免费预览已结束,剩余19页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏省镇江市2015-2016学年八年级上学期期中考试英语试题i 听力部分 (共20分)一、听下面10段对话,每段对话后有1个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。每段对话读两遍。1. how did the woman visit many places in beijing?2.where is mr. black from? 3.what is the woman looking for?4. what is their favourite fruit? 5. what does the woman want the man to do? a. she wants the man to see a film with her. b. she wants the man to visit a museum. c. she wants the man to play basketball.6. what would mr. green like? a. hed like another mooncake with meat in it. b. hed like another mooncake with nuts in it.c. hed like another mooncake with fruit in it.7. why did his parents hurry off?a. they hurried off to catch a train. b. they got up late this morning.c. they hurried off to catch a plane.8. where are they? a. in a hospital. b. in a shop. c. in an office.9. what does she want to do?a. she wants to get some presents for her mother.b. she wants to help her parents.c. she wants to go on a holiday.10. where is the nearest post office? a. its behind the tall building. b. its over there on the left. c. its over there on the right.二、 听下面一段对话和两篇短文,每段对话和短文后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。每段对话和短文读两遍。听一段对话,回答第11-12小题。11. where are the two speakers?a. at a food shop. b. in a library. c. at a bookshop.12. who likes math very much?a. the man. b. the mans son. c. the woman. 听第一篇短文,回答第13-15小题。andys visiton the second day he went to the top of 13 .on the _14_ dayhe took a boat trip on the river seine.after he returned to londonhe showed the _15_ to many friends.13. a. the eiffel tower b. the white house c. the opera house14. a. first b. second c. third 15. a. gifts b. photos c. books 听第二篇短文,回答第16-20小题。 16. what is mrs. greens telephone number?a. 54688. b. 5688. c. 51688. 17. what trouble does mrs. green have?a. there was something wrong with her telephone.b. she often got a wrong call.c. she had to go to the cinema with her husband at night.18. who called mrs. green one evening?a. a young girl. b. a tired woman. c. a tired man.19. how did mrs. green feel when she heard the strange call?a. she was surprised. b. she was happy. c. she was worried. 20. what would possibly happen to the man after the call?a. he felt surprised. b. he had a good rest. c. he went to the cinema with his wife at once.ii笔试部分(100分)一、单项填空。 在a、b、c、d四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。(本大题共15分,每小题1分)21. andy is really _ honest boy. yes. thats why he is _ most popular student in his class. a. an; a b. an; the c. a; the d. the; /【答案】b【解析】试题分析:句意为:-安迪真的是一个诚实的孩子。-对。这也是他为什么是班上最受欢迎的学生的原因。结合选项可知,这是考查冠词的用法。a/an均用于单数可数名词前,表示泛指。a用于辅音发音开头的词前, an用于元音发音开头的词前。the表示特指,常用于第二次提到某事或物,或者最高级、序数词前。根据语境可知,这里“honest”发音为元音开头,“most”为最高级,故应选b。考点:考查冠词的用法。22. _ he willing _ people in need any time? a. does, to help b. is, to help c. is, for helping d. does, for helping23. shanghai is much than cities in china. a. bigger, the other b. bigger, any other c. the biggest, the other d. the biggest, any other 【答案】a【解析】试题分析:句意为:上海比中国其他城市都大得多。根据语境可知,这里是上海与中国其他城市相比,应用比较级。此外,这里the other cities是指除上海之外的其他城市;any other cities指包含上海在内的任何城市,这与比较级的用法相违背,故应选a。考点:考查比较级的用法。24. jim did what he could the poor children. a. to care for b. care about c. to care about d. care for【答案】a【解析】试题分析:句意为:吉姆尽他所能去关心贫困的孩子。根据语境可知,这里“尽他所能”的目的是“关心贫困的孩子”,应用动词不定式作目的状语。此外,care for指关心,care about指担心、忧虑。故应选a。考点:考查动词不定式的用法。25. jim spends _ time _ his hobbies than amy. a. more; to buy b. less; on c. fewer; buying d. less; to buy【答案】b【解析】试题分析:句意为:吉姆比艾米花更多的时间在他的爱好上。根据语境可知,这里考查是spend time on sth这一句型结构的用法。此外,more修饰可数或不可数名词,less修饰不可数名词,fewer修饰可数名词。这里“time”为不可数名词,结合选项可知应选b。考点:考查固定句型结构的用法。26. i dont know how to do it well. dont worry. here are some _.a. ropes b. tapes c. tips d. hope【答案】c【解析】试题分析:句意为:-我不知道怎样把它做好。-别担心,这里有一些提示。ropes:绳子、线索;tapes:磁带;tips:提示;hope:希望。根据语境可知,这里指的是“提示”,故应选c。考点:考查名词词义辨析。27. its a pity that i can only live here for two days _. why not stay for another day? i know you have three days off.a. at first b. at last c. at least d. at most【答案】d【解析】试题分析:句意为:-很遗憾我最多只能在这住两天。-为什么不多住一天?我知道你有三天的休息时间。at first:开始、起初,at last:最后、终于,at least:至少,at most:最多。根据语境可知,这里指的是“最多”,故应选d。考点:考查介词短语用法辨析。28. the film lost in hong kong is very interesting, isnt it?_. i dont want to see it again.a. yes, it is b. no, it isnt c. yes, it isnt d. no, it is【答案】b【解析】试题分析:句意为:-电影迷失香港很有趣,对吗?-不对,我再也不想看了。根据语境可知,这里是对反义疑问句进行回答。反义疑问句要求根据实际情况用yes或no进行回答,其结构为:yes,主语+be动词或助动词或情态动词;或者no,主语+be动词或助动词或情态动词的否定形式。根据语境可知,这里回答是否定的,故应选b。考点:考查反义疑问句的回答。 29. whats mary like? _. a. she is a helpful girl b. she feels better now c. she is a teacher d. she likes singing30. “boys and girls, please help _ to some fish.” said miss chen. a. you b. yourself c. yourselves d. yours【答案】c【解析】试题分析:句意为:陈老师说:“孩子们,请随便吃些鱼肉”。根据语境可知,这里考查的是“help oneself to some”这一结构的用法。由于这里反身代词指的是“boys and girls”,因此反身代词应用复数。故应选c。考点:考查反身代词的用法。31. the trip from zhenjiang to nanjing _ about half an hour by train.a. take b. spend c. spends d. takes【答案】d【解析】试题分析:句意为:从镇江到南京的火车旅途要花大约半个小时。根据语境可知,这里表示“花费(时间或金钱)”。spend的主语通常是指人,take的主语通常表示事物。由于这里指的是客观事实,时态应用一般现在时,主语为第三人称单数,故应选d。考点:考查动词用法辨析。32. you _ any noise in the room. we are reading now. a. had better not to make b. had not better to make c. had better not make d. had not better make【答案】c【解析】试题分析:句意为:你最好不要在房间里吵闹,我们在看书。根据语境可知,这里表示建议或劝告某人不要做某事。结合选项,had better do sth表示最好做某事,其否定意义为:had better not do sth,即最好不要做某事。故应选c。考点:考查动词不定式的用法。33. _, he was badly hurt in this traffic accident. a. lucky b. luckily c. unluckily d. unlucky【答案】c【解析】试题分析:句意为:非常不幸,在这次交通事故中他伤得很重。根据语境“badly hurt”可知,这里指的是“不幸的事”。通常副词置于句首与主句隔开,修饰限制整个句子。故应选c。考点:考查副词的用法。34. lily dances _ than me, but she doesnt sing _ jane. a. well; as good as b. better; so well as c. better; as good as d. much well; as well as 【答案】b【解析】试题分析:句意为:李丽舞跳得比我好,但是她歌唱得不如珍妮。根据语境可知,第一分句是李丽与“我”在跳舞方面的比较,应用比较级,修饰dance;第二分句是李丽与珍妮在唱歌方面的比较,即李丽不如珍妮唱得好,应用not as+形容词或副词+as 结构。其中形容词或副词用原形。结合选项可知应选b。考点:考查比较级的用法。35. if you have any trouble, be sure to call me. _.a. im sorry to hear that. b. i will. thank you very much.c. i have no trouble. d. i will think it over.【答案】b【解析】试题分析:句意为:-如果你有任何困难,请务必打电话给我。-我会的。谢谢。im sorry to hear that. 听到这个消息我很抱歉。i will. thank you very much.我会的,谢谢。i have no trouble.我没有困难。 i will think it over.我会考虑。根据语境可知,这里指的是表示接受对方的帮助并表示感谢,故应选b。考点:考查情景交际。二、完形填空。(共10小题;每小题1分,满分10分)i did very poorly in school. my headmaster thought i was useless. when i was 14 he said “you are never going to be 36 but a failure(失败者).”after 5 years of working bad jobs, i fell in love 37 a very nice girl. but her mother said to me “you have 38 at everything youve ever done. you cant bring any happiness to my 39 !” it was the most frustrating (令人沮丧的) thing that could have happened to me. i decided to do something about my life because i want to show her that what people said about me was 40 . so i worked hard on my writing and i 41 during the day and went to evening classes at college. my first book came out at that time. then i started to write full time. at the same time, i was offered a part-time job at leeds university. i began to feel proud of 42 -here was once a 43 boy who left school early, now teaching at the university. my writing career(生涯) 44 when i discovered(发现) my own style.now im rich and 45 , have been on tv, and met lots of film stars. but what does that mean? i just wish all the people who put me down had said: “i believe in you. youll succeed.”36.a. anythingb. somethingc. everythingd. nothing37.a. atb. withc. ofd. by38.a. failedb. wonc. spentd. paid39.a. sonb. friendc. parentd. daughter40.a. terribleb. excellentc. wrongd. right41.a. stayedb. laughedc. livedd. studied42.a. themselvesb. myself c. himself d. herself43.a. proudb. richc. poord. happy44.a. set offb. went offc. broke offd. took off45.a. coolb. famousc. cleverd. helpful【答案】36.a37.b38.a39.d40.c41.d42.b43.c44.d45.b【解析】试题分析:本文主要讲我们即便身处劣境,也不要气馁,而应保持积极的心态,努力进取。同时作者也希望人们能给那些表现不很出色的人多一些鼓励。36.a考查不定代词及语境理解。anything but 是习语,意为“决不”“根本不”,与其前的否定词never构成双重否定,表示强调的肯定,即校长认为我肯定是一个失败的人。故选a。37.b考查介词及语境理解。根据语境可知,这里指的是作者爱上了一个非常漂亮的女孩。fall in love with sb为固定短语,指爱上某人。故选b。38.a考查动词及语境理解。failed :失败,won:赢,spent:花费, paid:报酬、付款。根据下文“cant bring any happiness to”的描述可知,这里指的是女孩的母亲说作者所做的事情都失败了。故应选a。39.d考查名词及语境理解。son :儿子,friend:朋友,parent:父亲或母亲,daughter:女儿。根据前文“a very nice girl”可知,这里指的是那位母亲说作者不能给她的女儿带来任何快乐。故应选d。40.c考查形容词及语境理解。terrible:可怕的,excellent:优秀的,wrong:错误的,right:正确的。根据语境可知,这里指的是作者想证明,人们认为他不行的看法是错误的。故应选c。41.d考查动词及语境理解。stayed:待、停留,laughed:笑,lived:居住,studied:学习。根据上文“worked hard”以及下文“went to evening classes at college”可知,这里指的是白天学习,晚上还要上夜大。故选d。42.b考查反身代词及语境理解。themselves :他们自己,myself:我自己, himself:他自己,herself:她自己。根据语境可知,这里指的是作者为自己取得的成绩感到骄傲、自豪。故应选b。43.c考查形容词及语境理解。proud:自豪的,rich :富有的,poor:贫穷的、差的,happy:开心的。根据前文“i did very poorly in school. my headmaster thought i was useless.”可知,这里指的是作者自嘲自己曾经是一个极差的孩子。故应选c。44.d考查动词短语及语境理解。set off:出发,went off:熄灭,broke off:打破,took off:脱下、起飞。根据语境可知,这里指的是当作者发现自己的风格的时候写作生涯便崛起了。故应选d。45.b考查形容词及语境理解。cool :极棒的,famous:出名的,clever:聪明的,helpful:有助的。根据下文“have been on tv, and met lots of film stars.”可知,这里指的是作者有钱了,出名了。故选b。考点:考查人生百味类短文阅读.三、阅读理解。(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。(a) zoo one day passzooadults24.95seniors(老年人)60 and up 22.95childrenages 3-1119.95* children 2 and under free!* free parking!* 9:30 a.m. to 5 p.m. seven days a week.* open every day except thanksgiving day and christmas day.46. if a mother takes her 3-year-old son to the zoo, she will pay _. a. 24.95 b. 22.95 c. 49.90 d. 44.9047.you can go to the zoo as early as _. a. 8:00 a.m. b. 9:00 a.m. c. 9:30 a.m. d. 10:00 a.m.48.we learn from the zoo pass that _. a. it can be used for two days b. the zoo is free for old people c. kids under the age of 2 dont need tickets d. the zoo has no free parking【答案】46.d47.c48.c【解析】试题分析:这篇短文主要具体介绍了各类人群在动物园一天的收费以及免费停车、每天的开放时间和节假日等情况。46.d细节理解题。根据文章“adults 24.95 children ages 3-11 19.95 ”的介绍可知,一个成年人加一个三岁的小孩需要花费44.90美元。结合选项可知应选d。47.c细节理解题。根据文章“9:30 a.m. to 5 p.m. seven days a week”的介绍可知,最早可以在9:30去动物园。结合选项可知应c。48.c细节理解题。根据文章的介绍可知,a、b、d选项的叙述是错误的,而结合“children 2 and under free!”的介绍可知,2岁以下的小孩是免费的。故应选c。考点:考查广告布告类短文阅读。b mr. dawson is an old man with a bad temper (脾气). kids were afraid to go into his yard to pick apples. one day, 12-year-old janet and her friend amy had to walk past mr. dawson s house. when janet saw him outside, she suggested they cross the street and walk on the other side. but amy said they didnt need to. when mr. dawson saw amy, he smiled and said: “ hello, amy! i see you have a new friend with you today.” amy smiled back. mr. dawson was friendly and gave them each a fresh apple. later, janet asked amy: “ everyone says he is the most unwelcoming(不受欢迎的) person in town. why was he kind to us?” amy explained that when she first walked past his house, she was also afraid of him. but she pretended(假装) there was an invisible(看不见的) smile on his face and started talking to him. at first she only said “hello” but then began talking to him more every time she saw him. “an invisible smile?” janet was puzzled (困惑的). “yes,” answered amy. “my grandma told me to try that. she says smiles can spread. so if we keep trying to smile at someone, sooner or later they will smile back.” amys grandma realized most people cant refuse(拒绝) to smile at a friendly face.49. people thought that mr. dawson was a(n) _ person. a. honest b. kind c. welcome d. unfriendly50. what did amy do when she first walked past mr. dawsons house? a. she went into his yard to pick apples. b. she was so scared that she went away quickly. c. she smiled to him and greeted him. d. she talked with him like old friends.51. what does the story tell us? a. its important to take others advice. b. being friendly to others is very important. c. people with bad temper can also make friends. d. smile to the world and it will smile at you back.【答案】49.d50.c51.d【解析】试题分析:这篇短文主要讲述的是 m r . dawson 脾气很坏,孩子们都不敢去他的庭院里摘苹果。但是小amy 却和他很谈得来。当她的同伴问起原因时,她说她想象在m r . dawson 的脸上带着一种看不见的微笑,然后试着交往就成功了。49.d细节理解题。根据短文“mr. dawson is an old man with a bad temper (脾气). kids were afraid to go into his yard to pick apples.”的描述可知, m r . dawson 是一个不友好的人。结合选项可知应选d。50.c细节理解题。根据短文“amy explained that when she first walked past his house, - she pretended(假装) there was an invisible(看不见的) smile on his face and started talking to him. at first she only said “hello” but then began talking to him more every time she saw him. ”的描述可知,小amy第一次经过mr. dawson院子的时候是对着他微笑并向他问好的。结合选项可知应c。51.d主旨大意题。根据短文“she says smiles can spread. so if we keep trying to smile at someone, sooner or later they will smile back.”的叙述可知,微笑是可以传播的,你对着别人笑,别人迟早也会对着你笑。结合选项可知应选d。考点:考查人生百味类短文阅读。cas prices and building costs keep rising(上涨的), the do-it-yourself (diy) trend (趋势) in the u.s. continues to grow. “we needed furniture for our living room,” says john ross, “and we just didnt have enough money to buy it. so we decide to try making a few tables and chairs.” john got married six months ago, and like many young people these days, they are struggling to make a home at a time when the cost of living is very high. the rosses took a 2-week course for $280 at a night school. now they build all their furniture and make repairs around the house. jim hatfield has three boys and his wife died. he has a full-time job at home as well as in a shoe making factory. last month, he received a car repair bill for $420. “i was deeply upset about it. now ive finished a car repair course, i should be able to fix the car by myself.” john and jim are not unusual people. most families in the country are doing everything they can to save money so that they can fight with the high cost of living. if you want to become a “do-it -yourselfer”, you can go to diy classes. and for those who dont have time to take a course, there are books that tell you how you can do things yourself.52. john and his wife went to evening classes to learn how to _. a. run a diy shop b. make it repair things c. save time and money d. improve the quality of life53. when the writer says that jim has a full-time at home, he means jim _. a. makes shoes in his home b. does extra work at night c. does his own car and home repairs d. keeps house and looks after his children54. jim hatfield decided to become a do-it-yourselfer when _. a. his car repairs cost too much b. the car repair class was not helpful c. he could not possibly do two jobs d. he had to raise the children all by himself55. what would be the best title for the text? a. the joy of diy. b. you can do it too! c. welcome to our diy course! d. ross and hatfield: believe in diy.【答案】52.b53.d54.a55.b【解析】试题分析:这篇短文主要讲述了随着物价和房价的上涨,在美国“自己动手”(diy)的趋势也在继续增长。“文中罗斯夫妇交了280美元参加了一个为期两周的夜校学习。现在他们不光自己制作了全部的家具,还亲自动手进行家中所有的维修工作。如果你想成为一个“自己动手的人”,你可以参加一些diy课程。对于那些没有时间听课的人来说,还有一些书会告诉你如何自己动手。52.b细节理解题。根据短文“johngot married six months ago, and like many young people these days, they are struggling to make a home at a time when the cost of living is very high.”的描述可知,是约翰和他的妻子学习制作,或修理东西。结合选项可知应选b。53.d细节理解题。根据短文“now they build all their furniture and make repairs around the house. jim hatfield has three boys and his wife died. ”的描述可知,这里指的是吉姆在家要照顾孩子,料理家务,结合选项可知应d。54.a细节理解题。根据短文“last month, he received a car repair bill for $420. “i was deeply upset about it. now ive finished a car repair course, i should be able to fix the car by myself.”的描述可知,因为修车的费用高,所以参加了diy课程学习。结合选项可知应选a。55.b标题归纳题。根据短文的描述可知,整篇短文主要叙述的是要自己动手做一些力所能及的事情以减少自己的生活开支。并且人人都可以做到。结合选项可知应选b。考点:考查日常生活类短文阅读。四、词汇。 (共20分)a. 根据句子意思和所给汉语提示、首字母或音标提示完成句子。(7分)56. her designer clothes were from the pages of a famous fashion_. (杂志)57.the birds are flying in a _ (晴朗的) sky.58.the father took a pair of _ (剪刀) and cut her hair.59.youll find differences between two _ (文化) .60.i saw the white house where the p_ of the usa lives61.they _ fainli won the match and the whole class cheered for them.62. national english proficiency _(竞赛) is coming. we are looking forward to taking part in it.【答案】56.magazine 57.clear58.scissors59.cultures60.ppetition【解析】试题分析:56.句意为:她设计的衣服取材于著名时装杂志的页面。根据语境可知,这里应用名词形式,表示单数概念。结合所给汉语提示可知应填:magazine。57.句意为:鸟儿在晴朗的天空中飞翔。根语语境可知,这里应用形容词形式,修饰“sky”。结合所给汉语提示,“晴朗的”可表达为:clear。58.句意为:父亲拿出一把剪刀剪了她的头发。根据语境可知,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 期中教学设计-2025-2026学年中职基础课-数学工具与数学建模专题-高教版(2021)-(数学)-51
- 语文七年级上册秋天的怀念公开课教案及反思
- 北师大版四年级上册数学教案第3课时 图形与几何
- 一 英国革命前的民主“火山”教学设计-2025-2026学年高中历史人民版选修近代社会的民主思想与实践-人民版2004
- 妇科专科护士培训方案
- 个人与团队管理总结
- 安全活动不乱跑
- 初一一般疑问句
- 常用降压药物知识
- 山东省泰安市新泰市(五四学制)2025-2026学年六年级上学期11月期中历史试题(含答案)
- 2025视觉设计师秋招笔试题及答案
- 2025年超声产前筛查试题及答案
- 2025年工会考试真题及答案
- 2023年食品筛选清洗机械相关行业项目成效实现方案
- 2026届广东肇庆市高三一模英语试题答案讲解课件
- 2025年广东普法考试试题及答案
- 2024年云南云天化股份有限公司招聘考试真题
- 2025安徽合肥市大数据资产运营有限公司招聘35人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年山东省公务员考试申论综合分析专项训练试卷(含答案)
- 2025-2030零工经济发展现状及平台商业模式优化策略研究报告
- 2024年4月全国自考《马克思主义基本原理概论》试题及答案
评论
0/150
提交评论