个阶段,判断新当选的总统是否会给美国带来希望为时太早。先行词是stage,定语从句的结构很完整,it是形式主语,后面的不定式是真正的主语。先行词在定语从句中作状语,当先行词是stage时,定语从句关系词一般使用关系副词where。故选B。15. From his _ look, I could see that he didnt believe what I said.A. amazing B. amaze C. amazed D. amazement参考答案:C16. Aft

9、er the workers had lunch in the dining room the day before yesterday, they fell ill _.A. little by little B. one after anotherC. every now and then D. step by step参考答案:B二、 书面表达17. 以Smoking”为题目写一篇短文,词数100左右,内容要求包括:1 现状:中国吸烟者约占总人口的一半,吸烟者越来越年轻,甚至有少数中学生也在抽烟。.2 原因:有的人认为是时髦(a kind of fashion),有的人认为是乐趣,有的人

10、认为可以提神(refresh oneself)。3 害处:吸烟有害健康,可导致多种疾病,是一种金钱的浪费。4 劝告大家不要吸烟。_参考答案:SmokingSmoking is bad for peoples health. There are more than half people smoking in China. Even though smoking is very bad, the number of smokers keeps growing, and the average age of the smokers is getting younger. Even some stu

11、dents smoke, too.Why do so many people smoke today? Because some people think smoking is a kind of fashion or something interesting. Most people are so busy with their work that they smoke to fresh themselves; however, I dont think smoking is good. If you smoke too much, you will get diseases. It al

12、so costs a lot of money. In order to keep healthy, we should not smoke.此文为提纲式作文。第一步审题,抓要点。1 现状:中国吸烟者约占总人口的一半,吸烟者越来越年轻,甚至有少数中学生也在抽烟。2 原因:有的人认为是时髦(a kind of fashion),有的人认为是乐趣,有的人认为可以提神(refresh oneself)。3 害处:吸烟有害健康,可导致多种疾病,是一种金钱的浪费。4 劝告大家不要吸烟。第二步:定人称,定时态。人称为第三人称,时态为一般现在时。第三步:写关键词。be bad for ,the number

13、 of smokers keeps growing,a kind of fashion, be busy with ,keep healthy, 亮点分析:高级句式:There are more than half people smoking in China. (非谓语动词)Even though smoking is very bad, the number of smokers keeps growing, and the average age of the smokers is getting younger.(让步状语从句)Most people are so busy with

14、 their work that they smoke to fresh themselves;(结果状语)If you smoke too much, you will get diseases.(条件状语从句)三、 阅读理解18. Aquacultureor sea farming, as it is sometimes calledis one of the brightest hopes for finding an answer to the problem of a world food shortage. Although it may be years before sea f

15、arming produces large quantities of food, it is already partially successful. One of its successes is the growing of oyster (牡蛎).Oyster farming is a big new business on Cape Cod, where large crops of oysters have been harvested. The waters there were famous for delicious oysters until the supply gav

16、e out about fifteen years ago. “Theres a whole generation of people who have never eaten oysters,” said Karl Touraine, marketing director of Aqua Dynamics Corporation, a company that grows oysters on nylon strings (尼龙绳) hanging from metal frames (金属架). “For about twenty years the oyster has been in

17、short supply, and our aim is to change this by using new, modern growing techniques,” he explained.“Wareham, on Cape Cod, is the first place in the US where oysters are being grown on frames just off the bottom of the sea,” said Hank McAvoy of the National Marine Fisheries Service in Gloucester. “Bu

18、t theres nothing new about off-bottom raising,” Mr. McAvoy adds. “Its been done successfully in Norway and Australia and, in the last few years, in Spain. The Japanese have used this form of sea farming for years, and theyre the most successful, with a yearly crop of more than 46,000 pounds of shell

19、ed oysters an acre.”The Aqua Dynamics group grows oysters on strings, away from the bottom so that the oysters natural enemies cannot reach them. “When an oyster avoid enemies and live in unpolluted water with plenty to eat, hell grow fast.” Karl Touraine explains. “Oysters will attach themselves to

20、 almost anything they can,” he continues. “At Wareham, we use shells which we tie with nylon strings hanging from metal frames. We lower the strings into the water, leaving at least a foot of water between the lowest shell and the bottom.”“So far the growth has been excellent and the taste is just d

21、elightful,” Mr. Touraine notes happily.32. Whats the purpose of Paragraph 1?A. To show the importance of farming.B. To introduce the topic of oyster farming.C. To give a brief introduction to aquaculture.D. To encourage people to save food.33. We can learn from the text that off-bottom raising _.A.

22、is a brand new way in Norway.B. has failed to spread in Spain.C. is popular in many placesD. results in low production in Japan.34. What is the advantage of off-bottom oyster farming?A. It can improve oysters taste.B. It offers oysters an enemy-free environment.C. It greatly reduces water consumptio

23、n.D. It helps control environmental pollution.35. What is Karl Touraines attitude towards off-bottom raising?A. ApprovingB. Worried.C. Unconcerned.D. Unclear.参考答案:32. B 33. C 34. B 35. A本文是一篇说明文。主要讲的是水产养殖是解决世界粮食短缺中的一道曙光,虽然耗时久,但越来越多的牡蛎已经取得了成功,牡蛎养殖的成功在于被广泛应用的垂下养殖。【32题详解】推理判断题。根据第一段最后一句One of its successes is the growing of oyster可知,水产养殖是解决世界粮食短缺中的一道曙光,虽然耗时久,但越来越多的牡蛎已经取得了成功,再根据第二段的Oyster farming is a big new business on Cape Cod, where large crops of oysters have been harvested. 可知,牡蛎养殖是Cape Cod一项新业务,该公司已经生产了大量的牡蛎。

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论