免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
陕西省西安市2015高考英语 阅读和信息匹配四月选练7阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。 grown- ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. a man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. he can get on a bicycle after many years and still ride away. he can play catch and hit a ball as well as his son. a mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins “twinkle, twinkle, little star” or remember the story of cinderella or goldilocks and the three bears.one explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: once we have learned something, additional learning trials increase the length of time we will remember it.in childhood we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. we continue to listen to and remind ourselves of words such as “twinkle, twinkle, little star”and childhood tales such as cinderella and goldilocks. we not only learn but overlearn.the multiplication tables (乘法口诀表) are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood.the law of overlearning explains why cramming (突击学习) for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. by cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. a little overlearning, on the other hand, is really necessary for ones future development.1. what is the main idea of paragraph 1?a. people remember well what they learned in childhood.b. children have a better memory than grown- ups.c. poem reading is a good way to learn words.d. stories for children are easy to remember.2. the author explains the law of overlearning by.a. presenting research findings b. setting down general rulesc. making a comparison d. using examples3. according to the author, being able to use multiplication tables is.a. a result of overlearning b. a special case of crammingc. a skill to deal with math problems d. a basic step towards advanced studies4. what is the authors opinion on cramming?a. it leads to failure in college exams. b. its helpful only in a limited way.c. its possible to result in poor memory. d. it increases studentslearning interest.【参考答案】14、adab【2015高考复习】阅读理解 eight days for just ¥12,000 departure time:may,october 2012includes: return flights from 6 chinas airports to naples return airport to hotel transport seven nights accommodation at the 3star hotel nice breakfast the service of guides government taxesjoin us for a wonderful holiday in one of the europes most wonderful cornersnaples in italy if you want to have a nice time in a beautiful small quiet place.the ancient romans called the city “happy land” with attractive coastline,colorful towns,splendid views and the warm mediterranean sea.your best choice for a truly memorable holiday!choose between the peaceful traditional villages of sant agata,setting on a hillside six miles away from sorrento,or the more lively and wellknown international resort town of sorrento,with wonderful views over the bay of naples.breathtaking scenery,famous sights and european restaurants everywhere.from the mysterious isle of capri to the hunting ruins of pompeii,and from the unforgettable “amalfi drive” to the delightful resorts (度假胜地) of positano,sorrento and ravello,the area is a feast for the eyes!join us,and you wont be disappointed!price based on two tourists sharing a double room at the hotel nice.a single room,another ¥2,000.a group of ten college students,¥10,000 for each.like to know more?telephone newmarket air holidays ltd.on:0845 226 7788(all calls charge at local rates)【语篇解读】优美的海岸,缤纷的城镇,绚烂的风景,温暖的海水神奇的意大利之旅将带给你难忘的享受、永恒的记忆。还在犹豫什么呢?赶快报名参加吧!1all the following are included in the price of ¥12,000 except_.atransport between airport and hotel btelephone calls made by touristscthe service of guides to tourists da double room for every two tourists解析细节理解题。根据“includes”中的“return airport to hotel transport”“the service of guides”和倒数第二段第一句“price based on two tourists sharing a double room at the hotel nice.”可知,a、c、d均包括在内,但不包括游客打电话的费用,故选b。答案b2if you dont like sharing a room with others,you have to pay_.a¥12,000 b¥10,000c¥2,000 d¥14,000 解析推理判断题。根据倒数第二段中的“a single room,another ¥2,000.”可知住单间需要另外支付2 000元,由此可推断游客需要在原来的价格上再多付2 000元,即14 000元。答案d 3if you like to visit historical sites,which of the following is your best choice?aamalfi.bsant agata.cpompeii.dsorrento.解析推理判断题。根据倒数第三段第二句中的“the hunting ruins of pompeii”可推知意大利古城庞贝是狩猎遗址,由此可推断它是历史名胜。答案c4who is the advertisement intended for?apotential tourists.bcollege students.cgovernment officers. d old people解析推理判断题。结合文章中提到的费用、出发日期、服务项目、景点介绍以及联系方式等可推测本文的宣传对象是潜在的游客。答案a【2015高考复习】任务型读写almost everyone has many good wishes and beautiful dreams. some may want to improve their living conditions, some may want to receive good education and some may want to become wealthy and successful. though many people think that there is a short cut to success, i hold a different view. i always believe that wealth and success can only be gained by working hard, firm faith and good attitude. i have met different people who have gained wealth and success eventually and i want to share their keys to success. i hope the words below can really help you when you are pursuing wealth and success.before doing any practical things, you should adjust your attitude first. keeping a good attitude is a key to pursuing wealth and success. during the process of chasing wealth and success you will definitely encounter obstacles and failures, if you have a bad attitude, you will feel frustrated and even want to give up your dreams. positive and healthy attitude allows you to remain confident even in difficult conditions.clear goals and objective are essential to the success of any business. all wealthy and successful people have a common featurethey all have clear goals. if one has a clear goal, he may know how to achieve the goal and his job will be filled with opportunities. contrarily speaking, without a clear goal, one may have no idea how to achieve wealth and success.rich knowledge can be considered as the building blocks of success. besides good attitude, rich knowledge also helps you a lot when you are facing difficulties and obstacles. you need knowledge to plan your goals, solve problems and gain wealth and success. once you set your goals, you need to learn new knowledge to achieve the goals.wealth and success can not be achieved without persistent effort. if you want to become a marathon champion, you need to practice every day. similarly, if you want to become wealthy and successful, you need to work hard until you succeed. wealth and success always favor those who have a strong will power.maybe you do not agree with this point. you may think that luck is beyond your control or you can gain wealth and success without luck. but i want to tell you that you can control your luck and it also influences your success. you can build relationships with other people as many as possible to enhance your luck.【语篇解读】 生活中我们每一个人都向往成功和财富,但是是不是每一个人都能拥有呢?让我们来看看这篇文章给我们提出了哪些建议吧!20keys本文讲的是拥有成功和财富的方法有哪些。第一段倒数第二句“.and i want to share their keys to success”有暗示。21beneficial/helpful根据文章第一段最后一句“i hope the words below can really help you when you are pursuing wealth and success.”可知答案。22encountering/meeting/facing根据第二段第三句“.you will definitely encounter.”可知答案。在追寻成功与财富的过程中,你肯定会遭遇困难与失败,如果没有一个好的心态,你会有挫败感甚至放弃梦想。23confidence根据第二段最后一句“positive and healthy attitude allows you to remain confident even in difficult conditions”可知答案。24ways根据第三段中的“if one has a clear goal, he may know how to achieve the goal and his job will be filled with opportunities. contrarily speaking, without a clear goal, one may have no idea how to achieve wealth and success.”可知答案。25learning综合第四段中的“besides good attitude, rich knowledge also helps you a lot when you are facing difficulties and obstacles.”及“once you set your goals, you need to learn new knowledge to achieve the goals”可知答案。26quit根据倒数第二段的大意可知,我们要坚持不懈地努力才能达到我们的目标。27strongwilled根据第五段最后一句“.who have a strong will power”可知答案。28luck最后一段讲到了运气对成功的影响。29build/establish由最后一段最后一句“you can build relationships with other people as many as possible to enhance your luck”可知答案。【上海市徐汇区2014诊断卷】任务型阅读directions: complete the following passage by using the words in the box. each word can only be used once. note that there is one word more than you need. a. reassuresb. wellc. distinguishd. encountere. objectsf. inoffensiveg. revealsh. afterwardsi. implicationj. genuine k. unpleasanttelling tales“heres a nice bit of gossip!” do i have your attention? probably. we listen, but 41_ we often feel terrible with ourselves. thats the problem with gossip: its something that as a social species we are primed to enjoy, but it can also be 42_ and harmful. not all gossip is bad. small talk establishes relationships and 43_ the other person that our intentions are friendly. so gossip, in the sense of exchanging bits and pieces of news about ourselves and others, can be perfectly 44_. if i say to you, “lets meet for coffee and have a bit of a gossip,” im inviting you to a so
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026江苏南京大学招聘备考题库XZ2025-428医学院专业、技术人员备考题库及答案详解(易错题)
- 2025广西北海市中日友谊中学秋季学期教师招聘1人备考题库及一套参考答案详解
- 2025山东济宁市东方圣地人力资源开发有限公司招聘辅助服务人员7人备考题库及答案详解参考
- 2026安徽安庆某国有企业招聘人才1人备考题库有完整答案详解
- 2025年齐齐哈尔龙江县中医医院招聘编外工作人员11人备考题库及1套完整答案详解
- 2026新疆阿克苏人才发展集团有限责任公司面向社会招聘合同制专任教师260人备考题库及答案详解(夺冠系列)
- 2025河南艾瑞环保科技有限公司招聘3人备考题库附答案详解
- 2025陕西西安市经开第三学校教师招聘备考题库及一套完整答案详解
- 2026广东贵州中心放疗科陈明教授课题组自聘技术员招聘1人备考题库及答案详解一套
- 2026年黑龙江省社会主义学院公开招聘专职教师2人备考题库及完整答案详解1套
- 河南豫能控股股份有限公司及所管企业2026届校园招聘127人笔试模拟试题及答案解析
- 未来五年养殖淡水鳙鱼(胖头鱼)企业县域市场拓展与下沉战略分析研究报告
- 2026年宁夏贺兰工业园区管委会工作人员社会化公开招聘备考题库参考答案详解
- 癌痛患者心理支持策略
- 2025年12月份四川成都市第八人民医院编外招聘9人笔试参考题库及答案解析
- 25秋二上语文期末押题卷5套
- 微生物检验质控措施分析
- 达人分销合同范本
- 检修车间定置管理制度(3篇)
- 乘用车内部凸出物法规培训
- 妇科肿瘤保留生育功能治疗策略
评论
0/150
提交评论