版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年甘肃兰州市高职单招英语练习题及参考答案PartI.Listening(20points)
SectionA.Directions:Inthissection,youwillhear10shortconversations.Attheendofeachconversation,aquestionwillbeaskedaboutwhatwassaid.Boththeconversationandthequestionwillbespokenonlyonce.Aftereachquestion,therewillbeapause.Duringthepause,youmustreadthefourchoicesmarkedA),B),C)andD),anddecidewhichisthebestanswer.(10points)
1.M:Couldyoupleasehelpmewiththismathproblem?
W:Sure,I'lltrymybest.
Q:Whatdoesthewomanmean?
A)Shecan'thelphim.
B)Sheisamathteacher.
C)Shewilltrytohelphim.
D)Shedoesn'tunderstandtheproblem.
Answer:C
2.W:Ithinkthemovieisexcellent.
M:Iagree.It'soneofthebestmoviesI'veeverseen.
Q:Whatdoesthemanthinkofthemovie?
A)Hedoesn'tlikeit.
B)Hehasseenitbefore.
C)Hethinksit'saverage.
D)Hethinksit'sgreat.
Answer:D
(Continuewithsimilarconversationsandquestions)
PartII.VocabularyandStructure(30points)
SectionA.Directions:Thereare15incompletesentencesinthissection.Foreachsentence,therearefourchoicesmarkedA),B),C)andD).Choosetheoneanswerthatbestcompletesthesentence.(15points)
21.I_______thebookyoulentmelastweek.
A)havefinishedreading
B)finishedreading
C)hadfinishedreading
D)finishreading
Answer:A
22.IfI_______you,Iwouldtakethatjob.
A)am
B)were
C)be
D)havebeen
Answer:B
(Continuewithsimilarsentencesandquestions)
PartIII.ReadingComprehension(40points)
Directions:Therearefourpassagesinthissection.Eachpassageisfollowedbysomequestionsorunfinishedstatements.ForeachofthemtherearefourchoicesmarkedA),B),C)andD).Youshoulddecideonthebestchoice.(40points)
Passage1
(Provideashortpassagewithafewquestionsbasedonthepassage)
36.Whatisthemainideaofthepassage?
A)Theimportanceofexercise.
B)Thebenefitsofahealthylifestyle.
C)Thedangersofsmoking.
D)Theroleofdietinmaintaininggoodhealth.
Answer:B
(Continuewithsimilarpassagesandquestions)
PartIV.Translation(20points)
SectionA.Directions:TranslatethefollowingsentencesintoEnglish.(10points)
46.昨天我去了兰州的博物馆,那里展示了丰富的历史文物。
Answer:Yesterday,IvisitedthemuseuminLanzhou,whichdisplayedawealthofhistoricalrelics.
47.我们应该珍惜自然资源,为子孙后代留下一个美好的环境。
Answer:Weshouldcherishnaturalresourcesandleaveabeautifulenvironmentforourdescendants.
SectionB.Directions:TranslatethefollowingsentencesintoChinese.(10points)
48.Itisimportanttokeepabalanceddiettomaintaingoodhealth.
Answer:保持均衡饮食对维持健康很重要。
49.Theteacherencouragedustoparticipateintheschool'sculturalactivities.
Answer:老师鼓励我们参加学校的文化活动。
PartV.Writing(20points)
Directions:Writeanessayofabout100120wordsonthetopic"TheImportanceofEnvironmentalProtection."Youressayshouldincludethefollowingpoints:
1.Thecurrentsituationofenvironmenta
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 电商物流期末试卷(理论)
- 电大《水利工程管理》试题答案
- 道路运输企业安全管理人员考试题库(附答案)
- 村镇银行笔试试卷和答案
- 船舶管理新题库
- 超市消防考试题库及答案2026年全新版本
- 触电事故专项应急处置方案
- 财政局考试题库及答案
- 测绘法律法规试题及答案
- 烟草体系建设交流发言稿
- 药事管理与法规药事管理与法规药事药事管理与药事组织段立华9
- 甲氨蝶呤治疗类风湿讲课件
- T/CECS 10015-2019自粘丁基橡胶钢板止水带
- 2025年环境工程专业能力测试试题及答案
- 2025版治安巡逻队员聘用合同6篇
- 《骨质疏松指南》课件
- 六年级上册鲁科版综合实践二、《绿色出行》课件
- 【MOOC】一生的健康锻炼-西南交通大学 中国大学慕课MOOC答案
- 血透中医护理
- 小学语文整本书阅读《没头脑和不高兴》导读课件
- 烽火岁月中的木刻 课件 2024-2025学年浙人美版(2024)初中美术七年级上册
评论
0/150
提交评论