2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(57).doc_第1页
2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(57).doc_第2页
2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(57).doc_第3页
2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(57).doc_第4页
2018年-2018年学年高考英语阅读理解解析汇编(57).doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2017高考英语阅读理解解析版汇编(57)【由内蒙古包头市201模拟改编】 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项。Millions of sports lovers are sill thinking about one thing-the Winter Olympics in Sochi Russia. close to 2900 men and women competed in the 2014 Winter Games about a month ago.The Olympics brought a lot of attention to Sochi,a city on the black Sea, which is a popular area for vacation travelers. The area is known for its mild winters,with warm to summer.At least $50 billion was spent on the 2014 Winter Games, making it the costliest Olympics in history. Seven billion dollars was spent on the 2010 Winter Games in Vancouver, Canada. Olympic officials chose Sochi to host the 2014 games almost seven years ago, At that time,Russian President Vladimir Putin said the games would cost about $13 billion. Yet times his estimate. So where did all the money go? Some observers say the high cost is partly the result of security measures. Brian Jenkins,a terrorism expert from the RAND Corporation,gave the following explanation. There were anywhere between 70 ,000 and 100 , 000 policemen and military troops deployed around the city. The main threat came from separatist and Islamist groups from the North Caucasus, especially from Chechnya and Dagestan. One group claimed responsibility for two suicide bombings in Volgograd last December. The attacks killed more than 30 people. The city is only about 600 kilometers away from Sochi. Bruce Hoffman is a terrorism export from Georgetown University in Washington DC. He says the increased security made Sochi a difficult target for terrorists. It is thought that the terrorists intention was to make life difficult for the Russians and to create some sort of incident that would take away the enjoyment.The last Olympians from around the world on Russian soil was in 1980 .That was a year after Soviet troops invaded Afghanistan. More than sixty countries didnt take part in the Moscow Summer Games to show their anger.1. According to the passage, why did the Sochi Winter Olympics cost so much?A. Because it was held at an area popular for vacation travelers.B. Becauae the Russian government wanted to make it the best ever held.C. Because security measures at Sochi were stricter than before.D. Because the original plan was made 7 years before.2. It can be known from the passage that Bruce Hoffman was A. a terrorism expert from the USAB.the writer who wrote this articleC. an athlete who competed in SochiD. a terrorism expert from RAND Corporation3. Which of the following is false? A. Sochi Olympics cost about 4 times as estimated. B. Next winter Olympics will be held in Vancouver. C. Many countries refused. to attend the 1980 Olympics. D.Security is often a problem in international sport games.4. The terrorists might have attacked Sochi Olympics because A. they wanted to make trouble for the Russians B.they thought Russia shouldnt spend so much on sport C. they thought Putin was not a nice president D. they were not interested in winter sports【参考答案】1-4、CABA 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。A classical guitarist was excited to hear from New York City police that his valuable guitar had been found. It disappeared almost a year ago when he got out of a cab and forgot to take the guitar with him. Laurence Lennon, 44, said he was running late that day. He was talking to his manager on his cell phone when he dashed out of the taxi. He said that he gave the driver $ 60 and told him to keep the change. He walked through the front doors of the concert hall still talking on the phone to his manager.Upon discovering his loss, Lennon used his cell phone to call the police. The policewoman asked him for the name of the cab company, the number of the cab, and the name of the driver. He said that she had to be kidding.She told Lennon that he could file a missing items report at the police station or online. Lennon asked for the online address. She told him that finding the guitar might take a couple of yearsfinding guitars was not as important as finding murderers and marijuana smokers. Then she told him to have a nice day.“This year has been depressing,” said Lennon. “I had to postpone the recording of two new CDs. Ive been using borrowed guitars. And I was losing hope of ever recovering my guitar.”Lennon was reunited with his $ 100,000 musical instrument yesterday. The case and the guitar had been discovered in the corner of a coffee house only two blocks from where Lennon had lost it in the first place. Lennon had offered a $ 10,000 reward for its return. He said he would give the reward to the coffee house owner, who had informed the police.1It can be inferred from this reading passage that_.ALennon gave the driver much more money than what was actually neededBLennon couldnt give any useful information about the driver and his cabCLennon was too busy talking to his friend to remember to pay the cab driverDLennon used to work at the concert hall in New York City 答案:B推理判断题。根据第二段第二句“The policewoman asked him for the name of the cab company.and the name of the driver. He said that she had to be kidding.”说明他对出租汽车公司和司机的情况一概不知,认为警察这样问他简直是在开玩笑。 2The policewoman told Lennon_.Anot to worry about the guitarBto have a nice day in New York CityCto find the cab driver and talk to himDto wait with patience答案:D推理判断题。根据第三段第三句“.finding the guitar might take a couple of years.”说明警察认为寻找这把吉他会很难,大概需要几年时间,因此他得耐心等待。选项A“不要着急这把吉他”不符合警察的本意和事实;B“祝他在纽约市玩得愉快”,原文中这是警察对他的安慰和祝福,不是事情的最重要内容;C“去找出租车司机跟他谈一下”这显然不可能,只有D“耐心等待”符合警察的本意。 3Which of the following is the most important according to the policewoman?AFinding a lost guitar.BFinding the cab driver.CFinding murderers.DEnjoying ones own life答案:C细节题。根据第三段“.finding guitars was not as important as finding murderers.”说明在警察看来寻找杀人犯比寻找吉他(当然和其他任何事相比都)更重要。4The underlined word“depressing”can be best explained by“_”Amaking people feel sadBmaking people unfortunateCmaking people losing moneyDmaking people losing good luck答案:A词义理解题。根据第四段第二句“I had to postpone the recording of two new CDs. Ive been using borrowed guitars. And.”可推测出Lennon度过了一年很痛苦的日子,主要是丢掉了心爱的吉他和由于此事给他带来的种种事业中的不顺畅,因此可推测出depressing在这种的意思相当于making people feel sad。 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Education in the United States is compulsory for children up to about the age of sixteen. Most young people stay in school longer than that. Most graduate from high school at the age of 17 or 18. Almost half of these high school graduates continue their education at a college or university. Education for most young people in this country is free up to the time they graduate from high school. There are private schools, but most parents send their children to public schools, where students do not pay tuition. When young people go to college, however, they must pay tuition at a public university or a private university. University costs are going up a lot:private universities have become very expensive because the government does not help them. Who pays? The parents of children in college may have to pay more, or often students may have to find jobs. These students have to worry about assignments and grades and also about their jobs. If they work too much at their jobs they may be absent from class or miss assignments or make too many errors on tests. They may even fail their courses and have to leave the university.For many students, the problem of getting an education is not just a problem of homework and exams. They also have to make money to pay for tuition. And professors dont teach them how to do that! 1In the United States, almost half of the high school graduates_.Ago to colleges and universitiesBneed not pay any tuitionChave to enter open universitiesDwork hard to avoid errors on tests答案:A本题考查细节题。由文章第二段第一句“Almost half of these high school graduates continue their education at a college or university”可知,几乎有一半的中学生毕业都在大学或学院里继续深造。 2Which of the following statements is NOT true?AMost parents prefer to send their children to public schools rather than to private schools due to tuition. BEducation is not free until the students graduate from high school.CUniversity costs are on the increase.DThe students may be absent from class if they work overtime. 答案:B本题考查细节理解。由文章第二段第二句“Education for most young people in this country is free up to the time they graduate from high school.”可知,在这个国家,大多数年轻人接受的免费教育可持续到中学毕业,而这正与B的意思相反,因此B是正确答案。3The private university students have to pay more money for tuition because_.Athe government does not finance the private universities Bnone of companies support the private universities Cthe teaching quality of the private universities are superior to public onesDthey have some trouble in passing the exams答案:A本题考查细节理解。由文章第二段第五句“University costs are going up a lot; private universities have become very expensive because the government does not help them.”可知,私立大学学费高昂的原因是政府不资助私立学校。4The main idea of the passage might be_.Aselecting a good university costs in the United States Bthe increase on university costs in the United StatesCthe argument about education in the United StatesDthe problem of getting an education in the United States答案:D本题考查主旨大意。纵观全文,一直谈论的都是在美国教育中遇到的问题,因此D项是正确答案。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Good morning. The program today is about music.The word “music” comes from the Greek word “muse”. The Muses are the goddesses of the arts. Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Todays program brings together music from different corners of the world.Who invented music? Who sang the first song? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays an important part in almost everyones life. Babies and young children love to hear people singing to them. When they are a little older, they like to sing the songs they have heard.When children go to school, their world of music grows. In the middle grades students take music lessons. When they reach high school, they become more and more interested in listening to pop music. The records we have chosen for you today are from American country music, Indian music, pop music and so on. Music has different meanings for everyone. It can make people happy or it can make them sad.Music is now heard everywhere, in shops and buses and at home. In this program we shall study the language of music.We shall be trying to find out more about how music works. We shall try to find out how music says what people feel. It is worth making the effort. Only then can we say why one piece of music is good and another is bad.Now, here comes the music today, I shall explain why they are all good music.1. What is the first paragraph mainly about?ASome knowledge about music.BThe origin of music.CSomething about the announcer.DSome questions about music.2. Which of the following is NOT the purpose of this music program?ATo study the language of music.BTo learn more about music.CTo find out how music expresses peoples feelings. DTo tell us we should listen to music every day.3. Why should we study music a lot according to the text? ATo tell whether a piece of music is good or not. BTo learn about the development of music.CTo have a talent for music.DTo know more about the society.4. What does the announcer think about the function of music in our life?AIt is important to almost everyone.BIt is necessary for the young.CIt plays a great role when we are children.DIt decides our future.解题导语本文主要讨论了一个主要涉及世界各地的音乐的节目,然后对音乐进行了阐述。1解析:选A。主旨大意题。第一段主要讨论了这个节目主要涉及世界各地的音乐,然后对音乐进行了阐述。故选A。2解析:选D。细节理解题。A、B、C三项在第二段中都提到了,文章未提及D项。故选D。3解析:选A。细节理解题。根据第二段的最后一句Only then can we say why one piece of music is good and another is bad.可知。 4解析:选A。细节理解题。根据第一段的But we know that music plays an important part in almost everyones life.以及下文的内容可知。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。According to historical documents, the forefathers of the Naxi people were closely related to a tribe called “Maoniu Yi” in the Han Dynasty,“Maoniu Yi” in the Jin Dynasty and “Moxie Yi” in the Tang Dynasty. Between the early 10th century and the middle of the 13th century, production in the Lijiang area experienced marked changes, as agriculture replaced livestock (家畜)breeding as the main occupation of the people. Scores of agricultural, handicraft, mineral and livestock products were turned out, and the country presented a picture of prosperity. During that period, a number of slaveowning groups in Ninglang,Lijiang and Weixi counties gradually grew into a feudal manorial lord caste(世袭封建庄园领主制) In 1278 the Yuan Dynasty established Lijiang Prefecture(自治州)representing the imperial court in Yunnan Province. This resulted in closer links between the Lijiang area and the centre of the empire. In the early Ming Dynasty, the leader of the Naxi people,named Mude, was made chief of Lijiang Prefecture, exercising control over the Naxi and other ethnic groups nearby. Throughout the Ming Dynasty, the chiefs from the Mu family kept taxes and tribute(贡品)flow

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论