【外研版】2021-2022年中考英语二轮题型组合训练《阅读理解》_第1页
【外研版】2021-2022年中考英语二轮题型组合训练《阅读理解》_第2页
【外研版】2021-2022年中考英语二轮题型组合训练《阅读理解》_第3页
【外研版】2021-2022年中考英语二轮题型组合训练《阅读理解》_第4页
【外研版】2021-2022年中考英语二轮题型组合训练《阅读理解》_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、【外研版】考英语二训练含答案专题一(阅理解)一、阅读理解。A阅读下列短 文,从每小题所给 、B、C 四个选项中选出最佳选项。There was a young boy, born in family. Once he was asked by his teacher to write a paper about what he wanted to be and do when he grew up. That night he wrotea sevenpaper describing his goal of owning a horse ranch (养马场). He wrote abouth

2、is dream in great detail and he even drew a picture of a 英) ranch onthe paper. The next day he gave it to teacher. Two days later got his paper back. On the front page was a large red F with a that read, See me after class.The boy with the dream went to see the teacher after class and asked, Why I g

3、et an F?Your dream will never come true. You come from a poor family, the teacher said. If rewrite your paper, reconsider your The boy went home thought about it hard. He asked father what he do. His father said, You have to make up your own mind on this. I think is a very important decision for you

4、. Finally, the boy handed in the same paper, making no changes at all. He said, can keep the F and my dream. Twenty years passed. The young man had a 200-acre horse ranch of own. Dont let anyone steal your 根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。( )1. Whats the young boys dream?A. To have dreams. B. To big houses

5、.C. To be an artist. D. To have horse ranch.( )2. The young boy got an ” on his paper .A. his dream couldnt come trueB. he didnt his dream in detailC. the teacher didnt think dream could come trueD. the teacher thought he was too ( )3. What did the young boys father think of his problem?A. His fathe

6、r thought his dream could come true.B. His father thought he make the decision by himself.C. His father didn think his dream could true.D. His father didnt say anything useful to him.( )4. According to the passage, the young boy at last.A, didnt achieve his dream B. became C. had a small house D. ac

7、hieved his dream( )5. What is the mainly telling us?A. A person shouldnt change his idea.B. A person have his own dream and try to achieve it.C. A person shouldnt listen to his teacher sometimes.D. We shouldnt steal dreams.参考答案 15、DCBDBB2018益阳改Driver WantedHouse for SaleDrive for busy restaurants so

8、me evening and¥160,000, built in 2016weekend work.The house with 3 bedrooms, bathroom, living room, a kitchen.All meals are free.Its on the north side of the city.Call 3232-5678.Wangwang SupermarketLisas Special ConcertThe biggest shopping centre in our city willTime: 2 p.m., 3rd July, 2018open on 8

9、th July, 2018.Everybody with a HunanPlace: Peoples HallDaily of 1th May, 2018 will get a small presentTicket Price: ¥ 100 for adultsthat day. Youre welcome.¥ 60 for studentsTel: 2897-41231.If you work as a for the restaurant, may .A.work full timeC.have no restB.work all dayD.get free meals2.Any cus

10、tomer with a Hunan Daily of 1st May, get a small from .A.Peoples HallC.Hunan DailyB.Wangwang SupermarketD.Lisas Special Concert3.If Mr Mars and his two students want go to concert, the tickets will cost .A.300 yuan B.220 yuan C.180 yuan D.160 参考答案:1-3 DBBC话题太空探索体裁说明文词数264难度建议用时5 分根据短文内容,从短文前的方框中选出能填

11、入空白处的最佳选项。 A. There will probably be no on Mars.B. It might take us two or three days to get to Mars.C. There is a problem for us to on Mars.D. Food will not be the same.E. First, will have more Many people believe that, the year 2100, we will on the planet 火). Here is what life could be like.First

12、of all, transport(交工) should be much better. By 2100, spaceship can travel at half of the speed light. 1Secondly, humans need food, water to live. Scientists be to plants that can grow on Mars. These plants will provide us with food air.2 We could easily jump too high and fly slowly away into space.

13、 To 阻)this, humans on to special shoes to make themselves heavier.Life on Mars will be better in many ways. 3 It is possible to live in a largebuilding with many bedrooms. Then, robots will do most of the work, so we time for hobbies.4 Every student can study, do their homework on the computer and t

14、ake exams inonline schools. Each student will also his or own teacher “e-teacher”.However, in some ways, life on Mars may not be on the earth today.5 Meals will probably in the shape of 药片 not be as delicious as they are today. Also, space travel will make many people 1. 【析】选 B。本段说飞船速度是光速的一半,花费很短的时间

15、就能到达火星。2. 【析】选 C。本段讲述了火星上生活的难题:容易失重。3. 【析】选 E。本段介绍了住火星的优势:住的条件大为改善。4. 【析】选 A。本段介绍了生上学方面的情况,故选 A5. 【析】选 D。本段讲述了饮食方面存在的差别。DDo you know how chocolate is made? Recently my class had a field trip the Cadbury Chocolate Factory in Toronto, We were divided into 10 groups and visited an building. The guide f

16、irstexplained the history of the we got some 耳塞 to protect ourears from the noise ofthe machines. We needed to 一性的) lab clothes and hairnets(发网) to make sure we dirty their work area.After these preparations, we went and entered the chocolate-making area.The floor was filled with many machines. Each

17、 machine had a different job. The wholefloor only had two people working, because machines did most of the work. Next, theguide explained the history of chocolate making. There was a picture of the factory100 years ago, and there were more than 1,000 people working in the factory. But nowthe factory

18、 is very different. Its how technology is changing peoples life.Later, we saw the chocolate-making process. We got a cocoa bean, some powdered(粉状的) chocolate and a final chocolate product. I opened the cocoa bean and tasted it.It tasted bitter, kind of like dark chocolate. It is the raw to chocolate

19、. The powdered chocolate already. It is a combination of cocoa beans, milk and sugar. The final tasted delicious.Finally, we some chocolate at a shop in the factory. It was at a very lowprice. This field trip how important technology is. I also learned about the chocolate industry.1.The students to

20、before they entered the chocolate-making area.know the history of the wear disposable lab clothes wear earbuds wear hairnetsA. B. C. D.2.After the students learned about the history of chocolate making, they . A.entered an old buildingB.learned about the history of the factoryC.went upstairsD.saw th

21、e chocolate-making process3.According to Paragraph 3, writer wrote “Its how technology is peoples life.” when he found that .A.machines were doing most of the work in this factoryB.more people were working in the factory than beforeC.people were making more and more delicious chocolateD.chocolate fo

22、ods were changing the world4.What is the best title of the passage?A.How machines help to make chocolateB.Why people like chocolateC.Visiting a chocolate D.The history of a chocolate 参考答案:主旨大意 本文是一篇记叙文主要讲述了作者的班级组织了一次实地考,同学们走进加拿 大多伦多的一家巧克力工,详了解了巧克力的生产历史以及巧克力的制作过程。1.B细节理解题。根据第二段中的Then we got some earb

23、uds protect our ears fromthe noise of the machines. We also needed to wear disposable lab clothes and hairnetsto make sure didnt dirty their work ”知学生们在进入巧克力生产区之前需 要戴上耳塞、穿上一次性实验大并戴上发网。故选 B。2.D 细节理解题段要讲述的是导游向学生们介绍了巧克力的生产历,第四段开头提 到学生们见到了巧克力的生产过程。故选 D。3.A 推理判断题段头提到作者一进到工厂的巧克力生产区就看到了很多机,整层楼只有两个工作人,机器做了大

24、部分生产工作可推断作者感叹现代科技是如何改变了人 们的生活。故选 A。4.C 标题归纳题短主要讲述了作者和同学一起参观了一家巧克力工,了解了巧克 力的生产历史以及巧克力的制作过程。只有选项 能涵盖这五段讲述的内,故 C 项作标 题最合适。专题二、中英语二轮练 (阅读理解+汇运用+书面表)一、阅读理解。A阅读下列短 文,从每小题所给 、B、C 四个选项中选出最佳选项。Four Teenagers Common ProblemsItemShortsightedness HumpbackThe ofthe teenagers withthis health 70% 44%Destroyed Toot

25、h Overweight50% 34%Overusing eyes Wrong writing brushing SeldomThe main reasons Wrong writing reading teeth Too much doingreading habits Soft bed dessert sports Too much fried Helpfulways toFood Fish, vegetables, Food full of corns calciumVegetables,fruitssolveDoing eye Doing more Brushing teeth at

26、Doing more sportsproblems Other Keeping away fromways TV or computersleast twice a dayNote:Humpback 驼背 Destroyed Tooth 齿 calcium 钙Milk is full of more calcium than the other foods.根据表格内容,选择正确答案。( ) 1_ is one of the main reasons cause teenagers destroyed tooth besides seldom(少) brushing teeth.AOverus

27、ing teeth BToo much fried food CToo much dessert( ) 2Those teenagers with humpback should have more _ in the daily life.Afish Bmilk C( ) 3There may be _more teenagers who are shortsighted than those who have destroyed teeth among fifty students.A B10 C5( ) 4Wrong reading and writing habits are for t

28、eenagers _ Aweight Bteeth C and backs( ) 5Which the following is TRUE according to the information ATomatoes and eggplants are only helpful to solve teenagers overweight problem.BYoung people better brush the teeth at most twice daily.CDoing more is beneficial to teenagers.参考答案 15、CABCCB话题动物体裁记叙文词数1

29、51难度建议用时4 分Charlie, a dog, was born at Humane Society. Unluckily, s mother wastoo weak to feed and look after Workers had to to him healthy bybottle-feeding him every two hours. a cat, was willing to feed Charlie with her milk.Satin just gave birth to three baby cats, and worried hoped she would lik

30、e to add one more to their family.“She loved it when we put together, ”says director Marlena DiBianco. Satin fedCharlie for three and a half weeks. Her own babies also welcomed like a brother.DiBianco has worked there for 17 years, never seen a cat feed a dog with its ownmilk. That didn matter to Sa

31、tin. Even when Charlie grew, the cat still regarded Charlie as her son. “He is twice her size now, ”DiBianco says.根据短文内容,判断(T)误F)( )1. Charlie is a female dog.( )2. Workers had to feed Charlie milk with bottles.( )3. Satin is a dog mother with three babies.( )4. Satin likes Charlie, but babies are n

32、ot friendly to him.( )5. DiBianco is director of Meriden Humane Society.1.【解析】F。由第一段第三句Workers had to try keep him healthy by bottle-feeding him every two hours. ”的 him 可 Charlie 一条公狗。2.【解析】T。由第一段第三句Workers had to try keep him healthy by bottle-feeding him every two hours. ”知作人员用奶瓶给 Charlie 喂。3.【解析】

33、F。由第二段第一句Satin birth to three baby cats. . . ”知 Satin 是只猫。4.【解析】F。由第三段的第一三句可知,不但 atin 而且她的三个孩子也很欢迎 Charlie。 5.【解析】T。由第三段的第一可知 DiBianco 是主管。二、语法填空阅读下面短,在空格处填入一个适当的,或填入括号中词语的正确形式。Most high schools in the United Sates publish yearbook once a year, usually spring. It 1. (record) the yeara “book of ” for the students.Inside a yearbook is each 2. (student) photo. The seniors graduatingsoon, and their photos appear are juniors. They are one yearbehind the seniors. Then come the year students. The last photos are the firstyear students. The yearbook is not about students.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论